Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 16:18   #4291
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
A którą? Bo widzę, że są różne.

Każdy musi dojrzeć do tej decyzji. Mi to zajęło parę lat, chociaż wszyscy w domu mnie naciskali.

Instruktor poradził, żeby osobno się zapisywać i tak też zrobiłam.
Uczę się z książki, którą wydali autorzy nowych testów.

Żeby to tak łatwo było wcielić w życie
Taką:
https://itunes.apple.com/us/app/park...433362042?mt=8
Są też inne płatne.

Dzisiaj odebrałam prawko

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MargoF1 Pokaż wiadomość
Znam Twój ból. Jutro mam 9 podejście, ostatnie przed nową teorią. Tzn. w sumie to zdążyłabym jeszcze raz, ale jak teraz nie zdam, to odpuszczam. Zaczęłam prawko 3 lata temu. Oblałam 5 razy i zrobiłam sobie przerwę. Od zeszłej jesieni solidnie się przygotowywałam i w listopadzie była kolejna porażka, a potem jeszcze dwie. Wydałam już tyle kasy, że nienawidzę się za to, że w ogóle kiedykolwiek poszłam na kurs. Przed jutrzejszym egzaminem nie wzięłam żadnych jazd dodatkowych, bo było mi wstyd znów iść do mojej szkoły jazdy. No i w sumie, to mam już to wszystko w czterech literach. Nie wierzę, że cokolwiek mi pomoże. Łącznie wyjeździłam już jakieś 80h i skoro nadal nie potrafię zdać, to wniosek jest jeden: nie nadaję się na kierowcę. Strasznie boli mnie, gdy ktoś z moich znajomych zdaje. Mam paranoję. Czuję się bezwartościowa.
Ja nie wierzę, że się nie nadajesz! Będę trzymać za Ciebie kciuki i wierzę, że Ci się uda! Nie poddawaj się.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:29   #4292
crayon18
Raczkowanie

Cytat:
Znam Twój ból. Jutro mam 9 podejście, ostatnie przed nową teorią. Tzn. w sumie to zdążyłabym jeszcze raz, ale jak teraz nie zdam, to odpuszczam. Zaczęłam prawko 3 lata temu. Oblałam 5 razy i zrobiłam sobie przerwę. Od zeszłej jesieni solidnie się przygotowywałam i w listopadzie była kolejna porażka, a potem jeszcze dwie. Wydałam już tyle kasy, że nienawidzę się za to, że w ogóle kiedykolwiek poszłam na kurs. Przed jutrzejszym egzaminem nie wzięłam żadnych jazd dodatkowych, bo było mi wstyd znów iść do mojej szkoły jazdy. No i w sumie, to mam już to wszystko w czterech literach. Nie wierzę, że cokolwiek mi pomoże. Łącznie wyjeździłam już jakieś 80h i skoro nadal nie potrafię zdać, to wniosek jest jeden: nie nadaję się na kierowcę. Strasznie boli mnie, gdy ktoś z moich znajomych zdaje. Mam paranoję. Czuję się bezwartościowa.
nie poddawaj się! Przede wszystkim zmień nastawienie, powiedz sobie: zdam! Wydaje się, ze to nic nie da, a naprawdę troche może pomóc, wiem to z własnego przykładu. Na egzaminie myśl tylko o tym, co musisz zrobić. Skup się na jeździe. Nawet mów sama do siebie
A dzisiaj się zrelaksuj, odstresuj. Ciepła kąpiel, melisa, spokojna muzyka. I myśl pozytywnie! trzymam za Ciebie kciuki, BAAARDZO MOCNO
crayon18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 17:25   #4293
aneta1o1o
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debilkowata Pokaż wiadomość
hahahaha widzisz kiedy masz egzamin? i w jakim mieście zdajesz bo widzę, że z lubuskiego jesteś. A co do mojego egzaminu to tak: miałam na 9 na plac wyszłam 9.37 światła mijania, płyn do spryskiwaczy. Jak zrobiłam łuk trochę się wyluzowałam bo ostatnio mi nie poszło. Na górce tylko auto zawyło zdawałam w Tbg i obawiałam się wyjazdu z wordu ponieważ tam jest górka :/ na szczęście Lki zrobiły korek więc egzaminator kazał mi wyjeżdżać drugim wjazdem. Sam gość był bardzo miły, gdy wsiadłam do auta to zażartował czy nie boje się występu przed kamerami i że mam się ładnie uśmiechać bo będe w telewizji LOL. Na mieście też było spoko, żadnych niespodzianek. Gdy wracałam już do wordu rozpłakałam sie po drodze... przyśpieszyłam do 60 ale ogarnęłam się po chwili i zwolniłam ale gość chyba tego nie zauważył. Potem już gdy się zatrzymaliśmy to z bardzo poważną miną że niestety ale nie może zrobić nic innego jak tylko pogratulować mi hahah wtedy to normalnie wybuchłam płaczem bo uwierzyć nie mogłam. Wracałam zapłakana a na tarasie stała moja mama, po mojej minie sądziła, że znowu się nie udało nie wierzyła dopóki nie zobaczyła kartki. Ogólnie to bardzo miło wspominam dzisiejszy egzamin, wczoraj starałam się o nim nie myśleć żeby się nie stresować. Dzisiaj rano też spokojnie, jedynie ręce mi się trzęsły przy podpisywaniu się na jego kartce czuje taaaaaaaaaaaaaaką ulgę, że to jest niewyobrażalne w końcu mam za sobą chociaż i tak niedługo tam wróce ponieważ na wakacjach mam zamiar robić A2 Dziewczyny nie ma co się stresować! na poprzednie egzaminy chodziłam roztelepana, ten na totalnej wy*ebce wyobrażałam sobie że siedzę z instruktorem, śpiewałam sobie i mówiłam co mam robić, i udało się !!!!!!! teraz tylko czekać na odbiór plastiku i śmigam w miasto
egzamin mam w poniedziałek o godz.8.
a i jestem z LUBELSKIEGO
zdaję w Siedlcach
aneta1o1o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 18:46   #4294
wrona92
Raczkowanie

gratuluję tym które zdały niestety nie mogłam być z wami na bieżąco ; choróbsko głupie ;/
wrona92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:00   #4295
Wampiara
Przyczajenie

PaulinaMigotka była już pierwsza jazda ?? Jutro będzie tydzień jak zdałam a na stronce pwpw ciągle - Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.
Wampiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:34   #4296
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wampiara Pokaż wiadomość
PaulinaMigotka była już pierwsza jazda ?? Jutro będzie tydzień jak zdałam a na stronce pwpw ciągle - Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.
Jeszcze nie Zapłaciłaś za dokument? Może zadzwoń i zapytaj co jest grane. Powinni już przesłać dokumenty.

Stary 2013-04-11, 20:38   #4297
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Zdałam! :d
GRATULACJE!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Pokaż wiadomość
Ja dziś ósme podejście i ósma poprażka już chyba nie wierzę , że mi się uda bo stres mnie zżera i przez to nie mogę się skoncentrować.Jak pięknie zrobię parkowanie , zawracanie itp to zapomne się zatrzymać przy stopie , albo nie zauważe znaku ograniczenia prędkości plac poszedł bez problemu ale dzis znowu błąd przy znaku STOP.zatrzymałam się przed znakiem i ruszyłam by dojechać do drogi poprzecznej i jak zobaczyłam , że mam wolne to pojechałam. A powinnam się znowu zatrzymać jak jeżdżę z instruktorem to to się nie zdaża a na egzaminie stres psuje wszystko następny egzamin 6 maja.
przykro mi...trzymam kciuki 6maja

Cytat:
Współczuję. Boje się, że mnie też stres zeżre.

Ale terminy. Dziś mój instruktor mówił, że terminy obecnie w moim MORDZIE są na 29 maja Więc, jeżeli 25 kwietnia zdam teorię, to zapisy pewnie na praktyczny będą na koniec czerwca.... Ja już chcę mieć ten egzamin za sobą, a nie czekać i czekać.
ooo matko ale terminy,.....

Cytat:
dasz rade! musisz wierzyc w siebie!!! ze wreszcie zdasz i podchodzic na luzie

ja dopiero za 2tyg. mam wiec narazie stresu brak
Stary 2013-04-11, 20:56   #4298
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

8malina8 zdajemy w tym samym dniu.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:00   #4299
bumcykbajera21
Zadomowienie

zdaje ktos ze mna 18 kwietnia?
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:16   #4300
crayon18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wampiara Pokaż wiadomość
PaulinaMigotka była już pierwsza jazda ?? Jutro będzie tydzień jak zdałam a na stronce pwpw ciągle - Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany. :(
Mi równo po tygodniu zmienili status Teraz czekam do odbioru, juz się nie moge doczekaaaaaać
Stary 2013-04-11, 21:53   #4301
nayami
Raczkowanie

Cytat:
trzymam kciuki za jutrzejszy uwierz ze zdasz
nayami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 01:42   #4302
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Zdałam! :d
Gratuluję!
Zdecydowanie podchodzenie bez stresowania się daje efekty

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Nie uwierzę, dopóki nie będę go miała w swoich dłoniach, a potem w portfelu. Jutro idę odebrać.
Przypomniało mi się teraz, że moja mama ma koleżankę, która zrobiła prawo jazdy w wieku 18 lat, teraz ma 54 i nadal nie jeździ. Prawko schowała do portfela, nawet wymieniała na nowe, ale do auta już nigdy nie wsiadła. Nie czaję tego.
Bezsens ale też znam taką osobę. Kiedyś to może nie było takie kosztowne i stresogenne jak dziś, dlatego nie kumam jak ktoś teraz zdaje i z tego nie korzysta. Marnacja pieniędzy, czasu i nerwów

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
Eetam.ja uczylam sie na pacholki a po zdaniu normalnie parkuje tylem

Na kursie generalnie jeździ się pod egzamin i ja tak właśnie robiłam, nad normalnym jeżdżeniem pracuje się po egzaminie

Cytat:
Instruktor poradził, żeby osobno się zapisywać i tak też zrobiłam.
Uczę się z książki, którą wydali autorzy nowych testów.
Zdawałam starą teorię i praktykę tego samego dnia i to było u nas normalne, wszyscy tak robili, bo no cóż, nie oszukujmy się, to było zbyt łatwe heh
Ale jakbym miała nową teorię, to na pewno bym się nie zapisała na jeden dzień

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość

u mnie w klasie też wszyscy chodzili na prawko, a ja nie bo nie chciałam bałam się nie czułam że chcę iśc na to prawo jazdy, i parę lat później dojrzałam do tego, poszłam na kurs, zdałam, i teraz autem jeżdżę codziennie, do niektórych rzeczy poprostu trzeba dojrzec
U mnie też sporo osób w LO robiło, mnie to z kolei w ogóle nie interesowało, ani tyci
Zeszłoroczna decyzja o zapisie na prawko była całkowicie spontaniczna, bo takie rzeczy raczej się przemyśla a mnie namówiła znajoma i przyznam, że coś mnie poruszyło, że to chyba dobry moment, no i bodajże dwa dni później siedziałam na wykładach

Dobrze zrobiłam, mam to za sobą a prawko się przydaje. Co prawda nie za intensywnie, bo nie mam potrzeby, auta też nie chcę, bo po co mi taki pożeracz pieniędzy Ileż można za te pieniądze rzeczy zrobić hue hue
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 08:11   #4303
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;40267087]

U mnie też sporo osób w LO robiło, mnie to z kolei w ogóle nie interesowało, ani tyci

[/QUOTE]

U mnie było tak samo. Połowa ludzi nie jeździ pomimo, że w Liceum robili prawko. Ja poczekałam, przemyślałam i dzięki temu będę jeździć, bo nie było robione, bo tak wszyscy robia.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
Stary 2013-04-12, 10:08   #4304
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;40267087]
[/QUOTE]

Miałam dokładnie tak samo
Mało tego, ja do 26 roku życia twierdziłam, że prawka nigdy never ever Że się nie nadaję, jestem zbyt nerwowa, to za duża odpowiedzialność. Jak w zeszłym roku, tuż po moich 26 urodzinach coś we mnie pękło... Zakochałam się w prowadzeniu autka jadąc 20km/h polną drogą - na to się ledwo odważyłam A miesiąc później już robiłam kurs i dzisiaj nie wyobrażam sobie nie mieć prawa jazdy. Najpierw się zastanawiam jak mogłam tak długo zwlekać - ale w gruncie rzeczy po prostu wiem, że sama musiałam do tego dojść, chcieć tego, dojrzeć psychicznie. Głupie teksty ludzi o tym jakie to prawko jest przydatne i jaka kicha go nie mieć w dzisiejszych czasach... przez te lata puszczałam mimo uszu. Co szczerze polecam
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:01   #4305
madzia2306
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;40267087]Gratuluję!
Zdecydowanie podchodzenie bez stresowania się daje efekty

Bezsens ale też znam taką osobę. Kiedyś to może nie było takie kosztowne i stresogenne jak dziś, dlatego nie kumam jak ktoś teraz zdaje i z tego nie korzysta. Marnacja pieniędzy, czasu i nerwów

Na kursie generalnie jeździ się pod egzamin i ja tak właśnie robiłam, nad normalnym jeżdżeniem pracuje się po egzaminie

Zdawałam starą teorię i praktykę tego samego dnia i to było u nas normalne, wszyscy tak robili, bo no cóż, nie oszukujmy się, to było zbyt łatwe heh
Ale jakbym miała nową teorię, to na pewno bym się nie zapisała na jeden dzień

Zeszłoroczna decyzja o zapisie na prawko była całkowicie spontaniczna, bo takie rzeczy raczej się przemyśla a mnie namówiła znajoma i przyznam, że coś mnie poruszyło, że to chyba dobry moment, no i bodajże dwa dni później siedziałam na wykładach

Dobrze zrobiłam, mam to za sobą a prawko się przydaje. Co prawda nie za intensywnie, bo nie mam potrzeby, auta też nie chcę, bo po co mi taki pożeracz pieniędzy Ileż można za te pieniądze rzeczy zrobić hue hue[/QUOTE]

ale jak sie dojeżdża 25km do pracy jak ja to auto jest mi niezbędne :-P a tak to nie jestem uzależniona od komunikacji pks wsiadam w auto i jadę

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:06   #4306
debilkowata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nayami Pokaż wiadomość
Debilkowata gratulacjefajneg o miałas egz a mam pytanie czy brałas cos na wyluzowanie?
na poprzednim brałam tabletki ziołowe na uspokojenie. Przed tym nic bo się nie stresowałam więc nie było sensu tylko wypiłam dużą kawe
10.04.2013
debilkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:11   #4307
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justka89 Pokaż wiadomość
U mnie było tak samo. Połowa ludzi nie jeździ pomimo, że w Liceum robili prawko. Ja poczekałam, przemyślałam i dzięki temu będę jeździć, bo nie było robione, bo tak wszyscy robia.
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4026925 1]Miałam dokładnie tak samo
Mało tego, ja do 26 roku życia twierdziłam, że prawka nigdy never ever Że się nie nadaję, jestem zbyt nerwowa, to za duża odpowiedzialność. Jak w zeszłym roku, tuż po moich 26 urodzinach coś we mnie pękło... Zakochałam się w prowadzeniu autka jadąc 20km/h polną drogą - na to się ledwo odważyłam A miesiąc później już robiłam kurs i dzisiaj nie wyobrażam sobie nie mieć prawa jazdy. Najpierw się zastanawiam jak mogłam tak długo zwlekać - ale w gruncie rzeczy po prostu wiem, że sama musiałam do tego dojść, chcieć tego, dojrzeć psychicznie. Głupie teksty ludzi o tym jakie to prawko jest przydatne i jaka kicha go nie mieć w dzisiejszych czasach... przez te lata puszczałam mimo uszu. Co szczerze polecam [/QUOTE]

Dobre z tą polną drogą
Mnie też tak dopadło, że mogłabym jeździć i fajnie by było, no i faktycznie, polubiłam to

Uważam, że prawa jazdy nie powinno robić się po to, żeby było, to nie jest byle co i warto się nad tym zastanowić, dojrzeć do niego. Sama zdawałam w wieku 24 lat, nie tak późno ale jak się siedzi na wykładach z 18-latkami, to jednak czuć pewną różnicę

Cytat:
ale jak sie dojeżdża 25km do pracy jak ja to auto jest mi niezbędne :-P a tak to nie jestem uzależniona od komunikacji pks wsiadam w auto i jadę
Według mnie dojeżdżanie autem zaczyna się opłacać dopiero jak jeżdżą co najmniej dwie osoby albo jak naprawdę inna komunikacja jest uciążliwa, np dwa połączenia na dzień.
Mój Tż mieszkał na stancji ale znów wrócił do domu i dojeżdża 40km, przez ponad pół roku pksem a teraz głównie samochodem ale z jakimiś kolesiami. Sam nawet nie myśli o zakupie auta, za dużo kasy to pożera, woli chłopak to przeznaczyć na wypaśne wakacje
Sama dojeżdżałam 30km przez 7 lat i nie pomyślałam nigdy, że do szkoły miałabym jeździć samochodem Teraz jeżdżę raz w tygodniu na uczelnię 100km i wolę pksem, bo chociaż dośpię sobie
Zakup auta też powinien być przemyślany, bo nie zawsze jest niezbędne a trzeba przyznać, że ładuje się na nie ogromne pokłady pieniędzy.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:33   #4308
madzia2306
Zakorzenienie

nie pracuję w żadnym zakładzie żeby miec pasażerów w samochodzie a pksy u nas kursują w głupich godzinach więc w ogóle bym nie dosypiała a pod robotą byłabym godzinę za wcześnie. kończąc pracę o 22 nie zdążyłabym na busa więc w moim wypadku auto jest niezbędne.a przerobione jest na gaz więc finansowo nie cierpię a auto mamy jedno bo po co nam dwa :-P aczkolwiek jakbym miała dojeżdżać np 100km to już autem bym nie jezdziła gdyby pks lub pociąg mi pasował

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2013-04-12, 12:34   #4309
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;40271656]

Uważam, że prawa jazdy nie powinno robić się po to, żeby było, to nie jest byle co i warto się nad tym zastanowić, dojrzeć do niego. Sama zdawałam w wieku 24 lat, nie tak późno ale jak się siedzi na wykładach z 18-latkami, to jednak czuć pewną różnicę

[/QUOTE]

To tak jak u mnie
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Stary 2013-04-12, 12:37   #4310
pendraiw
Zakorzenienie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4026925 1]Miałam dokładnie tak samo
Mało tego, ja do 26 roku życia twierdziłam, że prawka nigdy never ever Że się nie nadaję, jestem zbyt nerwowa, to za duża odpowiedzialność. Jak w zeszłym roku, tuż po moich 26 urodzinach coś we mnie pękło... Zakochałam się w prowadzeniu autka jadąc 20km/h polną drogą - na to się ledwo odważyłam A miesiąc później już robiłam kurs i dzisiaj nie wyobrażam sobie nie mieć prawa jazdy. Najpierw się zastanawiam jak mogłam tak długo zwlekać - ale w gruncie rzeczy po prostu wiem, że sama musiałam do tego dojść, chcieć tego, dojrzeć psychicznie. Głupie teksty ludzi o tym jakie to prawko jest przydatne i jaka kicha go nie mieć w dzisiejszych czasach... przez te lata puszczałam mimo uszu. Co szczerze polecam [/QUOTE]
Równiez miałam w" głębokim poważaniu " opinie innych lałam na teksty typu to wstyd nie mieć prawka itp. prawo jazdy było mi zbędne, wszędzie miałam blisko i do pracy i do sklepu. Teraz też nie bedę jeździć autem do pracy, ktora mam kilometr od domu. Prawko mi jest potrzebne do odwiedzania rodziny albo na jakiś wypad nad jezioro.
Cieszę się że się odważyłam, później byłoby mi trudniej...albo już wogóle bym machnęła na to ręką.
Stary 2013-04-12, 12:39   #4311
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak u mnie
a u mnie wręcz przeciwnie bo na wykładach były też osoby po 40tce :-D także nie czułam sie staro ;-)

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2013-04-12, 13:29   #4312
Konto usunięte

Odp: Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.

Cytat:
nie pracuję w żadnym zakładzie żeby miec pasażerów w samochodzie a pksy u nas kursują w głupich godzinach więc w ogóle bym nie dosypiała a pod robotą byłabym godzinę za wcześnie. kończąc pracę o 22 nie zdążyłabym na busa więc w moim wypadku auto jest niezbędne.a przerobione jest na gaz więc finansowo nie cierpię a auto mamy jedno bo po co nam dwa :-P aczkolwiek jakbym miała dojeżdżać np 100km to już autem bym nie jezdziła gdyby pks lub pociąg mi pasował
Dlatego pisałam, że zależnie od komunikacji I się nie dziwię, że jezdzisz autem no i na gaz, pfff, to wiele zmienia

Cytat:
To tak jak u mnie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Równiez miałam w" głębokim poważaniu " opinie innych lałam na teksty typu to wstyd nie mieć prawka itp. prawo jazdy było mi zbędne, wszędzie miałam blisko i do pracy i do sklepu. Teraz też nie bedę jeździć autem do pracy, ktora mam kilometr od domu. Prawko mi jest potrzebne do odwiedzania rodziny albo na jakiś wypad nad jezioro.
Cieszę się że się odważyłam, później byłoby mi trudniej...albo już wogóle bym machnęła na to ręką.
Mnie służy jak jadę na zakupy i mam dużo ciężkich zakupów albo jak nie mam powrotu z innego miasta

Cytat:
a u mnie wręcz przeciwnie bo na wykładach były też osoby po 40tce :-D także nie czułam sie staro ;-)
U mnie w grupie byłyśmy najstarsze, dużo młodych sie rzucało z powodu zmian na prawko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Czas edycji: 2013-04-12 o 13:32
Stary 2013-04-12, 13:48   #4313
aneta1o1o
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;40273277]Dlatego pisałam, że zależnie od komunikacji I się nie dziwię, że jezdzisz autem no i na gaz, pfff, to wiele zmienia

Mnie służy jak jadę na zakupy i mam dużo ciężkich zakupów albo jak nie mam powrotu z innego miasta

U mnie w grupie byłyśmy najstarsze, dużo młodych sie rzucało z powodu zmian na prawko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
U mnie w grupie był pan po 70 :P
aneta1o1o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:45   #4314
MargoF1
Raczkowanie

ZDAŁAM! najwyraźniej pójście tam na pełnej wyj*bce było najlepszym rozwiązaniem co za ulga!
MargoF1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:52   #4315
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Cytat:
ZDAŁAM! najwyraźniej pójście tam na pełnej wyj*bce było najlepszym rozwiązaniem co za ulga!
Gratulacje
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Stary 2013-04-12, 14:55   #4316
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak u mnie
Prawie jak u mnie, bo rocznikowo mam 25 lat, ale urodzin jeszcze nie miałam, dlatego czuję się jak 24-latka U mnie na wykładach był spory przedział wiekowy od 18-latków, przez 25-30, 40 aż po 50-letnie panie. Na prawko można iść w praktycznie każdym wieku
U mnie w LO był spory boom na prawko i większość robiła. Niektórzy rzeczywiście jeździli samochodami, ale sporo osób i tak zostawało przy komunikacji miejskiej. Nie warto się przejmować głupimi tekstami, typu nie masz prawka, to jesteś bezndziejna, itd. Ważne by samemu zdecydować co jest dobre. Ja jakoś spesjalnie nie potrzebowałam prawka, jeżdżę komunikacją, bo tak jest taniej (trochę szkoda kasy na samo auto, paliwo, parking, plus ubezpieczenie, naprawy, itd). Są jednak czasem takie sytuacje, że prawko się przydaje, dlatego zrobiłam, nie będę zależna od autobusów czy np taty.
Cytat:
Gratulacje!

Stary 2013-04-12, 15:36   #4317
crayon18
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje!
Stary 2013-04-12, 15:46   #4318
bumcykbajera21
Zadomowienie

ale super )) bardzo sie ciesze i gratuluje
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:55   #4319
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak najlepiej gratuluję
Stary 2013-04-12, 16:28   #4320
oliwja
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

oliwja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości