|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Dzień Dobry
Pogoda u mnie dziś straszna szaro buro i ponuro Chyba mój brzdąc nie chce wychodzić w tak brzydką pogodę choć noc ciężka skurcze miałam jakoś do 12 w nocy potem cisza ale kręciłam się w łóżku strasznie... Idę teraz na zakupy potem zrobię pranie posprzątam obiadek i może coś się już na poważnie ruszy w końcu weekend się zbliża więc czas się rozpakować
|
|
#2252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ![]() Cytat:
![]() za Ciebie!Cytat:
No to czekam na wieści. I powodzenia na ktg! Miła położna się tym zajmuje. A, Eluśka - dzidzię przewozimy tylko w foteliku, nie w gondoli!
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Jak leżałam w szpitalu to tatusiowie przychodzili po dzieciaczki z fotelikami, żadne gondole i inne takie
Dobra, na razie idę poprasować, bo sterta taka leży, że aż razi w oczy
|
|
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a my mamy już 30 dni ![]() wczoraj wazylismy 5520g 15 maja idziemy na szczepienia jutro poźnym popołudniem znowu jedziemy na weekend do teściów, bo tam robimy chrzciny w dzien dalej nie lub spac wiec zebym mogla dzis w koncu prace do szkoly napisac tż po obiedzie pojdzie z malym na spacer a ja sprobuje to skonczyc.
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Widzę że każda z nas już chciałaby teraz zaraz urodzić,jesteśmy chyba jakieś sado macho że się bólu doczekać nie możemy ![]() Ja byłam wczoraj na spacerze,zrobiłam 5-6 km no ale niestety nie zrobiło to wrażenia na Małym...Dzisiaj zrobię chyba jeszcze jeden taki spacerek,może przespał go po prostu i nie skumał aluzji
|
|
#2256 |
|
Rozeznanie
|
witam się z wami w tak piękny słoneczny dzień
dziś uznaje dzień za dzień lenia, oprócz obiadu i zakupów to chyba nic nie będę robiła raz w roku coś się należy... tym bardziej, że za 13 dni to GO
|
|
|
|
|
#2257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, dziewczyny na głowę dostałam - zagłaskam tego mojego Roszka - jestem tak w nim absolutnie zakochana .... on jednak nic sobie z tego nie robi -ciągle śpi ..... "ja cie kocham a ty śpisz" No i słoneczko - widzę słoneczko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no ale do głowy przychodzi mi albo wkładka albo gumki .tabsów juz nie chce ........ ehhhh wychodzimy z domku - po zakupy ,potem po jakuba do szkoły .... a potem coś wymyślimy sobie .... a WY mamuśki w dwupaku -marsz do kuchni upichcić coś w piekarniku i RODZIĆ - bo nudno na forum....... ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
za 30 dni ! za wagę KOOOOLOSALNĄ ! za skończenie pracy no i udanych chrzcin
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
prośba o kliki - spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2013-04-11 o 17:45 |
|
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
jaki mecz? my wczoraj w TV Ibrę ogladaliśmy. tj. ja pierwszą połowę, bo padłam (jak racuch )Cytat:
![]() My po lekarzu i pierwszej morfologii synka (luudyyyy, jaką grubą igłą to robili...) Dostałam skierowań a skierowań w samym przyszłym tygodniu - USG główki, neurolog, wizyta kontrolna...Despa jesteśmy zarejestrowani do Palczewskiej (teraz to się nazywa poradnia wad i zaburzeń rozwoju - jak usłyszałam, to nogi się pode mną ugieły ) na 10 maja ![]() Z pozytywów (efekt Pollyanny) - Młody miał 6 pkt apgar, niską masę urodzeniową i należą się mu darmowe, bezrtęciowe szczepienia "z wyższej półki" (określenie pani doktor). Laseczki - jeśli któreś dziecko "się łapie", to upominać się u lekarza prowadzącego.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-04-11 o 10:48 |
|
|
|
|
|
#2262 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
ale słodzinka i imienna czapeczka ![]() tez mi sie to rzuciło w oczy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek !
Odwołuję alarm ! niestety po tym wczorajszym obrzydliwym czopie nic się nie wykluło więcej na razie. Brzuch pobolewał, ale pobolał i przestał, no nic czekamy aż się synu zdecyduje ![]() Za to pogodna dzisiaj cudna, słonko świeci - można żyć. |
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam ważne pytanie. Czy u waszych dzieci podczas jedzenia słychać przelewanie w brzuchu? Tzn. Tak jakby był pusciutki i słychać jak mleko się wlewa. Czytałam że to objaw nietolerancji laktozy ale może noworodki poprostu tak mają?
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2266 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie boje, czy oby zrobia to cc czy beda czekac na cos... no waga to juz sporawa jest.... kciuki Tajgusia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jutro jadę ale do teściów a póżniej do szpitala ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja idę pranie wywiesić, ładna pogoda, chyba muszę jakieś balerinki zakupic w sobote przed szpitalem bo nie bede miala w czym wyjsc.. faajne powietrze... Mam troche do ogarniecia spraw, a dzis juz czwartek. . Torby spakowane! zostało tylko dołozyć parę rzeczy ale to jutro przed wyjazdem... Miłęgo dnia życzę! Trzymam kciuki za nasze pierwsze mamusie kwietniowe, oby dzieci wyczuły pogodę i na zewnątrz chciały wychodzić ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
oj cudna pogoda, cudna masz termin na wtorek może na weekend coś się zacznie... ![]() ![]() Mój to spokojnie siedzi i czeka pewnie bo wie ze mamy skierowanie ehhh , wczoraj w nocy wariował po prostu, nie mogłam spać, kopał wiercił itd.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-11 o 11:14 |
||||||||
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas pada deszcz.. tak ciemno i smutno..
Posprzatalm pol chalupy, nastawilam pranie, pozmywalam naczynia.. I chcialam zrobic cos dla siebie, nalozylam maseczke na buzke.. a po 3 minutach mysle cos jest nie tak, dziwnie goraco i zaczyna piec.. zmylam i teraz jestem cala w czerwonych plamach jeszcze nigdy nie mialam takiej reakcji alergicznej po kosmetyku ![]() ratuje sie duza dawka wapnia.. mam nadzieje, ze zejdzie ta czerwona opuchlizna
|
|
#2268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Twojego Torresa - ale póki co radzi sobie świetnie, nie? U mnie paskuda ![]() Cytat:
|
|
|
#2269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za te wszystkie badania---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizyty w przyszlym tygodniu Myślę, że upomnieć się możesz, pewnie, że Cytat:
Co do maseczki, moze cos poszkodzilo ze skladu?? Pisalyscie o opuchnieciach... mnie rece dzisiaj bolaly... teraz mam lekką opuchliznę plus drętwienie nie fajne uczucie... Ok uciekam bo już południe... Może jak wejdę później to u którejś się zacznie ![]() ![]() A ja wieczorem tak myslalam, ze mialam nadzieje na porod naturalny... i jak czytam o cc i ze komplikacje jakies moga byc i ze gorzej dla dziecka to lapie dolka.. czemu ja taka przezywajaca musze byc
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahahaCytat:
wstyd nie wiedzialam komu jemu czy mi ost czesto tak mi burczy ... moze po temu zawsze taki glodny eh no uroki noworodkowe no i koniec spania ... udalo sie zjesc snaidanko ufff no nic ide pakowac rzeczy z biurka do pudla - ze 30min mi to zajmnie. . |
||
|
|
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
No ja też myślałam że cosik będzie ale to nic idę posprzatać całe mieszkanko zrobię pranie to może co się ruszy
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
mojemu się przelewa w brzuszku. wydaje mi się, że noworodki tak mają, w końcu ten układ pokarmowy jeszcze nie jest do końca wykształcony.
|
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie jakoś nachalnie, ale słychać
![]() Cytat:
Cytat:
od najniższej wagi ma + 1200, więc lekarka zadowolona ![]() czy jest OK tak naprawdę bedziemy wiedzieć we wtorek - po neurologu... heh. dziękuję za kciuki, zawsze się przydadzą
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jadę do domu po torbe i do szpitala, mam za wysokie ciśnienie,zostawia mnie tam na razie.. Na wszelki wypadek, jak dr R stwierdził (jest dziś). Tzrymajcie kciuki,jestem wystraszona.. Dobrze, ze mam net w telefonie.
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Słyszę jako takie burczenie delikatne. |
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
w jakiejś gazecie czytałam o tych szczepionkach. jest kilka kryteriów, ale dziecko chyba jedno musi spełniać żeby się należały. nie pamiętam dokładnie ale na pewno była niska waga, mała ilość punków i urodzenie przed którymś tygodniem ciąży.
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Przyszedł mi dziś fotelik - miał być czerwony, jest czarny. I znowu problem, bo będę go odsyłać A z pozytywów ostatnie pranie zrobione, ostatnie drobne rzeczy kupione. Jutro wybieram się na warsztaty Moda na brzuszek. A zastanawiałam się długo, czy się na nie zapisywać, bo myślałam naiwnie, że może do tego czasu urodzę No ale teraz czuję, że mi pisana jest majówka w szpitalu Poza tym trzymam za wszystkie oczekujące na swój termin, nie chcę się Wam wpychać w kolejkę ![]() Na szybko co pamiętam z podczytywania Nestelle, masz śliczne dzieciaczki Oldzinx, ja kupiłam termometr microlife nc 100 - był polecany na naszym wątku, dużo ludzi go kupuje na all no i ma w miarę rozsądną cenę. Ewkaa super, że już rodzinka w komplecie w domku |
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm nam nic lekarka nie mówiła...Mielismy morfologie w szpitalu,ale to 3 tygodnie przed szczepieniem....może dlatego nie zleciła? Dzieci juz zaszczepione miałyście badanie krwi? Cytat:
Weekend zaraz, coś czuję, ze zaczną się porody, bo coś za dugo cisza w eterze PAmietam jakie emocje były jak pierwszy poród był na forum i obstawiania, która pierwsza urodzi...A własnie miał być medal z ziemniaka;p Kto w końcu wgrał?KtórAŚ prowadziła satystyki
|
||
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tycie ... i dalsze sa trzymane Cytat:
za AKCJEi dla doktora R za madra decyzje no mlody spi ... okazalo sie ze te 70 co wypil bylo za malo hahamusialam dorobic mu 30 - odbilo sie ladnie 3 razy ! i padl spac ja w tym czasie - spakowalam rzeczy z biurka do kartonu i teraz moge odpoczac ![]() o 18 przyjdzie sasiad i bedziemy prznosili buirko i lozko i juz bede na wiekszym pokoju . |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

).

w samym przyszłym tygodniu - USG główki, neurolog, wizyta kontrolna...

05.07.2008 

jeszcze nigdy nie mialam takiej reakcji alergicznej po kosmetyku