Trwała na rzęsy.. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 16:35   #211
blunio
Przyczajenie

Dot.: Trwała na rzęsy..

Anulka
podaj namiar na ten salon.
Dzięki wielkie
blunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 20:09   #212
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Parę lat temu myślałam o trwałej i teraz myśl powróciła Czy któraś z Was robiła trwałą na rzęsy w Katowicach i może polecić sprawdzone miejsce?
Stary 2012-02-08, 11:11   #213
AjriszMarta
Zakorzenienie

Witajcie
Przeszukałam wątek ale może coś się zmieniło? Czy zna ktoś salon / prywatną kosmetyczkę u której można zrobić trwałą na rzęsy w RZESZOWIE lub okolicach Rzeszowa?

Ewentualnie w Krakowie w okolicach dworca? Ha i gdybyż jeszcze czynne w sobotę

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 09:51   #214
jodus
Raczkowanie

GG do jodus

http://www.zeberka.pl/art.php?id=873 tu jest krótkie i dość fajne wyjaśnienie

góra - 18.09.2009r
Prościutkie zębule od kwietnia 2011r

jodus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 18:43   #215
wiki124
Rozeznanie

zwięźle i na temat. Sam zabieg jest ok, efekt jeszcze bardziej ok, ale... Gdyby nie fakt ,że rzęsy potem lecą, zrobiłabym zabieg jeszcze raz. A szkoda mi rzęs , bo nie są zbyt gęste.

http://twoflyingflowers.blogspot.com/ - Blog
http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/#signform - ratujmy pieski!
wiki124 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 08:12   #216
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiki124 Pokaż wiadomość
zwięźle i na temat. Sam zabieg jest ok, efekt jeszcze bardziej ok, ale... Gdyby nie fakt ,że rzęsy potem lecą, zrobiłabym zabieg jeszcze raz. A szkoda mi rzęs , bo nie są zbyt gęste.
Jak o nie dbałaś przed zabiegiem? To jak z włosami pewnie

dziewczyny z RZESZOWA!!
skontaktowałam się z panią, która robiła trwałą na rzęsach w nieistniejącym już salonie na Gwardzistów!!

Specjalnie dla mnie sprowadzi płyn Czekam tylko na info od niej.
Nr tel - 607 074 077
Oczywiście zdam relację jak już dojdzie do tete a tete

Stary 2012-04-21, 14:55   #217
blunio
Przyczajenie

Witam,
W tej chwili trwała Wimpernwelle poprawiła żele i zawierają także w swojej zawartości substancje pielegnujące. Nie trzeba o rzęski wcześniej specjalnie dbać ani po zabiegu nic nie powinno się z nimi dziać. Można używać naturalnej odżywki z witaminami i olejkiem rycynowym, ale to zrobi dobrze każdym rzęskom!( ma taką Wimpernwelle.
Zwróćcie tylko uwagę na to jak długo kosmetyczka trzyma wam żele na rzęskach : pierwszy od 12 do max 15 minut a jeżeli rzęski są słabe to do 10 minut, drugi 8 minut i tego czasu nie można przekroczyć bo wtedy mogą się osłabić. ( Jeśli ktoś wcześniej wykonywał ten zabieg to czas starych preparatów był dłuższy : żel 1 - 20 min, żel 2-10 minut) Zwróćcie na to uwagę kosmetyczce że teraz te czasy się zmieniły ( to jest w instrukcji i na opakowaniu).
Rzęsy się wymieniają co 3 miesiące i nie ma możliwości przy dobrze wykonanym zabiegu aby coś im się stało.
pozdr.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 17:35   #218
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy spotkałyście się z czymś takim?
Nie udało się u mnie ZROBIĆ trwałej, gdyż mam zbyt grube rzęsy i nie dały się przykleić do wałeczka...

masakra
Pani bardzo miła i ma już zestaw ;]

Stary 2012-05-23, 10:46   #219
blunio
Przyczajenie

witam,

Oczywiście nie widzę Twoich rzęs, ale nie pisałaś wcześniej że są jakieś wyjątkowe.
Na oryginalnych preparatach Wimpernelle zabieg wychodzi zawsze, może Twoja pani kupiła zestaw do trwałej z CHIN lub Łotwy!!!! to nie żart , są takie na rynku i wiem że zabieg na nich jest trudny do wykonania, a wałeczki nie łapią rzęs( ale zestaw jest 50 %)tańszy). W oryginalnym Wimpernwelle wałeczki łapią super nawet super sztywne rzęsy a do zestawu jest dołączony też klej gdyby były jakieś malutkie problemy z rzęskami kruciutkimi. Istnieje także możliwość że dotknęła środka wałeczków tłustymi palcami i zatłuściła silikon na wałeczkach, albo umyła Ci rzęsy przed zrobienie zmywaczem dwufazowym na bazie olejku a potem ich nie odtłuściła?

Szkoda że nie wyszło bo to fajny zabieg i daje fajny efekt.
pozdrawiam
No cóż
Stary 2012-05-23, 11:22   #220
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blunio Pokaż wiadomość
witam,

Oczywiście nie widzę Twoich rzęs, ale nie pisałaś wcześniej że są jakieś wyjątkowe.
Nie wiedziałam że są wyjątkowe. Nie mam porównania - w rodzinie wszyscy takie mamy, nikt wcześniej nie robił trwałej
Na włosach wychodzi...

Nie wiem, jakie to były preparaty.
W każdym razie pani była zaskoczona, że pierwszy raz w życiu widzi coś takiego
Cytat:
Istnieje także możliwość że dotknęła środka wałeczków tłustymi palcami i zatłuściła silikon na wałeczkach, albo umyła Ci rzęsy przed zrobienie zmywaczem dwufazowym na bazie olejku a potem ich nie odtłuściła?
Rzesy były zmyte nietłustym płynem
zdjęcia:

Stary 2012-05-24, 19:56   #221
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy spotkałyście się z czymś takim?
Nie udało się u mnie ZROBIĆ trwałej, gdyż mam zbyt grube rzęsy i nie dały się przykleić do wałeczka...

masakra
Pani bardzo miła i ma już zestaw ;]
hej, ja robiłam ok. 1,5 m-ca temu. Pani powiedziała po zabiegu, że na razie są tylko lekko uniesione i ze nastepnym razem bedą podkrecone.
Ja nie wiedziałam żadnego efektu i na pewno juz do niej nie pojde
skubana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-10, 18:54   #222
inysm
Przyczajenie

Cytat:
Witam,

Sama wykonuję trwałą na rzęsy od siedmiu lat( jestem kosmetyczką) i bardzo Wam polecam ten zabieg, jeżeli jest wykonany poprawnie to jest to całkowicie bezpieczny i fajny zabieg o spektakularnym efekcie. Jeżeli macie jakiekolwiek pytania piszcie . Obecnie jestem dystrybutorem i szkoleniowcem niemieckiej firmy Wimpernwelle która ma do tego zabiegu najlepsze preparaty.

pozdrawiam
ps.lepiej wybrać kosmetyczkę która jest po szkoleniu , a nie tylko kupiła sobie produkt przez internet, szkolenia są gratis.Gosia

Gosiu, skąd jesteś?
Szukam właśnie kogoś kto profesjonalnie wykonuje trwałą rzęs w Warszawie lub jej północnych okolicach. Mam opadające, rzadkie, raczej cienkie, niesforne rzęsy i trwała chodzi za mną już od dawna, ale ze względu na obawy o moje liche rzęsy nie zdecydowałam się do tej pory na eksperymenty u niesprawdzonych kosmetyczek.
Pozdrawiam,
Ewa
inysm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-13, 20:16   #223
blunio
Przyczajenie

Witam serdecznie, i bardzo dziękuję za kontakt

podaję mojego meila i numer telefonu gosia_33@tlen.pl oraz 601283048
.Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale jestem w trakcie zmieniania miejsca gabinetu i mam straszny kocioł. Do końca miesiąca jestem na Mokotowie a od 01.11 w Centrum na Tamce.
pozdrawiam serdecznie Gosia
Stary 2012-12-28, 11:11   #224
manymanyways
Rozeznanie

zrobiłam sobie trwałą na rzęsy jakieś półtora tygodnia temu i żałuję.
Nie no, efekty były, rzęsy faktycznie ładnie podkręcone.Niestety, rzęsy mi strasznie teraz lecą, nigdy tak nie miałam Myślę, że kosmetyczka nic mi nie spaprała, nakładała te preparaty na dość krótki czas (nie pamiętam na ile, ale mówiła i podany czas nie wydał mi się jakiś szokujący, po tym co czytałam nt. trwałej); miejsce miało tez dobre opinie. Może po prostu mam takie słabe rzęsy (co mnie dziwi bo nigdy nie miałam problemów z nimi). No nie wiem. Próbuję je teraz odżywiać olejkiem jojoba. Zobaczymy...
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 11:21   #225
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manymanyways Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie trwałą na rzęsy jakieś półtora tygodnia temu i żałuję.
Nie no, efekty były, rzęsy faktycznie ładnie podkręcone.Niestety, rzęsy mi strasznie teraz lecą, nigdy tak nie miałam Myślę, że kosmetyczka nic mi nie spaprała, nakładała te preparaty na dość krótki czas (nie pamiętam na ile, ale mówiła i podany czas nie wydał mi się jakiś szokujący, po tym co czytałam nt. trwałej); miejsce miało tez dobre opinie. Może po prostu mam takie słabe rzęsy (co mnie dziwi bo nigdy nie miałam problemów z nimi). No nie wiem. Próbuję je teraz odżywiać olejkiem jojoba. Zobaczymy...
a powiedz mi, czy one Ci się łamią czy wypadają z cebulkami? może trwała podrażniła Ci skórę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 15:44   #226
manymanyways
Rozeznanie

Cytat:
a powiedz mi, czy one Ci się łamią czy wypadają z cebulkami? może trwała podrażniła Ci skórę?
z cebulkami niestety.
Stary 2012-12-30, 09:37   #227
blunio
Przyczajenie

Hej,

A gdzie robiłaś tą trwałą? I jakimi preparatami? Na rynku jest niestety dużo preparatów np. z Chin lub Litwy i wiem że rezultaty nie są zadawalające . A może brałaś w trakcie jakieś leki do oczu lub krople ( a może stosowałaś odżywkę Revitalash) lub antybiotyki? i doszło do reakcji alergicznej. A może kosmetyczka pomyliła preparaty i położyła je odwrotnie?

Ja wykonuję ten zabieg 10 lat ( pracuję na Wimpernwelle)i nic takiego nigdy mi się nie zdarzyło. Może dojdziemy dlaczego tak się stało razem - napisz . Pa

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

No i jeszcze jedno: trwała nigdy nie powinna uszkodzić cebulek ponieważ nie nakładamy jej na powieki ani na cebulki! Zostawiamy duży odstęp od skóry. Może jednak była źle zrobiona??? Albo przeterminowana?

Sama jestem ciekawa o co chodzi. Pa
Stary 2012-12-30, 20:47   #228
manymanyways
Rozeznanie

Cytat:
Hej,

A gdzie robiłaś tą trwałą? I jakimi preparatami? Na rynku jest niestety dużo preparatów np. z Chin lub Litwy i wiem że rezultaty nie są zadawalające . A może brałaś w trakcie jakieś leki do oczu lub krople ( a może stosowałaś odżywkę Revitalash) lub antybiotyki? i doszło do reakcji alergicznej. A może kosmetyczka pomyliła preparaty i położyła je odwrotnie?

Ja wykonuję ten zabieg 10 lat ( pracuję na Wimpernwelle)i nic takiego nigdy mi się nie zdarzyło. Może dojdziemy dlaczego tak się stało razem - napisz . Pa

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

No i jeszcze jedno: trwała nigdy nie powinna uszkodzić cebulek ponieważ nie nakładamy jej na powieki ani na cebulki! Zostawiamy duży odstęp od skóry. Może jednak była źle zrobiona??? Albo przeterminowana?

Sama jestem ciekawa o co chodzi. Pa
co do preparatów to pojęcia nie mam jakimi to było robione. aż się sama dziwię że nie zapamiętałam marki, ale była taka jakby "walizeczka" z tymi wszystkimi środkami itp. Nie brałam leków, nie używałam odżywek do rzęs. Odwrotnie chyba nie położyła tych środków bo efekty są, rzęsy są jednak podkręcone, po prostu zauważyłam wzmożone wypadanie. Może po prostu mam jakieś takie liche rzęsy
Ale trudno. olejek coś mi chyba jednak odpukać daje Do tego nie malowałam ich prawie wcale od czasu tej trwałej, więc niech sobie odpoczywają i się regenerują.
Stary 2013-02-04, 12:23   #229
izuskajp
Przyczajenie

Czy ktos wie w jakim salonie mozna taka trwala wykonac w Tarnowie? Nie musi byc polecony ale ja nigdzie takiej oferty nie znalazlam...
izuskajp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 08:01   #230
Kalinka82
Przyczajenie

GG do Kalinka82

Trwała na rzęsy to świetna sprawa. Moje rzęsy są tak proste, że kosmetyczka miała problem z nawinięciem ich na wałki. Nie sprawdza się u mnie zalotka o tuszach podkręcajacych nie wspominając. Ja robiłam w grudniu po raz drugi ale niestety nie wiem na jakich środkach ją robiła. Za jakiś miesiąc robię ją ponownie więc się wszystkiego wypytam i dopiszę Ogólnie "zabieg" przyjemny tylko środek utrwalający śmierdzi jak dawne płyny do trwałej ale efekty jakie daje wynagradzają wszystko! Podkręcenie utrzymuje się u mnie około 3 miesięcy.

Edytowane przez Kalinka82
Czas edycji: 2013-03-14 o 08:03
Kalinka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 20:41   #231
osoma
Przyczajenie

Czy mogę dzień wcześniej przed trwałą pofarbować sobie rzęsy henną, czy lepiej zrobić to po zabiegu trwałej? Powiedzcie mi kochane, jak to jest, bo google nie chce mi podsunąć odpowiedzi. Kosmetyczka powiedziała mi jedynie, że nie da rady podczas tej samej wizyty zrobić i hennę i trwałą, ale zapomniałam jej zapytać, co robię najpierw (jednego dnia), a co potem (drugiego dnia). A może kolejność nie ma w ogóle znaczenia?
osoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 14:16   #232
Kalinka82
Przyczajenie

GG do Kalinka82

Cytat:
Napisane przez osoma Pokaż wiadomość
Czy mogę dzień wcześniej przed trwałą pofarbować sobie rzęsy henną, czy lepiej zrobić to po zabiegu trwałej? Powiedzcie mi kochane, jak to jest, bo google nie chce mi podsunąć odpowiedzi. Kosmetyczka powiedziała mi jedynie, że nie da rady podczas tej samej wizyty zrobić i hennę i trwałą, ale zapomniałam jej zapytać, co robię najpierw (jednego dnia), a co potem (drugiego dnia). A może kolejność nie ma w ogóle znaczenia?
Dziwna sprawa i nie wiem w czym Twoja kosmetyczka ma problem bo ja za każdym razem jak robię trwałą u swojej kosmetyczki to na koniec zabiegu mam robioną hennę, ale może Twoja robi na jakiś innych środkach - które na to nie pozwalają..
Kalinka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 22:00   #233
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalinka82 Pokaż wiadomość
Dziwna sprawa i nie wiem w czym Twoja kosmetyczka ma problem bo ja za każdym razem jak robię trwałą u swojej kosmetyczki to na koniec zabiegu mam robioną hennę, ale może Twoja robi na jakiś innych środkach - które na to nie pozwalają..
Mi sugerowała zrobić albo hennę przed albo wstrzymać się 1-2 tyg - głównie ze względu na wrażliwe oczy i powieki

Wreszcie po latach poszukiwań znalazłam zabieg w Rzeszowie w Nefretete na ul. 3maja, 53zł
Obsługa fachowa, czyściutko itp.
Efekt u mnie na kolana nie powalił ale mam bardzo twarde rzęsy - zrobił się podatne na podkręcanie zalotką i tuszem Więc jestem zadowolona, chociaż owszem miałam nadzieję na rzęsy jak u lalki

Stary 2013-04-11, 09:53   #234
iwcia2311
Przyczajenie

Witam
Czy zna ktoś salon albo chociaż prywatną kosmetyczkę w Radomiu gdzie mogę zrobić trwałą na rzęsy? Szukam od kilku tygodni,obdzwoniłam wszystkie dostępne w necie salony...i nic
Pozdrawiam
iwcia2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 10:22   #235
m13081987
Raczkowanie

Hej dziewczynki
to ja mam pytanko odnośnie WROCŁAWIA - znacie kogoś, kto robi dobrą trwałą na rzęsy właśnie we Wro do 50 zł? Bo z tego co patrzyłam to i do 100 zł dochodzą ceny za ten zabieg, ale to chyba przesada, prawda? Może ktoś w okolicach rynku, Magnolii, tudzież Pasażu Grunwaldzkiego?
Pozdrawiam

ODPISUJ W MOIM WĄTKU
m13081987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 14:32   #236
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
...Efekt u mnie na kolana nie powalił ale mam bardzo twarde rzęsy - zrobił się podatne na podkręcanie zalotką i tuszem Więc jestem zadowolona, chociaż owszem miałam nadzieję na rzęsy jak u lalki
Wrażenia po 1,5 mca
Teraz już całkiem nie ma różnicy jeśli nie zrobię nic z rzęsami, ale podkręcone trzymają się pół dnia, wystarczy zalotka, nawet bez tuszu ani odżywki!!
Kupiłam zalotkę z inglota, jest rewelacyjna!

Stary 2013-07-27, 14:13   #237
Lena11111
Przyczajenie

Hej!
Ktoś korzystał z usług tej kosmetyczki? http://www.rzesypoznan.pl/TRWA-A-NA-RZ-SY/index.php
Specjalizuje się w rzęsach, więc chyba powinna wiedzieć co robi, ale i tak wolę się zapytać Was

Aaa i jeszcze jedno! Stosuję odżywkę Xlash na rzęsy (żeby były dłuższe, grubsze i było ich więcej) - ktoś wie czy to się w jakiś sposób kłóci z trwałą na rzęsy?
Buziaki!
Lena11111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-25, 13:00   #238
mkarolka123
Przyczajenie

W końcu i ja się skusiłam na zrobienie trwałej na rzęsy Rewelacja! Jestem zachwycona. Zalotka w żaden sposób mi nie pomagała z moimi niesfornymi rzęsami. Ja robiłam trwałą w Krakowie na Dietla i jestem bardzo zadowolona z końcowego efektu
mkarolka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 23:48   #239
dariaawaria
Raczkowanie

trwała na rzęsy- olsztyn

hej, mam pytanie- czy zna ktoś salon w Olsztynie, w którym robią trwałą na rzęsy, takie podkręcanie? Zależy mi na sprawdzonym salonie, w końcu to zabieg wokół oczu i nie chcę przykrych niespodzianek. A może miał ktoś robioną taką trwałą, jak wrażenia?
dariaawaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 15:33   #240
lalutka
Raczkowanie

Dot.: trwała na rzęsy- olsztyn

ooo rany a jak sie wykonuje trwałą na rzęsach?Pierwsze słysze a jestem bardzo ciekawa..Brzmi przerażająco...
lalutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości