Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 08:34   #2641
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
bylismy u neuro i pediatry. wszystko w porządku.
Fiolusiek dla Stasia.
Myślę że tak naprawdę to chyba mało jest dzieci które idealnie wpisują się ze swoimi wymiarami i umiejętnościami w te wszystkie siatki centylowe czy wytyczne co w danym miesiącu życia powinno umieć robić. Wiadomo że są to jakieś wytyczne, ale chyba w większości przypadków to dzieciaczki się dobrze i prawidłowo rozwijają a te wszystkie wytyczne to tylko wpędzają zaniepokojone i zatroskane matki w doły i myślenie pt "czy oby wszystko jest ok?"

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40248958]

Jeszcze z wczorajszej wizyty - pytam się lekarza, czy muszę leżeć (jak zawsze zresztą:P). On mówi, że mam polegiwać sobie, odpoczywać, ale spacerować. Odpoczywać, bo potem nie poleżę przez najbliższe... 20 lat
[/QUOTE]

Szczerze to marzę o tym

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
My się z mężem zastanawiamy czy zrobić to badanie ale kurcze drogie jest Pytałam o to ginekologa ale nie pamiętam co odpowiedział bo w tym momencie na samolocie leżałam . Ale raczej nie mówił żeby robić.

A ten acard i heparyna to na jakąś stwierdzoną przypadłość? Czy na wszelki wypadek po #? Jeżeli już o tym pisałaś to przepraszam ale jeszcze nie ogarniam
Kucyku na badanie kariotypu dostaje się skierowanie po 2# w wczesnym okresie lub gdy #nastąpiło w późniejszym okresie ciąży. Prywatnie koszt badania + konsultacji ok. 600 zł. Ja zrobiłam po 2#.

Co do heparyny i acardu to bierze się na rozrzedzenie krwi, czyli aby uniknąć zakrzepów, które powodują zły przepływ krwi i składników odżywczych do łożyska, czyli dziecka. O ile acard może każda kupić sobie sama i po konsultacji z lekarzem go wprowadzić to już z heparyną jest trudniej. Jest na receptę i w większości podje się ją za pomocą zastrzyków. I przepisują ją np. przy stwierdzonych problemach immunologicznych, np. przy obecności przeciwciał lub gdy doszło do 3# bez przyczyny.
To tak ogólnie. Dziewczyny pewnie napiszą więcej i lepiej.

A co do dzieci w zamrażalniku... to moja psychika nie potrafi tego ogarnąć.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:43   #2642
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Anita ja się nie zagłębiam zbytnio w myślenie o tym chyba, bo też tego po prostu nie mogę ogarnąć :/

A tu moje kwiatki 3 zł, a jaka radość
(sory za kadr, jestem miszczem fotografii)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:49   #2643
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Kucyku na badanie kariotypu dostaje się skierowanie po 2# w wczesnym okresie lub gdy #nastąpiło w późniejszym okresie ciąży. Prywatnie koszt badania + konsultacji ok. 600 zł. Ja zrobiłam po 2#.
Ale można zrobić to na NFZ.

W dużych miastach jak Kraków, Katowice czy Wrocław terminy są bardzo odległe (min. pół roku), ale np. w Genomie w Rudzie Śląskiej na wizytę w poradni czekałam tylko tydzień teraz mamy mieć ustalany termin pobrania krwi.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
W 2013 to trzecie dzieciątko. Słyszałam o tym w radio jak autem jechałam... Myślałam że zemdleje za tą kierownicą. Sąsiedzi na nią donieśli bo widzieli ją w ciążach a dzieci nie było. I podejrzewali że je sprzedaje...
Mi się ostatnio czarny humor włączył, ze pewnego dnia może przyjść do nas policja po zgłoszeniu sąsiadów, że byłam w ciąży,a dziecka nie ma

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:52   #2644
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
A to był ten do którego zazwyczaj chodzisz czy jakiś nowy?
to był mój fryzjer, z którego zawsze byłam zadowolona, ale to ja uparłam się na tą platynę

Cytat:
Dziewczyny wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad malowaniem sypialni i oczywiście wybór koloru to dla mnie jakaś tortura Jak myślicie - do sypialni lepiej ciemniejsze i mocniejsze barwy czy raczej jasne, pastelowe ?? Obecnie mam na 3 ścianach jasny fiolet, a jednej ciemną śliwkę. I nie wiem w jakim kierunku teraz iść. Sypialnia jest jasna, położona od wschodu, ma 4duże okna, meble są w kolorystyce brąz/beż. Co myślicie? Proszę o jakieś propozycje
moja sypialnia jest w kolorze wanilii. Jestem za jasnymi, pastelowymi ścianami. pistacjowy jest ładny, magnolia, wanilia
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 09:03   #2645
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

W dużych miastach jak Kraków, Katowice czy Wrocław terminy są bardzo odległe (min. pół roku), ale np. w Genomie w Rudzie Śląskiej na wizytę w poradni czekałam tylko tydzień teraz mamy mieć ustalany termin pobrania krwi.
Hosenko jasne że można, tylko że tak jak pisałam lekarze wypisują skierowanie na to badanie po 2-3 wczesnych poronieniach lub po jednym poronieniu/ porodzie przed wczenych w późniejszych tygodniach ciąży. Wątpię że znajdzie lekarza który po jednym # w I trymestrze ciąży wypisze skierowanie. Niestety.,

To kciukam abyście zdrowo dotrwali do badania!!! My musieliśmy pierwszy termin odwołać bo złapaliśmy katar i ból gardła. I pamiętaj przed pobraniem nie wolno chyba 3 dni przed pić alkoholu.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
to był mój fryzjer, z którego zawsze byłam zadowolona, ale to ja uparłam się na tą platynę

Cytat:
moja sypialnia jest w kolorze wanilii. Jestem za jasnymi, pastelowymi ścianami. pistacjowy jest ładny, magnolia, wanilia
Maksi, Perse no właśnie też mnie ciągnie do jasnych, ale z drugiej strony kusi mnie jakiś mocny, intensywny kolor, albo ciemny brąz.. albo takie cappuccino.. eh to będzie ciężki wybór. Martwi mnie to że jasne kolory szybko się brudzą, tzn. po zimie będą już w kontach ciemne ślady... No i bądź tu mądry

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-04-11 o 08:59
Stary 2013-04-11, 09:05   #2646
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko jasne że można, tylko że tak jak pisałam lekarze wypisują skierowanie na to badanie po 2-3 wczesnych poronieniach lub po jednym poronieniu/ porodzie przed wczenych w późniejszych tygodniach ciąży. Wątpię że znajdzie lekarza który po jednym # w I trymestrze ciąży wypisze skierowanie. Niestety.,

To kciukam abyście zdrowo dotrwali do badania!!! My musieliśmy pierwszy termin odwołać bo złapaliśmy katar i ból gardła. I pamiętaj przed pobraniem nie wolno chyba 3 dni przed pić alkoholu.
No tak, też racja

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 09:08   #2647
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Martwi mnie to że jasne kolory szybko się brudzą, tzn. po zimie będą już w kontach ciemne ślady... No i bądź tu mądry
ciemne też się brudzą.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 09:10   #2648
Konto usunięte

Cytat:
Maksi, Perse no właśnie też mnie ciągnie do jasnych, ale z drugiej strony kusi mnie jakiś mocny, intensywny kolor, albo ciemny brąz.. albo takie cappuccino.. eh to będzie ciężki wybór. Martwi mnie to że jasne kolory szybko się brudzą, tzn. po zimie będą już w kontach ciemne ślady... No i bądź tu mądry
To może jedna ściana ciemna, a 3 jasne? Albo jakieś akcenty na ścianach?
Ja chcę do tego pokoju akurat ciemne meble, dlatego już nic nie ozdabiam dodatkowo.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 09:11   #2649
anitaxas
Zadomowienie

Nie ma obawy że będzie zbyt jasno, mdło jakbym machnęła wszystkie ściany np. na pastelowy odcień kawa z mlekiem?

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-04-11 o 14:26
Stary 2013-04-11, 09:18   #2650
Konto usunięte

Cytat:
A meble mam takie j.n. Nie ma obawy że będzie zbyt jasno, mdło jakbym machnęła wszystkie ściany np. na pastelowy odcień kawa z mlekiem?
No faktycznie będzie bardzo jasno W sypialni by mi to nie przeszkadzało, ale może faktycznie jakiś jeden ciemniejszy akcent by się przydał.

Ja teraz mam zagwozdkę z małym pokojem. Przed TP musimy odmalować jedną ścianę. Mam 2 ściany żółte i 2 pomarańczowe (naprzeciwko siebie, ale wszystko jaśniutkie, takie mleczne kolorki).
I teraz nie wiem, czy tej jednej ściany nie pomalować na taki wesoły zielony kolor.
Wiem, że będzie pstrokato, ale to ma być pokój dziecka, to może być kolorowo. Ale nie wiem, czy aż 3 kolory na ścianach to nie za dużo...
Stary 2013-04-11, 09:28   #2651
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
a powiedz mi jak z tym clo - bo jakoś nie przyuważyłam we wpisach - bierzesz już? monitorujesz cykl?
Nie biore jeszcze Clo,dopiero od następnego cyklu.W 12-13 dniu mam zacząć montoring.
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

Byłam dziś z wynikami tarczycy - wszystko idealnie, pani endo zabezpieczyła mnie też w skierowania na natychmiastowe badania na wypadek ciąży. Są bezterminowe a mam zrobić, jak tylko w ciążę zajdę - TSH, ft3 ft4 i coś tam jeszcze. Fajnie- bo to już jest jakieś tam poczucie bezpieczeństwa. No ale od wczoraj aż nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy przeczytałam listę do wyjaśnienia z US. Sprawdzają np konto osobiste i pytają o drobne wpłaty przychodzące na to konto np z tytułem przelewu: "na kebaby w Mrzeżynie" od żony! czy tytuł "wódeczka". Co to kogo obchodzi jakie kebaby mój Małż jadł na wakacjach w Mrzeżynie czy z kim się rozliczał za wypitą wódkę Zastanawiam się gdzie są granice kontroli a gdzie się już zaczyna inwigilacja i gdyby to mnie dotyczyło, to na pewno odpowiednie wyjaśnienie bym napisała, jak nieraz to już miejsce miało. No ale Maż cierpliwie to znosi i wykańcza się psychicznie No i wiecie przy takim maksymalnym wkurzeniu, to jednak wolałabym - na razie przynajmniej - w ciążę nie zachodzić
Dobrze że na wizycie wszystko ok

Co do tych kontroli to masakra
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Na szczęście dowiedziałam się wynik - kariotypy są prawidłowe - chociaż tyle

Cytat:
.

Dziś byłam u fryzjera... chciałam platynę to mam
rozjaśnił mi włosy a później nałożył płukankę. Włosy w kolorze mleka
Przyjechałam do domu, płakałam i pojechałam do innego fryzjera. Zmieniłyśmy odcień. Jest w miarę ok.
Dobrze że udało się"naprawić".
Cytat:
Ja p******* .... Parę dni pisałam o 2 zabójstwach dzieci a teraz w Wiadomościach mówią o znalezieniu 3 niemowląt w zamrażalce!! Jedno dziecko od 2009, drugie od 2010, trzecie nie wiem ....
Słyszałam o tym w pracy..Myślałam że padne

Cytat:
witajciebylismy u neuro i pediatry. wszystko w porządku.mamy wizytę dopiero za 2 ms. Stasio waży 8.220 czyli od ostatniej wizyty przybrał 400 gr, trochę zwolnił tempo tycia.

martwi mnie teraz wolniejszy przyrost główki która ciągle jest na 3-10 centylu, a waga na 50.
Nie martw sie,wszystko na pewno jest ok
Cytat:

Dziewczyny wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad malowaniem sypialni i oczywiście wybór koloru to dla mnie jakaś tortura Jak myślicie - do sypialni lepiej ciemniejsze i mocniejsze barwy czy raczej jasne, pastelowe ?? Obecnie mam na 3 ścianach jasny fiolet, a jednej ciemną śliwkę. I nie wiem w jakim kierunku teraz iść. Sypialnia jest jasna, położona od wschodu, ma 4duże okna, meble są w kolorystyce brąz/beż. Co myślicie? Proszę o jakieś propozycje
Moim zdaniem do sypialni to jasne kolory

Mój tż ma czekać do końca tygodnia na telefon z odpowiedzią.Jestem jakoś dobej myśli

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 09:32   #2652
Konto usunięte

Iza trzymam mocno kciuki

Zauważyłam, że jak rano zjem coś nabiałowego, to mam wyższy cukier, a jak mięso, to niziutki.
A na drugie ale sobie nie odmówię i zrobię twarożek z awokado, uwielbiam awokado...
Stary 2013-04-11, 09:37   #2653
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40249938]

Ja teraz mam zagwozdkę z małym pokojem. Przed TP musimy odmalować jedną ścianę. Mam 2 ściany żółte i 2 pomarańczowe (naprzeciwko siebie, ale wszystko jaśniutkie, takie mleczne kolorki).
I teraz nie wiem, czy tej jednej ściany nie pomalować na taki wesoły zielony kolor.
Wiem, że będzie pstrokato, ale to ma być pokój dziecka, to może być kolorowo. Ale nie wiem, czy aż 3 kolory na ścianach to nie za dużo...[/QUOTE]

Ja uwielbiam kolorowe pokoje dziecięce a może np. na jednej pomarańczowej ścianie zrobić grube pasy np. z soczystej zieleni? Nie dużo roboty a efekt widoczny. i pokój będzie ciekawszy. Aż poszukałam przykładów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pasy 1.jpg (56,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój-dziecięcy4.jpg (41,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pasy 41.jpg (28,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2013-04-11, 09:38   #2654
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Mój tż ma czekać do końca tygodnia na telefon z odpowiedzią.Jestem jakoś dobej myśli
Izka takie nastawienie to mi się podoba i kciuki aby zadzwonili z dobrą wiadomością!
Stary 2013-04-11, 09:56   #2655
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam kolorowe pokoje dziecięce a może np. na jednej pomarańczowej ścianie zrobić grube pasy np. z soczystej zieleni? Nie dużo roboty a efekt widoczny. i pokój będzie ciekawszy. Aż poszukałam przykładów
Bardzo mi się podobają te propozycjePokój dziecka powinien być jasny i kolorowy

Stary 2013-04-11, 09:57   #2656
adunia89
Zadomowienie

Anita, ja też wybrałabym jasne kolory, chyba, że rzeczywiście boisz się tego, że będzie mdło to jedna ściana na ciemniejszy kolor. Ja tak zrobiłam w salonie i bardzo mi się podoba. Na przeciwległej ścianie (jasnej) powieszę obraz i będzie dobrze. Też myślałam o tym pokoju jako o sypialni, stąd wybór. Na razie śpimy w "małym pokoju" ale po jakimś czasie będę chciała zostawić go dla dziecka. W małym mam zamiar położyć fototapetę na jednej ścianie (załącznik) a reszta ścian na biało ze względu ma tło tapety

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 10:02   #2657
Konto usunięte

O właśnie, może tak zrobię. Tzn. tę jedną ścianę na pewno odmalują całą (bo jest brudna), a na drugiej zrobię jakieś wzorki w tym samym kolorze Są takie różne szablony w sklepach, to sobie coś wybierzemy
I jeszcze musimy odmalować meble. Mamy takie stare dość szafy w tym pokoju i póki dziecko będzie malutkie, to one tam muszą zostać, a później jak już będzie kumate, to mu kupimy jego mebelki. Ale te szafy są dość ciemne i chcemy fronty zrobić jaśniejsze, żeby miał jaśniutko w pokoiku.
Stary 2013-04-11, 10:09   #2658
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam....

Mam doła

Co do kolorów to ja już pow Tż że malujemy wszystko na ciemny kolor następnym razem! bo na tym jasnym wszystko znać! Kuchnię mamy czerwoną i już 5ty rok nie była odświeżana a nic na niej nie widać! jest super ...ale w tym roku juz odświeżymy na ten sam kolor....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 10:11   #2659
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Witam....

Mam doła
Kochana co się stało?

Stary 2013-04-11, 10:16   #2660
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Kochana co się stało?
objawów brak do tego dziś zauważyłam że robi mi się stan zapalny chyba tak jak ostatnio i coś mnie kuje tak jakby w szyjce....tzn kilka razy zakuło....teraz jest w miarę ok....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-11, 10:17   #2661
anitaxas
Zadomowienie

Adunia piękna ta fototapeta i w ogóle cudne to wnętrze które załączyłaś, bardzo mi się podoba

Cytat:
Mam doła
Agatko Coś się stało? czy masz złe myśli?
Stary 2013-04-11, 10:22   #2662
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
witajciebylismy u neuro i pediatry. wszystko w porządku.

Fiol, miałaś rację. Dziś lekarka sama dała nam skierowanie na szczepienia. Powiedziała, że "z wyższej półki".
Na co Staś był szczepiony?!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40249489]
A tu moje kwiatki 3 zł, a jaka radość
(sory za kadr, jestem miszczem fotografii)[/QUOTE]kadr ekstra uwielbiam podglądać co ludziska czytają
aaa i piękny synek

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40250173]uwielbiam awokado...[/QUOTE]idealne cukrzycowo

Cytat:
Mam doła
hormony
otwórz okno, wyjdź na taras, odetchnij!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 10:24   #2663
Konto usunięte

Agatko, kuje, bo się rozszerza, rozciąga...
Dopóki nie ma silnych bóli skurczowych, to wszystko jest OK.

A co do zapalenia - ja już pobrałam w tej ciąży tyle leków dowcipnych, że szok. Od wczoraj mam Fluomizin (mam zapalenie szyjki macicy:/), najgorsze globulki ever, gorsze niż Nystatyna, bo się nie rozpuszczają i nie mają dobrego kształtu :/ Tzn. są owalne, ale ciężko je umieścić odpowiednio, oczywiście rano prawie nierozpuszczoną wysiusiałam:/
W każdym razie - zapalenia, grzybki to norma w ciąży.

Głowa do góry
Stary 2013-04-11, 10:29   #2664
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40251108]Agatko, kuje, bo się rozszerza, rozciąga...
Dopóki nie ma silnych bóli skurczowych, to wszystko jest OK.

A co do zapalenia - ja już pobrałam w tej ciąży tyle leków dowcipnych, że szok. Od wczoraj mam Fluomizin (mam zapalenie szyjki macicy:/), najgorsze globulki ever, gorsze niż Nystatyna, bo się nie rozpuszczają i nie mają dobrego kształtu :/ Tzn. są owalne, ale ciężko je umieścić odpowiednio, oczywiście rano prawie nierozpuszczoną wysiusiałam:/
W każdym razie - zapalenia, grzybki to norma w ciąży.

Głowa do góry [/QUOTE]

tak tylko że mi wychodzi coś takiego jak "pryszcz" tam na dole... poprzednim razem też wyszło i jak gin zobaczył to pow o widze jakiś stan zapalny się pani zrobił? no i było już po ciąży
A wizyta dopiero w środę...jeszcze w dodatku u nowego gina

Panika z chęcią bym wyszła ale nie chcę ryzykować bo już mnie dycholi i katar mam Tż mnie zaraził....niestety u Nas jest straszna kicha bo mamy jeden pokój więc chcąc nie chcąc musimy spać razem

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-04-11 o 10:36
Stary 2013-04-11, 10:43   #2665
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

idealne cukrzycowo
Byłam w szoku, jak przeczytałam, jaki ma IG
Stary 2013-04-11, 11:02   #2666
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no i było już po ciąży
ejjjjjj!!! uszy do góry! nie porównuj!!!:c mok:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40251550]Byłam w szoku, jak przeczytałam, jaki ma IG [/QUOTE] też mi się to podobało.
Jadłam caly czas (na kanapce, do sałatki, pastę)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:07   #2667
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja p******* .... Parę dni pisałam o 2 zabójstwach dzieci a teraz w Wiadomościach mówią o znalezieniu 3 niemowląt w zamrażalce!! Jedno dziecko od 2009, drugie od 2010, trzecie nie wiem ....
trzecie aktualne, że tak powiem... wczoraj w wiadomościach widziałam... oni z tymi dziećmi normalnie mieszkali, przechodzili obok nich codziennie...

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
raczej uważać na przelewy dzisiaj rozmawiałam trochę na ten temat w biurze rachunkowym. I niestety, mają do tego prawo - mogą kontrolować każdy wpływ i żądać wyjaśnień. Nawet jeśli masz przelew z tytułem "na waciki", a takie dostaję np. od Siostry na zakupy. Nie daj Boże by Ci ktoś np. w tytule przelewu "darowizna" wpisał a ja czasem tak robiłam, gdy komuś pieniądze pożyczałam teraz gdy wysyłam coś rodzinie czy znajomym pisze w tytule przelewu "a co to kogo obchodzi" choć z tego też trzeba by się tłumaczyć przy kontroli US
owszem, na przelewy trzeba uważać. mąż mi to kiedyś tłumaczył bo my jak sobie coś przelewaliśmy to różne głupie tytuły potrafiliśmy wpisać a jednak trzeba zwracać na to uwagę. zwłaszcza w przypadku takich tytułów jak darowizna, haracz czy cokolwiek w tym stylu.

Cytat:
Monia czyli wózek pójdzie w ruch, skoro weradowanie czas zacząć Jak Twoja Mama? Odetchnęła gdy urodził się Jakub?

tak, już nie mogę się doczekać spacerków chociaż jak wózek będzie brudny to będzie mi go brakowało w pokoju, żeby w dzień móc mieć dziecko przy sobie.
mama przychodzi codziennie. gotuje, zmywa, prasuje ubranka Jakuba, trochę się nim zajmuje żebym mogła spokojnie zjeść obiad czy chwilkę odpocząć. jest ok. za to teściowie zazdrośni i mieli pretensje, że nie zaprosiliśmy ich od razu jak ze szpitala wróciliśmy, itp.

co do sypialni: u nas 2 ściany są waniliowe, 2 ciemna śliwka. jak malowaliśmy to w całym mieszkaniu zrobiliśmy po 2 kolory na pomieszczenie, bardzo mi się to podoba bo nie ma takiej monotonii. jak boisz się ciemniejszych kolorów to możesz też zrobić tak, że ciemną ścianę/ściany będziesz mieć np. za łóżkiem, wtedy kładąc się masz przed sobą jasne barwy, ale ogólnie jest jakiś akcent. poza tym kiepski ze mnie dekorator wnętrz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40249938]Ja teraz mam zagwozdkę z małym pokojem. Przed TP musimy odmalować jedną ścianę. Mam 2 ściany żółte i 2 pomarańczowe (naprzeciwko siebie, ale wszystko jaśniutkie, takie mleczne kolorki).
Wiem, że będzie pstrokato, ale to ma być pokój dziecka, to może być kolorowo. Ale nie wiem, czy aż 3 kolory na ścianach to nie za dużo...[/QUOTE]

ja bym wybrała zielony na jakieś większe dodatki, dywan albo coś, a na ścianach 2 kolory.

Cytat:
Co do kolorów to ja już pow Tż że malujemy wszystko na ciemny kolor następnym razem! bo na tym jasnym wszystko znać! Kuchnię mamy czerwoną i już 5ty rok nie była odświeżana a nic na niej nie widać! jest super ...ale w tym roku juz odświeżymy na ten sam kolor....
u nas też czerwona kuchnia, ale jak coś chlapnie to zostają ślady.

ale nam wczoraj po południu Jakub marudził, uspokajał się tylko wisząc przy (.)...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:34   #2668
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam w sypialni zgaszony róż wpadający w fiolet. Dulux czar prowansji . Wychodzi bardziej różowy niż na próbniku. Do tego białe meble. Kolor mi się bardzo podoba. Ogólnie wole jasne ściany i najwyżej doprawić dodatkami Mam w salonie ciemno szary i mnie dołuje....
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40249288]
A Acard i/lub Heparynę lekarze z reguły przepisują po kilku (czasami jednym - Alfa np.) poronieniu. Na rozrzedzenie krwi, żeby się nie tworzyły zakrzepy. Przy albo bez potwierdzonych chorób.
Ja np. nie dostałam od początku ciąży, ale teraz dostałam Otrex, który ma niby podobne działanie (choć do końca nie rozumiem tego).
[/QUOTE]

Ja czekam na moje wyniki z krwi. Jest małe podejrzenie że mogę mieć coś nie tak właśnie z gęstością krwi. Część wyników za tydzień a "białko S" dopiero po 23.05
Cytat:

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Mi się ostatnio czarny humor włączył, ze pewnego dnia może przyjść do nas policja po zgłoszeniu sąsiadów, że byłam w ciąży,a dziecka nie ma
No to rzeczywiście czarny humorek

A te kariotypy to tak jak dziewczyny psiały, na nfz nikt mi po jednym # nie da skierowania. Dlatego się waham czy wydawać te 1000zł..

Cytat:
objawów brak do tego dziś zauważyłam że robi mi się stan zapalny chyba tak jak ostatnio i coś mnie kuje tak jakby w szyjce....tzn kilka razy zakuło....teraz jest w miarę ok....
Kochana wdech wydech i może załatw sobie jakąś wizytę u lekarza szybciej. Nic tak nie uspokoi jak słowa lekarza że wszystko jest ok.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:41   #2669
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie porównuj tamtej ciąży do tej.To jest inne dziecko,i tym razem na pewno wszystko będzie ok

Dziewczyny mam pytanie czy bolący guzek pod pachą może podnosić tempke?Robią mi się czasem takie podrażnienia po goleniu w postaci właśnie bolącego guzka.Pare dni i schodzą.Wczoraj miałam skok tempki i się zastanawiam czy ten guzek może mieć na to wpływ.

Stary 2013-04-11, 11:44   #2670
Konto usunięte

Cytat:
Ja czekam na moje wyniki z krwi. Jest małe podejrzenie że mogę mieć coś nie tak właśnie z gęstością krwi. Część wyników za tydzień a "białko S" dopiero po 23.05

A te kariotypy to tak jak dziewczyny psiały, na nfz nikt mi po jednym # nie da skierowania. Dlatego się waham czy wydawać te 1000zł..
To jeśli Ci coś wyjdzie z gęstością, to na bank dostaniesz Acard czy Heparynę.

A co do kariotypu - ja bym chyba nie wydawała
Ja straciłam dziecko w 30 tygodniu i badania genetyczne wykazały, że jest OK, a nawet, jeśli by lekarz nie wypisał skierowania, to chyba bym nie zrobiła tego badania i tak. Z reguły te badania wychodzą dobrze, wolałabym za taką kasę przebadać co innego.
Chyba, że masz w rodzinie jakieś choroby genetyczne, to owszem.

U nas była taka późna strata, a pani genetyk powiedziała, że zwykle przy jednym "niepowodzeniu w rozrodzie" się tego nie robi. Ale u nas jest jeszcze choroba w rodzinie (wprawdzie nie genetyczna, no ale wywiad obciążony) i zrobili.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości