|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Perfumy, żele, balsamy, za nie Yves Rocher uwielbiamy! cz. 8
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast wziąć sobie więcej tych ulotek FP (ta pazerność
|
#2793 | ||
|
Rozeznanie
|
eeee tam dziewczyny a po co się tłumaczycie? Wasza sprawa na co wydajecie Waszą kasę
nie we wszystkim trzeba być takim strasznie rozsądnym i kupować dokładnie tyle ile trzeba każdy ma swojego bzika "Kto żyje bez szaleństwa mniej jest rozsądny niż mniema." a każdy może szaleć jak chce i na swój sposób Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2794 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Używacie tego BB, jakie są wasze opinie...?
Dla mnie bezużyteczne mazidło... nie można nałożyć pod niego kremu, bo się wszystko waży, za dużo nałożony bez kremu waży się... Jedynie przy minimalnej ilości jako tako jest ok, koniecznie muszę przypudrować twarz, żeby było ładne, aksamitne wykończenie...Ale po ok 2 godzinach twarz się już świeci... Używam tylko w domu... ![]() Plusy: śliczny zapach jasny kolor jest jasny porcelanowy
|
#2795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za fotki BB średniego ![]() Nadal czekam na Werbenę. Ale dzisiaj paczki chyba niestety nie będzie A dla Ciebie jest słodka czy świeża? ![]() Właśnie, co do zakupów nie ma co się tłumaczyć. I tak te pieniądze wydałabym w sklepie, a dzięki swojemu zakupoholizmowi Yvesrocherowemu od dwóch miesięcy nie kupiłam żadnego kosmetyku w normalnym sklepie/drogerii ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2796 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Fluid to fluid... nic go nie zastąpi
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
każda opinia mi się przyda
ja się właśnie zastanawiam czy wziąć ten BB czy kupić sobie ten z Garniera
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tamtego tygodnia mam żel i krem Nutritive, o ile żel brałam na zapas bo genialny dla mnie, to kremu się bałam. Jednak po kilku dniach stosowania stwierdzam, że chyba będzie to miłość
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście nieużywane kosmetyki i czasem perfumy A perfumy czasem udaje się sprzedać po psikach testowych (gdy zapach mi się nie spodoba albo znudzi)
Edytowane przez 201608171256 Czas edycji: 2013-04-12 o 12:32 |
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest najlepszy argument ![]() Aż spojrzałam do szuflady na moje zapasy z YR Głównie żele i "darmowe" zestawy do demakijażu no i darmowe perfumy + kupione SE Wiecie czego mi brakuje w ofercie YR - jakiś fajnych paletek do makijażu w stylu Sleek'a lub NYX ![]() No i może jeszcze rozświetlacz by się przydał ?
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
SALIX ja myślę, że każdy ma swój rozum i wie ile zamawia i dlaczego tak dużo albo tak skromnie, każdego cieszy co inne, i każdy zamawia to co chcę i to na co może sobie pozwolić. Ja nie będę się tłumaczyła czy palę czy nie palę, czy piję czy nie itd jeżeli chcę , mam pieniądze i sprawia mi to przyjemność a przy okazji co chyba nie jest okazją tylko pierwszym powodem używam tych kosmetyków z uśmiechem to chyba nie powinnaś w to ingerować
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie z moich przemyśleń odnośnie BB: + zapach + za kolor - idealny dla Bladzi0szków + za konsystencję + łatwo i przyjemnie się go aplikuje + wygładza i wyrównuje koloryt - twarz się świeci po 2 -3 godzinach, ale lekko przypudrowana strefa T i już jest OK - zbyt lekki jeśli mamy popękane naczynka (ja stosuję korektor na płatki nosa), do cery problemowej absolutnie się nie będzie nadawał Ogólnie jestem z niego zadowolona - na lato będzie idealny Za cenę podstawową nie kupiłabym go nigdy w życiu ale jako gratis - fajna sprawa---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Mam oba kremy - Garnier brzydko wygląda na mojej buzi, twarz bardziej się po nim świeci niż po YR i ma ciemniejszy kolor (oba mam w odcieniu Jasnym). Ale wiem, że są zwolenniczki Garniera - na każdej buzi zachowa się przecież inaczej. Edytowane przez maggie82 Czas edycji: 2013-04-12 o 12:16 |
||
|
|
|
#2803 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rzuciłyście się oburzone jak bym wam zabraniała składać zamówienia - nie o to chodzi. wyraziłam swoją OPINIĘ, swoje wielkie ZADZIWIENIE po co niektóre z was robią tak gigantyczne zapasy składając kilka zamówień w mcu - widać, że jest tu wiele dziewczyn najzwyczajniej w świecie uzależnionych od kupowania. Jeżeli jesteście to w stanie zużyć - spoko, ale ja się odnoszę do wypowiedzi typu "mam już w szafce 10 żeli pod prysznic ale muszę kupić ten nowy"; "przestałam tu zaglądać żeby nie skusić się na kolejne zamówienie"; "3 noc z rzędu myślę co włożyć do koszyka, TŻ mnie zabije". Tak jak któraś wizażanka napisała, włos mi się na głowie zjeżył i tyle
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. A teraz plusy: ma jakieś? Ależ oczywiście: w tym miesiącu jest za darmo I chyba na tym niestety koniec
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Irenosława Pierwsza
|
jak chcesz mieć ładną cerę i makijaż - kup sobie fluid!
|
#2807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
60 żeli x 7 zł = 420 zł - niejedne perfumy byś za nie miała. no i nie mów mi, że zdążysz je zużyć zanim się przeterminują, to raczej fizycznie niemożliwe
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Fajna dyskusja ![]() Ja uwielbiam ten wątek ![]() Kochane, ja przez jakieś 9 lat kupowałam w stacjonarce niektóre wybrane kosmetyki dla mnie, a dla Mamy kremy, szampony i żele pod prysznic, no i "Nature" plus prezenty dla siostry i przyjaciółki. Skoro ulotka stacjonarkowa jest raz w miesiącu i kiedyś właściwie była zniżka tylko na jeden kosmetyk, to trochę przepłacałyśmy... Odkryłam Was dopiero w grudniu ubiegłego roku i teraz kupuję mamie jej ulubione kosmetyki za ok. 50% ceny ... Przez ostatnie kilka lat ciężko mi było w YR coś znaleźć dla siebie, bo ja stawiam na bio, a tam było parabenowe królestwo... Ale ostatnio jak tak buszuję w e-sklepie dokładając różne cuda do koszyka (bo trzeba dobić do danej kwoty), to zaczynam odkrywać coraz więcej rzeczy bez parabenów, silikonów itp. Poza tym jak są perfumki gratis to wypróbuję (a przecież w stacjonarkach często brakuje testerów...) i się nawet do czegoś przekonam... YR ma nieraz badzo dobre "zamienniki" Nuxe, Sanoflore, Logony czy L'Occitane. Powiem wam, że eliksir YR z olejem arganowym bio za 35 zł to jest niesamowita okazja ![]() Ale muszę przyznać, że kosmetyk to zawsze była moja pasja Dlaczego mam kupować jakieś przypadkowe rzeczy z supermarketu jak mogę mieć coś o dobrym składzie i uroczym zapachu? A Francuzi ewidentnie mają ogromną tradycję w kosmetologii i radości życia , hehe... YR nie est złe, ponoć jedna trzecia Francuzek używa tych kosmetyków, więc raczej są ok, to do mnie przemawia. A poza tym znam język francuski i lubię sobie czytać napisy na opakowaniach, serio ![]() Pozdrowienia dla wszystkich fanek małych radości
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Użyłam właśnie pierwszy raz tuszu Sexy Pulp (miniaturki) i jestem zachwycona, bardzo fajnie się nakładał
|
|
|
|
#2810 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2811 | ||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2812 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie obliczyłam, że dla mnie tych 60 żeli to byłby zapas zaledwie na rok z małym haczykiem (zakładając, że w tygodniu idzie mi jeden żel bo tyle faktycznie idzie), to w miesiącu są już 4,a 4żele x 12 mc daje już 48... Termin ważności nieotwartego kosmetyku: to 3 lata więc jak widzisz nie są to jakies spektakularne zapasy niemożliwe do zużycia. A jak ktoś ma jeszcze pomocników w zużywaniu, to zużywa jeszcze szybciej. Rozumiem żeby dziewczyna pisała, że ma 300 żeli w zapasie, to można byłoby się zastanawiać czy zdąży.
|
|
|
|
#2813 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
|
|
#2814 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() po 1. skąd wiesz , że nie zużyję????? po 2. mam wód ile chcę, jakie chcę wszystkie ładnie zafoliowane i mogę otworzyć w każdym momencie kiedy mi się skończą
Stay Strong Only the strong survive Edytowane przez anekania Czas edycji: 2013-04-12 o 12:49 |
||
|
|
|
#2816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na co dzień uzywam podkładu Bourjois 10 hour sleep effect (71) i też jest za ciemny, jednak tak dobrze stapia się ze skóra, że już po chwili staje się niewidoczny. |
|
|
|
|
#2817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie reagujcie na posty SALIX, bo taka dyskusja tu nie ma sensu. Edytowane przez Hejnarka Czas edycji: 2013-04-12 o 13:02 |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużą, normalną wersję mam w zapasie (obecnie używany tusz z Avonu już na wykończeniu), dostałam gratis w ofercie wysyłkowej ![]() A miniaturkę wrzuciłam do torebki, bo spędzę noc poza domem. Rano na tuszowanie rzęs nie było już czasu, więc teraz ciachaczem w pracy to nadrobiłam Błyszczyk SP też niczego sobie |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma swoje preferencje zapachowe, 1 - 2 żel średnio zużywamy w tydzień, tylko trzeba wziązć pod uwagę, że jest ich kilka pod prysznicem i na wannie. Każdy bierze to na co ma ochotę, do tego ja z małą chodzimy na basen więc kolejny żel trzeba zabrać.
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie w 100%
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

ale na pewno jest to niesamowita oszczędność.

nie we wszystkim trzeba być takim strasznie rozsądnym i kupować dokładnie tyle ile trzeba
Jedynie przy minimalnej ilości jako tako jest ok, koniecznie muszę przypudrować twarz, żeby było ładne, aksamitne wykończenie...

i to jest najlepszy argument
Głównie żele i "darmowe" zestawy do demakijażu 

, hehe... YR nie est złe, ponoć jedna trzecia Francuzek używa tych kosmetyków, więc raczej są ok, to do mnie przemawia.