|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
po jakim czasie od zakupienia przedmiotu i opłacenia go na allegro mogę wystawić negatyw skoro nadal nie mam zakupionego przedmiotu.? i kiedy założyć spór?
Kupiłam kosmetyk. Wysyłka polecony priorytet. Czekam już 9 dzień i nic. Kontaktu że strony sprzedającego brak. Ma 0 komentarzy....... I mnóstwo aukcji. Telefon podany nie odpowiada. wybrany abonent ma wyłączony telefon, bądź znajduje się poza zasięgiem sieci........ Podejrzewam już ze osoba pewnie kartę z telefonu wyjęła i ma nowy nr. |
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[I]EDIT: Pomyliłam się Raz poszliśmy na łatwiznę i wynajmowaliśmy przez Interhome, drugi raz znajomi załatwiali prywatną kwaterę (nie braliśmy w tym udziału, zdaliśmy się w 100% na nich więc nawet nie wiem gdzie szukali), w tym roku natomiast sama szukałam w prywatnych kwaterach i pisałam setki maili. Bardzo pomogło mi forum o Chorwacji (nie wiem czy mogę tak reklamować z dokładny adres www ) - jest tam baza noclegów, można poczytać też relacje ludzi i bezpośrednio ich prosić o namiary.Natomiast jeśli chodzi o wrzesień - to na tym forum większość uważa, iż warto jechać wtedy w ciemno - duży wybór i możliwość znalezienia czegoś fajnego/taniego. Przede wszystkim: dokładnie wiesz co bierzesz i czy Ci to pasuje czy nie.
Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2013-04-11 o 14:18 Powód: skleroza :D |
|
|
|
|
#4473 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
no własnie nie sprawdzałam
![]() ale pod wzgklędem grupy krwi jest idealnie dobrany- taka sama jak mój ojciec
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4025358 5]Nie dowiesz się raczej tego.
Zawsze można sprawdzić jaki kolor oczu mają wasi rodzice ale i tak na 100 to nie da żadnej pewności. A po co tobie wiedzieć jaki kolor oczu będzie miało dziecko? ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- chyba nie. W inpoście tez jest ZPO (zwrotne potwierdzenie odbioru) czyli wszystkie te instytucje mogą wysyłać inpostem ale nie wysyłają. Niektóre firmy slą polecone z ZPO inpostem więc monopolu PP w tym zakresie chyba nie ma. PP ma monopol na wysyłanie listów po wioskach gdzie Inpost nie dociera.[/QUOTE] Teoretycznie mogą - w praktyce nie podpisują umów z inPostem (chodzi mi tu o sady, urzędy, itp) dlatego, że inPost nie obsługuje CAŁEJ polski. Jezeli trzeba by było wysłać jakieś pismo do jakiejś wsi, gdzie inPost nie operuje to mógłby być problem. A z tego co wiem to instytucje państwowe podpisują z Pocztą umowę od razu na wszystkie przesyłki i chyba nie da się zrobić czegos w stylu, że przesyłki do dużych miast idą Inpostem, a cała reszta Pocztą. |
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Wdowa, dzięki!
A adres forum najwyżej prześlij na PW
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Wam też Allegro zmieniło wygląd na to coś???
|
|
|
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Allegro już jakiś czas temu zmieniło wygląd
Na wzór ebaya. |
|
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Ile kosztuje na stacji benzynowej korzystanie z odkurzacza i za ile minut?
|
|
|
|
#4481 |
|
Konto usunięte
|
Mam problem z telefonem nokia asha 302. Łącząc ją z komputerem przez kabel USB, telefon zachowuje się jakby był podłączony, wyświetla się jego ikonka w moim komputerze, ale gdy wejdę w program nokia suite, to wygląda to tak, jakby telefon nie był podłączony. Dodam, że gniazdo USB w telefonie jest troche poluzowane i trzeba trzymać telefon pod odpowiednim kątem, aby łączyło z komputerem. O co może chodzić?
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak czy tak, dzięki za odzew
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4025568 0]po jakim czasie od zakupienia przedmiotu i opłacenia go na allegro mogę wystawić negatyw skoro nadal nie mam zakupionego przedmiotu.? i kiedy założyć spór?
Kupiłam kosmetyk. Wysyłka polecony priorytet. Czekam już 9 dzień i nic. Kontaktu że strony sprzedającego brak. Ma 0 komentarzy....... I mnóstwo aukcji. Telefon podany nie odpowiada. wybrany abonent ma wyłączony telefon, bądź znajduje się poza zasięgiem sieci........ Podejrzewam już ze osoba pewnie kartę z telefonu wyjęła i ma nowy nr.[/QUOTE] 0 komenatrzy ? w sensie wystawionych ocen? czy mja wystawione oceny pozytywne i go polecaja? |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pytania o kolor oczu - wszystko to za sprawą dziedziczności. Jeżeli rodzice będą mieli oczy ciemne, ale będą heterozygotą (Aa, Aa) i oboje będą mieli recesywny gen na oczy jasne, to dziecku cecha moze się ujawnić, bo genotypy dzieci to będą: AA, Aa, Aa, aa, czyli cecha ujawni się w 25%.
Jeżeli jeden rodzic ma oczy niebieskie(aa), a drugi brązowe i jest przy tym homozygotą (AA), to genotypy dziecka wynosić będą 4xAa, więc nie ma szans na oczy niebieskie. A jeżeli jedno z rodziców będzie brązowooką homozygotą, a drugie brązowooką heterozygotą, to dziecko oczu niebieskich nie będzie miało. I skąd rodzice mają cechy recesywne - po swoich rodzicach. Jeżeli kobieta ma brązowe oczy jak jedno z jej rodziców, kiedy drugie ma niebieskie, to ma w sobie gen recesywny i od partnera zależy, jakie będą dzieci - jeśli też będzie miał gen recesywny lub sam będzie niebieskooki, to jak wyżej napisałam - to dziecko może być niebieskookie (kolejno 25%, 75%). ![]() A - dominujący kolor oczu czarny a - recesywny kolor oczu niebieski
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie faktu w Lidlu (wczorajsza sprawa).
TŻ dzisiaj pojechał, zdeterminowany poczekać itd. I.. NIE WYSTAWILI MU JEJ ![]() System ich nie puszcza, bo na paragonie 3 produkty, a faktura ma być na jeden. Wczoraj 'kierownik' mi mówił, że może zrobić zwrot na te dwie rzeczy,nowy paragon blablabla. Nie miałam czasu, to powiedziałam,że dziękuję. Dziś TŻ powiedział o zwrocie i co usłyszał? No skąd, zwrotu nie możemy zrobić! Bo musielibyśmy kupić od nowa. Co za paranoja. |
|
|
|
#4488 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
czy są tu jakieś konsultantki avon? proszę o pomoc na PW
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Czy pracowałyście w wakacje za granicą? Jak to wyglądało? Jechałyście przez agencje pracy, czy szukałyście na własna rękę? jakie agencje/portale mozecie polecić? Buszuję w necie od jakiegoś tygodnia, ale większość ofert jest z 2012 roku, bądź ze śmiesznymi pieniędzmi za bardzo cieżką robotę...
Za wszelką pomoc byłabym bardzo wdzięczna
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiecie może gdzie znajdę ustawę (?) mówiącą o tym, ile jest ważny kurs na prawo jazdy, po zmianie przepisów?
|
|
#4491 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pokazuja zdjecia, mowia ze cie zaprowadza, szalenstwo :p i zadko kto mowi po angielsku i rozmowa odbywa sie na migi
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
a skad wiadomo czy jestem heterozygota czy nie?
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Heterozygota posiada allel dominujący i recesywny.
Homozygota posiada albo dominujące, albo recesywne. Dominujące cechy sie ujawniają, recesywne stoją z boku i ujawniają się przy połączeniu z innymi recesywnymi.
|
|
#4495 |
|
Konto usunięte
|
Szukam odcinka CSI: kryminalne zagadki Nowego Jorku, w którym mordercą jest psychopata w lateksowym stroju, który zabija powszechnie szanowane kobiety, które jego zdaniem są hipokrytkami (próbuje zabić kobietę, która obecnie udziela się w organizacjach charytatywnych, a w młodości utopiła swojego niepełnosprawnego syna). Będę wdzięczna za każde skojarzenie, które doprowadzi mnie do tego odcinka
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też celujemy w 7 dni na miejscu, ale nie wiem czy będziemy coś zwiedzać po drodze. Ja bym chciała, ale nie wiem jak reszta. Dzięki, zobaczę gdzie te wodospady ![]() A są tam gdzieś drogerie DM? Poproszę o adres tego forum na PW Skoro byłaś tam 3 razy to może mogłabyś napisać co warto zobaczyć/ zwiedzić? Gdzie pojechać?
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
szukam stronki internetowej, po angielsku, jakaś całkiem prosta nazwa, wgrywasz swoje zdjęcie, oznaczasz kąciki oczu, ust etc i możesz dobierać makijaż i fryzurę
ktoś kojarzy??
|
|
|
|
#4500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Raz poszliśmy na łatwiznę i wynajmowaliśmy przez Interhome, drugi raz znajomi załatwiali prywatną kwaterę (nie braliśmy w tym udziału, zdaliśmy się w 100% na nich więc nawet nie wiem gdzie szukali), w tym roku natomiast sama szukałam w prywatnych kwaterach i pisałam setki maili. Bardzo pomogło mi forum o Chorwacji (nie wiem czy mogę tak reklamować z dokładny adres www