Azjatycka słodycz uzależnia - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 22:39   #481
slomka
in the dark of night

Dot.: Azjatycka słodycz uzależnia

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
co tak właściwie masz na myśli? xD
ja jestem zakochana w kremach bb póki co testowałam tylko kilka tj Missha Perfect Cover (niestety zapychał mnie), Skin79 Hot Pink (mój ulubiony), Skin79 The Oriental Gold BB cream - również świetny i w dodatku mam wersje z wbudowanym różem-szminką , jeśli chodzi o próbki to próbowałam Aloesowy z Skinfood i Brzoskwiniowy również z tej samej firmy ale nie mam zdania, bo po jednym razie nie oceniam teraz czekam na mój grzybkowy Skinfood ale chyba paczka gdzieś zaginęła
Nie wiem skąd u mnie przekonanie, że takie kremy mi zaszkodzą. Że coś będzie wyskakiwać po nich, bo to koreańskie... Zapierałam się rękami i nogami przed nimi, ale słyszą ochy i achy na ich temat zaczynam się coraz bardziej przekonywać Nie robiłam rozeznania jeszcze gdzie je kupić, przypuszczam, że poszperam na ebayu, tylko muszę zrobić sobie jakąś listę, żeby mieć rozeznanie...

Dziękuję za podpowiedzi kremowe, wrzuciłam sobie na listę, poczytam o nich
Stary 2013-04-11, 01:05   #482
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd u mnie przekonanie, że takie kremy mi zaszkodzą. Że coś będzie wyskakiwać po nich, bo to koreańskie... Zapierałam się rękami i nogami przed nimi, ale słyszą ochy i achy na ich temat zaczynam się coraz bardziej przekonywać Nie robiłam rozeznania jeszcze gdzie je kupić, przypuszczam, że poszperam na ebayu, tylko muszę zrobić sobie jakąś listę, żeby mieć rozeznanie...

Koreańskie produkty są bezpieczne choć fakt niektóre kremy mogą zapychać, bo mają dużo sylikonów... ale wiadomo każda skóra reaguje inaczej moim zdaniem najlepszy na początek Skin79 Hot Pink ^^ większość od niego zaczyna

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 08:11   #483
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
Koreańskie produkty są bezpieczne choć fakt niektóre kremy mogą zapychać, bo mają dużo sylikonów... ale wiadomo każda skóra reaguje inaczej moim zdaniem najlepszy na początek Skin79 Hot Pink ^^ większość od niego zaczyna
Dziękuję za radę A podpowiedz mi, gdzie robisz zakupy? Zastanawiam się czy zamawiać bezpośrednio z Korei czy np. zamówić z ebaya z Niemiec. Jeśli z Korei lepiej, to muszę zamówić do Wrocławia do domu, bo tutaj to nakładają gigantyczny vat, już raz się o tym przekonałam...

Nie mogę znaleźć strony o której kiedyś przeczytałam w którymś wizażowym wątku, dziewczyna właśnie zamawiała sobie z Korei bezpośrednio jakieś próbki lub pełnowymiarowe opakowania... Kurde... Wrzucę jak znajdę, a kopać będę do skutku

(P.S. Widzę, że nie tylko jesteśmy z tego samego miasta, ale i mamy wspólna uczelnię )

----

to chyba był po prostu ebay
zastanawiam się czy wybrać coś sobie stąd: http://stores.ebay.co.uk/asiansecret...s=52-220&gbr=1
doradź proszę, to moje pierwsze koreańskie zakupy

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2013-04-11 o 08:17
slomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 11:57   #484
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za radę A podpowiedz mi, gdzie robisz zakupy? Zastanawiam się czy zamawiać bezpośrednio z Korei czy np. zamówić z ebaya z Niemiec. Jeśli z Korei lepiej, to muszę zamówić do Wrocławia do domu, bo tutaj to nakładają gigantyczny vat, już raz się o tym przekonałam...

Nie mogę znaleźć strony o której kiedyś przeczytałam w którymś wizażowym wątku, dziewczyna właśnie zamawiała sobie z Korei bezpośrednio jakieś próbki lub pełnowymiarowe opakowania... Kurde... Wrzucę jak znajdę, a kopać będę do skutku

(P.S. Widzę, że nie tylko jesteśmy z tego samego miasta, ale i mamy wspólna uczelnię )

----

to chyba był po prostu ebay
zastanawiam się czy wybrać coś sobie stąd: http://stores.ebay.co.uk/asiansecret...s=52-220&gbr=1
doradź proszę, to moje pierwsze koreańskie zakupy
Moim zdaniem najlepiej bezpośrednio z Korei na ebayu do tego są darmowe wysyłki, mi jeszcze nigdy nie narzucili żadnych opłat. Może dlatego, że sprzedawcy oznaczają paczkę jako prezent nie miałam nigdy żadnych problemów...dopiero ostatnio czekam na krem już chyba 1.5 miesiąca, albo leży w urzędzie celnym albo sie gdzieś zgubił no ale takie ryzyko jest zawsze i nic się nie poradzi.

Ps. oo to witam widzę, że dużo tutaj wizażanek z UP

Edytowane przez hikari91
Czas edycji: 2013-04-11 o 12:00
hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 15:13   #485
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:

bb creamy mają zadanie "maskować" niedoskonałości przy okazji lecząc twoją skórę, więc nie ma obaw, że Ci zaszkodzą, chyba, że jesteś uczulona na jakiś składnik w nich zawarty

ja polecam Missha M Perfect Cover ( miałam szczęście bo bf pracował w Korei w fabryce, gdzie je produkują to dostałam niezły zapas ich :P )

jeżeli chodzi o zamawianie to najlepiej z samego źródła bo ebay strasznie zawyża ceny...
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 09:22   #486
Sorbet
Zadomowienie

http://aprilfoolromance.blogspot.com/
Stary 2013-05-21, 07:03   #487
wampir
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Można do Was dołączyć?

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 23:54   #488
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Można do Was dołączyć?
pewnie, ale wątek coś nie bardzo się rozwija T_T
Stary 2013-05-22, 06:45   #489
wampir
Zakorzenienie

No to trzeba go rozruszać!

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

lovely Widzę, że chcesz wyjechać do Japonii. Jakiś progress w tych planach?

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 15:00   #490
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
No to trzeba go rozruszać!

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

lovely Widzę, że chcesz wyjechać do Japonii. Jakiś progress w tych planach?
taaak ^^ 20 sierpnia lecę do Korei z bf a po jakimś czasie na pewno będę chciała zawitać do Japonii mam nadzieję, że finanse na wszystko pozwolą, bo jak się orientujecie, to kraje azjatyckie wręcz wyrywają z naszych portfeli pieniądze T.T

czy jest tu jakaś wizażystka, która przebywa obecnie w Korei lub była kiedyś ?
Stary 2013-12-05, 20:54   #491
HarajukuChilli
Zadomowienie

PANIE I PANOWIE!
Jak tam wasza azjatycka fala uroczości? Trwa nadal ?^_^
U mnie ma się BARDZO DOBRZE! Dziś na jednym z portali wyczytałam że modny robi się dzióbek w stylu sparrow face lub też chun-gao - czyli stary, dobry dzióbek po japońsku :3 Czo wy na to? http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2463542/Sparrow-Face-The-new-preferred-pout-selfie-loving-stars.html

http://s3-ec.buzzfed.com/static/2013...1760679-37.jpg
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 04:34   #492
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HarajukuChilli Pokaż wiadomość
PANIE I PANOWIE!
Jak tam wasza azjatycka fala uroczości? Trwa nadal ?^_^
U mnie ma się BARDZO DOBRZE! Dziś na jednym z portali wyczytałam że modny robi się dzióbek w stylu sparrow face lub też chun-gao - czyli stary, dobry dzióbek po japońsku :3 Czo wy na to? http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2463542/Sparrow-Face-The-new-preferred-pout-selfie-loving-stars.html

http://s3-ec.buzzfed.com/static/2013...1760679-37.jpg
Hey, moja przygoda z Koreą kończy się za 3 tyg Muszę się pochwalić, że byłam w Japonii w Osace Japonki są jeszcze niższe niż Koreanki a ja taki wielkolód tam Jednak zobaczyć modę japońską na żywo to zupełnie co innego niż w magazynach.. jestem tolerancyjna i fajnie, że mogą się ubierać jak chcą, ale niektórzy wyglądali jak.. a chłopaki ? no masakra jakaś haha ahh i widzieć dziwki jak biegają za kolesiami w garniakach i błagają o uwagę to był ubaw ^^
Stary 2014-01-10, 22:20   #493
haru_haru
Rozeznanie

Jestem ciekawa czy ze swoim 158 byłabym tam średniego wzrostu hihi

Jest mi smutno bo mój TŻ leci w maju do Chin a mnie niestety nie mogą zabrać bo to wyjazd za który płaci pracodawca, buuu! Ale już go pomęczyłam żeby mi coś fajnego przywiózł <3
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 18:11   #494
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haru_haru Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa czy ze swoim 158 byłabym tam średniego wzrostu hihi

Jest mi smutno bo mój TŻ leci w maju do Chin a mnie niestety nie mogą zabrać bo to wyjazd za który płaci pracodawca, buuu! Ale już go pomęczyłam żeby mi coś fajnego przywiózł <3

wpasowałabyś się idealnie, a ja 178....
do Chin też bym chciała zawitać, a dokładniej do Hong Kongu
Stary 2014-01-15, 19:57   #495
HarajukuChilli
Zadomowienie

Witajcie kochani w nowym roku! ^_^ Co tam u Was?
Wlaśnie zaliczyłam.... no właśnie, tkai pusty dzień. Mało pracy. Niby zorganizowany, ale mogłam zrobić wszystko w 3 godziny. A przeleżałam ponad drugie tyle. Oł noł. Nigdy więcej!
No i w chwilach takiego randomowego łażenia po necie wpadłam na http://www.youtube.com/watch?v=gIXj6VPE6p4
i jestem ZA-CHWY-CO-NA!
To jest motywacja! Ksiązka NLP nie da tego co czyjeś doświadczenia, nigdy ^_^
Wię cusłyszałam w tym filmiku, że podobno wystarczy poświęcić czemuś 10 000 godzin, żeby stać się EKSPERTEM.
I postanowiłąm że ja właśnie tyle poświęcę <3 Tylko ludzie drodzy, mam za szeroki wachlarz, albo jestem zbyt niezdecydowana
Ponoć nie bierze się 2 srok za ogon, czy jakoś tak, ale ja wezmę! No cóż ktoś musi być pierwszy , a czemu nie ja?
A WIĘC
CEL 1) Praca licencjacka! Czasu mało, pracy dużo. Nie umiem długo pisać(chociaż po przeczytaniu moich postów można pomyśleć coś innego xD) więc to dla nie OGROOOMNE wyzwanie, mało literatury, w tym duża część po angielsku. Czeka mnie really hard work
CEL 2) JAPOŃSKI:
Nie wiem po co mi to. Naprawdę nei wiem, czy nie powinnam się zająć zarządzaniem (znalazłabym sobie lepszą pracę), zwłaszcza że chcę lepiej zarabiać. Ale tyle życia już dla Japonii straciłam, ze stracę je do reszty i nauczę się porządnie mówić! Zobaczymy za miesiąc, jak mi będzie szło
WIĘC: Ktoś chętny przyjąć jakieś dziesięciotysięczne wyzwanie? Czekam właśnie na Ciebie! Zmieńmy coś w swoim życiu na lepsze!
EDIT: LOL, 10000 godzin do końca pracy licencjackiej nie wyrobię, ponieważ nie mam na to dwóch lat Więc zostanę przy zmniejszonej wersji, 100 godzin na pracę lic i 1000 na język japoński! ^_^

Edytowane przez HarajukuChilli
Czas edycji: 2014-01-15 o 20:45
Stary 2014-01-17, 21:46   #496
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HarajukuChilli Pokaż wiadomość
Witajcie kochani w nowym roku! ^_^ Co tam u Was?
Wlaśnie zaliczyłam.... no właśnie, tkai pusty dzień. Mało pracy. Niby zorganizowany, ale mogłam zrobić wszystko w 3 godziny. A przeleżałam ponad drugie tyle. Oł noł. Nigdy więcej!
No i w chwilach takiego randomowego łażenia po necie wpadłam na http://www.youtube.com/watch?v=gIXj6VPE6p4
i jestem ZA-CHWY-CO-NA!
To jest motywacja! Ksiązka NLP nie da tego co czyjeś doświadczenia, nigdy ^_^
Wię cusłyszałam w tym filmiku, że podobno wystarczy poświęcić czemuś 10 000 godzin, żeby stać się EKSPERTEM.
I postanowiłąm że ja właśnie tyle poświęcę <3 Tylko ludzie drodzy, mam za szeroki wachlarz, albo jestem zbyt niezdecydowana
Ponoć nie bierze się 2 srok za ogon, czy jakoś tak, ale ja wezmę! No cóż ktoś musi być pierwszy , a czemu nie ja?
A WIĘC
CEL 1) Praca licencjacka! Czasu mało, pracy dużo. Nie umiem długo pisać(chociaż po przeczytaniu moich postów można pomyśleć coś innego xD) więc to dla nie OGROOOMNE wyzwanie, mało literatury, w tym duża część po angielsku. Czeka mnie really hard work
CEL 2) JAPOŃSKI:
Nie wiem po co mi to. Naprawdę nei wiem, czy nie powinnam się zająć zarządzaniem (znalazłabym sobie lepszą pracę), zwłaszcza że chcę lepiej zarabiać. Ale tyle życia już dla Japonii straciłam, ze stracę je do reszty i nauczę się porządnie mówić! Zobaczymy za miesiąc, jak mi będzie szło
WIĘC: Ktoś chętny przyjąć jakieś dziesięciotysięczne wyzwanie? Czekam właśnie na Ciebie! Zmieńmy coś w swoim życiu na lepsze!
EDIT: LOL, 10000 godzin do końca pracy licencjackiej nie wyrobię, ponieważ nie mam na to dwóch lat Więc zostanę przy zmniejszonej wersji, 100 godzin na pracę lic i 1000 na język japoński! ^_^
studiujesz filologie angielską ?
Stary 2014-01-22, 19:23   #497
HarajukuChilli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
studiujesz filologie angielską ?
No właśnie nie mam w swoim kierunku nic związanego z językiem angielskim Tylko temat jest w Polsce cały czas "świeży" i nikt sie nie chce po polsku o tym wypowiadać
Stary 2016-05-19, 23:54   #498
anna_wawa
Rozeznanie

GG do anna_wawa

Tak w kwestii wypraw do Azji, to mój chłopak jest mega nakręcony na wakacje w Japonii, a ja za nic nie dam się wsadzić do samolotu I tyle z jego planów, a też bym bardzo chętnie pozwiedzała kraje Azji.
Chociaż mnie to bardziej w stronę Korei ciągnie.
anna_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-22, 11:58   #499
Sorbet
Zadomowienie

Też odkładam na urlop w Tokio. Czekam na jakieś okazyjne, tanie loty i fruu! To byłby mój pierwszy lot tak daleko, do tej pory ograniczałam się do Europy
Ktoś był już w Tokio?
Stary 2017-01-14, 07:49   #500
kamkad
Raczkowanie

Hej
Mam do was wszystkich ogromną prośbę.
Otóż ja i nie tylko ja mam marzenie odnośnie koncertu FT ISLAND w Polsce. Trwa głosowanie i obecnie jesteśmy na 3 miejscu i potrzebujemy pomocy.
Za każdy głos z całego serca dziękujemy
Oto strona, na której trzeba oddać swój głos
http://mmt.fans/0PX

Bardzo prosimy o wsparcie
Oto jedna z piosenek tego cudownego zespołu
kamkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości