![]() |
#391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Stek bzdur: " Niestety zamówienie zapisane zostało dwukrotnie. 1 zamówienie zapisało się poprawnie, a drugie dokładnie to samo z innym id przy e-mailu. Dlaczego ? Nie wiemy. Pierwsze zostało usunięte, drugie zostało. Stąd jak klientka zapłaciła poszedł e-mail do niej i e-mail do artystki z id x-1, mimo że przy pracy jest Nick id x. Stad prośbę o wysyłce dostała Pani YYY (id x-1)" W skryptach php nie ma takej mozliwości by jedno ID było zastępowane innym, bez względu na dzialanie danych skryptów odpowiedzialnych za wyswietlanie obrazków , wysylanie maili(mailingi) są podporządkowane stałym wartościom wpisywanym na "sztywno" . Wiec nie ma takiej mozliwości. Bardzo nie jesteśmy zaskoczeni, bo sytuacja taka ma miejsce po raz trzeci odkąd został wprowadzony automatyczny program do obsługi. Tylko im pozazdrościc niefrasobliwosci:-/ Pierwsze zostało usunięte, drugie zostało. Stąd jak klientka zapłaciła poszedł e-mail do niej i e-mail do artystki z id x-1, mimo że przy pracy jest Nick id x. Stad prośbę o wysyłce dostała Pani YYY (id x-1) Kolejna "konfabulacja":-/, jesli wiadomosc(czyt. zamowienie) zostałoby usuniete to id- zamowienia ktore było zdublowane i z bazy usuwają sie wszystkie zamowienia o tym samym id a nie pojedyncze , wybrane. Jesli zapisywane sa te zamowienia wg. daty to jest mozliwosc że jedno zostalo usuniete a drugie nie. Jednak w przypadku takiej konstrukcji sklepu interenetowego nie jest to prawdopodobne. Nazwiska i numery ID zostały zmienione. Aha, no i jeszcze napisali, że każdy artysta ma obowiązek wysyłać pracę z adresem zwrotnym do Impresse.pl, stąd na odwrocie paczki była adres Impresse. Załączyli też podtwierdzenie nadania, ale nie do Beaty, czyli tej mojej znajomej, ale do kogoś innego (tego akurat nie rozumiem?). Sprawa tu wygląda bardzo prosto... w przypadku reklamacji nie dostaniesz ani grosza. Pozbywasz sie calkowicie jakichkolwiek praw odszkodowawczych. Pakamera stosowała tą sama polityke i w przypadku zaginiecia paczki, kasę z odszkodowania dostawala Pakamera... Chyba mialo to na celu uwskutecznienie polityki nie tyle co prywatnosci co by sprzedaż nie wymknela sie poza galerie. Słowem... dla mnie ten mail jest kłamliwym sposobem na odwrócenie uwagi od osoby właściciela. Rosemary... nie daj sie spławić... i odejdz z tej galerii bo taka polityka i taka galeria powinna zniknąc z netu:-/ Ku przestrodze ![]()
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
kręcą.... jak ruscy w fabryce ogórków kiszonych...
Posemary, powinnaś im wysłać w mailu, to co napisała Fua. Ciekawe co na to odpowiedzą... Paka i Wyl jakie są takie są, ale takie akcje nie mają tam miejsca. Złodziejstwo i oszustwo. Zamieść streszczenie tej historii na innych forach- ku przestrodze. Jestem pewna, że to co się Tobie wydarzyło to nie jest odosobniona sytuacja w tej galerii... |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Wtajemniczenie
|
Fua pokazała konkretne kontrargumenty, wprawdzie laik ze mnie komputerowy i niewiele rozumiem, ale moim zdaniem jest to wręcz nieprawdopodobne.
Cytat:
Sprawdzałam przed chwilą regulamin dla artystów i nie zauważyłam takiej wzmianki... Zawsze na odwrocie pisałam swój adres i jesli nadal będę wysyłać to to się nie zmieni.
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Fua za analizę.
No cóż, szkoda. O usunięciu prac już zdecydowałam, znajdę wolną chwilę, tak też zrobię. Tak sobie myślę - gdyby nie to, że ta dziewczyna pisała do mnie, to nikt by nie wiedział o tym. Mam nadzieję, że jeśli będą dalej kontynuować taki proceder, to i tak im to wyjdzie bokiem.
#396 |
Wtajemniczenie
|
No cóż, nie zdziwię się, że jeśli na moją 10-dniową rezerwację nie wymyślą podobnej bajeczki i kolczyki wrócą ponownie do sprzedaży.
#397 |
Wtajemniczenie
|
I pewnie na to liczyła impresse. Przecież jakie jest prawdopodobieństwo, że klient i artysta się znają? Małe, a nawet bardzo małe. Gdyby nie twój przypadek mogliby tak dalej działać i oszukiwać. Przykro, że trafiło właśnie na ciebie ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.
![]() |
#398 |
BAN stały
|
REKLAMA
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2007-04-11 o 17:39 Powód: Reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
btw - druga opinia faceta programisty, just in case:
"Bardzo ciekawe i twórcze wyjaśnienie, szkoda że trochę nieprawdopodobne. Niektóre części się zgadzają: 1. produkty i artyści powinni być identyfikowani na podstawie unikalnego klucza 2. w momencie zamówienia wykonuje się operacje na obiektach o danym kluczu, np: - wyświetlany jest produkt NA PODSTAWIE identyfikatora - po zakupie na podstawie tego samego identyfikatora zmieniany jest jego status np z 'dostepny' na 'sprzedany' - na podstawie tego samego identyfikatora z wpisu w bazie danych opisującego przedmiot pobierany jest identyfikator artysty - na podstawie identyfikatora artysty pobierany jest adres email na który wysyłana jest wiadomość itp itd. wszystko się niby zgadza z przedstawionym wyjaśnieniem... niby. Zauważcie, że zawsze jest odwołanie do konkretnego identyfikatora. Nie odczytaj wpis o identyfikatorze x+10, nie zwiększaj x co 1 tak długo aż zostanie spełniony jakiś warunek. Co to znaczy? Pomyłka w formie takiej jak opisana przez właścicielkę galerii mogła mieć miejsce jeśli do danego przedmiotu był przypisany niewłaściwy artysta (tzn nawet przy wyświetlaniu opisu przedmiotu wyświetlany byłby niewłaściwy) - nie wiem czy tak było - tu trzeba pytać rozpoczynającą wątek. Żeby było zabawniej w momencie dodawania przedmiotu również odwołania są do konkretnych identyfikatorów, z użyciem tych samych reguł - jeśli przedmiot zostałby przypisany do niewłaściwego artysty to wszystkie przedmioty dodane w tym samym okresie powinien ten sam los spotkać. Oczywiście dochodzi jeszcze czynnik losowy (np błąd zapisu/odczytu na dysku), ale jego prawdopodobieństwo jest znacznie mniejsze niż trafienie szóstki w totka. Nie oświadczę tutaj z całą pewnością, że właścicielka tej galerii kłamie - faktycznie mogło być tak jak mówi, ale moim zdaniem jest to delikatnie mówiąc mało prawdopodobne."
#400 |
Raczkowanie
|
Mozliwośc trafienia szóstki w totka wynosi 1:14 milionów, a sytuacja podobna do Rosemary zdarzyła się 3 krotnie...
![]() Jednak nie rozumiem jak mozna przypisac produkt z ID do ID1? Moim zdaniem zapis o wyslaniu paczki na adres zwrotny galerii jest dopełnieniem całej tej historii, gdzie zapisu to regulującego nie ma w regulaminie ![]()
#401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() żałosne to kręcenie.
![]() |
#402 |
BAN stały
|
Hm...
To wielce skomplikowane tłumaczenie wydaje mi się bardzo niewiarygodne. Mysle, że powinni jednak pozwolić sobie na szczerość i wytłumaczyc się z tej sytuacji. Bo przez to dziwne tlumaczenie stali sie niestety malo wiarygodni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Nie no, ale kreca. Licza na to ze potencjalny artysta nie zna sie na bazach danych i jak podadza wyjasnienie uzywajac slow typu 'identyfikator' czy 'system' to im uwierzy na slowo, bo wkoncu oni wiedza lepiej. :/
#404 |
Rozeznanie
|
poza tym zwolniłabym typa, który nie umie dobrze skryptu sklecić :P za coś przeciez płacą. Sprawa jest tak ewidentna, że aż przykro. Swoją drogą naprawdę w zyciu do głowy by mi nie przyszło, żeby tak postąpić... szczyt chamstwa.
#405 |
Zakorzenienie
|
Oni pisza ze to bylo jednorazowe zlecenie. On tego nie administruje.
![]()
#406 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem jedna wielka sciema z tym tlumaczeniem, skandal i tyle
![]() ale za to jaka sielanka na watku, wszyscy po jednej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
no moje kolczyki są w rezerwacji i tak sie teraz zastanawiam bo to prosty model
![]()
#408 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moim celem nie było sianie paniki, tylko przede wszystkim poukładanie tego wszystkiego w głowie oraz, później, zwrócenie uwagi, żeby być bardziej czujnym.
Jak się komuś układa współpraca z tą galerią dobrze - to super. Oby tak było dalej. Może po prostu miałam pecha.
#409 |
Zakorzenienie
|
Ale ten mail wcale wyjasniajacy wszystko nie jest.
#410 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Brzydka, brzydka galeria ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
![]() TZ pracowal na help desku. Jak poszlo cos w bazie, i dostal jeden telefon ze zle sie cos wyswietla, to wiadomo ze maja 2h z glowy bo zaraz beda dzwonic restauracje z calej sieci w polsce. Nawet jesli zrobia to w 5 min po pierwszym telefonie ![]() ![]()
#412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;4027165]Tak, taka sielanka, że nikt nie zauważył nawet, że miska_malcova przemyciła swoją reklamę i nikt nie zreflektował się, by pokrzyczeć
![]() ![]() [/quote] Ja się zastanowiłam czy to legalne ,patrzę na Was ,nikt nie krzyczy,to chyba ok i czytam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Co do impresji miałam taką sytuacje [chyba jużo tym pisałam ??] że jedne kolczyki dwie osoby chciały kupić, ale jak wpłynęły pieniadze od pierwszej to zatwierdziłam i drugie odrzuciłam, dostałam maila od galerii czy na pewno odrzucone i koniec.
a co do reklamy, to nie wiem czy chodzi o to, żebyśmy my tam kuopwały, czy żebyśmy się zgłaszały? bo jak pierwsze to przykro mi, ale chyba tylko biżuteryjki tutaj są ![]() ![]()
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Przecież jak byk jest napisane:
Cytat:
btw. w taki sam sposób kiedyś twórców szukało tutaj maesteria i decofabryka bodajże, i jakoś nikt nie twierdził że to reklama... Dziewczyny przystopujcie trochę... Rozumiem ewidnenta reklama swoich aukcji na allegro, sklepu internetowego z materiałami do biżu, ale galerii, która proponuje wam współpracę i daje możliwość sprzedaży waszych prac...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Impresse napisało, że dwie pary kolców, które były zarezerwowane do tygodnia, klientka przelała pieniądze. Moje konto już jest usunięte, pytają czy chcę wysłać. Wysłac? Nie wysłać?
Chyba wyślę, zachowam te maile na wypadek ewentualnego dochodzenia u nich płatności za te dwie pary... Ech, nie wiem już sama :P
#420 |
Zadomowienie
|
Jak juz sa pieniadze to wysylaj
![]() a tak w ogole, to wspolczuje sytuacji.. impresse zachowalo sie skandalicznie! :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.