|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
a ja pomagałam synowi pisać wypracowanie z polaka ''wuobraz sobie, ze jestes badaczem smoków, podczas szukania informacji zostałes przeniesiony w przeszłośc. Opisz straszna przygodę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba tylko, że nawilża skóre głowy ale to samo moze przy użyciu oliwki zrobić (tylko poźniej bedzie sie siecic jak psu ... |
||||
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
czytam forum od jakiegoś czasu i postanowiłam utworzyć konto, bo też poszukuję pracy i myślę, że dobrze jest mieć w tym wsparcie Co prawda dopiero rozpoczynam moje poszukiwania, ale widzę co się dzieje na rynku pracy i jestem trochę przerażona :/ Wczoraj byłam na mojej pierwszej rozmowie (odkąd zaczełam szukać) po której wiem, że raczej nic z tego i jakoś mnie zdołowała ta rozmowa.. Bo jak tu po studiach zdobyć pracę skoro wymagają doświadczenia, a pewnie wśród wszystkich kandydatów się znajdzie taka osoba. A z drugiej strony wiem, że to dopiero pierwsza rozmowa, więc nie powinnam od razu chodzić przybita. W każdym razie dołączam do Was
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o takim ogłoszeniu:
Poszukujemy asystentów handlowca dobra płaca możliwość rozwoju i awansu. 6 osób poszukujemy kolejność zgłoszeń się liczy i nic więcej. Dziwi mnie ta kolejność zgłoszeń.
|
|
#1447 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- witamy ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsza rozmowa to nic. Z moich statystyk wynika, że prace dostaje się po 12-15 rozmowach (wcale nie żartuję - pisze na przykładzie osób z mojego otoczenia). Często jest to 15 rozmów na 200 wysłanych cv
|
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja byłam na konkursach we wszytskich urzędach, starostwach praktycznie w całym województwie, gdyż zależało mi na pracy na "państwowej posadzie". W większosci były to konkursy obstawione tzn. np. komuś po stażu chcieli dać umowę, a teraz kiedy jest bip,wszystkie konkursy muszą być ogłoszone i KONKURENCYJNE, a w rzeczywistości są bezkonkurencyjne! Osoby tam pracujące wychodziły ze swojego biura "napisać " test i okazywało się,że większość osób ma 50-80%, a ktoś 100%... Jeden facet powiedział wprost, że konkurs musi być,ale i tak pani X jest jedyną najlepszą kandydatką...
U mnie ruszyło się z ofertami pracy, dzisiaj wysłałam 6 CV, więc nie jest źle Ogólnie przez 1,5 roku szukania pracy wysłałam jakieś max 100 CV... z tego ok. 8 rozmów tylko (oprócz urzędów, bo tam składam dokumenty kiedy spełniam wymagania i zawsze jestem zapraszana na test).... Naprawdę kiepsko
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- oo, to w takim razie jeszcze jakieś 40 cv muszę wysłać i będę miała te 15 rozmów na razie było chyba z 10, czy 9, jakoś tak...
|
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na razie było chyba z 10, czy 9, jakoś tak...[/QUOTE]tusiamar być może potwierdzisz statystykę, jesteś już naprawdę blisko. Mam nadzieję, że ja będę wyjątkiem potwierdzającym regułę bo wysłanie 200 CV to mi zajmie z 2 lata chyba Czasami się zastanawiam czy nie mam zablokowanych ogłoszeń na portalach, tak jak w przeglądarce są zablokowane wyskakujące okienka czasami. A może mam zaglądam na jakieś felerne strony z ofertami, istnieje jakaś strona z milionem ogłoszeń o której nie mam pojęcia? Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-04-11 o 21:02 |
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Konto usunięte
|
U mnie szukają konsultantki kosmetycznej, żadnego info o firmie, coś mi zalatuje Avonem Ori itp
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ojj a ja swoich rozmów nie liczyłam... mam nadzieję, że nie będę musiała aż tyle czekać
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- wstyd sie przyznać ale dzisiaj tylko 1 cv zaniosłam i jedno wysłalam.. co zrobić
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40263371]ja tylko praca.pl, pracuj.pl, gumtree.pl i infopraca.pl z czego te dwie ostatnie to jakieś badziewie
[/QUOTE]gumtree to jakiś przekręt... ja kiedyś wysłałam cv na asystentkę, a koleś chciał ze mnie uczynić tancerkę go go Miałam być tancerką obsługującą program księgowo- magazynowy i robiącą przesunięcia międzymagazynowe. Zacytuję słowa tego pana :"zajmowałaby się Pani obsługą księgowo-magazynowo-rozrywkową".
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kilka stron w zakładkach i głównie na nie patrzę... ale na gumtree chyba tylko raz zaglądałam
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Konto usunięte
|
Poszukujemy osób chcących zdobyć doświadczenie w sprzedaży i obsłudze klienta.
Wymagania: - dobra organizacja własnej pracy - samodzielność w działaniu - motywacja do pracy - orientacja na realizację celów sprzedażowych Zadania: - kreowanie pozytywnego wizerunku firmy - realizacja celów sprzedażowych - budowanie długotrwałych relacji z klientem Oferujemy: - możliwość rozwoju zawodowego - elastyczny czas pracy - szkolenia kosmetyczne i sprzedażowe - wsparcie doświadczonej kadry hmmm
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze: te statystyki mnie wcale nie pocieszają
![]() Po drugie: ja korzystam także ze strony money.pl tam jest zbiór ofert z różnych portali Po trzecie: wysłałam dziś aplikację na bardzo fajną ofertę, dawno takie się nie pojawiały, więc pozostaje mi się modlić Po czwarte: stwierdzam, że ja nie wiem co chcę robić w życiu. I tym negatywnym akcentem kończę i idę lukać na Gesslerową.
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i oczywiście pytania z tabliczki mnożenia
|
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś ze Szczecina a ta firma jest z prawobrzeża? Pytam, bo jeśli tak, to ja się też do nich nie dostałam. Ciągle kogoś szukają.
|
|
|
#1461 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale kończę psychologię i obronę mam w czerwcu. A z racji tego, że nie mam już zajęć na uczelni to już zaczęłam szukać pracy. Nie mam więc takiego duzego parcia, zwłaszcza, że pracę mam (nie na etat i nie związaną z kierunkiem), ale jednak po studiach chciałabym ją szybko zmieć..
|
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O pytaniach z tabliczki mnożenia pierwsze słyszę, muszę powtórzyć
|
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam stresa. Boje się, ze o nowości beda mnie pytać , a ja tylko wspieram publiczne biblioteki.
Nie mam pojęcia jakich pytań mogę sie spodziewać Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2013-04-12 o 08:32 |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja już z tego wszystkiego to nawet nie jem. w ogóle nie mam apetytu...:| |
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ehh ... kiepsko się dzisiaj czuje, coś mnie łapie, chyba przeziebienie i jakoś mi smutno ![]() jak patrze na oferty to tylko na staż chcą ![]() powiedzcie mi dziewczyny, zapisujecie gdzieś na jakie oferty wysyłacie CV? macie na to jakiś katalog czy nigdzie tego nie zapisujecie?
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś miałam taki zamiar i chyba zacznę zapisywać. Jak dzwonią w sprawie rozmowy, szukam tego ogłoszenia żeby jeszcze raz sprawdzić jakie mieli wymagania i czasami lipa
|
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

a ja pomagałam synowi pisać wypracowanie z polaka ''wuobraz sobie, ze jestes badaczem smoków, podczas szukania informacji zostałes przeniesiony w przeszłośc. Opisz straszna przygodę