|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też na wszystko sami musimy uzbierac, tak jak na wesele tak samo na mieszkanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobra Laski zbieram się, bo miałam wyjść o 10 z domu, a jest po 12 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3427 |
Wtajemniczenie
|
Aneczka
![]() ![]() kilka inspiracji znalezionych w INternecie 1. z serii miłość jest wieczna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
BAN stały
|
Pysia zaproszona na Poltra? Na Poltra się nie zaprasza (przynajmneij u nas)
![]() Nie załapałam się ani na filmik ani na zdjęcie, buuu!! KaEs ! "moja" dekoracja samochodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Ja kocham niesamowicie moją mamę
![]() Ma swoją firmę. O ojcu szkoda gadać. Nie ma go w moim życiu od jakichś 3 lat. Za wszystkie swoje wybryki postanowiłam mu nie dawać kolejnej szansy, bo nie jest tego wart. Jest okropnym człowiekiem. Nawet nie wie, że wychodzę za mąż, nie będzie go oczywiście na weselu. Chciałabym żeby moja mama sobie jeszcze ułożyła życie i znalazła faceta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- KaEs, wybacz ale dla mnie te kwiatki na auto okropne ![]() Ale pierwsze zdjęcie ![]() Strasznie mnie wzrusza jak widzę parę staruszków trzymającą się za ręce, mówiącą do siebie zdrobnieniami /np. Aneczko/ albo Kochanie, ach piękne to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
BAN stały
|
Dotka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Wtajemniczenie
|
Dotka no właśnie rzadko kiedy trafiam w Wasz gust
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mam nadzieje, że wypoczniemy i uspokoi się we mnie wszystko ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- a kwiatki piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zadomowienie
|
dziewczyny! zobaczcie co znalazłam! jest tam kupa rzeczy o których w życiu bym nie pomyślała
![]() ![]() Poradnik Pary Młodej Poradnik ma charakter luźnych przemyśleń. Nie należy traktować go dosłownie i przestrzegać jak dekalogu, jednak wzięcie sobie do serca przynajmniej niektórych z poniższych rad sprawi, że dzień Waszego ślubu będzie wyjątkowy a nam (fotografom) znacznie ułatwi pracę {uwagi ogólne}
{zachowanie podczas ceremonii}
{przyjęcie}
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
BAN stały
|
Pisałam coś o Twojej mamie, ale skasowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możliwe, że tylko wstążeczki na klamkach. Generalnie nie podobają mi się dekoracje przesadne na samochodach, takie jak te: 1 2 3 4 Szczerze mówiąc naprawdę mało dekoracji wg mnie wygląda jakoś fajnie ![]() My jesteśmy maniakami samochodów, więc też nie chcę przesadnie zasłaniać auta ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Trzeba bylo juz napisac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak kilka lat temu były takie modne
![]() ![]() jak dla mnie takie są całkiem przyjemne klik , ale te mi się nie podobają klik Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-04-11 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego mnie to nie dziwi ![]() Czasem bardzo mnie cieszy, że nie muszę walczyć z polskimi urzędami (choć i tak będę musiała się wybrać do mojego starego USC). Na miejscu Twojej mamy spróbowałabym za tydzień czy za kilka dni- może inna kobiea będzie miała dyżur. Wredne babsko. Nie martw się- nam też się nikt nie dokłada. Nawet byśmy tego nie chcieli. Cytat:
![]() Wprawdzie moja chrzestna nie wyraziła się w ten sposób, ale ostatnio powiedziała, że musi zbierać pieniądze na nasze wesele, bo bycie chrzestną to nie same przyjemności ![]() Nam nikt nie finansuje wesela, ani nie kupuje mieszkania/domu. Rodzice i babcia Tż mają pieniądze, ale nie mamy co na nie liczyć. Teściowie chcieli nam dać jakiś 1000 funtów ok. 5 000zł na wesele, ale wydaje nam się, że zaoferowali nam pomoc tylko dlatego, że tyle samo dali bratu Tż, gdy ten brał ślub (i nikogo nnie zaprosił), więc odmówiliśmy. Sami damy radę, sami o wszystkim zadecydujemy i nikt nam nie będze serwetek wybierał, bo ja znam mojego teścia- lubi sie wtrącać ![]() Zresztą, ja staram się nie podchodzić roszczeniowo do życia. Będziemy mieli życie na jakie nas stać.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-04-11 o 12:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Świat Katarzyny - zastanawiam się, jak ja to wszystko spamiętam
![]() ![]()
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często spotykam się z postawą: bo nam się NALEŻY*. Okropieństwo. Co się należy? Należy się tyle, ile ktoś MOŻE i CHCE nam dać. A od nas zależy też, czy to weźmiemy. My w 100% finansujemy sobie sami wesele ![]() Pewnie od rodziców TŻta i mojej mamy dostaniemy coś w kopertach (tak coś przypuszczam z rozmów), ale nie kwoty rzędu kilkudziesięciu tysięcy ![]() Aktualnie mieszkanie wynajmujemy, po ślubie będziemy sie starać o kredyt i coś kupimy. Nie oczekujemy, że ktoś nam sfinansuje wesele, kupi/da dom mieszkanie, ziemię itd. Aczkolwiek faktem jest, że własne mieszkanie / pieniądze na mieszkanie na starcie dorosłego życia to OGROMNE ułatwienie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 |
BAN stały
|
Że może cche być singlem, w kńcu skoro życie i ex mąż dały jej w kość to teraz chce czerpać z życia jak najwięcej. No chyba, że chce mieć kogoś, to miłosść odnajdzie się wtedy nawet jak będzie szła wyrzucić smieci
![]() Aleeee mam lenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
tak jak wspominalam, my my utrudnienie bo nie zarabiamy kokosów a on siebie mamy daleko...
ja na mojej umowie zlecenie... ![]() nie stac nas nawet na wynajem ;| mnie to juz załamuje. Jakby była inna sytuacja to bym nic nie chciała od nikogo.. ale tutaj są możliwosci.. rodzice TŻ coś obiecali potem sie wycofali.. jakbysmy nie wiedzieli ze mozemy na tej gorze zamieszkac to nie zaczelibysmy wesela planować :| a potem sie okazalo ze to wszystko gowno prawda bo siostrunia sie na dol nie moze przeniesc.. potem to mieszkanie i znowu sciema... eh tak sie nie robi. teraz mamy wesele i brak pomyslu gdzie mieszkac. |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ehh napisałam maila do jednej sali z pytaniem ile miejsc mają i jaką ofertę bo ich strona internetowa jest bardzo uboga ale nie odpisują.. nie lubię tego.. Szkoda że w mniejszych miejscowościach ludzie nie nauczyli się że internet to taka sama komunikacja co telefon ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-04-11 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstazki na klamkach i w zaleznosci od samochodu jakies drobne detale kwiatowe. U klamki moze byc i wstazka i maly kwiatek. Na tym pierwszym zdjeciu nie podoba mi sie tylko ten bukiet na masce...jak sie znajdzie wolne 400 e( anie sadze) to to auto bedziemy miec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
BAN stały
|
Dla mnie ta dekoracja jest śliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, własne mieszkanie na starcie to ogromne ułatwienie, ale według mnie jego kupowanie nie jest obowiązkiem rodziców, tym bardziej jeśli rodzice nie są wyjątkowo zamożni. My przez jakiś czas na pewno będziemy wynajmować po ślubie i nie przeraża mnie ta myśl. Wspólną pracą w końcu do czegoś dojdziemy- wspólnie. I za 20 lat nie będzie wypominania ze strony teściów przy pierwszej lepszej sprzeczce rodzinnej ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Misiadelko, no wlasnie nie chce
![]() Tzn. wiem, że nie chcialaby już związku na 100% typu mąż, obiady, gotowanie, pranie mu skarpetek itd. Wolałaby kogoś w stylu: pójdziemy do kina, teatru, na obiad, na spacer, pogadamy itd. Żeby ją ktoś gdzieś zabrał, żeby wyszła i się rozerwała. No ale gdzie.. Wyrzucając śmieci.. hmmm 95% naszych sąsiadów jest 70+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.