|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Cześć!
Dziewczyny, mam pytanie! Mogłybyście mnie dołączyć do klubu? Udzielam się z wami od 1,5 roku. A zależy mi na klubie ze względu na to, że piszę często bardzo osobiste rzeczy. Nie chciałabym żeby ktoś ze znajomych to przeczytał itd. Tym bardziej, że różnie bywa .
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Oby
Dzisiaj znowu przywitałam się z porcelaną ![]() Ależ dostałam fajną paczuchę z rosyjskimi kosmetykami |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w dziekanacie
Wróciłam, klnę i rzucam meblami. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrr
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
co się stało?
|
|
|
|
#4206 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Udzielam się na forum już dość długo, ale w tym wątku jeszcze niestety nie pisałam, a zaczęłam walkę o włosy i chciałabym żebyście je oceniły i może pomogły mi co nie co?
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=154141 |
|
|
|
#4207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4208 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4209 |
|
Konto usunięte
|
Buuu! Jest tam kto?
|
|
|
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ale się nie odzywam. Cały dzień mnie nosiło na ten dziekanat.
Jutro Wam opiszę, bo dzisiaj nie mam siły. Pół wieczoru przeryczałam, bo przypadkiem wpadły mi w łapy notatki z pzygotowań do zawodow z karate. Powinnam dawno wywalić i to i kimono i rękawice i całą resztę. Teraz boli mnie głowa, idę spać
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jakiś fatalny dzień, czuję się tak beznadziejnie
Pobiłam rekord wymiocin - 7 razy, jak tu normalnie funkcjonować i zdrowo się odżywiać
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wyśpij się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4024666 4]
a ja mam wirusówkę, więc Cię rozumiem [/QUOTE]To też współczuję
|
|
|
|
#4215 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Konto usunięte
|
Tytuł naszego wątku zaczyna robić się nieaktualny. Wiosna idzie |
|
|
|
#4217 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4024052 2]Słonko, o co chodzi?
![]() To zdjęcie było robione jeszcze przed ścięciem końcówek i przed myciem więc włosy były troszkę przetłuszczone dlatego tak nijako wyglądają. Aktualnie mam troszkę krótsze bo ścięłam końcówki ![]() Moja pielęgnacja to nic wielkiego. Myję włosy szamponem z Alterry co 2 dni, jak jestem w domu dłużej bo np. jestem chora to myję je dopiero wtedy, kiedy wychodzę z domu bo nie chce ich obciążać kosmetykami kiedy nie muszą wyglądać dobrze to związuje je w kitkę i nie myję po prostu. Wtedy, kiedy ma czas czyli zazwyczaj w Sobotę i Niedzielę nakładam olej kokosowy z Vatiki. Aplikuję go tylko na długość i odrobinę nakładam na skalp po czym robię koka na czubku głowy, wkładam czepek materiałowy i owijam głowę ręcznikiem, chodzę tak 2-3 godziny po czym myję włosy szamponem z Alterry właśnie, przeważanie 2 razy je myję gdy zmywam olej, a jak myję włosy normalnie to raz wystarcza. Nakładam na mokre włosy, tylko na długość odżywkę d/s z Garniera Awokado i Mało Karite, czekam 1-2 minut i zmywam. Zawijam włosy w ręcznik i trzymam około 10-15 minut po czym przeczesuję włosy palcami, nakładam na końcówki jedwab z CHI i suszę suszarką z chłodnym nawiewem. To wszystko. Jak chodzę po domu to staram się zawsze mieć związane włosy żeby nie ocierały się o niepotrzebne rzeczy typu łóżko czy fotel. Hm, moja pielęgnacja jest bardzo ograniczona bo dopiero zaczynam no ale cóż jeszcze długa droga przede mną bo mierzyłam sobie włosy przed wczoraj i mają 56cm. Jak na razie chcę 60cm, a później do talii Niedługo mam zamiar wybrać się do Rossmana bo szampon mi się kończy więc chcę wybrać jakieś kosmetyki właśnie, które mogę przetestować tylko, że nie mam pojęcia jakie. Może jakaś mała pomoc?
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U każdej ciężarnej mdłości działają inaczej, ale np. moja siostra znalazła sposób jak sobie z nimi częściowo radzić. Po pierwsze nie mogła nawet poczuć głodu. Jak tylko poczułą głód, to juz miała sapewniony cały dzień z porcelaną. Więc idac spać, kłądłą sobie przy łóżku bułkę, suchara,m krakersy. Coś takiego. I jak tylko otwierała oczy rano, to bez nawet poruszania się, najpierw zjadała coś. Dopiero wstawała. To jej bardzo pomagało. A druga rzecz, to starała sie unikać wszelkich zapachów. Mąż miał zakaz używania wody po goleniu, dezodorantu, żadnych odświeżaczy powietrza. A jak gotowany był obiad, to ona zamykała się na drugim końcu domu, żeby zapachy do niej nie doszły. Ale w pewnym momencie było tak źle, ze musiała brać tabletki. Może coś z tego sprawdzi się tez u Ciebie.
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Miki, a próbowalas z tym imbirem?
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Mamy dzisiaj z Tż rocznicę . Z tego powodu nie poszłam na zajęcia ![]()
|
|
|
|
#4221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() szczęścia i miiiiłości jeszcze więcej niż dotychczas ![]() |
|
|
|
|
#4222 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe co tam u Magdzi94. Niedługo będzie pisała maturę
|
|
|
|
#4223 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Konto usunięte
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4025549 9]rozwali system pewnie
[/QUOTE]Napisałam jej pw żeby się do nas odezwała. W końcu trzeba wiedzieć kiedy trzymać kciuki .
Edytowane przez 201612231846 Czas edycji: 2013-04-11 o 22:24 |
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś byłam na gastroskopii, najgorsze badanie na świecie...... masakra jakaś ;/ nie dość, że sie dobrze odżywiam to jeszcze i tak muszę z połowy jedzenia zrezygnować, o winie, piwie moge zapomniec, nie mówiąc juz o slodyczach czy chipsach, chociaż i tak je jadam sporadycznie i od święta, ale bez przesady czasem jeść będę
Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2013-04-11 o 19:28 |
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio był ciekawy artykuł w Wysokich Obcasach o odżywaniu kobiet w ciąży i też polecali: Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Patrzcie jaki ładny biustonosz wygrałam na ebayu: http://www.ebay.co.uk/itm/BNWT-John-...vip=true&rt=nc
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
Mam dzisiaj troszkę więcej czasu niż zwykle i zajrzałam sobie do Was ![]() Mikuś - gratuluję raz jeszcze i trzymam kciuki,żeby wszystko dobrze przebiegało. Jak się czujesz? Co słychać u reszty? U mnie różnie, ale plusem jest to,że mam pracę. Co więcej - jest to praca, która mi się podoba i odpowiada mi jej charakter - dotyczy jednego z moich największych zainteresowań Także pod tym względem super. Potem zaczynają się schody - na początku praca jest mało stabilna, raz jesteś w grafiku, a drugiego dnia może Cie już nie być i np. zostajesz bez pracy na 1-2 tyg lub znów przechodzisz na bezrobocie. Nie chcialabym stracic tej pracy, zależy mi, ale mam tam jakieś dziwne akcje - totalnie ni epotrafię uwierzyć w swoje możliwości, wciążjestem niesamowicie spięta.A atmosfera.. kurcze, to nie moje klimaty Podsumowując: charakter pracy jest super, wynagrodzenie zadowalajace, lokalizacja fajna. Reszta - tak sobie, ale nie może być idealnie. Muszę tylko nauczyć się radzić z paraliżującym stresem/lękiem i bardziej uwierzyć w siebie (łatwo mówić) Uf, ale wejście, rozpisałam się nieźle! Pozdrawiam Was |
|
|
|
#4228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dawno Cię nie było . Miejmy nadzieję, że wszystko się ułoży
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4025451 3]Mnie Alterra przesuszyła włosy trochę i zrezygnowałam z niej. Teraz głównie stosuję kosmetyki rosyjskie
![]() szczęścia i miiiiłości jeszcze więcej niż dotychczas ![]() A dziękuję (dziękujemy ) Jak to zleciało Pogoda nas dziś rozpieściła, nawet słońce się pokazało
|
|
|
|
#4230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

Mam nadzieję, że to niedługo minie 

.
Dzisiaj znowu przywitałam się z porcelaną 

Niedługo mam zamiar wybrać się do Rossmana bo szampon mi się kończy więc chcę wybrać jakieś kosmetyki właśnie, które mogę przetestować tylko, że nie mam pojęcia jakie. Może jakaś mała pomoc?
15.04.2013
.