|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
ale jak, w trakcie umowy zrezygnowali??czy nie przedłużyli?? |
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
pracowałam tam 4 dni, później pani zadzwoniła i powiedziała, że narazie mam wolne, bo chcą przetestować kolejną osobę, ale to absolutnie nie znaczy, że ze mnie rezygnują, mam czekać na telefon, to się doczekałam telefonu za kilka dni, że dziękują za współpracę
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
bez sensu... może jakaś znajoma czyjaś przyszła..
![]() ja w ostatniej pracy tak miałam tylko po 3 miesiącach mieli dać mi umowę o pracę (ta obiecywali na początku) a jak zbliżał się ten termin nagle dostałam dzień wolnego, później 3 dni wolnego i nagle że kończą ze mna współpracę, bo mają kogoś innego... |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
zlecenie
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Alex, a ta firma z pup rzeszów z jakiej branży??
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
sprzedawcy ciągle szukają, raz są to studenci na umowę zlecenie, później osoby z orzeczeniem lub po 50, no i "zwykli" pracownicy (poszłam tam, a pan magazynier mi dyskretnie mówi, jesteś kolejna na dwa dni próbne poukładasz im towary, popracujesz za darmo a i tak Cię nie wezmą)
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Niestety u nas w PUP jest kilka firm co ciagle sie ogłaszaja: spożywka, hotel. Dziwnie się, ze UP przyjmuje takie oferty, przeciez na odległosć widać, ze ktoś coś kombinuje.
alexandrika Witam rzeszowiankę
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o tak jedne delikatesy ciągle szukają na stoisko warzywa-owoce i mięsne ich ogłoszenie widze średnio co trzy tygodnie |
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy o to samo miejsce chodzi, ale byłam własnie w jednym takim na 2 dniach próbnych, z tego co się dowiedziałam to ponad tydzień codziennie były osoby na próbnym (chcieli studentów) i okazało się ze niogo nie zatrudnili, a w tym czasie ogłoszenie ze szukają 50+, i tak na zmianę. A siedziałam u nich 2 dni po 8 godzin...
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o tak to na F a z tym drugim trafiłaś
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
nieźle wykorzystują ludzi...
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Przyczajenie
|
U mnie w tym tygodniu też trochę ruszyło z ofertami, ale efektów brak.
W restauracji szukali kelnerki, byłam zanieść CV, a z kopyta mnie wzięli na rozmowę. Doświadczenie mam, mieszkam blisko, ogólnie wydawało mi się, że wszystkie warunki spełniam. Szefowa dała mi menu, bym się z nim zaznajomiła i powiedziała, że zadzwoni, abym przyszła w któryś dzień i zobaczyła jak u nich jest. Od poniedziałku czekam na telefon... Jutro miałam jechać na rozmowę do schroniska na szczycie Kopy Biskupiej. Praca do października, 1200zł/netto, w tym wyżywienie i zakwaterowanie. Nie pojadę, bo nie mam pieniędzy na podróż. Cholera. O reszcie ofert nie wspomnę, bo szkoda gadać. Ludzie nie mają wstydu oferując 5zł netto za godzinę :/ Załapałam się na stałe do bycia hostessą przy wszystkich akcjach w galerii w moim mieście. Ostatnia była świąteczna i trwała dwa tygodnie. W sumie przepracowałam 10 dni, zarobiłam 1070 zł brutto. Akcje są rzadko, raz w miesiącu, jedne dłuższe, a drugie trwające 1 dzień. Ale wciąż jestem optymistką i szukam wytrwale pracy. To wiosna chyba tak na mnie działa
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Konto usunięte
|
o matko!
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie fajna choć tylko wakacyjna praca i raczej tylko dla studentów.
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
Moja bliska koleżanka była na rozmowie 2 etapowej do pracy w księgarni i poległa mimo, że jest polonistką z wykształcenia. Podawali jej autorów, a ona miała wymieniać 2-3 tytuły ich książek. Poległa, bo nie znała jednego autora - podobno dość popularnego, natomiast druga osoba, która dostała się do 2 etapu znala wszystkich autorów i to ona dostała pracę.
Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-04-12 o 10:58 |
|
|
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie. Ostatnio często widzę ich ogłoszenia, zwłaszcza na egospodarka.pl. A Ty też z moich okolic i branża jest Ci pokrewna, czy może tylko składałaś tam aplikacje do innego działu? A dostałaś jakąkolwiek odpowiedź od nich?
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: pocieszyłaś mnie
|
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym na pewno poległa bo chociaż "pochłaniam" książki lawinowo to jednak nie mam głowy do nazwisk autorów ani tytułów, za nic w świecie nie mogę ich zapamiętać.
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Konto usunięte
|
miałam chwilę temu tel, z zaproszeniem na rozmowę do...prowadzenia recepcji w... prywatnym gabinecie dentystycznym
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40270345]miałam chwilę temu tel, z zaproszeniem na rozmowę do...prowadzenia recepcji w... prywatnym gabinecie dentystycznym
[/QUOTE]wow i jak idziesz??
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tusia w gabinetach dentystycznych jest fajnie :P |
|
|
|
|
|
#1494 |
|
BAN stały
|
Wysłałam CV na ogłoszenie ze strony pup rzeszów. Nic o stażu nie było napisane w ogłoszeniu.
Dziś dostałam odp "Przykro mi bardzo,ale nie podlega Pani pod PUP Rzeszów,a z tym PUP będziemy podpisywać umowę na zatrudnienie osoby" Może chcą dostać z urzędu kasę na dofinansowanie stanowiska albo kogoś w ramach prac interwencyjnych chcą i dlatego chcą osobę z pup rzeszów, bo w ogłoszeniu o stażu nie było żadnej mowy. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=687225&page=7 Coś okropnego Jak można taką pracą sie chwalić
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Konto usunięte
|
idę, ja nie mam nic do dentystów. lubię chodzić tak więc nie mam jakiś leków... no ale błagam - prowadzenie biura agencji imprezowej a denstystycznej recepcji. ależ przeskok.
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam od tej firmy, o której wczoraj pisałam
Pani jeszcze nic nie wie na mój temat, ale dowiedziałam się tylko tyle, że przekazała moje dokumenty Prezesowi i nie dostała jeszcze od Niego żadnej odpowiedzi. Obiecała, że w przypadku także negatywnej odpowiedzi da mi znać. Pozostaje mi dalej uzbroić się w cierpliwość i czekać od nich na info zwrotne
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja już jestem po rozmowie (dla przypomnienia: w ekskluzywnym butiku odzieżowym w CH). Rozmowa bardzo krótka - niecałe 10 minut. Nie miałam żadnych trudnych ani niewygodnych pytań. Na początku musiałam powiedzieć coś o sobie. Jak się okazało, pracuje u nich dziewczyna, która również (tak jak ja) pracowała w przedszkolu, więc jak widać bycie po studiach nie stanowi dla nich problemu. Potem zapytała co wiem o ich marce, jak sobie wyobrażam pracę na tym stanowisku (asystent sprzedaży), jakie są moje oczekiwania finansowe (ja nie wiem czy to tylko u mnie w mieście tak jest, że pracodawca nigdy sam pierwszy nie powie, ukrywają to jak nie wiem), no i od kiedy mogłabym zacząć.
Rekrutacja potrwa do dwóch tygodni. Kierowniczka młoda, fajna, miła dziewczyna, taka życiowa (nie jakaś surowa i wymagająca). W sumie mam mieszane uczucia, bo taka szybka ta rozmowa i nie wiem czego mam się spodziewać. No zobaczymy, pozostaje czekać na telefon do dwóch tygodni. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Data, firma, stanowisko i link do ogłoszenia.
|
|
|
#1498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Tusia gratulacje! Kolejna rozmowa! Też bym tak chciała
![]() Jak Wam mija dzień dziewczyny? Co robicie w przerwach między szukaniem pracy? ![]() Ja miałam 2 godzinną opiekę nad babcią Tża Po południu jedziemy do Krakowa w sprawie pracy Tża Jestem bardzo ciekawa czy okaże się naprawdę taka fajna jak w ogłoszeniu
|
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Jak można taką pracą sie chwalić