![]() |
#2551 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
przepis prosty i mega szybki prosze: 4 jaja ,szkl.cukru,1 szklanka maki ,1/2 szkl.maki ziemniaczanej tj.fecola di patate,kostka masla,1 lyzeczka proszku do pieczenia, 500gr truskawek i ja dalam 1 banana mozna dac 2 najpierw ubijam mikserem jajka z cukrem na gesta piane pozniej dodaje make i reszte skaldnikow(maslo musi byc roztopione), wlewam do blaszki na wierzch owoce i do piekarnika na 180 stopni przez ok 40-45 min zalezy jak piecze piekarnik(moja mama piecze ok 35-40 min) ja ok 40-45 min co do proszku do pieczenia to mozesz dac troszke wiecej bo jak mi pisala princinie wyroslo jej za bardzo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dziekuje. Szybkie takie ciasto z owocami.
![]() A to czy jakie wyrosnie zalezy tez i od blaszki - w wielu przepisach nie ma podanych wymiarow w czym piec i dlatego. Trzeba wyprobowac.
#2553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak zrobisz daj mi znac jak wyszlo i czy Wam smakowalo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
mi tam zadne nigdy nie wyrasta,chyba mam 2 lewe rece do ciast
![]()
#2555 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Princi ,to zupelnie jak ja .... i nie mam pojecia dlaczego ,a tak mi sie marza rozne fantazyjne wypieki ,ciasta i ciasteczka
![]() ![]() fajna masz sasiadke ,nie ma co.... ale przynajmniej dostarcza wam wrazen ![]() marmotta - do Panamy sie wybierasz ? (czy ja cos przeoczylam ? ![]() sjoanna - Ty i te twoje ciasta ,doprowadzasz mnie do rozpaczy ! ![]() ![]() a masz jakis przepis na torcik smietanowy z kokosem i truskawkami ? (moje ukochane ciasto) ![]() Bambi - a nie masz tu kolezanek we wloszech takich blizszych ,zebys mogla ktoras z nich poprosic na swiadka ? ,a moze kogos z PL ? a doczytalam ,to Ty z IT organizujesz slub w PL ?.... nie wiem jak dajesz rade same ,podziwiam ![]() Cuciola - Ty znasz sie kosmetykach ,mozesz mi polecic jakis fajny lekki podklad na goroce dni ,zeby ze mnie nie splywal i dawal skorze oddychac ? , ja mam tlusta cera ,wiec czegos matujacego potrzebuje ,moze sobie jakis BB cream kupie ,ale ostatni jaki mialam z Garnier'a strasznie mnie uczulil ,wiec boje sie ,ze kazdy inny tez mnie uczuli ,moze to cos w skladzie tych kremow...uffa.... ----- Chyba juz oficjalnie wiosna do Rzymu zawitala ,jest tak cieplutko i przyjemnie ,ze az milo ! , wczoraj nawet wieczorem chodzilam bez kurtki ![]() Jutro Romanaccia idzie na randke ![]()
#2556 |
Wtajemniczenie
|
sjoannazapomnialam ja do smaku dodaje kilka kropel aromatu rumowego
![]() ![]() romanacciaopowiadac nam tu szybko co i gdzie i z kim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Romanaccia - przeczytalam co napisalas a na koniec mi szczeka opadla - a mialas sie nie zakochiwac do wyjazdu!
![]() Cucciola - po poscie od slodyczy chcialo mi sie kremowego - na owocowe ciasta pewnie przyjdzie kolej jak beda jakies fajne owocki. ![]() Nie smakuja mi wloskie, plastikowe truskawki niestety. ![]()
#2558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale piekne slonko chyba skoczymy z mala nad morze kupie jej rybke na kolacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi szczeka opada za kazdym razem jak piszesz o swoich wypiekach ,torturujesz mnie normalnie ,az mi w brzuchu burczy ![]() Cuci79 - a tam odrazu milosci ![]() To dopiero drugie spotkanie ,chlopak jest przystojny ,ale nie jakos szczegolnie w moim typie ,ale mimo to podoba mi sie ,nie wiem dlaczego ![]() ![]()
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
Romanaccia - a wlasnie - pisze.
![]() Jakbys miala fb to bys i widziala. Wczorajsze babeczki na przyklad. ![]() A co do typa - nie musi byc 100% w twoim typie. Moze nadrabiac czym innym. ![]()
#2561 | |||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a no wlasnie. czesto te truskawki sa takie wodniste i bez smaku ![]() dzisiaj to juz prawie lato. ze 25° pewnie by bylo. a wczoraj poszlismy z TZ biegac, to widzielismy jedna dziewczyne, ktora biegala w pikowanej kamizelce i czapce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie - widzialam kiedys ludzi jeszcze w zimowych czapkach. A nawet malego wiaterku nie bylo.
![]() Lece do szkoly. A potem chinszczyzna albo pizza - jeszcze nie wiem. ![]()
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes dla mnie okrutna ![]() a czym mialby nadrabial ? ![]()
![]() |
#2564 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4027793 1]tez jestem ciekawa, chociaz sie domyslam
![]() ![]() no czym, no czym...f...fantazja ![]() ![]() cos mi chyba mediolanskie slonce na mozg sie rzucilo hahaha ![]()
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() evelinarav - nie sadze ,ze tym.... nie wyglada ![]()
![]() |
#2567 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Cytat:
Romanaccia - wczoraj zakupilam fajny BB cream z firmy Kiehl's - wczesniej mialam probki i sie sprawdzil. Polecam - ja mam cere mieszana. Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-04-13 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Rozeznanie
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Bambi ja tam my¶lê ¿e to z tymi kamerzystami to ¿adna "wpadka" tylko po prostu Ty masz du¿o trudniej i nadal uwa¿am ¿e super sobie dajesz radê z t± organizacj± ¶lubu :thumbup: i wiadomo ka¿dej w tym dniu na czym¶ innym zale¿y (dla mnie np. najwa¿niejsze s± zdjêcia bo ogólnie zdjêcia uwielbiam i ca³y mój dom jest nimi przepe³niony) i to ¿aden problem zmieniæ zdanie gdy siê szuka perfekcji
![]() Ja z tz to ju¿ w ogóle chyba siê nie dogadam je¶li chodzi o ten ¶lub tzn nie mo¿emy siê dogadaæ je¶li chodzi o ko¶ció³. ..bo ja bym chcia³a nasz ko¶ció³ polski w Mediolanie a on Mediolanu nie lubi...Takze chyba z tz we¼miemy ¶lub cywilny jeszcze w tym roku ale to bez ¿adnych imprez z tym zwi±zanych poza obiadem dla rodziców i dla ¶wiadków a za rok ko¶cielny gdy w koñcu uda nam siê doj¶æ do jakiego¶ kompromisu... no albo siê rozstaniemy przez ten ¶lub ![]() ![]() U mnie na wsi w koñcu jest ³adna pogoda, ale nawet nie mam jak na spacer pój¶æ, bo muszê za³atwiæ parê rzeczy a poza tym tesciowa dzi¶ do mnie przyleciala Mi³ej soboty dziewczynki ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
#2569 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Hej dziewczyny, wkoncu slonce
![]() ![]() ![]() W ogole chcialam wam sie pochwalic, ze bylam w czwatek na spotkaniu z Dalai Lama ![]() ![]() oczywiscie fotorelacje zrobilam na bloga jak ktos zainteresowany http://wloskiedolomity.blogspot.it/ zgadzam sie z mmarcwpan...organizacja slubu to nic prostego zwlaszcza jak goscie z dwoch krajow. A jak rozwiazaliscie sprawe polskich gosci? Placa sami przejazd i nocleg czyjak? (przepaszam jak juz o tym pisalam ale ostatni dosc wybiuczo przegladam watek) |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
hej hej!
wczoraj znow ponosilam soczewki i juz byly super, nawet na blisko super widzialam...we wtorek jade je odebrac ![]() wieczorem koncert w pubie, ale juz za chwile wychodzimy bo tz musi do pracy wiec troche sie poucze ![]() jutro was poczytam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie wyjelam z piekarnika to ciasto o ktorym pisalam wczoraj. jakas gora na srodku urosla ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
evelinar odk±d przeprowadzi³am siê do Tz mieszkam 15 km od Mediolanu (niestety) i dosyæ z tego powodu cierpiê bo miejska ze mnie babka, ale doceniam to ¿e mam tu przynajmniej czyste powietrze i troszkê drzew
![]() paulinka super zdjêcia - z reszt± jak zwykle ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-04-13 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Wtajemniczenie
|
hej hej my sie witamy od babci
![]() ![]() marcepanno to podwojny wydatek sie Wam szykuje jak najpierw planujecie cywilny a pozniej koscielny ![]() bambijak dobrze zrozumialam to Wasz slub odbedzie sie w Polsce??a moze na swiadowa wez jakas Twoja dobra kolezanke?? cucijakiej marki wybralas te soczewki?? ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze ten kremik zobaczyc, dziekuje za sugestie ![]() Cuciola - ja tez idze dzis na koncert bluesowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2575 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Wtajemniczenie
|
dobry pomysl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
No to super! Przyjezdzajcie!!! Bedziecie powiewac polska czy wloska flaga?
![]() paulinka - to wlosi do nas przyjezdzaja, do Polski. Wprawdzie nie jest ich duzo - bo ok 15 osob - ale przynajmniej ci co przyjezdzaja sa bardzo podekscytowani. Oni oczywiscie traktuja ten moj slub jak super wycieczke-przygode ![]() mmarcepan a gdzie mieszkasz dokladnie? Tak z ciekawosci? dziesiaj sklejam zaproszenia - sama robilam - pochwale sie jak skoncze ![]() papa- mam pelno energi bo slonce swieci!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
aaaa jaka jestem zla bylam u frzyjera podciac wloski i wszylam z 15 cm krotszymi chyba sie poplacze, strasznie wygladam, szczegolnie z przodu za duzo mi wycieniowala, nie lubie tak krotko
![]()
#2579 | |
Konto usuniête
|
my juz zaliczylismy zakupy i spacer z psem. na drodze wzdluz rzeki bylo pelno ludzi. biegali, jezdzili rowerem, rozciagali sie
![]() ![]() Cytat:
![]() podobno trzeba podcinac wlosy co 6 tygodni. jakby tak kazdy scinal, to bysmy chyba lyse chodzily ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4029044 6]
i ja bym sie wybrala na rower tylko nie bardzo mam gdzie. a Ty chyba masz wszedzie pod gorke? ![]() nie no polnoc i poludnie jest plasko i ladna sciezka rowerowa wzdloz rzeki....a na wschod i zachod nie da sie jechac bambi1980 no racja....ja raz aby bylam na weselu mojej cioci gdzie byla rodzina z holandi ale oni przyjechali przyczepa kenpingowa wiec nie bylo problemu. Co do fryzjera to ja zawsze chodze do niego jak jestem w polsce.....teraz coprawda mam zamiar jechac do domu na Boze Narodzenie wiec zapewne bede musiala isc tutaj do fryzjera ehhh...... tez mam juz stracha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.