W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-04-12, 14:21   #2551
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie tez wieje i chmury przyszly.

Princi - ale sasiadka!

Cucciola - a jakie ciasto robisz? Daj przepis.

przepis prosty i mega szybki prosze:

4 jaja ,szkl.cukru,1 szklanka maki ,1/2 szkl.maki ziemniaczanej tj.fecola di patate,kostka masla,1 lyzeczka proszku do pieczenia, 500gr truskawek i ja dalam 1 banana mozna dac 2

najpierw ubijam mikserem jajka z cukrem na gesta piane pozniej dodaje make i reszte skaldnikow(maslo musi byc roztopione), wlewam do blaszki na wierzch owoce i do piekarnika na 180 stopni przez ok 40-45 min zalezy jak piecze piekarnik(moja mama piecze ok 35-40 min) ja ok 40-45 min

co do proszku do pieczenia to mozesz dac troszke wiecej bo jak mi pisala princinie wyroslo jej za bardzonie wiem moze to tez zalezy od piekarnika bo moje jest zawsze pieknie wyrosniete nawet terazalbo od formy ja uzywam okraglej jak do biszkopta??!!
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:39   #2552
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Dziekuje. Szybkie takie ciasto z owocami.
A to czy jakie wyrosnie zalezy tez i od blaszki - w wielu przepisach nie ma podanych wymiarow w czym piec i dlatego. Trzeba wyprobowac.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:46   #2553
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje. Szybkie takie ciasto z owocami.
A to czy jakie wyrosnie zalezy tez i od blaszki - w wielu przepisach nie ma podanych wymiarow w czym piec i dlatego. Trzeba wyprobowac.
racja racja
jak zrobisz daj mi znac jak wyszlo i czy Wam smakowaloja czesto je robie zmieniam tylko owoce ze sliwkami tez jest przepyszne albo gruszkami i bananem
Stary 2013-04-12, 14:50   #2554
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

mi tam zadne nigdy nie wyrasta,chyba mam 2 lewe rece do ciast
Stary 2013-04-12, 15:12   #2555
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
mi tam zadne nigdy nie wyrasta,chyba mam 2 lewe rece do ciast
Princi ,to zupelnie jak ja .... i nie mam pojecia dlaczego ,a tak mi sie marza rozne fantazyjne wypieki ,ciasta i ciasteczka chcialabym umiec piec i ozdabiac ladnie ciasta ,ale jakos talentu do tego nie mam

fajna masz sasiadke ,nie ma co.... ale przynajmniej dostarcza wam wrazen

marmotta - do Panamy sie wybierasz ? (czy ja cos przeoczylam ? ) a cio tam bedziesz robic ?

sjoanna - Ty i te twoje ciasta ,doprowadzasz mnie do rozpaczy ! moglabys chociaz poczestowac ?

a masz jakis przepis na torcik smietanowy z kokosem i truskawkami ? (moje ukochane ciasto)

Bambi - a nie masz tu kolezanek we wloszech takich blizszych ,zebys mogla ktoras z nich poprosic na swiadka ? ,a moze kogos z PL ?

a doczytalam ,to Ty z IT organizujesz slub w PL ?.... nie wiem jak dajesz rade same ,podziwiam

Cuciola - Ty znasz sie kosmetykach ,mozesz mi polecic jakis fajny lekki podklad na goroce dni ,zeby ze mnie nie splywal i dawal skorze oddychac ? , ja mam tlusta cera ,wiec czegos matujacego potrzebuje ,moze sobie jakis BB cream kupie ,ale ostatni jaki mialam z Garnier'a strasznie mnie uczulil ,wiec boje sie ,ze kazdy inny tez mnie uczuli ,moze to cos w skladzie tych kremow...uffa....

-----

Chyba juz oficjalnie wiosna do Rzymu zawitala ,jest tak cieplutko i przyjemnie ,ze az milo ! , wczoraj nawet wieczorem chodzilam bez kurtki

Jutro Romanaccia idzie na randke
Stary 2013-04-12, 15:24   #2556
cucciola79
Wtajemniczenie

sjoannazapomnialam ja do smaku dodaje kilka kropel aromatu rumowegoale oczywiscie zalezy kto co preferuje
romanacciaopowiadac nam tu szybko co i gdzie i z kimno tak wiosna i nowe milosciojj kiedy to bylo co dziewczynki??!!
Stary 2013-04-12, 15:31   #2557
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia - przeczytalam co napisalas a na koniec mi szczeka opadla - a mialas sie nie zakochiwac do wyjazdu!

Cucciola - po poscie od slodyczy chcialo mi sie kremowego - na owocowe ciasta pewnie przyjdzie kolej jak beda jakies fajne owocki.
Nie smakuja mi wloskie, plastikowe truskawki niestety.

a LADY.”

Edith Head

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 15:43   #2558
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Romanaccia - przeczytalam co napisalas a na koniec mi szczeka opadla - a mialas sie nie zakochiwac do wyjazdu!

Cucciola - po poscie od slodyczy chcialo mi sie kremowego - na owocowe ciasta pewnie przyjdzie kolej jak beda jakies fajne owocki.
niestety nie ma jak slodziutkie truskaweczki prosto z dzialeczkino coz Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie mano i accontentaimoci

ale piekne slonko chyba skoczymy z mala nad morze kupie jej rybke na kolacje
Stary 2013-04-12, 15:49   #2559
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:

a mi szczeka opada za kazdym razem jak piszesz o swoich wypiekach ,torturujesz mnie normalnie ,az mi w brzuchu burczy

Cuci79 - a tam odrazu milosci

To dopiero drugie spotkanie ,chlopak jest przystojny ,ale nie jakos szczegolnie w moim typie ,ale mimo to podoba mi sie ,nie wiem dlaczego ,zobaczymy ,chce go lepiej poznac .....
Stary 2013-04-12, 15:53   #2560
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia - a wlasnie - pisze.
Jakbys miala fb to bys i widziala.
Wczorajsze babeczki na przyklad.

A co do typa - nie musi byc 100% w twoim typie. Moze nadrabiac czym innym.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie-0686.jpg (97,3 KB, 11 za³adowañ)

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-04-12, 16:03   #2561
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
u mnie ok. praca nadal ta sama, ale powiedzmy ze awansowalam, takze nie narzekam. evelina te straniere to nie tylko do mycia kibli na szczescie nie jest az tak zle...moj Tz pracy szuka bo cassa integrazione siê skonczyla...uderza w Szwajcarie, bo tu gdzie jestesmy to dupa...nawet Bialetti sie do Chin wynioslo...

.
no wiadomo, jak ktos ma kwalifikacje to moze liczyc na dobra prace, choc i tak latwo nie jest. w moim miescie to pewnie do czyszczenia kibli chcieliby kogos po uniwerku brak slow
Cytat:
Nie chwalac sie - a wlasnie ze tak!!!! - zrobilam boskie babeczki!
Kruche babeczki z kremem z bitej smietany z mascarpone polane czekolada z rodzynkami z rumu.

Romanaccia - podlej - moze odzyje.
Princi - ja wiem. Poza tym jak sie ma dziecko to sie i poglad na wiele spraw zmienia.
Cytat:
Na fb zamiescilam zdjecie w albumie wypiekow wielkanocnych i pytalyscie o nie.
Tak - to to ciasto z ricotty i gotowanych pomaranczy.
Niestety po pierwsze jak bylo w calosci to nie zrobilam zdjecia a potem to widzicie - na sesje zalapal sie ostatek.
A poza tym - chcialam zeby bylo wyzsze wiec upieklam w tortownicy z wkladka z kominkiem i dnem we wzorek - jak do babki.
I niestety ciasto jest w konsystencji takie sernikowate - mimo ze malo sera w nim i nie chcialo wyjsc ladnie - musialam mu pomagac. Co widac na zdjeciu - pieknie sie nie prezentowalo.
Powinnam go do prezentacji polewa udekorowac to zakryloby wszelkie niedorobki.
Ale pyszne bylo i tak.
Nastepnym razem zrobie w zwyklej prostokatnej blaszce.
tzn ze ciasto z ricotty bylo dobre i babeczki tez ladnie wygladaly. a ja jutro chyba zrobie ciasto czekoladowe z gruszkami, bo mam kilka skladnikow. jeszcze kupie gruszki, jajka i jogurt
Cytat:
a no wlasnie. czesto te truskawki sa takie wodniste i bez smaku

dzisiaj to juz prawie lato. ze 25° pewnie by bylo. a wczoraj poszlismy z TZ biegac, to widzielismy jedna dziewczyne, ktora biegala w pikowanej kamizelce i czapce
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 16:08   #2562
sjoanna
Zakorzenienie

No wlasnie - widzialam kiedys ludzi jeszcze w zimowych czapkach. A nawet malego wiaterku nie bylo.

Lece do szkoly. A potem chinszczyzna albo pizza - jeszcze nie wiem.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-04-12, 16:11   #2563
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Romanaccia - a wlasnie - pisze.
Jakbys miala fb to bys i widziala.
Wczorajsze babeczki na przyklad.

A co do typa - nie musi byc 100% w twoim typie. Moze nadrabiac czym innym.

jestes dla mnie okrutna

a czym mialby nadrabial ?
Stary 2013-04-12, 16:38   #2564
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
jestes dla mnie okrutna

a czym mialby nadrabial ?
tez jestem ciekawa, chociaz sie domyslam
Stary 2013-04-12, 16:50   #2565
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4027793 1]tez jestem ciekawa, chociaz sie domyslam [/QUOTE]
no czym, no czym...f...fantazja

cos mi chyba mediolanskie slonce na mozg sie rzucilo hahaha

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-12, 16:54   #2566
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
no czym, no czym...f...fantazja

cos mi chyba mediolanskie slonce na mozg sie rzucilo hahaha
Mi chyba tez slonce dalo po glowie

evelinarav - nie sadze ,ze tym.... nie wyglada
Stary 2013-04-13, 07:52   #2567
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Cytat:
Bambi - na swiadka moze byc dobra kolezanka, kuzynka - przede wszystkim ktos kogo lubisz.
Mnie moja swiadkowa nie pomogla w przygotowaniach -nie wybierala ze mna sukni, ani bukietu. Tylko w dniu slubu mnie ubierala wraz z moja mama i pomagala pozniej podczas slubu i wesela.
Ale ona pracuje i mieszka w innym miescie niz ja wiec nie wymagalam zeby jezdzila.
Pewnie podobna sytuacje bedziesz miala i ty.
No i tradycyjnie powinna to byc panna.
Ale ostatnio to chyba i to nie jest wymagane.
No wiem, ze to tak wglada w teorii- ale mi to nie rozwiazuje sytuacji - z moja siostra w ogole ostatnio sie nie rozumiemy, mam wrazenie ze mi laske zrobi jak przyjdzie na ten slub. A po tylu latach mieszkania za granica - przyjaznie, ze tak powiem, sie "rozluznily". Kuzynki - kazda ma swoja rodzine i dzieci - wiecej wy wiecie z forum o moim slubie niz one. twardy orzech.. A Massimo w tej samej sytuacji - on jest ogolnie typem samotnika - jemu wystarczam ja do szczescia.
Romanaccia - wczoraj zakupilam fajny BB cream z firmy Kiehl's - wczesniej mialam probki i sie sprawdzil. Polecam - ja mam cere mieszana.

Cytat:
Napisane przez principessina

bambi ciesze sie, ze moglam sie przydac a czemu tych kamierzystow odmowilas??

marmotta to zebranie condominio w koncu sie nie odbylo, wyobraz sobie ze koles ten co zajmuje sie naszym blokiem zadzwonil do tej klotliwej sasiadki zeby powiadomila innych, ze spotkanie sie nie odbedzie, a ta nikomu nie powiedziala i wiem, ze niektorzy sasiedzi pojechali na darmo, jakas idiotka z niej naprawde, pozniej sie dziwi ze jest ze wszystkimi pokolcona, a taka podstepna...
principessinaDot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Z tym kamerzysta bylo tak: zaczelam poszukiwania, bo akurat uznalam, ze mi zalezy aby miec fajne video z wesela (ktos inny moze miec inne zdanie - z ktorym sie czesto spotykam - ze po co to i kto to oglada). No nic - najpierw oczywiscie kontaktowalam sie z tymi, ktorzy mi sie spodobali. Wiekszosc byla juz zajeta na moja date albo za droga. Bylam zalamana - odpowiedzi byly ciagle odmowne. W desperacji wzielam pierwszego lepszego, ktory sie okazal wolny i nie kasowal duzo. Ale jego filmy po prostu nie byly FAJNE. Staralam sie w myslach przekonywac, ze ja go naprowadze itd. Po tym jak podpisalam z nim umowe i wplacilam zaliczke zaczelam szukac fotografa. Przegladnelam 100 stronek i znalazlam jednego ktory mi sie spodobal. Gdy zapytalam o moja date - mial jeszcze wolne ale najlepsze bylo to ze odpisuje mi dziewczyna(fotograf) z pytaniem "czy my czasem sie nie znamy? Studiowalysmy raem na Wydziale Architektury moze?" no i rzeczywiscie! Wlasnie ona z mezem beda nam robic zdjecia. bedac w branzy od lat - zapytala czy juz mam kamerzyste, wizazystke, dekoracje itd. i czy moge podeslac linka. przeslalam jej tego linka do kamerzysty i tlumacze, ze ten jeden byl wolny i mial przystepna cene. Po tym, w jaki sposob mi odpisala - wiedzialam juz ze nie chce tego faceta -kamerzysty - i ze musze sie wyplatac, bo juz lepiej zaden niz ten Podbudowala mnie jednym slowem Kolejno mialam jeszcze dwie "wtopy" z dwoma innymi kamerzystami - no a teraz zamowilam tego najdrozszego! o! zaplace na raty ale bede zadowolona! Pokaze wam filmik po montazu i nie powiem kto

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-04-13 o 08:09
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-13, 10:19   #2568
mmarcepan
Rozeznanie

R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Bambi ja tam my¶lê ¿e to z tymi kamerzystami to ¿adna "wpadka" tylko po prostu Ty masz du¿o trudniej i nadal uwa¿am ¿e super sobie dajesz radê z t± organizacj± ¶lubu :thumbup: i wiadomo ka¿dej w tym dniu na czym¶ innym zale¿y (dla mnie np. najwa¿niejsze s± zdjêcia bo ogólnie zdjêcia uwielbiam i ca³y mój dom jest nimi przepe³niony) i to ¿aden problem zmieniæ zdanie gdy siê szuka perfekcji
Ja z tz to ju¿ w ogóle chyba siê nie dogadam je¶li chodzi o ten ¶lub tzn nie mo¿emy siê dogadaæ je¶li chodzi o ko¶ció³. ..bo ja bym chcia³a nasz ko¶ció³ polski w Mediolanie a on Mediolanu nie lubi...Takze chyba z tz we¼miemy ¶lub cywilny jeszcze w tym roku ale to bez ¿adnych imprez z tym zwi±zanych poza obiadem dla rodziców i dla ¶wiadków a za rok ko¶cielny gdy w koñcu uda nam siê doj¶æ do jakiego¶ kompromisu... no albo siê rozstaniemy przez ten ¶lub Mówi³am wam ¿e zabrali¶my moich rodziców do tej winnicy w której siê zakocha³am? Przynajmniej teraz ju¿ wiem ¿e jedzenie jest tam równie dobre jak widoki piêkne, tak¿e przynajmniej mam ju¿ co¶ ustalone
U mnie na wsi w koñcu jest ³adna pogoda, ale nawet nie mam jak na spacer pój¶æ, bo muszê za³atwiæ parê rzeczy a poza tym tesciowa dzi¶ do mnie przyleciala
Mi³ej soboty dziewczynki
Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

Stary 2013-04-13, 12:07   #2569
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Hej dziewczyny, wkoncu slonce uciekam na rower
W ogole chcialam wam sie pochwalic, ze bylam w czwatek na spotkaniu z Dalai Lama Juz trzeci az byl w Trento.....na poczatku sie zdiwilam, ze takie male miasteczka odwiedza... ale bardzo fajnie bylo, ogorom ludzi a on jako czlowiek bardzo interesujacy i rozesmiany
oczywiscie fotorelacje zrobilam na bloga jak ktos zainteresowany http://wloskiedolomity.blogspot.it/

zgadzam sie z mmarcwpan...organizacja slubu to nic prostego zwlaszcza jak goscie z dwoch krajow.
A jak rozwiazaliscie sprawe polskich gosci? Placa sami przejazd i nocleg czyjak? (przepaszam jak juz o tym pisalam ale ostatni dosc wybiuczo przegladam watek)

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 12:47   #2570
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

hej hej!
wczoraj znow ponosilam soczewki i juz byly super, nawet na blisko super widzialam...we wtorek jade je odebrac

wieczorem koncert w pubie, ale juz za chwile wychodzimy bo tz musi do pracy wiec troche sie poucze

jutro was poczytam!

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-13, 14:02   #2571
Konto usuniête

Cytat:
U mnie na wsi w koñcu jest ³adna pogoda, ale nawet nie mam jak na spacer pój¶æ, bo muszê za³atwiæ parê rzeczy a poza tym tesciowa dzi¶ do mnie przyleciala
Mi³ej soboty dziewczynki
to Ty nie mieszkasz tak calkiem w Milano tylko na obrzezach?
Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, wkoncu slonce uciekam na rower
W ogole chcialam wam sie pochwalic, ze bylam w czwatek na spotkaniu z Dalai Lama Juz trzeci az byl w Trento.....na poczatku sie zdiwilam, ze takie male miasteczka odwiedza... ale bardzo fajnie bylo, ogorom ludzi a on jako czlowiek bardzo interesujacy i rozesmiany
oczywiscie fotorelacje zrobilam na bloga jak ktos zainteresowany http://wloskiedolomity.blogspot.it/

i ja bym sie wybrala na rower tylko nie bardzo mam gdzie. a Ty chyba masz wszedzie pod gorke?

wlasnie wyjelam z piekarnika to ciasto o ktorym pisalam wczoraj. jakas gora na srodku urosla oby bylo zjadliwe
Stary 2013-04-13, 14:26   #2572
mmarcepan
Rozeznanie

R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

evelinar odk±d przeprowadzi³am siê do Tz mieszkam 15 km od Mediolanu (niestety) i dosyæ z tego powodu cierpiê bo miejska ze mnie babka, ale doceniam to ¿e mam tu przynajmniej czyste powietrze i troszkê drzew

paulinka super zdjêcia - z reszt± jak zwykle

Edytowane przez mmarcepan
Czas edycji: 2013-04-13 o 14:30
Stary 2013-04-13, 14:35   #2573
cucciola79
Wtajemniczenie

hej hej my sie witamy od babcijak zwykle w weekend

marcepanno to podwojny wydatek sie Wam szykuje jak najpierw planujecie cywilny a pozniej koscielny

bambijak dobrze zrozumialam to Wasz slub odbedzie sie w Polsce??a moze na swiadowa wez jakas Twoja dobra kolezanke??

cucijakiej marki wybralas te soczewki??

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
evelinar odk±d przeprowadzi³am siê do Tz mieszkam 15 km od Mediolanu (niestety) i dosyæ z tego powodu cierpiê bo miejska ze mnie babka, ale doceniam to ¿e mam tu przynajmniej czyste powietrze i troszkê drzew

oo jak Ja Ciebie rozumiemtez tak mieszkamy z miasta na wies poszlamale jakos dlugo nie moge usiedziec na miejscu codziennie uciekam do miasta z malano a Ty masz prace
Stary 2013-04-13, 14:47   #2574
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
No wiem, ze to tak wglada w teorii- ale mi to nie rozwiazuje sytuacji - z moja siostra w ogole ostatnio sie nie rozumiemy, mam wrazenie ze mi laske zrobi jak przyjdzie na ten slub. A po tylu latach mieszkania za granica - przyjaznie, ze tak powiem, sie "rozluznily". Kuzynki - kazda ma swoja rodzine i dzieci - wiecej wy wiecie z forum o moim slubie niz one. twardy orzech.. A Massimo w tej samej sytuacji - on jest ogolnie typem samotnika - jemu wystarczam ja do szczescia.
Romanaccia - wczoraj zakupilam fajny BB cream z firmy Kiehl's - wczesniej mialam probki i sie sprawdzil. Polecam - ja mam cere mieszana.
No to my przyjdziemy swiadkowac na twoim slubie , wszystkie razem!

Musze ten kremik zobaczyc, dziekuje za sugestie

Cuciola - ja tez idze dzis na koncert bluesowy z ....kolega

Stary 2013-04-13, 14:48   #2575
Konto usuniête

Cytat:

gdzie by sie nie mieszkalo, zawsze jakies zalety sie znajdzie
Stary 2013-04-13, 15:12   #2576
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
No to my przyjdziemy swiadkowac na twoim slubie , wszystkie razem!
dobry pomyslzrobimy pulmino i przyjedziemy swiadkowaczrobim brame weselnahahaha:
Stary 2013-04-13, 16:24   #2577
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

No to super! Przyjezdzajcie!!! Bedziecie powiewac polska czy wloska flaga?

paulinka - to wlosi do nas przyjezdzaja, do Polski. Wprawdzie nie jest ich duzo - bo ok 15 osob - ale przynajmniej ci co przyjezdzaja sa bardzo podekscytowani. Oni oczywiscie traktuja ten moj slub jak super wycieczke-przygode Dla tych 15 osob zamawiamy hotel - troche nas to wyjdzie bo placimy za 3 noce. Hotel nazywa sie Timberland (w Orzeszu) i maja jak na Polske i jak na taaka dziure wysokie ceny. Ale praktycznie nie ma innego w okolicy a ten wlasnie Timberland widac z okna mojego domu - wiec rzut beretem. beda zaproszeni tez ludzie z mojej pracy ale dla nich nie przewidujemy noclegow - jesli przyjada to placa sami. Moi krewni i znajomi sa z okolic.
mmarcepan a gdzie mieszkasz dokladnie? Tak z ciekawosci?
dziesiaj sklejam zaproszenia - sama robilam - pochwale sie jak skoncze
papa- mam pelno energi bo slonce swieci!!
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:47   #2578
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

aaaa jaka jestem zla bylam u frzyjera podciac wloski i wszylam z 15 cm krotszymi chyba sie poplacze, strasznie wygladam, szczegolnie z przodu za duzo mi wycieniowala, nie lubie tak krotko
Stary 2013-04-14, 09:07   #2579
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
papa- mam pelno energi bo slonce swieci!!
my juz zaliczylismy zakupy i spacer z psem. na drodze wzdluz rzeki bylo pelno ludzi. biegali, jezdzili rowerem, rozciagali sie slonce dodaje energii jednak dzisiaj sobie pobiegamy po poludniu, bo teraz slonce zabardzo przypieka
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
aaaa jaka jestem zla bylam u frzyjera podciac wloski i wszylam z 15 cm krotszymi chyba sie poplacze, strasznie wygladam, szczegolnie z przodu za duzo mi wycieniowala, nie lubie tak krotko
ja tez czesto wracalam od fryzjera rozczarowana a przeciez powinno byc na odwrot! jak mowie, ze chce sciac 2 cm, to oni 2 dita? przeciez 2 palce to juz jest ok 5 cm... nie martw sie, wloski szybko odrosna

podobno trzeba podcinac wlosy co 6 tygodni. jakby tak kazdy scinal, to bysmy chyba lyse chodzily
Stary 2013-04-14, 09:21   #2580
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4029044 6]
i ja bym sie wybrala na rower tylko nie bardzo mam gdzie. a Ty chyba masz wszedzie pod gorke? [/QUOTE]

nie no polnoc i poludnie jest plasko i ladna sciezka rowerowa wzdloz rzeki....a na wschod i zachod nie da sie jechac

bambi1980 no racja....ja raz aby bylam na weselu mojej cioci gdzie byla rodzina z holandi ale oni przyjechali przyczepa kenpingowa wiec nie bylo problemu.

Co do fryzjera to ja zawsze chodze do niego jak jestem w polsce.....teraz coprawda mam zamiar jechac do domu na Boze Narodzenie wiec zapewne bede musiala isc tutaj do fryzjera ehhh...... tez mam juz stracha
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.