|
|
#2821 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Dot.: Krakowianki - XXII
Pani kosmetyczka, jak ją zapytałam czy nie powinno się robić w porach zimniejszych, jak jesień - zima, to odparła, że nieeee, cały rok można robić. Lubię ten salon i po raz pierwszy obsługiwała mnie inna Pani niż moja ulubiona Pani Kosmetyczka, a że moje doświadczenia dotychczasowe były pozytywne to pomyślałam, że czemu nie, co ja tam wiem o kwaszeniu...
Nie umrę, prawda? Ani krzywda mi się większa nie stanie niż już stała?
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz sporo osób choruje na zapalenie spojówek. Jeżeli w ciągu dnia rumianek nic nie da to zdecydowanie sio do okulisty!
|
|
#2823 |
|
Copyraptor
|
Mistrzyni, wszędzie piszą, że migdał można cały rok, więc czemu Cię to tak dziwi? Nawet filtrowanie się jest opcjonalne. Wiadomo, lepiej dmuchać na zimne, ale moim zdaniem migdał biorąc pod uwagę obecną pogodę (dopiero od dwóch dni zaczyna prześwitywać słońce) nie jest żadnym błędem w sztuce.
Rany, od czego się w ogóle robi zapalenie spojówek? Kurde, nigdy nie miałam problemu z oczami |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jem 3-4 posiłki
i nie umiem tego uregulować, bo nie jestem głodna i nie mam ochoty na więcej.
|
|
#2825 |
|
Nie depcze krokusów
|
Cholerka - a ja bym nie czekała, bo ropa oznacza bakterie, a tego się rumiankiem nie pozbędziesz. Jak objawy przejdą same, może się okazać, że problem zszedł głębiej, np. na wewnętrzną stronę powiek, której na co dzień się nie ogląda.
Mam na stanie nieotwarte i ważne krople z antybiotykiem.
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Gdzie?! ![]() Ja widuję ostatnio w Żabce, ale największy 1 l.
|
|
#2827 | |
|
|
Cytat:
1,5 l kosztuje 4,29 zł, a 1l 4,99.
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój dzisiejszy z tego co mam w lodówce: makaron + pomidory suszone + kurczak + prażony słonecznik + camembert +kiełki brokuła = pychotka ok 660 kcal i 47 g białeczka ![]() na drugie śniadanie robiłam fasolowe muffinki, ale nie wyszły smaczne miały być zdrowe, ale ze stewią nie były słodkie, więc dodałam cukru, a gotowe musiałam "ratować" polewą czekoladową. I ja też się łuszczę a nie kwaszę się, więc od czego? Używam nawilżających kremów, na noc kwas hialuronowy + olej, a mimo tego mam strasznie wysuszoną skórę...
|
|
#2830 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
bo nie jest dietetyczny
|
#2832 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Wredna Myszka - przelej mi proszę 14 zł |
|
|
|
|
#2833 | |||||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Robiłaś kolejny? Ja jutro może plecy zrobię. W ogóle miałam Ci pisać, że mnie się często wydaje, że się nie łuszczę na twarzy - a to widać dopiero przy położeniu podkładu. Cytat:
A to po to Ci to było Pasuje rozmiar?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2) Ja zazwyczaj próbuję ,,słodkość" ciasta przed pieczeniem. Stewia mi też nie podeszła, choć tylko raz próbowałam. 3) Niestety większość kremów tylko z nazwy jest nawilżająca. Czego uzywasz konkretnie? Na noc sam olej+HA nie działa nawilżająco. Musisz albo do tego dokropić hydrolatu, albo wmasować to w wilgotną od hydrolatu twarz. Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2013-04-11 o 14:14 |
|||||||
|
|
|
#2834 |
|
Copyraptor
|
Ineso, kwasem się miziałam z 4-5 dni temu chyba (robiłam kolejny), a oko mi dopiero od wczoraj łzawi, jest możliwe, że to by tyle trwało? Ale i tak raczej nie - przecież bym poczuła spirytus w oku chyba..
no i nakładałam wacikiem tylko na nos, czoło i brodę.I ja się widocznie łuszczę, chociaż fakt, że jak nałożę BB to pięknie wszystko widać ![]() A na plecach i dekolcie oczywiście zero efektu ![]() A co do rozmiaru - wzięłam 00 i się mieszczą idealnie
|
|
|
|
#2835 |
|
Pani Buka
|
Cholerko - mnie się kiedyś zrobiło zapalenie spojówek połączone z zapaleniem zatok przynosowych. Dopóki się nie wyleczyłam antybiotykami, wyglądałam strasznie. A zaczęło się właśnie od wyciekania ropy z kącików oczu, więc chociaż Ci tego nie życzę, to pędem do lekarza!
Ineso - nie wiedziałam, że olej+HA nie wystarczają by nawilżyć. a czy jeśli nie mam w danej chwili hydrolatu, to jakieś drogeryjne toniki spełniają tę funkcję czy nie?
|
#2836 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
edit: Otworzyłam w klubie ponowne zamówienie w drogerii Nina z allegro - kremy Mincer, itd. http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24557158 Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2013-04-11 o 16:35 |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i oczywiście nawilżające pomadki Celia Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2013-04-11 o 17:48 |
|
|
|
|
#2838 |
|
Copyraptor
|
Przemogłam się i poszłam w końcu do dentysty...
okazało się, że nie jest tak źle jak sądziłam, to tylko dentystka (z polecenia klubowego nota bene, opisałam sprawę w klubie) usiłowała mnie naciągnąć
|
|
|
|
#2839 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;40260479]
No i oczywiście nawilżające pomadki Celia O, może w końcu kupię - który numer ma ta najbardziej nude? |
|
|
|
#2840 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ineso, zalezy co rozumiesz prze nude
Ma chyba dwa odcienie bardziej różowe, widziałam też bardziej brązowe...Ja mam numer 602 (bardziej wchodzacy w beż niż róż), na moich ciemnych ustach wygląda tak: 602.jpg Na długiej w firlicie są testery :P
|
#2841 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
To Twoje usta? Ale ładne! Jak z reklamy
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;40255739]
Wredna Myszka - przelej mi proszę 14 zł[/QUOTE] Zaraz przelewam ![]() Cytat:
właściwie tylko dwa.Zaciekawił mnie ten krem , ale zastanawia mnie jak to ma działać z tym poznawaniem potrzeby i reagowaniem na nią
|
|
|
#2843 |
|
maszyna, nie człowiek
|
|
#2844 |
|
Matka Smoka
|
O, to musiały się aukcje akurat skończyć, bo były. Poprzednim razem też znikały szybko, a potem dorzucali, więc spoko. Napiszcie najwyżej bez linka które chcecie.
ecrulo - ten żel wygląda nieźle pod kątem naczynek i przypomina ten, o którym wspominałam: http://allegro.pl/farmona-perfect-be...164434788.html Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2013-04-11 o 21:39 |
|
|
|
#2845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie napisałam, ale zazwyczaj tak właśnie robie, najpierw spryskuje twarz hydrolatem, na to dopiero olej + HA. Dzisiaj ratowałam te najbardziej suche miejsca maścią z wit. A i trochę pomogło, bo mogłam wieczorem nałożyć podkład i nie wyglądało to tragicznie.
|
|
#2846 |
|
Konto usunięte
|
sto lat Mistrzyni
|
|
|
|
#2847 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Albo, jak już polecałam - kup Humektan w aptece - to taki leciuteńki krem złożony z samych nawilżaczy, możesz go kłaść pod krem nawilżający, ale też wieczorem pod olej+HA. Mistrzyni! Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2013-04-12 o 07:44 |
|
|
|
|
#2848 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mistrzyni, wszystkiego najlepszego z okazji kolejnej rocznicy Osiemnastki!
|
|
#2849 | ||||
|
|
U mnie butelka stoi
Czeka na weekend i grzeszenie ![]() Cytat:
Tak, jem same pełnoziarniste ! Chociaż drapnęłam ostatnio w Almie jakiś z Omega3 więc stwierdziłam, że spróbuję ![]() Jakoś mi kurczak z makaronem nie siedzą, po prostu dla mnie w smaku nie pasują. Suszone pomidory w ogóle łe i camembert ![]() Ineso poleciła mi alantan i ten cały hakunamatata. I moja skóra ma się "lepiej" (czuć, że jest lepiej nawiżlona, chociaż do ideału to daleko) niż po D-Panthenol, maściach oliwkowych i innych, a użyłam każdego z tych kremów raz, na wieczór alantan pod serum na naczynka i rano hakunamatata pod filtr. Cytat:
![]() Mi wyskoczyła pokrzywka po migdałowym. Już nigdy żadnego migdału ![]() Cytat:
A by się przydało... Pewnie w wakacje dopiero to załatwię... U którego dentysty byłaś?Cytat:
Jesteś w stanie się wypowiedzieć na temat tych produktów?http://allegro.pl/bielenda-kasztan-d...150768688.html http://allegro.pl/flos-lek-krem-mase...150775862.html http://allegro.pl/bielenda-ogorek-li...150786210.html http://allegro.pl/bielenda-proffesio...152606030.html |
||||
|
|
|
#2850 |
|
Konto usunięte
|
MLH super obiadek z moich ukochanych składników
![]() no, może poza kurczakiem bo ostatnio często trafiam na niedobre kurczaki i mam uraz. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

i jestem szczęśliwsza, a poza tym zapiszę się na fitness 

A to po to Ci to było
okazało się, że nie jest tak źle jak sądziłam, to tylko dentystka (z polecenia klubowego nota bene, opisałam sprawę w klubie) usiłowała mnie naciągnąć
A by się przydało... Pewnie w wakacje dopiero to załatwię... U którego dentysty byłaś?