Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 12:35   #1441
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
jest mozliwe, ale to jeszcze nie sa swiadome przewroty
A czemu? dzieje się to ok. 4mca, ale wiadomo, że są dzieci któe robią to szybciej lub później. A Zuzia Agowa ma 3mce, spokojnie mogło być to świadome.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi bo Ewa skonczyla już 3 m-ce a został mi jeszcze cały listek vitaminki d+k i nie wiem czy mogę go dalej podawć czy musze juz na samo D przejść ?
Ja bym dała, szkoda wyrzucać albo sama bym zjadła

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mam pytanko-jak spacerujecie i est slonce (wiem wiem, rzadki widok ale jednak ) i pada na wozek to zaslaniacie jakos dzieciaczkom oczy? bo moj wczoraj jakos tak sie meczyl i meczyl, przynajmniej tak mi sie zdawaloze go to meczy. co wtedy robicie?
Tetrówkę zarzucam na budkę

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Zauważ że ona jest do 9 kg (tutaj lepszy opis http://allegro.pl/fisher-price-lezac...158682734.html ) więc jak Oskarek będzie dalej ładnie przybierał to długo nie posłuży. Ja bym na Twoim miejscu szukała takiego do 18 kg który później jako siedzenie dla większych dzieci może. Ja mam taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...140553945.html około 100 zł z przesyłką zapłaciłam w stanie idealnym, jak nówka.
Mam ten sam fotelik FP tylko inne kolory, i nawet Agatka w nim siada
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:35   #1442
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mam pytanko-jak spacerujecie i est slonce (wiem wiem, rzadki widok ale jednak ) i pada na wozek to zaslaniacie jakos dzieciaczkom oczy? bo moj wczoraj jakos tak sie meczyl i meczyl, przynajmniej tak mi sie zdawaloze go to meczy. co wtedy robicie?
Bartulo marszczy czolo, mruzy oczy a zaraz potem jest ryk, to zaslaniam buda a jak to nie pomaga to zmieniam strone raczki od wozka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:41   #1443
gochaa_p
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40273418]

Ja bym dała, szkoda wyrzucać albo sama bym zjadła
[/QUOTE]

no na pewno nie wyrzucę, co najwyzej komuś sprezentuję. podam do 19ego - wtedy mam szczepienie i zobaczymy co pediatra powie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:52   #1444
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny już wiem czemu huśtawka o której pisałam była w tak dobrej cenie bo tak wali petami jakby stała w jakieś palarni dramat

tak poza tym to jest śliczna ale spieprzyli wrażenie,wyczyściłam ją dokładnie bo była obkopcona tak,że aż plastik przesiąkł

kurde wrzuciałam wszystko do prania ale płukać to będę chyba z kilka razy-aż się lepi

myślicie,że powinnam napisać to w komentarzu na allegro?

acha, odstawiłam od wczoraj gastrotuss i dziś rano..... kupa jak z bajki mała rzecz a cieszy

caławdeszczu sciskam mocno
Pewnie, pisz!!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Moja córa tez sporo spi w dzień. Wstaje, poje, pobawimy sie z godz./półtora i ona już ziewa, marudzi, wiec ją tulę a ona usypia

A może on wtedy jest tak zmęczony, ze nie chce mu się męczyć ciągnięciem z cyca? Z butelki ma w końcu łatwiej
A Twoja coreczka jak spi w nocy?

Jesli chodzi o mojego diabelka, to wlasnie tak mi sie wydaje, ze zmeczony jest i troszke leniwy, nie chce mu sie z cyca ciagnac wieczorem.
Na szczescie mam butle Tommee Tippee, smoczek ma podobny ksztalt co sutek, wiec poki co cyca mi w dzien nie odrzuca.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Na podlasiu też bez butów

no więc to jest tak że nie trzeba nikomu mówić o tym bo każdy jak przychodzi do kogoś do domu to sam z własnej inicjatywy zdejmuje buty po wejściu do domu w korytarzu zanim przejdzie do pokoju. to takie naturalne dla każdego raczej, zdejmuje kurtkę i od razu buty.
O, to to!! Na Pomorzu i Dolnym Slasku

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Szaja! jak to dobrze ze mialas termin na styczen a nie na marzec/kwiecien bo wtedy nie byłabyś tu razem z nami Ty nasza SKARBNICO WIEDZY !
Ojjj tak!! Tez dziekuje losowi za to

Kolejna wejsciowka zaliczona na 5
Udalo sie zaliczyc przedmiot i mam go juz z glowy.
Teraz tylko ten nieszczesny licencjat...

Wrocilismy z oszalamiajaco dlugiego spaceru - 40min, bo deszcz nas zlapal.
Na szczescie dziecko mi jeszcze w wozku spi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:59   #1445
litllesweetangel
Lurker ;)

Dostalam juz chuste! Boje sie ja wiazac . Jak mi sie uda zawiazac to wkleje foto jak nam wyszlo

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:02   #1446
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A Twoja coreczka jak spi w nocy?
Jesli chodzi o mojego diabelka, to wlasnie tak mi sie wydaje, ze zmeczony jest i troszke leniwy, nie chce mu sie z cyca ciagnac wieczorem.
Na szczescie mam butle Tommee Tippee, smoczek ma podobny ksztalt co sutek, wiec poki co cyca mi w dzien nie odrzuca.
Przesypia całą noc, z pobudkami na jedzenie, co 3; 3,5, czasem (bardzo rzadko i głównie po kąpieli 4h)
Jak jeszcze przychodziła do nas położna to mówiła, żebym jej wydłużyła jedno wstawanie do chociaż 4 godz i np. jak się mała budzi o 3 to albo ululać, albo podać jakiś rumianek zamiast mleka, ale nie korzystam z tej rady, niech mała je jak ma potrzebę, mnie to i tak nie zbawi, a na wadze przybiera stale, ale raczej mniej niż więcej więc niech poje tłustrzego mleka
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:03   #1447
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja uważam, że na 1. stronie powinny się jeszcze znaleźć takie informacje, jak:
- specjalistka ogólnodzieciowa - Szajajaba.
- specjalistka od brzuszka - Debrah.
- specjalistka od pielęgnacji włosów - Nafiyqa.
- specjalistka kosmetyczna - BlackSanctum.

Calawdeszczu,
przytulam mocno. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:05   #1448
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Fewcia, Caławdeszczu

Maja dziś się przekręciła z boczku na brzuszek
Brawo!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mala dygresja bo mam dylemat...
Na co przeznaczylyscie becikowe?
nasze leży na Blankowym koncie i czeka na lepsze czasy

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzia przewróciła się z brzuszka na plecki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spokojnie z tymi butami... Bo zaraz jakaś jatka się z tego zrobi, haha. U nas na W&M jest tak, że jeśli właściciel wyraźnie powie, żeby wchodzić w butach, to niektórzy wchodzą, a niektórzy i tak zdejmują... Ale nie robią tego przed domem oczywiście , tylko już w środku, w korytarzu. O. Wszystko zależy od domu, właściciela i samych gości. No i pory roku, bo zimą raczej ciężko wejść w mokrych śniegowcach komuś do domu, ale latem to w balerinkach przecież można.

Byliśmy na spacerku w 3, piękna pogoda, cieeeeeepło , schowałam już zimowy płaszcz do szafy, a nowe, płaskie buty idą już do mnie pocztą, bo na obcasach to mam całą masę.

Mała, zaraz TŻ wyjdzie spod prysznica, to poproszę go, żeby mi zrobił fotę. Tylko mam teraz trochę pofalowane włosy, bo miałam związane w warkocza, normalnie mam proste jak druty, bez użycia prostownicy (nigdy nie używałam).
To ja Wam powiem ciekawostkę na temat tych butów - moja siostra mieszka w Holandii i tam się w ogóle nie zdejmuje butów! Bez względu czy to zima czy lato I jak znajomi Holendrzy przyjeżdżają do Polski(mieszkają u mojej mamy) to też nie zdejmują butów. Mój TŻ się wkurza tylko, bo jak do nas przyjeżdżają,to też nie zdejmują, a mąż z tych okropnych pedantów. Poza tym mamy mięsisty jasny dywan i szkoda go na błoto:/
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:05   #1449
sylwietta1988
Zakorzenienie

znowu znalazłam w łózkowych wpadkach

Pamietam jak rodzice mojej najlepszej przyjaciolki obchodzili rocznice i w domu byla rodzinna impreza a mi i mojemu tz zebralo sie na chwile "odosobnienia" w jej pokoju...No wiec dzialamy sobie i nagle jej mama puka do drzwi pokoju i pyta czy moze wejsc. No wiec ja wszystkie jego ciuchy, ktore tz zdazyl juz zdjac (czyli wszystko poza slipkami ) wcisnelam mu w reke i mowie mu "DO SZAFY SIE SCHOWAJ" i sama sie szybko poprawilam no i otwieram te drzwi jej mamie i nagle slysze dziwne okrzyki w salonu, gdzie byli goscie...No a okazalo sie, ze poniewaz w tym mieszkaniu niektore pokoje byly laczone drzwiami, to tz zamiast do szafy...poszedl do salonu...w tych slipkach i ciuchymi w reku....Nie wiedzialam, czy mam sie z rozpaczy upic czy co.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:09   #1450
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Dobrze,że udzielacie bezpłatnych porad
Stary 2013-04-12, 13:14   #1451
mala_19kw
Zakorzenienie

Black-mam do Ciebie pytanie chce założyć bloga a nie wiem jak się za to zabrać. Poinstruujesz mnie trochę?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Nawijka- za 5
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 13:15   #1452
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, jasna sprawa. A gdzie chcesz i o czym będziesz pisać?

O, Fewcia, i Ty! Specjalistka od matematyki.

Jeśli chodzi o becikowe, to my jeden 1000 bierzemy na swoje wydatki i dzielimy na pół, czyli po 500zł (ja oczywiście zakupy kosmetyczne robię ), a drugi 1000 przeznaczamy w całości dla małej. Jeszcze nie wiemy, na co, ale coś fajnego jej chcemy kupić za to.
Stary 2013-04-12, 13:18   #1453
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Mała, jasna sprawa. A gdzie chcesz i o czym będziesz pisać?

O, Fewcia, i Ty! Specjalistka od matematyki.

Jeśli chodzi o becikowe, to my jeden 1000 bierzemy na swoje wydatki i dzielimy na pół, czyli po 500zł (ja oczywiście zakupy kosmetyczne robię ), a drugi 1000 przeznaczamy w całości dla małej. Jeszcze nie wiemy, na co, ale coś fajnego jej chcemy kupić za to.
Dziękuję za zaproszenie do tak zacnego grona
Stary 2013-04-12, 13:20   #1454
LadyWhisper
Zakorzenienie

My przeznaczamy na remont

A jak Małemu świeci w buziulkę to on nie zwraca uwagi na to staram się go troszkę przyzwyczaić do słońca, niedługo lato (oby!) i pod parasolem ciągle nie będzie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:21   #1455
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a do kiedy trzeba D podawać? Ja wczoraj kupiłam już drugie opakowanie samej D, mam 42 kapsułki twist off w środku.

Mała, proszę bardzo. Może z tą długością do tyłka to przesadziłam, ale do lędźwi sięgają. Muszę się pozbyć wreszcie tej czerwieni.
jak lekarz powie że już nie trzeba to odstawiasz

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzia przewróciła się z brzuszka na plecki

ale czy jest możliwe by za pierwszym razem zrobiła to bardzo szybko??? położyłam ja na brzuszku, poprawiałam rękę i kładłam się koło niej, zanim skończyłam się kłaść to ona się przewróciła nawet nie wiem jak to zrobiła i nie wiem czy sama, bo mąz mówi, że może kolanami tak nacisnęłam materac koło niej że zrobiła fikołka ( popsuł mi całą radość bo może ma rację, ale teraz jeszcze próbowałam, naciskałam materac koło niej to się, aż zapierała by się nie przewrócic )
Więc czekam na kolejny obrót co by się cieszyć ale ona nie chce

edit: przyszła fotoksiążka, szału nie ma, na pewno bym się baaaardzo zdenerwowała gdybym dała za to 90 dych, bo tyle u nich kosztuje, a tak tylko 20 zeta za przesyłkę , choć myślę, że cena za przesyłkę też wygórowana. wiem że trzeba się cieszyć bo prawie za darmo, no ale szału naprawdę nie ma
Mam te ame odczucia aczkolwiek ciesze sie ze ją mam, a 20 zł może dlatego że z Francji?

Cytat:
Dziewczyny, spokojnie z tymi butami... Bo zaraz jakaś jatka się z tego zrobi, haha. U nas na W&M jest tak, że jeśli właściciel wyraźnie powie, żeby wchodzić w butach, to niektórzy wchodzą, a niektórzy i tak zdejmują... Ale nie robią tego przed domem oczywiście , tylko już w środku, w korytarzu. O. Wszystko zależy od domu, właściciela i samych gości. No i pory roku, bo zimą raczej ciężko wejść w mokrych śniegowcach komuś do domu, ale latem to w balerinkach przecież można.

Byliśmy na spacerku w 3, piękna pogoda, cieeeeeepło , schowałam już zimowy płaszcz do szafy, a nowe, płaskie buty idą już do mnie pocztą, bo na obcasach to mam całą masę.

Mała, zaraz TŻ wyjdzie spod prysznica, to poproszę go, żeby mi zrobił fotę. Tylko mam teraz trochę pofalowane włosy, bo miałam związane w warkocza, normalnie mam proste jak druty, bez użycia prostownicy (nigdy nie używałam).
jaki buty pokaż

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Black-mam do Ciebie pytanie chce założyć bloga a nie wiem jak się za to zabrać. Poinstruujesz mnie trochę?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Nawijka- za 5

a o czym???

Kurcze nie dam rady was nadrobić muszę się przecież z dzieciem bawić

Zrobiłam sobie dziś dobrą zupę z mrożonki zupa wiosenna zjadłam już 2 talerz

Co do tych butów to ja bym nie umiala wejsc komuś w butach do domu... buty są od chodzenia po dworze a nie po domu, po to sie odkurza i sprzata zeby nie miec piachu no nie? to takie logiczne... i np wkurz amnie jak księża po koledzie w butach łażą no ale im wybaczam bo w sumie jakby wszędzie mieli ściągać...
Stary 2013-04-12, 13:22   #1456
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
znowu znalazłam w łózkowych wpadkach

Pamietam jak rodzice mojej najlepszej przyjaciolki obchodzili rocznice i w domu byla rodzinna impreza a mi i mojemu tz zebralo sie na chwile "odosobnienia" w jej pokoju...No wiec dzialamy sobie i nagle jej mama puka do drzwi pokoju i pyta czy moze wejsc. No wiec ja wszystkie jego ciuchy, ktore tz zdazyl juz zdjac (czyli wszystko poza slipkami ) wcisnelam mu w reke i mowie mu "DO SZAFY SIE SCHOWAJ" i sama sie szybko poprawilam no i otwieram te drzwi jej mamie i nagle slysze dziwne okrzyki w salonu, gdzie byli goscie...No a okazalo sie, ze poniewaz w tym mieszkaniu niektore pokoje byly laczone drzwiami, to tz zamiast do szafy...poszedl do salonu...w tych slipkach i ciuchymi w reku....Nie wiedzialam, czy mam sie z rozpaczy upic czy co.....
o rany!!!!!!! : hahaha:
mi raz brat napisal sms z drugiego pokoju "ciszej tam"

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:25   #1457
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae pokochala pozytywke z projektorem, ktora dostala z Polski, tylko mnie dziwi dlaczego wygrywa takie smutne melodyjki - m.in. dwie zawsze sa grane podczas pozegnania zmarlego w kaplicy cmentarnej!!! Dzieci w takich "przebojach" gustuja?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Kurcze, wyszlo nam, ze na chrzcinach bedzie prawie 30osob ja pierdziu, dobrze, ze placimy tylko za produkty, bez robocizny bo chyba bysmy zbankrutowali..... A chcielismy kameralnie.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O kurczę to niezły sajgon będzie
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny już wiem czemu huśtawka o której pisałam była w tak dobrej cenie bo tak wali petami jakby stała w jakieś palarni dramat

tak poza tym to jest śliczna ale spieprzyli wrażenie,wyczyściłam ją dokładnie bo była obkopcona tak,że aż plastik przesiąkł

kurde wrzuciałam wszystko do prania ale płukać to będę chyba z kilka razy-aż się lepi

myślicie,że powinnam napisać to w komentarzu na allegro?

acha, odstawiłam od wczoraj gastrotuss i dziś rano..... kupa jak z bajki mała rzecz a cieszy

caławdeszczu sciskam mocno
Gratki kupy A huśtawka.... nie ma już uczciwych ludzi na tym allegro?
Cytat:
odciagalam dzis rano mleko dla dzidzi laktatorem... mialam w zamiarze 120 tylko i taka zaspana naciskam i naciskam i sobie mysle ze pewnie juz.. ja patrze a tam 180 ahhaha no to sobie mysle moze dociagne do 240 zeby bylo na dwa karmienia i 230 uzbieralam umc umc
Ładniutkoooo

Piszecie, że u Was ładnie a u mnie typowo listopadowa pogoda....
Moja Myszka przesypia już co najmniej 5h a ostatnio się 7 zdarzyło. Ale na brzuchu nie lubi leżeć, z dźwiganiem główki też ciężko....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:28   #1458
bokeh
Zakorzenienie

położyłam małą na macie i nie mam dziecka od 20 minut
Stary 2013-04-12, 13:29   #1459
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
boje sie co bedzie jak bedzie wiekszy ...
i tak juz na niego uwazam, bo ostatnio zamarlam jak mi prawie spadl z z przewijaka, ktory stal i tak na ziemi ..
lezal sobie na brzuszku, i nagle przekrecil sie na bok i to tak ze nie zatrzymal sie na tym kancie tylko przelecial prawie przez niego, dobrze ze z fotela zeskoczylam i go chwycilam bo by lezal na kafelkach ...
myslalam, ze mi serce wyskoczy tak sie przerazilam

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

tak, jak borys byl malutki to mial takie wlasnie chlusniescia, z buzi i noska, pod cisnieniem t9o jest grozne, jesli sie powtarza ... jezeli to jednorazowe .. to pewnie nic zlego sie nie stanie..
moze zbyt duzo zjadla i za szybko ja na brzuszek polozylas?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

u nas to tez norma od dziecka, ze buty sie zostawia w przedsionku a do domu sie wchodzilo bez...
kurde, zdziwilabym sie ze ktos moze wejsc do domu w butach

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

ja i tak zawsze sciagam, bo jakos mi glupio .. tym bardziej, ze wlasciciele i tak po domu w butach nie chodza
zreszta z tym niewymaganiem to mi sie wydaje, ze to taka uprzejmosc ale wlasciciele i tak oczekuja, ze sie obudwie zdejmie
Mam propozycje, zalozmy duet akrobatyczny. Yae lezac na brzuszku tak fikala, ze gdy na moment wzrok odwrocilam i ponownie na nia spojrzalam, to juz na plecach byla. W poniedzialek 2 miesiace dopiero skonczy. Przeciez to fizycznie niemozliwe...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 13:33   #1460
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Bokeh to mi się udało najlepiej, bo nic nie płaciłam.
Za wysyłkę też nie. Nie wiem dlaczego, ale nie wnikam Napisali,że wysłali,więc zobaczę co z tego wyszło
Stary 2013-04-12, 13:36   #1461
meduzza
Zadomowienie

My becikowe przeznaczymy na szczepienia (wychodzi 2500zł za wszystko).
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:40   #1462
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Dobrze, ze pilnujesz spokoju. Nie bede awantur zaczynac. Po prostu czegos ciekawego sie dowiedzialam i widze, ze moze to moje niedopatrzenie do tej pory bylo. Dobrze, ze Was mam, to nie tylko poradze sie w sprawach dzieciowych, ale i oglady towarzyskiej nabede.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:44   #1463
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq, ja te słowa nie do Ciebie kierowałam, a do innych dziewczyn, które - moim zdaniem - trochę za bardzo się obruszyły, przez co ton ich wypowiedzi wydał mi się niemiły w stosunku do Ciebie.
Stary 2013-04-12, 13:52   #1464
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja ubrałam wczoraj

body z długim
tshirt z krótkim
ciepła polarkowa bluza
czapeczka bawełniana na to kaptur z bluzy
rajstopki
skarpetki
spodenki cieplejsze
bez kocyka tylko z osłonką na wózek. Mały cieplutki
Dzisiaj chyba kocyk dołożę bo słoneczka niet

Debrah ale super ten Baby Esp, zakochana jestem jak wariatka wpisuję teraz wszystko co mały robi ile robi jak robi powiedz, że Ty też? no i mężowi do pracy wysłałam tabelkę z dzisiejszą rozpiską czad!
Jak się wykupi wersję pełną to jest już na zawsze tak?

Caławdeszczu, wow, współczuję trzymamy kciuki
Taak, ja też jestem podjarana i wszyściutko wpisuję od razu
Pełna wersja chyba na zawsze jest, nie wiem czy jakieś dodatkowe funkcje jeszcze ma?
Najważniejsze dla mnie, że wreszcie nie zapominam którym cyckiem karmiłam ostatnio, bo to był zawsze kosmos!
świetna aplikacja na prawdę.
Widzę np dzięki temu też ile pieluch mi średnio na dzień schodzi - ciekawa byłam, a nigdy mi się zapisywać nie chciało.

Cytat:
Szaja! jak to dobrze ze mialas termin na styczen a nie na marzec/kwiecien bo wtedy nie byłabyś tu razem z nami Ty nasza SKARBNICO WIEDZY !

To zalezy od humoru małej. Czasem sie smieje czasem placze.

A moze to jednorazowy taki skok ..w bok moja przed wczoraj budzila sie co godzine! a tak spi od 22 do 6 rano czasem do 7.30

ja ubralam wczoraj w krotkie body, pajaca, kombinezon czapka i wozek oslonka i kocyk bardzo cienki ale go wyjelam. Dzidzia nie byla spodonaa itd ale na pewno bylo jej za gorąco w tym kombinezonie. Ale poszlysmy z zamiarem kupienia kurteczki i czapeczki. No i tylko czape kupilam. Mialam dzis wyjsc z nia dalej szukac ale pada deszcz;/

ojj ;/ lipa;/;/ chyba juz raz mialas akcje z ciuszkami? kupilas zestaw i tez chyba lipny sie okazal? no ale dobrze ze hustawke sie da doprowadzic do porządku, aczkolwiek ja bym napisala w komencie ..

dla mnie to zbyt oczywiste zeby komus mowic zeby zdjal buty bo kazdy je zdejmuje;p

noo fuj fuj...

odciagalam dzis rano mleko dla dzidzi laktatorem... mialam w zamiarze 120 tylko i taka zaspana naciskam i naciskam i sobie mysle ze pewnie juz.. ja patrze a tam 180 ahhaha no to sobie mysle moze dociagne do 240 zeby bylo na dwa karmienia i 230 uzbieralam umc umc

dzis tzt przyjezdza o losie namawiam go zeby mi dal swoj telefonik sony xperie s oby tego nie przeczytal bo mi jeszcze nie da haha
Nooo brawo!
A co do Szajki : o to to - zginęłybyśmy tuuu

Cytat:

Calawdeszczu,
przytulam mocno. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
Dlaaaaczegooo jestem specem od brzuszka?

Marsi: skandal z tą huśtawką, fuj...

Byłyśmy wczoraj na wieczornym spacerze bo trzeba było kilka rzeczy załatwić i zahaczyć CH.
Wlazłyśmy do Smyka - kupiłam małej rajstopki 2 pary, 3pak skarpetek, nowy smoczek (Avent, poprzednie lovi miałam) i dla siebie wkładki laktacyjne, bo mnie przypiliło, ale na allegro będę bo strasznie drogie tam są;/
Aha, i buciki miekkie jeszcze.

Jedna Pani mnie obdarzyła takim życzliwym uśmiechem jak nas mijała, ale mi się miło i ciepło zrobiło)

Kurdę - SZAJA lub inna chustowa mama - mam problem z wiązaniem chusty taki, że chciałabym, żeby..wypadało niżej - czasem Mała ma głowkę za wysoko trochę, jak to zrobić, co decyduj o tym? Albo może ona jest za mało zwinięta, za bardzo wyprostowana?
Nie zawsze, ale czasem mi się za wysoko wiąże.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:01   #1465
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Przesypia całą noc, z pobudkami na jedzenie, co 3; 3,5, czasem (bardzo rzadko i głównie po kąpieli 4h)
Jak jeszcze przychodziła do nas położna to mówiła, żebym jej wydłużyła jedno wstawanie do chociaż 4 godz i np. jak się mała budzi o 3 to albo ululać, albo podać jakiś rumianek zamiast mleka, ale nie korzystam z tej rady, niech mała je jak ma potrzebę, mnie to i tak nie zbawi, a na wadze przybiera stale, ale raczej mniej niż więcej więc niech poje tłustrzego mleka
Tez tak mysle
Tym bardziej tak, jak piszesz - to mleko bardziej wartosciowe jest.

Cytat:
Rozumiem, ze to dżołk?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dobrze,że udzielacie bezpłatnych porad
Jeszcze!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:06   #1466
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Debrah, dobrze, ze nie jestem sama
Mi duzo daje zapisywanie spania i przerw miedzy karmieniami, ciagle mi sie wydawalo ze maly co chwile na cycu a sie okazuje ze w dzien co 2,5 3godz, rany jak ten czas mi leci jak sama w domu siedze.....

Co do chusty - tez tak mi sie zdarza czasem i wydaje mi sie, ze to kwestia tego, gdzie Malego zaczne wiazac, im nizej, tym nizej 'laduje' po dociaganiu, raz sie tak zalatwilam ze umiescilam Pietraszka zaraz pod broda to po dociagnieciu mialam go niemal pod nosem takze wydaje mi sie ze musisz Amelke po prostu nizej na poczatku umieszczac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:13   #1467
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Nawijka, taak , stąd te brzydale pod spodem, by każda tak to odebrała.
Stary 2013-04-12, 14:14   #1468
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq, ja te słowa nie do Ciebie kierowałam, a do innych dziewczyn, które - moim zdaniem - trochę za bardzo się obruszyły, przez co ton ich wypowiedzi wydał mi się niemiły w stosunku do Ciebie.
etam wydaje Ci ze nie mily. JEST TU CALA POLSKA;P i moze faktycznie w jakims regionie nie zdejmuje sie butów itd aczkolwiek nie spotkałam się z tym.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-12, 14:16   #1469
mala_19kw
Zakorzenienie

Black- Bokeh- a no dziewczęta o wszystkim i o niczym takie z życia wzięte. Napewno trochę moich przemysleń, spostrzeżeń,wspomnień. Kosmetyki być może też znajdą tam swoje miejsce. A gdzie...no cóż,nie wiem podobają mi się wasze Black Bokeh Szajka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:17   #1470
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Najważniejsze dla mnie, że wreszcie nie zapominam którym cyckiem karmiłam ostatnio, bo to był zawsze kosmos!
\
Ja jak zapomne(a czesto sie zdarza) to poprostu sprawdzam ktory cyc jest twardszy i tym karmie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości