|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Poczytałam, pozdrawiam wszystkie i zdrówka życzę ![]() *** Miramej ja dzisiaj kupiłam sobie stacjonarnie (i konto założyłam ) dwa te żele kawowe i mleczko do ciała kokosoweOprócz tego ramoneskową kamizelkę (będzie na Depeszów w lipcu ![]() Tak mnie wzięło jakoś dzisiaj, bo byłam po sorty mundurowe w mieście ![]() Poza tym Zosia zdrowa (odpukać), niegrzeczna i w ogóle nie słucha. Nie wiem, czy ten dość długi jak na nas okres bezchorobowy nie ma czasem związku z Esberitoxem-podałam Zosi dwa opakowania jedno po drugim i choroby (nawet katar który nas nie opuszczał praktycznie od września) minęły... Oby tak zostało.
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Weny nie mam ![]() Cytat:
Jak wymyslisz sposób na poskromienie małego złośnika to daj znać ![]() **** Jesli któraś chętna to jest otwarte zamówienie ze Sportsdirectu Głowa mi pęka, idę spać.
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wojtusiu, a dlaczego Oli się złości? Bez powodu ma takie napady? Cytat:
I jak żel? ![]() Najważniejsze, że zdrowa A powiedz mi, rozgryzała tabletki i popijała potem, czy nie? Jaką dawkę dostawała? No i ile już nie choruje? (100 pytań do... )*** Matko, ale buro
|
|
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Majuś wczoraj nie doczytałam ![]() Megi , Ania cześć. Fajnie, że przyszłyście i zostańcie Angy będziesz na Depeche Mode?? W Warszawie ? *** Mam prośbę Czy któraś z Was będzie robiła zamówienie z YR??? Potrzebowałabym 2 płyny jabłuszkowe dla Alana, no i nie opłaca mi się tylko tego brać, bo przesyłka droga. Może mogłabym się podłączyć do zamówienia ?
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, Alan się dostał do przedszkola?
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyniki 23 kwietnia, ale podobno
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze sie nie cieszę, bo to nic pewnego. Trzeba było zapisać na 8 godzin, ale jesli Mu się nie będzie podobało to będę odbierała po 5
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŻelNiczym nie popijała, dawałam Jej 3xdziennie, chociaż lekarz powiedział, że mogłaby brać już 4. Już ponad miesiąc jesteśmy czyści ![]() U nas też ![]() Nooo ![]() Ty też???
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie
Ale sie cieszę razem z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Idziemy na dwór. Ma weekend burze zapowiadają !!!!
|
#311 |
|
Ola-Unhola
|
Heeej
![]() Źle się czuję
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#313 |
|
Ola-Unhola
|
Chcę wakacje
![]() Bo tak mi zimno, ze mam ochotę wygrzać się na słońcu. Tylko, ze lato ma być kiepskie ![]() Ale fajnie nam się ułozyło, bo 27 wracając z morza jedziemy od razu w Bory Tucholskie - tam gdzie od małego pod namioty jeździłam (ostatni raz byłam z Bartkiem jak miał 3 latka). Teraz jedziemy do apartamentu - taka turystyka wiejska. Rodzice byli na jesieni w weekend i zarezerwowali w ciemno na wszelki wypadek 2 tyg 27.07-10.08 i chcemy skorzystać z pierwszego tygodnia. Już nie mogę się doczekać, bo tam jest ślicznie i oprócz rzeki, baru z pysznym pstrągiem - obok hodowla, sklepu i lasów nic nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia
|
|
#315 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może akurat znikną te katary i choróbska Cytat:
tylko pisz Zdrówka dla Bartosza Jak facet chory,to wiadomo,że kolejne dziecko w domu ![]() Fajnie,że się odezwałaś ![]() A tak wogóle,to masz już Internet? ![]() Cytat:
Napiszę wieczorem Cytat:
Maja Cytat:
![]() Zdrówka dla Was Dziewczyny |
|||||
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam na nic czasu
|
#317 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
wcześnie ja jeszcze czekam poprosiłam koleżankę z pracy o 1 tel w tej sprawie (jej koleżanka jest w komisji), ale ona za pierwszym razem zapomniała a za dugim w końcu zadzwoniła ale nie jestem przekonana zeby jakos specjalnie sie za mna wstawiła...wczoraj miała mi dac znac czy sie Zuza dostała ale pewnie znow zapomniała... Mam dość wszystkiego.... Dobrze, że słońce wyszło i cieplo się zrobiło to trochę i humor mam lepszy ![]() ale wiosna to nie wszystko :/ Cytat:
![]() temp już się nie powtórzyła ![]() a z mężem nie ma szans, nawet jak jest w domu to pracuje, telefony przestają dzwonic po 22 dopiero ![]() w osbotę np miał wieszyki pryzkręcac ale ok 21 zadzwonił gostek że mu brama spadła a na drugi dzień miał wyjeżdzac za granicę ipojechał i za wieszaki dopiero wczoraj się wziął - tak dokładnie to są dziery pod wieszaki ... więc sama widzisz... Cytat:
![]() będziesz je wdrażac? NIby tak, ale spać też nie będę a łóżeczko mam na wyciągniecie ręki więc nieiwele to by dało ale dziś przespał cała noc ![]() nie spał pod kołderka tylko tak jak planowałam ![]() i co mu zrobię? kolejna kłótnia? nie mam siły... choć to nie znaczy że się pogodziłam z sytuacją ja mu teraz tłukę że trzeba kogoś zatrudnic bo tak się nie da na dłuższą metę, ja będe chodziła jak zombi a dzieci bez ojca będą... Cytat:
![]() Cytat:
długo to trwało i były lepsze i gorsze dni ale od paru dni jest lepiej już więc może taki okres ![]() ja kary dawałam np nieoglądanie bajki albo zabrana zabawka jakaś... Cytat:
pisze z M na kolanach ale już nie chce siedziec papa
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2013-04-11 o 14:47 |
|||||
|
|
|
#318 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie daj się choróbskom Cytat:
)Cytat:
już nic mnie nie zdziwi zdrówka dla Mamy Cytat:
Cytat:
nie wiem,co Ci poradzić,u nas kar raczej nie było,zamast tego tłumaczenie do skutku chociaż dla Bartosza,karą chyba było to,że wychodziłam z pokoju i mówiłam,że wrócę jak się uspokoi(oczywiście,wszyst ko pod kontrolą),szybko Mu przechodziło i wtedy tłumaczyłam Cytat:
Cieszę się,że u Was wreszcie lepiej Ola ![]() Jola ****************** Rano zrobiłam wreszcie dzieciom badania:morfologię z rozmazem i teraz myślę jutro popołudniu odbiorę wyniki.
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-04-11 o 14:51 |
||||||
|
|
|
#319 |
|
Ola-Unhola
|
Jutro ide do lekarza z rana, bo źle mi. Bola mnie plecy i klatka jak oddycham. Du kitu jest.
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Sylka
![]() Maju przytulam Cię mocno- tylko tyle mogę . Unhola czyżby Ciebie też dopadł ten krztusiec? Kurde, idź do tego lekarza i nie zwlekaj! *** Małż pojechał do kolegi, mam wolne popołudnie i wieczór Tzn. z Alanem
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej Oli się złości jak coś nie jest po jej myśli. Np. nie pozwolę jej zjeść słodkiego dopóki nie zje obiadu. Może zjeść później obiad, jak nie jest głodna w danej chwili, ale słodkie dostanie dopiero PO.
Jak wyłączę bajkę, bo za długo ogląda i chcę żeby zrobiła sobie przerwę z tym. Ostanio przy obiedzie u babci, pousadzała pluszaki na krzesłach i nie pozwoliła nikomu usiąść, bo pluszaki jedzą obiad. Jak zabrałam je to awanturę zrobiła od razu. itd. ogólnie musi być tak jak ona chce. Mayaha przytulam, moj też dużo pracuje, ale jakoś na szczęście dogadujemy się. Kwestia charakteru pewnie. Mam nadzieje ze i u Was jakoś się dogadacie Unholy, daj znać co lekarz powie i reszcie dziewczyn też dziękuję za głasiu głasiu, bo mi cięzko wczoraj było. Wieczorem aż się poryczałam wieczorem z bezsilności, jak znowu się na mnie zafochała. Od tego dostałam migreny i męczyłam się w nocy. Dzisiaj już ok, byłam na ktg. Bez zmian. Czekam dalej. jak nic nie wyjdzie to w poniedziałek na kolejne jadę. |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko Maju współczuję Ci, masz naprawdę dużo na głowie ![]() *** Idę dzisiaj na chwilę do przedszkola, bo sa zajęcia otwarte i będzie jakieś przedstawienie ![]() To co jeszcze polecacie z Ives Rocher, bo mi się spodobało??
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś trochę "przykuta" do kompa bo mam szkolenie e-learningowe Ale zamierzam wykorzystać Małża (też na zwolnieniu) i wyskoczę do miasta ![]() Angy ja oprócz tego peelingu co Jola polecała, to jeszcze chwalę sobie ten krem do rąk. I ten peeling, brałam go w saszetkach na wypróbowanie, teraz poczekam aż go przecenią Poza tym brałam jakieś szampony czy odżywki ale szału nie robią. Dla Małża jakieś żele. Mam jeszcze ten olejek, ale trzeba go używać przed samym myciem a ja codziennie rano myję i nie mam na to czasu, więc tylko weekendy. Czasem go używam na suche włosy przed prostowaniem i mi pasuje bo wygładza włosy Miłego dnia EDIT: Dodam jeszcze, że zawsze miałam problemy z dłońmi, strasznie wysuszone i wrażliwe na wszelkie płyny, ten krem je fajnie nawilża i dobrze się wchłania. Używam go też czasem do stóp, na przemian z tym z avonu. Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-04-12 o 08:32 |
|
|
|
#324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pożyjemy, zobaczymy
![]() Cytat:
Wiesz, większość rzeczy robimy (picie przez słomkę, bańki, dmuchanie, jedzenie skórek i marchewki), chciałabym spróbować to ćwiczenie z przytrzymywaniem języka, bo do tej pory próbowałam na stojąco i nic nam nie wyszło z tego ![]() Ale po co zaraz kłótnia , trzeba pogadać, pokazać, jak dziecku Nie wiem, jak Twoja Zuza, ale mój Kuba bardzo odreagowuje jak za długo taty nie ma, zresztą z tatą robi się rzeczy, do których mama się nie nadaje.Cytat:
, u nas pochmurno i 8 stopni ![]() No i jak wyniki? ![]() Cytat:
, daj znać, co lekarz powiedział
|
|
|
#325 |
|
Ola-Unhola
|
Miałem jechac do lekarza rano (nawet Małż przed pracą łaskawie zgodzi l się mnie zawieźć), ale Pani z rejestracji odpisała, ze nie ma miejsc, a rano największy tłok i się naczekam, bo duzo ludzi przychodzi bez zapisu i czekają. Więc lepiej w późniejszych godzinach, albo pod sam koniec. Dzisiaj czuję się lepiej. Wypociłam się w nocy i czuję jakby mi przechodziło. NO ale zobaczę w ciągu dnia, bo w nocy to ja na aspirynie byłam. Piję kawę, Bartek śpi (też lekko chrychał, więc siedzi ze mnę w domu od środy), a Antoś w przedszkolu. Dzisiaj rozmawiałam tam z Panią logopedą i ma "obejrzeć" Antosia., Za tydzien da mi znać. Do czerwca będzie go brała tylko jak jakieś dziecko wypadnie z grafiku (choroba), bo inaczej nie ma czasu - 7 godzin i 20 dzieci. Posłuchała tego co powiedziała tamta p. logopeda i wyda swoją opinię. Zobaczymy.
|
#326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A macie ustalone to długofalowo, że słodyczy przed jedzeniem nie ma? Czy jak popadnie? Ja Kubie z góry zapowiadam, ile bajek może i jest spokój , Ty wrażliwiec jesteś wielki, a Oli widzi, jak płaczesz z bezsilności? Co wtedy robi?Peeling do stóp - hit ![]() Lubię żel rumiankowy do mycia twarzy, bardzo łagodny jest. Spodobał mi się So Elixir ![]() Z tej serii co żel kawowy fajny jest też z greipfrutem, pomarańczą i Ylang Ylang. Cytat:
|
|
|
#327 |
|
Ola-Unhola
|
Ja z tej serii, którą ma Iwonka mam ten krem do rąk - z wanilią. Tez jest fajny. Wygładza, szybko się wchłania i ręce sa takie aksamitne jakby
![]() http://www.yves-rocher.com.pl/higien...ia_z_upraw_bio Mam też to mydełko malinowe - do rąk na umywalce i jest ok. Myślałam, ze bedzie bardziej pachniało - jak te glicerynowe w kostkach, ale nie narzekam ![]() http://www.yves-rocher.com.pl/mydlo_...praw_bio_100_g
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2013-04-12 o 09:12 |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#329 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, a jak krem do biustu? Podniesiony, jędrny?
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie książki z serii "Julek i Julka"? Fajne? Bo tłuczemy Kubusia Puchatka i Chatkę Puchatka już chyba z piętnasty raz
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Oczywiście A tak serio, dobrze nawilża i tyle
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

) dwa te żele kawowe
i mleczko do ciała kokosowe

Jak wymyslisz sposób na poskromienie małego złośnika to daj znać 

Ale zamierzam wykorzystać Małża (też na zwolnieniu) i wyskoczę do miasta