![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
Cytat:
![]() ![]() - Revlon Colorstay Softflex 180 Sand Beige - L'oreal Infallible 120 Vanille - Oriflame Giordani Gold Porcelain - Oriflame T-balance Natural Ivory - Avon Personal Match podkład w płynie Cream Ale chyba i tak najjaśniejszy będzie Ori GG, a dopiero za nim Mary Kay. Zresztą cyknę zdjęcie na dniach i wrzucę, to będzie wszystko widać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2282 |
Rozeznanie
|
No, błagam... Joplin napisała o mało kryjących podkładach.... sorki, ale wróciłam wypruta z pracy.... może powinnam zacytować... ![]()
![]() |
#2283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo zapewne masz cerę albo tłustą, albo mieszaną a podklady i pudry przyciemniają się wtedy nawet o jeden ton. I jeżeli uważasz to za porady nieproszone to przepraszam, że uraziłam.
![]() |
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
Contax - to nie jest nowo nabyta wiedza.... i to była niegrzeczna uwaga...
![]() |
#2286 | |
Zadomowienie
|
na to muszę jeszcze poczekać, u mnie ciągle deszcz, eh
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nadal nie widzę niestety zalet w mojej bladości, okropnie wyglądam - przy ciemnych włosach taka jasna cera. Może z czasem się przekonam (chciałabym ![]() ![]() to najpewniej było a'propos mojej wypowiedzi ![]() dziękuję Iwono za, na pewno, cenne rady ;* Że kremy do twarzy trzeba wklepywać to wiedziałam, ale nie pomyślałam, że podkład też. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 |
Rozeznanie
|
Joplin - spróbuj zneutralizować kolor włosów i skóry - zmiana koloru włosów; skoro tęczówka jest ciemnozielona - zaryzykuj odcień włosów w rudości, czerwieni, albo miedzi...do tego odpowiedni makijaż i powinnobyć ok.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
Iwono, w dzisiejszych czasach może wydać to się dziwne ale nigdy jeszcze nie farbowałam włosów
![]() W końcu kiedyś musi być ten pierwszy raz, na pewno zaryzykuję w najbliższym czasie i wybiorę się do fryzjerki - a nuż coś z tego wyjdzie ![]() ![]() Tymczasem przejrzę wątek, na pewno ukrywają się w nim jeszcze jakieś cenne rady ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym jedynie proponowała modelowanie twarzy i bronzerem i różem do policzków. wiem, że sporo wizażanek używa Ziemi Egipskiej żeby się nieco 'opalić'
![]() |
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
Cmoksiu, ależ ja we wcześniejszych postach radziłam jak podkreślić... nie mówiłam o zamaskowaniu..., ale o zneutralizowaniu wrażenia bladej, nieopalonej cery....tym bardziej, że zmiana koloru włosów jest również sposobem podkreślenia, szczególnie przy kolorze zielonym tęcZówki....
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, przecież na to wskazuje tytuł wątku
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Iwona31 dzięki za radę
![]() ![]() ![]() Taj na marginesie,polubiłam ostatnio bardzo różowy kolor i to taki mocny,jaskrawy ![]() ![]() ![]() Przy jasnej cerze i czarnych włosach ślicznie wygląda taki róż ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2293 |
Konto usunięte
|
Tzw. Custom Blend czyli Indywidualnie Dopasowany Odcień w przypadku podkładu to około 35 funtów.
Czyli w cenie dobrego podkłądu z górnej połki. Dopasować można też puder, korektor a także pomadkę. Wróciłam właśnie z zakupów i wypróbowałam kilka podkładów. Oczywiście w najjaśniejszych kolorach. 1. Max Factor Lasting Performance (100 Porcelain) - kryjący, nie ciemnieje i ma ładny beżowy kolor (nie jest ani różowy, ani żółty) 2. NOWOŚĆ! Bourjois 10-hour Sleep Effect (71 Abricoté Clair) - średnio kryjący, żółty oddcień i ciemnieje na żółto!! 3. Revlon Colorstay dla sery normalnej/suchej odcień 100 - ładny lekkokryjący beż 4. Revlon Colorstay dla cery tłustej odcień 100- ciemnieje na różowo! W sumie podpasował mi tylko Max Factor. Jest jasny nie tylko w tubce i daje ładny oddcień na twarzy. Pozdrawiam z UK Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2007-03-28 o 14:59 Powód: Post pod postem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
lulo Lasting Performance właśnie strasznie ciemnieje w ciągu dnia
![]() ![]()
![]() |
#2295 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Hmmm ... może to żółknięcie zależy pod ph skóry? W UK zauważyłam, że firmy sprzedają więcej janych odcieni. Nie wiem dlaczego te same firmy uparły się, że Polki mają ciemniejszą cerę niż Angielki. Może dlatego, że sporo Polek to fanki solariów? Pozdrawiam ciepło z Coventry Zgadzam się ![]() I w dodatku żółknieje na twarzy;( Cytat:
Cytat:
Rozpisałam się... Czy któraś z was nie testowała podkładów Armanii? Chodzi oczywiście o kosmetyki sygnowane przez TEGO projektanta. W magazynach kobiecych w UK czesto pokazują te podkłady. Ale nie wiem jak z kolorami. ![]() I gratka dla wielbicielek True Match w kolorze C1. ![]() Jeśli któraś z Was ma na niego ochotę. Mogę dla niej go kupić. Jeśli boicie się dokonywać transakcji w ten sposób - możemy tego dokonać przez allegro. Nie mam dojścia do tego podkładu w super-niskiej cenia, ale może komuś będę pomocna. W sprawie mojej uczciwości - sprawdźcie "lulo2" na allegro oraz Indeks Przekupki (nie wiem, czy jeszcze istnieje). Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2007-03-28 o 15:00 Powód: 5 postów jeden pod drugim! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
[1=a4fe74769c46a8b3f27462c 06deeaa5a0ba50375_612d631 274ff7;4020422]Hmmm ... może to żółknięcie zależy pod ph skóry? W UK zauważyłam, że firmy sprzedają więcej janych odcieni. Nie wiem dlaczego te same firmy uparły się, że Polki mają ciemniejszą cerę niż Angielki. Może dlatego, że sporo Polek to fanki solariów?
Pozdrawiam ciepło z Coventry[/QUOTE] od pH? a wiesz, nie wpadłam na to ![]() [1=a4fe74769c46a8b3f27462c 06deeaa5a0ba50375_612d631 274ff7;4020966]Zgadzam się ![]() I w dodatku żółknieje na twarzy;([/QUOTE] a tego to nie wiem, bo tylko moja mama go używa(ła), ale widzę, że niewiele go zużyła, więc chyba jej nie podpasował, choć nie powiedziała co z nim nie tak [1=a4fe74769c46a8b3f27462c 06deeaa5a0ba50375_612d631 274ff7;4021740]Ja też miałam "czarną fazę" zanim nie odkryłam koloru granatowego w takim marynarskim odcieniu. Równie ładnie kontrastuje z jasną (białą) skórą co czerń, a latem lepiej wygląda, niż czerń.[/QUOTE] ja nie lubię granatu, a już szczególnie takiego marynarskiego ![]() ![]() dla mnie czerń zawsze dobrze wygląda, za nic nikt mnie nie przekona, że jakiś inny kolor wygląda lepiej np latem, tak jak napisałaś o granacie - pod tym względem jestem niereformowalna ![]()
![]() |
#2297 |
Konto usunięte
|
ja nie lubię granatu, a już szczególnie takiego marynarskiego
![]() ![]() dla mnie czerń zawsze dobrze wygląda, za nic nikt mnie nie przekona, że jakiś inny kolor wygląda lepiej np latem, tak jak napisałaś o granacie - pod tym względem jestem niereformowalna ![]() W sumie .... jak już bedziesz mamą i będziesz miała własne dzieci to będziesz prawdziwą "fashion icon" ![]() Bedzieśz "cool" mamuśką z wypasionym wizerunkiem ze szczeniących lat. ![]() A teraz epitafium.. Powyższe moje posty dedykuję nieodżałowanemu pudrowi prasowanemu Margaret Astor (teraz Astor) w okrągłej, czarnej puderniczce. Był rrrrreweelacyjny dla białej skóry. To już dobre 6 lat jak go zdjęli z rynku. Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2007-03-28 o 15:02 Powód: Kolejny post pod postem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dawno mnie nie było
![]() Mam do was sprawę małą. W kwietniu jadę do Grecji, pod koniec a jak wiadomo wteyd to już tam gorąco strasznie itd. A ja nie chce sie opalić !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
[1=a4fe74769c46a8b3f27462c 06deeaa5a0ba50375_612d631 274ff7;4021924]
W sumie .... jak już bedziesz mamą i będziesz miała własne dzieci to będziesz prawdziwą "fashion icon" ![]() Bedzieśz "cool" mamuśką z wypasionym wizerunkiem ze szczeniących lat. ![]() to mi się z Gothic_Daisy skojarzyło, choć z tego co mi wiadomo, jeszcze mamą nie jest ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aptecznych firm => La Roche Posay, Vichy, Bioderma, Avene, Iwostin i innych => Loreala, Nivea, Garniera |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Lulo_aiesec przestań proszę pisać kilka postów pod postem, bo przez to wątek robi się zupełnie nieczytelny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2302 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() Bylam dzis w Rossmanie i mam teraz na raczce 2 Loreale: TRUE MATCH C1 i INFAILLIBLE 125. Nie moge sie zdecydowac, bo Infaillble ciut za ciemny mi sie wydaje, ale podoba mi sie, ze jest zoltawy, a True match zbyt rozowy, czy on faktycznie zolcieje w ciagu dnia???? ![]() Sama nie wiem, ktory wybrac ![]() A moze jakis inny dobry podkladzik mi poleciceie, ktory bedzie mial kolor miedy tym a tym...????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2304 |
Przyczajenie
|
Dzieki annemon
![]() ![]() A czy ktos jeszcze moze mi cos doradzic??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na plażę (choć słońca nie cierpię, nienawidzę, temperatury powyżej 16-20* równają się dla mnie wiecznemu rozdrażnieniu) - najpierw mleczko Avene dzieciaczek, głównie dlatego że chciałam je dobić - na twarz mi nie pasowało, ale również ta jego kleistość zapewniała dobrą ochronę w wodzie, bo tam siedziałam całymi godzinami. Oczywiście regularna reaplikacja (nie powiem, wzbudzałam ciekawość, nawet w miejscowości gdzie każdy hotel miał taki mały kwadrat betonowego tarasu nad wodą ![]() ![]() na miasto - LRP DP 50, do ciała - jako, że wychodziliśmy dopiero po 17 - spray Garniera 30, strasznie alkoholowy, ale przynajmniej wchłaniał się ekspresowo i można było normalnie funkcjonować i ubierać się. Dwie uwagi na marginesie: ewentualna maska do nurkowania będzie Ci przeciekać przy filtrowaniu, coś za coś, druga sprawa - weź jakiś dobry krem nawilżający, bo po słonej wodzie, alkoholu w filtrach a i samych filtrach - skóra może być zmęczona i rozdrażniona. No i raczej nie bierz Avenek, mimo że alkoholu nie mają - niski wskaźnik ochrony przed UVA Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
agniesko... znawczynio
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Agnieska dziękuję za profesjonalną radę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Zwykle wybieram jasne, wpadające w żółć kompakty albo jesli nie ma odcieni żółtych to takie neutralne, bez różu.
- DP Chanel nr 30, 40 i 50 (50 jest najjasniejszym kolorem, bardzo żółtym, nawet za bardzo, w Polsce niedostępnym, w Polsce jest 30, nadają się do jasnej i żółtawej cery), - kompakty Clinique Clarifying Powder Makeup, nr 01 clarifying Cream jest jasnym, neutralnym beżem bez różowego odcienia, choć też wyraźnie nie jest żółty, nr 02 Clarifying Neutral jest ciut ciemniejszy i bardziej jakby żółty. http://www.clinique.com/templates/pr...CT_ID=PROD3049 - Jest jeszcze ten nowy kompakt Perfectly Real Compact Makeup, ale go nie miałam. Duża paleta jasnych kolorów, raczej beży, bez rózowych odcieni. http://www.clinique.com/templates/pr...CT_ID=PROD9704 -Clinique Superpowder, ładne kolory, super krycie, ale ze mnie dość szybko schodził. Miałam odcień 07 Matte Neutral. http://www.clinique.com/templates/pr...UCT_ID=PROD559 Kompakty Clinique są mocno napigmentowane i wyglądają ciemno w pudełku, na buzi jaśnieją. Polecam również EL Double Matte - puder prasowany, ma aż 14 gr, super ładnie kryje, mam odcień nr 1, jest jasny, neutralny, ale bez grama żółci, mi pasuje. http://www.esteelauder.com/templates...CT_ID=PROD1652 U nas są tylko 3 odcienie, ja mam Light. Zachwalane są również kompakty Lumene, ale ciężko je kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.