|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Misia, do Waszego ślubu jeszcze szmat czasu- wiele może się zmienić, może znajdziesz lepszą pracę?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
misia880 - ja też umowa śmieciówka na razie
![]() U nas o tyle dobrze, że TŻ dobrze zarabia, gdyby nie to, to nici ze wspólnego mieszkania, wesela itd :/ annanke - ja napisałam do jednej sali z paroma pytaniami, bo na stronie w ogóle nic nie mieli rozpisane dokładnie, a babka mi odpisała: to znajdzie pani na stronie, tamto też i to i tamtego też proszę poszukać ![]() Co za porażka ![]() Ja jestem zachwycona panią menadżer naszego hotelu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Opiumalfa - zdjęcie 3 i 5
![]() Dokładnie o to mi chodzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
mój TŻ wcale tak super nie zarabia.. i jeszcze te dojazdy ;|
może znajde.. zobaczymy. ma do nich ogromny żal, że naobiecywali i sie wycofali. to jest podle |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
misia, też uważam że to nie fair obiecywać.. A potem się wycofywać. Dużo lepiej nie obiecywać NIC..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swiat_katarzyny to może wrzućmy to do pierwszego posta? Bo faktycznie może być bardzo pomocne ![]()
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
Zegnam sie i jadę
papapa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4023648 7]Serio jestes od pierwszej czesci? o ja bo ja tez a jakos widze CIe drygi raz xd
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No to się pofatyguj i sprawdź. ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-04-11 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz
wczoraj prawie caly dzien robilam nasza strone internetowa!
Ale to jest roboty....! ufff |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie mi powiedzieć na co zwracacie uwagę przy wyborze restauracji/sali na wesele? Bo ja tak myślę i myślę o tych moich... wiadomo że jedzenie jest bardzo ważne ale co innego jeszcze was przekonało do waszej sali? co uważacie za jej plus? byłabym wdzięczna jakbyście się podzieliły doświadczeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ______ siemanderrro! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3463 | |
BAN stały
|
Cytat:
-bo nie była tak droga jak te w Gdańsku -bo to był hotel, a ja potrzebuję położyć połowę ludzi -bo jest klima -bo ma dobre opinie na trójmiejskim forum -bo nie ma korkowego -bo w budynku nie będzie innych wesel w tym czasie, jedynie może obiad weselny po drugiej stronie na max. 30 osób -bo jedzenie było dobre -no i sala odpowiednio duża, niby na 170 osób, ale gówno prawda, max. 130... ale styka, bo mam na 120 max ![]() ![]() /sala ma też minusy oczywiście... ![]() Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-04-11 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-lokalizację/odległość od kościoła -wielkość sali i wystrój (dekoracja w cenie) -kontakt z kierowniczką -nocleg dla gości -2 sale do dyspozycji z możliwością urządzenia stołu wiejskiego itp. w drugiej sali -posiłki i tańce w jednej sali -klimatyzacja! -bo mi się od początku podobało ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-04-11 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- położenie w mieście - żeby lokal był na uboczu a nie w centrum miasta, nie chciałabym żeby pod oknami spacerowali przechodnie i zaglądali do środka, - cena - nawet najpiękniejsza sala odpadłaby jeśli cena za talerzyk przekraczałaby nasz budżet, - jedzenie - żeby w połowie imprezy goście nie jęczeli że są głodni, - opinie - wiadomo że nie wszystko jest prawdziwe, ale jeśli jest dużo negatywnych opinii to skreślałam salę, - wygląd sali - obrazy rodem z PRL oraz kiczowate dekoracje odpadły, chcieliśmy żeby zdjęcia weselne miały ładne tło ![]() - miejsca noclegowe - bo część gości trzeba położyć spać
![]() |
#3466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ma osobną salę do siedzenia i tańczenia, - ma klimatyzację, - teren jest ogrodzony a brama zamykana na noc - dzieci nie wydostaną się na zewnątrz, nie jest bardzo oddalona od kościoła - możliwość wynajęcia pokoi po atrakcyjnych cenach - część gości przyjezdnych, - właścicielka jest osobą rzeczową i pomocną, - w cenie jest wszystko z wyjątkiem alkoholu oraz nie jest wygórowana, - brak opłat: korkowego, zatłuczone kieliszki, ewentualne mniejsze ubytki podczas wesela oraz chleb powitalny, - widziałam sale przystrojoną na wesele i mnie urzekła ![]() Minus - wysoki sufit w sali do tańczenia, ale dobry zespół sobie z tym poradzi ![]()
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-04-11 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
#3468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- Bo mamy sprawdzony ten lokal, że właściciel nie jest krętaczem. Wszystko jasno i przejrzyście, bez niedomówień - Bo jest w pięknym otoczeniu, cisza, spokój, las. Nawet zasięgu nie ma ![]() - Bo sama sala balowa nam się podoba. Jest duża, przestronna (na 200 osób, a u nas tyle nie będzie), klimatyzowana, z prawdziwym parkietem do tańca, a nie płytkami na których można się połamać w tańcu - Bo mamy sporo rzeczy w cenie, którymi nie trzeba się już martwić, a cena też jest przyzwoita - Bo 5 lat temu powiedzieliśmy sobie, że jak będziemy brać ślub to zrobimy tam wesele, ale to miało najmniejsze znaczenie, mało sentymentalni jesteśmy ![]() To i ja Wam coś wstawię, może się przyda ![]() Regulamin Weselny
Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od płci, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- dekoracja nie w wiejskim stylu (balony, serpentyny, girlandy) - delikatna, urocza - dekoracja ŻYWYMI kwiatami - dekoracja W CENIE sali - pokrowce na krzesło w cenie - cena za osobę (250zł/os przekracza nasz budżet.. ) - możliwość wybrania dowolnego menu (od 165-205zł/os) - bardzo otwarta pani menadżer - kucharz otwarty na nasze propozycje - brak KORKOWEGO (które uważam za złodziejstwo) - brak innych ukrytych opłat (np. za ZAIKS) - ładne toalety (!) - dobre opinie na forum ślubnym mojego miasta - klimatyzacja - kuchnia na osobnym poziomie - brak możliwości innego wesela w tym dniu - jedzenie i tańczenie w JEDNEJ sali (ale przedzielonej kolumienkami, więc nie trzeba wychodzić do innego pomieszczenia, ale z drugiej strony nie tańczymy nikomu w talerzach). - PRZEPYSZNE jedzenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Aha, zapomniałam o ogromnym plusie, zwracajcie na to uwagę: - brak PŁYTEK na podłodze! nie chciałabym leżeć na ziemi na własnym weselu ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Ines, czadowy ten regulamin!!! ![]() Chyba umieścimy to na naszym menu! ![]() DJ nam doradził żeby przed każdym gościem, albo chociaż w jakichś odstępach na stole, widniało menu wraz godzinami. Szczerze mówiąc nie pomyśleliśmy o tym, ale jest to dobre. Bo jak ktoś wie, że o 23:00 jest tort, to nie wychodzi na fajkę. Jak ktoś zgłodnieje, ale widzi, że o 18 jest kolejne ciepłe danie, to nie nakłada sobie całego talerza zimnej płyty, z którym potem nie ma co zrobić, bo już nadeszło ciepłe danie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nasza sala ma jeszcze mini zoo obok, to będzie atrakcja dla dzieci przed zmierzchem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wersja angielska już jest na naszej stronce ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale i tak uważam że to zdzierstwo. Wystarczyłoby podnieść cenę za talerzyk o parę zł a klient by tego nie zauważył i nie odczuł że chcą z niego zedrzeć kasę za wszystko. A ZAIKS to w ogóle ściema. Lokale które organizują wesela, płacą przeważnie roczny abonament do ZAIKSu więc branie od każdej imprezy dodatkowej opłaty jest oszukaństwem. To tak jakby doliczali za papier toaletowy, zmywanie naczyń i prąd...
![]() |
#3473 |
Zadomowienie
|
zobaczcie co znalazłam
![]() https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...35121963_n.jpg dla mnie ślicznie ![]()
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już sobie wyobrażam te wypadki na płytkach.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Generalnie trzeba naprawdę pytać o WSZYSTKO i bardzo dokładnie czytać umowy, bo nieraz się spotykałam z tym, że super, cena 160zł od osoby, ale z jakimiś kosmicznymi kosztami (tudzież naciągactwem) okazywało się, że cena od osoby to już 200zł, a gdzie tam alkohol, ciasta itd.
Co do pytań, to polecam taką listę 50 pytań: Cytat:
Nie skorzystaliśmy ze wszystkich, bo część wywaliliśmy, ale mieliśmy taką listę ze sobą na oglądaniu sal (całych dwóch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka była na weselu gdzie był parkiet. W połowie imprezy połowa kobiet tańczyła bez butów - opuchnięte stopy itp. Lakierowane deski + rajstopy + wódka = ślisko. Jedna dziewczyna poślizgnęła się i okazało się że zwichnęła łokieć
![]() A ja z kolei byłam na weselu gdzie były płytki ale dość chropowate więc było ok.
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u nas opisać podłogę.... http://www.m-fotografia.pl/blog/wp-c...malutkie22.jpg Ale jest chropowata na części tanecznej, więc mam nadzieję, że nikt się nie zabije ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, płytki płytkom nierówne.
Ale wiecie, jak w sali są płytki takie typu hmmm... jak w szkolnej kuchni ![]() ![]() U nas jest podłoga z mocnego, porządnego drewna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
BAN stały
|
O właśnie, na brak płytek i żeby sala nie była podzielona też zwracałam uwagę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2] Świetne opinie wśród znajomych i rodziny, którzy już tam się bawili; 3] Elegancka sala z pięknymi dekoracjami z żywych kwiatów, 4] Własny parking (zamykana brama), 5] Hotel na piętrze, 6] Klimatyzacja, 7] Ugodowy menedżer, 8] ..... no i nikt z mojej rodziny ani znajomych tam nie robił swojego wesela (jest u nas taka oklepana Arkadia - wszyscy tam organizują, bo jest blisko). Sala jest oddalona o 35 km od kościoła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.