|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mid season sale się pocieszamy i zimę wyganiamy! PULL&BEAR cz. 7
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;40240212]emii, a rozmowy z facetem nic nie daja? przeciez to, ze nie pracujesz nie znaczy, ze masz robic wszystko w domu. Ok, on w pracy, wtedy ty zajmujesz sie dzieckiem/sprzatasz/ gotujesz, ale potem oboje powinniscie podzielic sie obowiazkami, a nie ze ty odwalasz drugi etat.
w kazdym radzie niefajna sytuacja [/QUOTE] Kiedyś czytałam ciekawą wypowiedź - gdy mąż uważa, że żona powinna robić wszystko w domu, bo on zarabia, to niech płaci jej jak na etacie pensję sprzątaczki, kucharki i opiekunki do dzieci ![]() Można by się też zamienić z TŻ na kilka dni obowiązkami - niech on zrobi wszystko w domu, a Ty emii wyjedź gdzieś, czy weź sobie jakoś dorywczo pracę, wtedy zobaczy jak jest milutko
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() emii..szczera rozmowa powinna sie u Was odbyc...wypisz sobie za co go kochasz i co Ci w nim przeszkadza..popros go o to samo i wtedy wymienicie sie spostrzezeniemi i daj mu jasno do zrozumienia co Ci przeszkadza i co powinniscie zmienic...moze to cos da... |
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na sms'a i nic :/ zamowione juz tydzien temu
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iva78 Czas edycji: 2013-04-10 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;40240212]
emii, a rozmowy z facetem nic nie daja? przeciez to, ze nie pracujesz nie znaczy, ze masz robic wszystko w domu. Ok, on w pracy, wtedy ty zajmujesz sie dzieckiem/sprzatasz/ gotujesz, ale potem oboje powinniscie podzielic sie obowiazkami, a nie ze ty odwalasz drugi etat. w kazdym radzie niefajna sytuacja [/QUOTE] Nic nie dają rozmowy. On twierdzi, że robi najwięcej , bo pracuje i od czasu do czasu umyje naczynia i śmieci wywali. Uważa, że ja nic nie robię i jeszcze z przekąsem dogaduje: ale się narobiłaś. Efekt tego taki, że teraz rzeczywiście jak mała mi śpi w ciagu dnia siedzę sobie przed kompem, śpię i tylko obiad ugoptuję. Przestałam sprzatać, żeby go zmobilizować to i tak nie dziła, bo teraz mi gada, że siedzę w domu i nic nie zrobione. Wszytsko ma odwrotny skutek do zamierzonego Miał iść do lekarza po receptę to powiedziła, zebym ja poszła , bo on nie ma czasu. Miesiąc z nim walczyłam i poszła jego mamusia Zaparłam sie i przstalam prac jego ciuchy na piłkę ponad tydzień sie kisiło w koszu, akurat trafiłam z małą do szpitala i kto wyprał : mamusia Koszmar ![]() Cytat:
bo nie sprzata na bierząco tylko daje wszytsko rozwalać. I oczywiście mi wypomina, że ja przecież sobie wyszłam.Ja się nauczyłam wszystko sama robić, nawet rano jak idę do przedszkola zabieram małą, bo jak wychodze to się rzuca na drzwi i płacze, bo on za późno do niej wstaje, żeby odwrócić jej uwagę.Nie dość , że się na pierwszym przejechałam, bo było tak samo. Z deszczu pod rynnę Na dwór też go nie puszcza z dziećmi, bo zabierze do kolegów na ławkę. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tak nauczono go w domu, ze wszystko podane pod nos ciezko cos doradzac bo nie chcemy wchodzic komus z butami w zycie , ale sprobuj jeszcze raz z nim pogadac, ale tak szczerze...bo z tego co piszesz to chyba nie dorosl do zwiazku a Ty sie meczysz co niekorzystnie wplywa na Twoje samopoczucie i dzieci tez na pewno wyczuwaja napieta atmosfere w domu...lanie nalezy sie tez mamusce
|
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja to nie wiem co kupic ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noszę M, częściej L a tu S było nawet spore na mnie. |
|
|
|
|
|
#731 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również. Co ma się podziać? Nic się nie podzieję! Będzie ŻYLI DŁUGO I SZCZĘŚLIWIE! I koniec kropka ![]() Cytat:
Ale z wami to masakra jest.. No nic te Moje dziewuszki nie potrafią sobie odmówić! ![]() Cytat:
Chodzi mi tutaj oczywiście o takich ludzi, którzy już mogą przejść na emeryturę, ale po prostu nie chcą.. Wrrr.. I do tego często są ciemne.. Bo wiadomo wszystko też idzie do przodu, zmienia się, a one pracują na starych obrotach/sposobach.. Albo siedzią i popijają kawę, żeby tylko iść do pracy i mieć dodatkową kasę i żeby spotkać się z ludźmi.. No, a ludzie młodzi bezrobotni..Cytat:
Co do sukienki to ona też mi się podoba, ale nie widziałam jej u siebie w Pullach. I jak pisała hammie, jeżeli Ci się podoba i daleko masz do Pulla to zamów ONLINE, a zawsze jak Ci nie przypasuje coś to przecież masz 30 dni na oddanie od daty złożenia zamówienia :- ) I jak masz kasę zamów od razu rozmiar jaki nosisz i np. rozmiar większy :- ) I masz wybór albo do domu i płacisz dodatkowo albo do sklepu i za darmo. Cytat:
Ciekawe od czego tak odpocząć musiał? Chyba od spania Kobiety zawsze mają przepieprzone, jeżeli o to chodzi.. A taki samiec siedzi i myśli, że wszystko mu się należy.. ! I, że to my powinnyśmy wszystko zrobić, bo tak na prawdę nic nie robimy.. A do tego chcieliby mieć kobietę przy boku, która jest zadbana itd. itd. Ale pomóc to nie raczą.. Ja bym swojego za takie coś z domu wykopała.. Strasznie wredna jestem, jeżeli o to chodzi.. Ale z tego co rozmawialiśmy na ten temat od tak to TŻ niby zastrzega się, że pomógł by.. Bo oczywiście wie co by się działo! Straszna tikutka jest! To chyba jedna z gorszych cech facetów, przestają się starać jak myślą, że już nas zdobyli! Wrr.. :/I nie jesteś sama ja też czekam kolejny dzień na do rzutkę i już zaczyna mnie to wkurzać.. :/ Cytat:
![]() Cytat:
:BOUNCE:
Edytowane przez tikutka Czas edycji: 2013-04-10 o 19:45 |
|||||||
|
|
|
|
#732 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, gdy założę szpilki to jestem wyższa od swojego TŻ więc głupio się wtedy czuję troszkę.. Wiem, że to nie ma znaczenia i jemu to nie przeszkadza, ale ja jakoś nie bardzo.. A do tego mam problemy z paznokciami przez balerinki i teraz od chirurga przeniosłam się do kosmetyczki i mam nadzieję, że będę znów mogła chodzić z odkrytymi palcami, a nie z bandażami.. To już jest nie do wytrzymania.. A do tego boli.. Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie.. Zobaczymy co będzie dalej Najważniejsze, żeby wyleczyć i gdzieś pojechać nad wodę bez problemu na wakacjach ![]() Z tymi kolorami to każdy facet ma jakiś problem Dla nich istnieją tylko podstawowe.. To Ty gówniara jesteś przy mnie Cytat:
Cytat:
Hydraulik z zawodu? :-D Chyba myślimy o tych samych.. Mnie się ona nie podobała.. Cytat:
![]() Cytat:
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;40240212]Jestem wkurzona na pulla. Zamowilam tydzien temu spodnie i dalej nie mam do odbioru, a co gorsza dalej mi nie oddali pieniedzy za anulowanie z 14 marca. musze do nich zadzwonic, bo juz przeginaja. ![]() Doczytałam, ze wiele z was studiuje ścisłe kierunki, to moge przybić piątke. Aczkolwiek ja na moich studiach czuje sie czesto jak debil i podczas sesji zawsze niemal płacze, ze co mnie podkusiło, ze poszlam na polibude. Jak sesji nie ma to jakos sie trzymam, bo nie mam nad glowa wizji, ze obleje rok. Chociaz wlasciwie tak jak ktos tu pisal sesja to pikus, przynajmniej zajec nie ma. Okres przed to istny armagedon, nie mam wtedy zycia. Chociaz teraz podczas poprawkowej polowalam na ciuchy w pullu ;d[/QUOTE] Ja czekałam 4 dni na pieniądze za buty, które oddałam.. Spoko, ja mam podobnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez tikutka Czas edycji: 2013-04-10 o 19:54 |
||||||||
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana mogłabyś wrzucić, jeżeli masz gdzieś na wierzchu to zdj.?
![]() Cytat:
emii, to co pisałaś to masakra jakaś.. Ja bym nie wytrzymała z takim fazetem : ( I pamiętaj nigdy nic na siłę albo dla dobra dzieci.. I zawsze możesz na nas liczyć : ) |
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy jaka wczoraj zrobiłam zakupy online , a dzisiaj dostałam już meila, że zamówienie zostało wysłane (status w drodze) tzn., że moją paczkę ma już kurier? jest szansa, że w piątek ciuchy już będą u mnie?
![]() Dostanę jakiegoś meila, jeszcze od kuriera? Zapłaciłam za wysyłkę standart 8zł |
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
dostaniesz wiadomosc ze sledzeniem przesylki...bardzo dlugo ta paczka lezy w Niemczech co jest wkurzajace
|
||
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Emii, czy od początku związku/wspólnego mieszkania już tak było pomiędzy Wami?
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Pullinki
tęsknię za naszym forum choć pogodę mam bajeczną i korzystam ze śniegu ile można! Jedyne co mnie smuci to fakt, że z wieści z domu wynika, że grochówa nie doszła ile może iść, już osiem dni (dobra, z weekendem, ale to priorytet), no tracę nadzieję obiecuję nadrobić jak wrócę! |
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie doszla? od kogos kupowalas?
|
|
|
|
|
|
#744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez obrazy emii Cytat:
Cytat:
Nie ma czasami tak, że jak się odbiera paczkę w sklepie to jest szybciej? Cytat:
Kocham Was |
||||
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
od Doli, ale jej nie oskarżam. W sumie nikogo nie oskarżam (jeszcze), nawet Poczty, ja tylko chcę moją kiecę
Ściskam Was, dziewczynki, ze szczególnym uwzględnieniem emii - nie doczytałam jeszcze historii, ale widzę, że coś niefajnie się dzieje |
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie mi się wydawało..
Dziewczyny miała, któraś z was problem z wrastającymi paznokciami? Bo ja walczę z tym od 2 lat jak nie więcej.. Miałam już wycinane na żywca przez chirurga, żeby nic nie wrastało, a i tak to wracało i znów było to samo.. I tyle cierpienia.. Aż któregoś dnia powiedziałam dość i nie pójdę do żadnego innego rzeźnika z tym już więcej nigdy.. Mama gdzieś ostatnio wyczytała coś o Kostce Arkady i teraz właśnie się na to zapisałam.. Wolę zapłacić kasę niż cierpieć jak cierpiałam.. Dzisiaj dowiedziałam się również, że chirurg zamiast mi pomóc to pogorszył mi mój stan, bo jakbym od razu przyszła do kosmetyczki to trwało by to o wiele krócej.. Dzisiaj zapuścili mi specjalnym preparatem, żeby co nie co z tam tąd wypalić.. W piątek jadę na klamry.. A potem na Kostkę.. Boże, żeby w końcu się udało Już mam tego serdecznie dość.. A teraz ta rana, która musiała być dzisiaj oczyszczona strasznie piecze i rwie! Szału zaraz dostanę!!! |
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewne wkrótce dojdzie. Jeśli nie, to po 14 dniach roboczych od daty wysyłki można na poczcie złożyć reklamację. Najlepiej żeby Doli to zrobiła.
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooo matko, ciężko was nadrobić!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

ciezko cos doradzac bo nie chcemy wchodzic komus z butami w zycie , ale sprobuj jeszcze raz z nim pogadac, ale tak szczerze...bo z tego co piszesz to chyba nie dorosl do zwiazku a Ty sie meczysz co niekorzystnie wplywa na Twoje samopoczucie i dzieci tez na pewno wyczuwaja napieta atmosfere w domu...lanie nalezy sie tez mamusce

Chodzi mi tutaj oczywiście o takich ludzi, którzy już mogą przejść na emeryturę, ale po prostu nie chcą..
To chyba jedna z gorszych cech facetów, przestają się starać jak myślą, że już nas zdobyli! Wrr.. :/