wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 09:41   #4861
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Czesc. Juz dziś wzięłam lekki płaszczyk i trampki

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
betti, chyba niewiele osób potrafiłoby się zdystansować do takich sytuacji. Ja pewnie unikałabym tematu choroby, problemu i skupiła się na sprawach ściśle związanych z rehabilit.
Masz racje, ja to wszystko wiem i się staram - zazwyczaj mi się udaje, ale jak napotkam taki przypadek to coś tam pęka (trzeci raz odkąd pracuje). Oczywiście pracując w przychodni jest łatwiej, a jak idziesz do kogos do domu to chcąc nie chcąc poznajesz cala "otoczkę". A ja sie łatwo wzruszam

Z każdym dniem ćwiczy mi się coraz lepiej. Coraz lepsza kondycje mam tylko jeszcze muszę opanować sie z jedzeniem

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:58   #4862
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

nie no, kominek na bank byłby wspomagaczem ogrzewania, a nie ogrzewaniem głównym. Gazu nie chcę, muszę poczytać o ekogroszku.

tak pewnie będzie, bo jak oglądam projekty domów to dla mnie są za bardzo przekombinowane - za dużo dziwnych form, które można by uprościć, za dużo balkonów, okien balkonowych itp. Ten projekt, który wstawiłam jest póki co jedynym nieprzekombinowanym (no i tu z kolei ten spiżarni mi brakuje , za to garderobę zrobiłabym w najmniejszym pokoju.
Jeśli chcesz palić ekogroszkiem/węglem to radzę kotłownię w innym miejscu, np przy garażu. Tak żeby była jak najdalej od tej mieszkalnej części- brudzi się i dymi

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:04   #4863
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz palić ekogroszkiem/węglem to radzę kotłownię w innym miejscu, np przy garażu. Tak żeby była jak najdalej od tej mieszkalnej części- brudzi się i dymi
to fakt, ale jak ma tu osobne pomieszczenie z oknami i zamykane, to powinno być ok. chociaż wiadomo, że ta forma nie należy do najczystszych.
Będę się musiała obsługiwać piec
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:15   #4864
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
to fakt, ale jak ma tu osobne pomieszczenie z oknami i zamykane, to powinno być ok. chociaż wiadomo, że ta forma nie należy do najczystszych.
Będę się musiała obsługiwać piec
Ja mam podobnie czyli tak: http://projekty.muratordom.pl/projek...2y&search=&t=0

Gdybym budowała jeszcze raz to wybrałabym rozwiązanie jak tu, w ogóle cały projekt bardzo nam się podoba http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...0d7db0cd3,1073

Stary 2013-04-12, 11:32   #4865
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Podoba mi się bardzo Ja żałuję, że nie bardzo jest gdzie wygospodarować miejsce na garderobę, musimy zrobić dużą szafę w sypialni Ale za to w piwnicy mam miejsce na zrobienie sporej siłowni, co cieszy mnie najbardziej

Ja zaraz też chowam ugotowałam się dziś w zimówce, dobrze, że nie wpadłam na to, żeby Emu założyć

Mam nową pacjentkę. Dziewczyna ma 32lata, guza mózgu, 5 operacji za sobą, małe dziecko. Jak dziś od niej wyszłam to przepłakałam całą drogę do następnego pacjenta.

Idę ćwiczyć
Co tam garderoba- SIŁKA to jest to.
Ja tak się wkręciłam w targanie żelastwa że marzę teraz o siłce.
Niestety nie mam zupełnie gdzie trzymać większego zestawu jak 10 kg.

Moje Emu leżą od wczoraj w pudle na najwyższej półce szafy.

Nawet mi nie pisz takich rzeczy- dziewczyna w moim wieku.... Nie dziwię się Twojej reakcji .

Cytat:

Z każdym dniem ćwiczy mi się coraz lepiej. Coraz lepsza kondycje mam tylko jeszcze muszę opanować sie z jedzeniem
A co ćwiczysz? z Jilian?

Ja mam coraz mocniejsze nogi jednak....wczoraj robiłam przysiady z 12 kg w łapie
A dziś przymierzałam sukienkę..i no..coś tam się zarysowuje nieśmiało na tych udach.

Sukienkę kupiłam- bardzo mini, mini.

---------
Wyrzuciłam wczoraj 20 par butów Nagle w szafie jest ful miejsca.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:42   #4866
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam podobnie czyli tak: http://projekty.muratordom.pl/projek...2y&search=&t=0

Gdybym budowała jeszcze raz to wybrałabym rozwiązanie jak tu, w ogóle cały projekt bardzo nam się podoba http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...0d7db0cd3,1073
ja mam podobnie jak w tym drugim. Kotłownia jest za garażem a z garażu są drzwi do części mieszkalnej, ale to też ma swoje plusy i minusy. Muszę na pewno w garażu kafle położyć, żeby nie chodzić tam potem i nie nosić syfu do domu.

Ten drugi projekt jest niezły, no ale to już spory dom, powyżej 200m, więc dobry tylko dla większej rodziny. Chociaż też według mnie dwie łazienki i toaleta osobno to całkiem sporo, jak na jeden dom, no chyba że się ma sporo dzieci
Stary 2013-04-12, 11:42   #4867
xzora
Zakorzenienie

sanetko, a właśnie patrząc na projekty zwróciłam uwagę, że czasami kotłownia jest za garażem i wydawało mi się, że za długa droga do niej będzie. No to już wiem, czemu tak
Zapisałam sobie podobny projekt domu do tego drugiego co wkleiłaś (ale dużo mniejszy, bo dla mnie 130m2 to taki maks ostateczny, kto by tyle sprzątał? ) i mam w planach poprosić kolegę o porównanie kosztów takiej budowy do tej najprostszej: http://pracownia-projekty.dom.pl/sz5_z209.htm No i też boję się takich okien balkonowych, czy przez nie zimno nie ucieka (może niesłusznie?).

Poczytałam trochę o ogrzewaniu i już wiem o co TŻ chodziło z ogrzewaniem podłogowym (on sam nie wiedział). Więc on by chciał kominek plus pompę ciepła.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
no i prawidłowo będziesz straszyć mięśniami jak wygląda sukienka?
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 11:47   #4868
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

to ile ty masz w ogóle butów?
Ja mam też sporo, ale przez to, że mam część u rodziców, część tu i jeszcze kilka par w pracy (białe baleriny, czarne baleriny, czarne koturny, czarne sandały, beżowe peep toe), to w sumie pewnie też całkiem sporo, ale jakoś się rozkłada i aż tak nie bije po oczach

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
sanetko, a właśnie patrząc na projekty zwróciłam uwagę, że czasami kotłownia jest za garażem i wydawało mi się, że za długa droga do niej będzie. No to już wiem, czemu tak
Zapisałam sobie podobny projekt domu do tego drugiego co wkleiłaś (ale dużo mniejszy, bo dla mnie 130m2 to taki maks ostateczny, kto by tyle sprzątał? ) i mam w planach poprosić kolegę o porównanie kosztów takiej budowy do tej najprostszej: http://pracownia-projekty.dom.pl/sz5_z209.htm No i też boję się takich okien balkonowych, czy przez nie zimno nie ucieka (może niesłusznie?).

Poczytałam trochę o ogrzewaniu i już wiem o co TŻ chodziło z ogrzewaniem podłogowym (on sam nie wiedział). Więc on by chciał kominek plus pompę ciepła.

bardzo fajny ten projekt, ma wszystko, co potrzeba a jednocześnie nie jest jakiś bardzo wielki.
Tylko pompa ciepła to niestety spora inwestycja, dla mnie za droga. Chociaż jakbym miała kasę, z chęcią bym sobie porobiła różne mądre i wygodne systemy. Ja muszę zainstalować kolektory, żeby nie palić cały rok w piecu, ale to koszt ok. 10 000, więc nie wiem, czy będzie mnie na to stać w tym roku
Stary 2013-04-12, 11:52   #4869
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

buty...ooo .. lubię ten temat
Ciągle mi mało, ale mój mąż twierdzi, że nikt na świecie nie ma tyle butów co ja - oszalał!

Dziś założyłam nowe wiosenne buty Zimno mi, ale trudno

Dobrze, że dziś piątek, już mi się nie chce pracować.
Ratuje mnie to, że wymyślam motywy na kolejną imprezę rodzinną

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:56   #4870
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

No dokładnie- straszyć. Moje koleżanki jak słyszą że ćwiczę siłowo- to z przerażeniem krzyczą "TO Ty będzie umięśniona!". Jakby to było FEEE! Już abstrahując od tego że żeby byc umięśnioną to bym musiała targac dużo większe żelastwa i do tego jeść jeszcze z 2 razy tyle co jem.
Prosta bawełniana szara sukienka- ze skóro- podobnymi rękawkami- będzie mi do sandałów pasować

Cytat:
to ile ty masz w ogóle butów?
Ja mam też sporo, ale przez to, że mam część u rodziców, część tu i jeszcze kilka par w pracy (białe baleriny, czarne baleriny, czarne koturny, czarne sandały, beżowe peep toe), to w sumie pewnie też całkiem sporo, ale jakoś się rozkłada i aż tak nie bije po oczach
Teraz juz niedużo

Buty oczywiście nie tylko moje- ale też męża. Mieliśmy w pudłach buty kupione np 8 lat temu- ze zdartymi czubami- których od 4 lat nie nosimy. Albo jakieś sportowe reeboki których już w życiu nie założę.

Aktualnie mam 2 x emu, oficerki, botki, 3 x baleriny, kangaroosy za kostkę, reboki też za kostkę,2x trampki conversa, 3 x sandały (ale tylko jedne fajne), 2 x koturny, 2 x czarne szpilki. Także mało bardzo

A mąż to już w ogóle bez butów został- jak na niego. 15 par mu zostało.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2013-04-12 o 11:58
Stary 2013-04-12, 11:58   #4871
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Ten pierwszy który wkleiłaś bardziej mi się podoba.
Do kotłowni nie chodzi się tak często więc dłuższa droga nie jest taka uciążliwa.
Mnie jednak wkurza jak TZ rozpala i jednocześnie się kręci bo np donosi drzewa. Dym ucieka, on ślady zostawia, wiatrołap ciągle do sprzątania się nadaje

Stary 2013-04-12, 12:20   #4872
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajny ten projekt, ma wszystko, co potrzeba a jednocześnie nie jest jakiś bardzo wielki.
Tylko pompa ciepła to niestety spora inwestycja, dla mnie za droga. Chociaż jakbym miała kasę, z chęcią bym sobie porobiła różne mądre i wygodne systemy. Ja muszę zainstalować kolektory, żeby nie palić cały rok w piecu, ale to koszt ok. 10 000, więc nie wiem, czy będzie mnie na to stać w tym roku
a słyszałaś o jeszcze jakichś mądrych rozwiązaniach? ten dom też mi się bardziej podoba, ale właśnie gdyby za ten bardziej skomplikowany dach, taras itp budowa miała kosztować 10tys i więcej, to wolałabym poprzedni projekt a kasę zainwestować właśnie w ogrzewanie itp. Bo ja nie potrzebuję ładnego domu

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziś założyłam nowe wiosenne buty Zimno mi, ale trudno
jakie buty kupiłaś? impreza z jakiejś okazji?

Cytat:
No dokładnie- straszyć. Moje koleżanki jak słyszą że ćwiczę siłowo- to z przerażeniem krzyczą "TO Ty będzie umięśniona!". Jakby to było FEEE! Już abstrahując od tego że żeby byc umięśnioną to bym musiała targac dużo większe żelastwa i do tego jeść jeszcze z 2 razy tyle co jem.
Prosta bawełniana szara sukienka- ze skóro- podobnymi rękawkami- będzie mi do sandałów pasować
z opisu sukienka bardzo fajna Moje nogi to już są straszne. Zawsze trenuję w krótkich spodenkach i po którymś treningu jak piłam wodę w kuchni TŻ do mnie - myślisz, że takie umięśnione nogi to ładne? ale on ma takie zrywy, że raz krytykuje a raz się podnieca moją "muskulaturą"
Cytat:
Mnie jednak wkurza jak TZ rozpala i jednocześnie się kręci bo np donosi drzewa. Dym ucieka, on ślady zostawia, wiatrołap ciągle do sprzątania się nadaje
ja bym się wkurzała gdybym to ja musiała rozpalać i drewno nosić TZ jest wrażliwszy na bałagan niż ja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nogi2.jpg (9,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-04-12, 12:32   #4873
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
jakie buty kupiłaś? impreza z jakiejś okazji?
Buty takie

A impreza urodzinowa
Wymyśliłam, że będzie kuchnia grecka

Super nogi

Hania

Stary 2013-04-12, 13:35   #4874
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Buty takie
o mam podobne czarne, tylko ja w nich w lecie chodzę. Gorąca dziewczyna z ciebie

typowo greckich potraw poza sałatką grecką nie kojarzę, ale na pewno będzie smacznie (bo u Ciebie inaczej być nie może).
Stary 2013-04-12, 13:43   #4875
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
o mam podobne czarne, tylko ja w nich w lecie chodzę. Gorąca dziewczyna z ciebie

typowo greckich potraw poza sałatką grecką nie kojarzę, ale na pewno będzie smacznie (bo u Ciebie inaczej być nie może).
Wiesz co, na dworze nie było mi w nich zimno, ale w pracy tak.
Mam biuro w takim podpiwniczeniu i ciągnie od pdłogi

Eee..jak nie kojarzysz? A feta, a ser kozi, a musaka, a oliwki?
No mam nadzieję, ze będzie smacznie, cieszę się, bo nie ma tam nic ciężkiego, wszystko albo pieczone, albo grillowane, nic tłustego

Hania

Stary 2013-04-12, 13:50   #4876
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

z opisu sukienka bardzo fajna Moje nogi to już są straszne. Zawsze trenuję w krótkich spodenkach i po którymś treningu jak piłam wodę w kuchni TŻ do mnie - myślisz, że takie umięśnione nogi to ładne? ale on ma takie zrywy, że raz krytykuje a raz się podnieca moją "muskulaturą
O dzizas
Ja chce takie nogi!!! Nie masz żadnych bułek po bokach

Nie wiem co zrobić z tą wewnętrzną częścią ud. Jakie ćwiczenia na to dobre??

Cytat:
Buty takie

A impreza urodzinowa

Super nogi
Fajne. Faktycznie mocno wiosenne

Będą rarytasy

Cytat:
Wiesz co, na dworze nie było mi w nich zimno, ale w pracy tak.
Mam biuro w takim podpiwniczeniu i ciągnie od pdłogi

Eee..jak nie kojarzysz? A feta, a ser kozi, a musaka, a oliwki?
No mam nadzieję, ze będzie smacznie, cieszę się, bo nie ma tam nic ciężkiego, wszystko albo pieczone, albo grillowane, nic tłustego
Tłusto jest zdrowo
Stary 2013-04-12, 13:53   #4877
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tłusto jest zdrowo
Taaa, szczególnie schaboszczaki na oleju, albo tłusty boczek

Hania

Stary 2013-04-12, 13:57   #4878
xzora
Zakorzenienie

Oliwki i fetę to z sałatki greckiej kojarzę. A co do reszty, to zawsze byłam dziwolągiem żywieniowym, więc i musaki nie próbowałam.
Ja lubię tłusto kiedyś oglądałam Ugotowanych (lubię ten program) i strasznie mnie dziwiło, że goście komentowali, że tłuste jedzenie na polędwiczki wieprzowe.

haniu, mięśnie po tej wewnętrznej stronie to przewodziciele. W programie CE są na to ćwiczenia z gumą - odwodzenie nogi, oczywiście w między czasie robisz ciężary na ręce.
Stary 2013-04-12, 14:59   #4879
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
no....
ale ja jestem na etapie fascynacji diety paleo, eliminuję zboża- jem dużo mięcha...

Ogólnie teraz jadam boczek - a nie jadam płatków owsianych

Schaboszczaki jadam notorycznie- ale bez panierki i smażone na maśle W poniedziałek zjadłam 4 sztuki takie na pół patelni .

Cytat:
Oliwki i fetę to z sałatki greckiej kojarzę. A co do reszty, to zawsze byłam dziwolągiem żywieniowym, więc i musaki nie próbowałam.
Ja lubię tłusto kiedyś oglądałam Ugotowanych (lubię ten program) i strasznie mnie dziwiło, że goście komentowali, że tłuste jedzenie na polędwiczki wieprzowe.

haniu, mięśnie po tej wewnętrznej stronie to przewodziciele. W programie CE są na to ćwiczenia z gumą - odwodzenie nogi, oczywiście w między czasie robisz ciężary na ręce.
Uczestnicy ugotowanych ogólnie mają dziwne problemy

Czytałam na sfd co powinnam ćwiczyć- i wychodzi na to że muszę długi gryf kupić, no muszę

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Xzora to odwodzenie nogi to jak tu w 3 ćwiczeniu?

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1151305516

Czyli guma by się przydała.

Teraz sobie przypomniałam znienawidzone "pieski" z Magic bara. Było odwodzenie nogi tylko w pozycji klęczącej- pozycja na sikającego pasa. Dobre to było

To lecę na all znaleźć gumę.

One mają jakiś stopień rozciągliwości tak??
Jaką powinnam kupić coby mi w kość dawała ( a raczej po mięśniach)

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2013-04-12 o 14:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 15:10   #4880
xzora
Zakorzenienie

Ja jeszcze typowych schaboszczaków nie jadłam, muszę nadrobić ale schab jem namiętnie. Muszą być dobre haniu, co?

Jak już kupisz gryf, to daj znać jak się sprawuje. Ja w pierwszej kolejności chcę kupić piłkę. Po CE mam w planach trening z piłką dla średniozaawansowanych z SFD.

Co do paleo, pierwszą rzeczą po wykluczeniu glutenu było moje uderzenie do klory, autorki bloga tłuste życie. Dostałam od niej mnóstwo przydatnych wskazówek. Potem sobie poszerzyłam listę produktów o te, które na paleo nie za bardzo są polecane (nabiał, ryż, strączki). Co do ryżu, kasz, strączków, to bez nich ciężko byłoby mi zbilansować dietę. A na niskowęglowej nie potrafię funkcjonować (pamiętam te bóle głowy na początku i mega brak energii jak jeszcze nie wiedziałam, że przyczyna tkwi w węglach).

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:

Xzora to odwodzenie nogi to jak tu w 3 ćwiczeniu?

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1151305516

ja kupiłam gumę o średnim stopniu i jak dla mnie ona jest wystarczająca (a nawet aż za bardzo sztywna)
Stary 2013-04-12, 15:32   #4881
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze typowych schaboszczaków nie jadłam, muszę nadrobić ale schab jem namiętnie. Muszą być dobre haniu, co?

Jak już kupisz gryf, to daj znać jak się sprawuje. Ja w pierwszej kolejności chcę kupić piłkę. Po CE mam w planach trening z piłką dla średniozaawansowanych z SFD.

Co do paleo, pierwszą rzeczą po wykluczeniu glutenu było moje uderzenie do klory, autorki bloga tłuste życie. Dostałam od niej mnóstwo przydatnych wskazówek. Potem sobie poszerzyłam listę produktów o te, które na paleo nie za bardzo są polecane (nabiał, ryż, strączki). Co do ryżu, kasz, strączków, to bez nich ciężko byłoby mi zbilansować dietę. A na niskowęglowej nie potrafię funkcjonować (pamiętam te bóle głowy na początku i mega brak energii jak jeszcze nie wiedziałam, że przyczyna tkwi w węglach).

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

ja kupiłam gumę o średnim stopniu i jak dla mnie ona jest wystarczająca (a nawet aż za bardzo sztywna)
Schabowe są pycha ale i tak nic nie pobije wołowiny. We wtorek zrobiłam gulasz z kilograma mięsa- zjedliśmy w jeden dzień- z tym że ja z tego z 700 g zżarłam z całym brokułem i workiem kaszy gryczanej.

Ja też oczywiście z wizażowej dietetyki trafiłam na Tłuste życie. Stamtąd na inne strony- artykuły- i zdecydowanie jestem przekonana ze pszenica to zło

Ale tak jak ty nie mogłabym być w 100% paleo - bo jednak strączki i węgle są mi niezbędne do życia. Nabiał w jakimś tam stopniu też. Także wprowadziłm tylko pewnie zmiany opierając sie na diecie Paleo.

Nie wiem czy nie kupić od razu ekspanderów...hm.

A może taki zestaw gum
http://allegro.pl/guma-gumy-do-cwicz...113827662.html
Stary 2013-04-12, 15:40   #4882
xzora
Zakorzenienie

no ładnie, szybko ci się żołądek zaadaptował do nowych ilości jedzenia

jak masz ciężarki plus do tego gumy, to ja bym już ekspanderów nie kupowała... no, ale pomyśl pod kątek treningów - co chcesz ćwiczyć.
Tak samo z gumami - jak będziesz się nimi bawić to kup zestaw. Drogie nie jest, a zawsze lepiej mieć 3 niż 1
Stary 2013-04-12, 15:53   #4883
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
no ładnie, szybko ci się żołądek zaadaptował do nowych ilości jedzenia

jak masz ciężarki plus do tego gumy, to ja bym już ekspanderów nie kupowała... no, ale pomyśl pod kątek treningów - co chcesz ćwiczyć.
Tak samo z gumami - jak będziesz się nimi bawić to kup zestaw. Drogie nie jest, a zawsze lepiej mieć 3 niż 1
Jak się nie je zapychaczy to się ma ochotę na kawał mięsa

no właśnie chyba bardziej wolę z hantlami ćwiczyć. Nawet na magic barze jak były ćwiczenia z możliwością wyboru- ekspandery lub hantle to hantle wybierałam.

A gum chyba zestaw kupię- kiedyś znowu podupadnę z kondycją to przydadzą się też lżejsze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 09:54   #4884
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się nie je zapychaczy to się ma ochotę na kawał mięsa
Coś w tym jest. Ja przez 9 lat mięsa nie jadłam, a wystarczyły 3 dni bez bułek, chleba itp, żebym rzuciła się na mięso.

TŻ jednak nie chce pompy wodnej, tylko solary plus kominek z płaszczem wodnym.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2013-04-13 o 11:32
Stary 2013-04-13, 17:19   #4885
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Co tam garderoba- SIŁKA to jest to.
Ja tak się wkręciłam w targanie żelastwa że marzę teraz o siłce.
Niestety nie mam zupełnie gdzie trzymać większego zestawu jak 10 kg.

Moje Emu leżą od wczoraj w pudle na najwyższej półce szafy.

Nawet mi nie pisz takich rzeczy- dziewczyna w moim wieku.... Nie dziwię się Twojej reakcji .

A co ćwiczysz? z Jilian?

Ja mam coraz mocniejsze nogi jednak....wczoraj robiłam przysiady z 12 kg w łapie
A dziś przymierzałam sukienkę..i no..coś tam się zarysowuje nieśmiało na tych udach.

---------
Dzisiaj pojechałam na budowę i zamiast pójść najpierw zobaczyć jak Pan kładzie płytki to poszłam do piwnicy powiedzieć Tż, żeby czasem sobie nie myślał, że będzie tam trzymał jakieś swoje rzeczy (typu narzędzia) stwierdził, że jestem walnięta, ale cóż

Tak, ćwiczę sobie z Jillian Six Pack, 30 day albo Fat Boost Metabolism, no na co tam mam ochotę i autentycznie nie mogę się doczekać tych ćwiczeń

U mnie nic się jeszcze nie zarysowywuje, na razie tłuszczu muszę się pozbyć

Jezusie, ja też muszę zrobić porządki ale tak sobie myślę, że mi się nie opłaca, jak się będziemy przeprowadzać to powyrzucam zbędne rzeczy Jesienią wyrzuciłam mnóstwo nieużywanych/starych/zniszczonych butów, a część jeszcze czeka, żeby je puścić w świat.

Cytat:

Aktualnie mam 2 x emu, oficerki, botki, 3 x baleriny, kangaroosy za kostkę, reboki też za kostkę,2x trampki conversa, 3 x sandały (ale tylko jedne fajne), 2 x koturny, 2 x czarne szpilki. Także mało bardzo

A mąż to już w ogóle bez butów został- jak na niego. 15 par mu zostało.
Koleżanki sobie wyobraziły Hanię-karka

Ja ostatnio z entuzjazmem opowiadałam przyjaciółce o ćwiczeniach, jedzeniu itd, to stwierdziła ze zdegustowaną miną, że chyba mam za dużo wolnego czasu i bardzo się nudzę. Trochę mi się przykro zrobiło

Pokazuj lepiej sukienkę, a nie

Cytat:
A impreza urodzinowa
Ale mi smaka narobiłaś Jakie menu wymyśliłaś?

Cytat:
Zaszalejmy, usmażmy schabowe na smalcu jak moja babcia

Cytat:
no....
ale ja jestem na etapie fascynacji diety paleo, eliminuję zboża- jem dużo mięcha...

Ogólnie teraz jadam boczek - a nie jadam płatków owsianych
W jakiej postaci?

Xzora, nogi :ślina: ja chcę takie nogi

-------------------------------------

W tym tygodniu przyszedł Pan kłaść nam płytki (łazienki, kuchnia, korytarz). Prawie kończy, szybki jest (zmieniliśmy rozkład płytek, sporo przy tym zaoszczędziliśmy na tych głupich dekorach ).

Tż kazał mi teraz wybierać farby, a ja nie mam pojęcia jakie

Na pewno w salonie chciałabym neutralne kolory - beże, szarości, a na jednej ścianie taką tapetę (jeśli ją znajdę).

I nie wiem co z klatką schodową zrobić.

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2013-04-13 o 17:22
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 18:43   #4886
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Kupiłam te sandały
http://www.butyk.pl/towar.8239.Sanda...ler_83624.html

Za taką cenę musiałam
Bardzo fajne

Cytat:
Wzięłam właśnie nie wiedzieć czemu 37 zamiast 38

Rozmiarówka jest standardowa.

Mój mąż zawsze przytarga jakieś buty z TK Maksa. Dziś właśnie kupił kolejne.

A ja kupiłam kostium- za całe 59 zł.

Zdjęcie na moim profilu
Strój też bardzo ładny no i super wyglądasz.Chciałabym tak wyglądać w sumie niedługo po porodzie

Cytat:
cześć

dostałam dodatkową robotę z perspektywami na przyszłość, rozwój i lepszą kasę. W dobrym czasie akurat

Wczoraj dopięłam kwestie bankowe, jutro podpisuję umowę kredytową, a w przyszłym tygodniu akt notarialny a potem jazda
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę, ja Was dziewczyny podziwiam za motywację do ćwiczeń i rzucanie się na głęboką wodę, za odwagę (Miskowa!).
Super babki jesteście!

A co u nas?
Dzieć rozdaje uśmiechy na prawo i lewo <3 tylko jak widzi aparat to się zaczyna w niego wpatrywać i poważnieje - jak mi się wreszcie uda nagrać czy fotę strzelić to Wam wrzucę.
Kocham to dziecko straszliwie, a jeszcze bardziej odkąd zrozumiała, że mamusia jest Sową i lubi spać - od ponad tygodnia idzie spać po 21 a budziła się najpierw o 5, teraz o 6:30!
Pięknie jak na tak małe dziecko, dziwię się, że głodna nie jest. Ale pewnie rano nadrabia bo wtedy dłużej je.

I w ogóle taka się...spełniona czuję.
Jedyne co mnie uwiera z tyłu głowy to mała ilość czasu i robienie wszystkiego na ostatnią chwilę (studia), trochę się stresuję ale pewnie przywyknę.
Tż zmenił pracę w grudniu (teraz własna działalność + współpraca z kimś) i trochę się denerwujemy bo to początki same, a zżera nas wynajem mieszkania..oby się rozkręciły zamówienia!
Napiszę w klubie do Was prośbę małą, dobrze?
Miło się to czyta Też już chciałabym być po porodzie

Cytat:
pewnie mała też będzie sową po mamusi

kupiłam dla koleżanki bluzę na ebay'u i z ciekawości popatrzyłam na inne aukcje sprzedawcy.

Ja chcę taką piżamę! http://www.ebay.com.au/itm/NEW-Toy-S...item27d1bd8d58 Czemu ja też piżamy nie widziałam w grudniu, bo teraz to chyba za ciepło będzie, żeby w niej spać. Ale może na następną zimę kupię
Haha ale śmieszna

Cytat:
-------------------------

Stwierdziłam dziś, że nie nadaję się do tej pracy Maskara, zbyt emocjonalnie do wszystkiego podchodzę. Mam nową pacjentkę. Dziewczyna ma 32lata, guza mózgu, 5 operacji za sobą, małe dziecko. Jak dziś od niej wyszłam to przepłakałam całą drogę do następnego pacjenta.

Idę ćwiczyć
podejrzewam, że zareagowałabym podobnie. Straszne

Cytat:
Buty takie

A impreza urodzinowa

Super nogi
Super buty lubię takie.
Stary 2013-04-13, 20:12   #4887
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno w salonie chciałabym neutralne kolory - beże, szarości, a na jednej ścianie taką tapetę (jeśli ją znajdę).

I nie wiem co z klatką schodową zrobić.
To nie ta przypadkiem http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...4161,l869.html ?
Stary 2013-04-13, 20:38   #4888
biia
Wtajemniczenie

muszę się pochwalić: załatwiliśmy tak rewelacyjnego fotografa, że chyba po raz pierwszy ślub mnie nie stresuje. w końcu czuję, że ktoś wie jak to powinno wyglądać, żeby ladnie wyszło. cieszę się bardzo!

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:51   #4889
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
a słyszałaś o jeszcze jakichś mądrych rozwiązaniach? ten dom też mi się bardziej podoba, ale właśnie gdyby za ten bardziej skomplikowany dach, taras itp budowa miała kosztować 10tys i więcej, to wolałabym poprzedni projekt a kasę zainwestować właśnie w ogrzewanie itp. Bo ja nie potrzebuję ładnego domu
gdybym miała forsę, zrobiłabym rekuperację i stację uzdatniania wody. Gdybym dostała pozwolenia, chciałabym swoją studnię i oczyszczalnię biologiczną

Cytat:
TŻ jednak nie chce pompy wodnej, tylko solary plus kominek z płaszczem wodnym.
to współczuję. W jesienne i zimowe dni, kiedy jest zimno i nie ma wystarczająco słońca, będziecie musieli pilnować ognia. Jedni moi znajomi doszli do tego, że przestali ruszać się z domu, bo trzeba było palić w kominku. U nas bywają jednak ciągi kilkudniowe, że ciągle pada i nie ma słońca. Nie wiem, jak z kondensacją ciepła z solarów, bo ja znam raczej ich stosowanie do grzania wody
Ale skoro tż się zdecydował, to zakładam, że dowiedział się wszystkiego i przeanalizował "za" i "przeciw"
Stary 2013-04-14, 11:42   #4890
xzora
Zakorzenienie

mademoiselle betti, co do kolorów, to może jeden główny (ciepła biel, kremowy) plus jakiś mocniejszy akcent kolorystyczny w niektórych miejscach (tapetą, kolorem)?
tapeta fajna, ale dosyć wyraźnie moim zdaniem kreuje wnętrze nadając mu elegancji, takiej w stylu angielskim. Pomyśl, czy do wizji wnętrza ci pasuje.
A co do klatki - oglądałam dekoratornię i tam pokazywali dosyć fajne wykładziny na ścianę. Może popatrz za czymś takim - odcinek 202 i 203.

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić: załatwiliśmy tak rewelacyjnego fotografa, że chyba po raz pierwszy ślub mnie nie stresuje. w końcu czuję, że ktoś wie jak to powinno wyglądać, żeby ladnie wyszło. cieszę się bardzo!
super, podasz link do strony fotografa? ciekawa jestem stylu jego prac

Cytat:
gdybym miała forsę, zrobiłabym rekuperację i stację uzdatniania wody. Gdybym dostała pozwolenia, chciałabym swoją studnię i oczyszczalnię biologiczną
muszę o tym poczytać

Cytat:
to współczuję. W jesienne i zimowe dni, kiedy jest zimno i nie ma wystarczająco słońca, będziecie musieli pilnować ognia. Jedni moi znajomi doszli do tego, że przestali ruszać się z domu, bo trzeba było palić w kominku. U nas bywają jednak ciągi kilkudniowe, że ciągle pada i nie ma słońca. Nie wiem, jak z kondensacją ciepła z solarów, bo ja znam raczej ich stosowanie do grzania wody
Ale skoro tż się zdecydował, to zakładam, że dowiedział się wszystkiego i przeanalizował "za" i "przeciw"
tż nie zdecydował, tylko wczoraj chciał taki system korzysta jeszcze z kotła CO/grzałki elektrycznej. Także są dwie tanie energie (słońce, drzewo), a jeśli nie dają rady, to energia idzie z kotła. Czy jakoś tak

Póki co jesteśmy w fazie planowania, czyli opierając się na necie, opinii znajomych możemy wymyślić jakąś koncepcję, którą następnie trzeba poddać fachowej ocenie i wyliczyć dokładniej koszty.
Teraz np. po rozmowie z kolegą TŻ chce rozważyć opcję pieca na gaz plus kominek z rozprowadzaniem ciepła.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2013-04-14 o 12:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości