Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 14:37   #1471
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah, dobrze, ze nie jestem sama
Mi duzo daje zapisywanie spania i przerw miedzy karmieniami, ciagle mi sie wydawalo ze maly co chwile na cycu a sie okazuje ze w dzien co 2,5 3godz, rany jak ten czas mi leci jak sama w domu siedze.....

Co do chusty - tez tak mi sie zdarza czasem i wydaje mi sie, ze to kwestia tego, gdzie Malego zaczne wiazac, im nizej, tym nizej 'laduje' po dociaganiu, raz sie tak zalatwilam ze umiescilam Pietraszka zaraz pod broda to po dociagnieciu mialam go niemal pod nosem takze wydaje mi sie ze musisz Amelke po prostu nizej na poczatku umieszczac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tylko ze ja mam elastyka i wkładam mała do juz zawiazanej chusty. A jak ty wiązesz? Mały ma plecki okragłe? jak dbasz o to?
ogolnie idxie mi nieżle, tylko czasem mnie rozterki łapia.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja jak zapomne(a czesto sie zdarza) to poprostu sprawdzam ktory cyc jest twardszy i tym karmie
tez sie macałam bez przerwy..;p
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:38   #1472
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Bokeh to mi się udało najlepiej, bo nic nie płaciłam.
Za wysyłkę też nie. Nie wiem dlaczego, ale nie wnikam Napisali,że wysłali,więc zobaczę co z tego wyszło
farciara

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Black- Bokeh- a no dziewczęta o wszystkim i o niczym takie z życia wzięte. Napewno trochę moich przemysleń, spostrzeżeń,wspomnień. Kosmetyki być może też znajdą tam swoje miejsce. A gdzie...no cóż,nie wiem podobają mi się wasze Black Bokeh Szajka
a no to troche taki jak mój czasem człowiek ma potrzebe wylania z siebie różńych przemyśleń na początku jakoś zupelnie nie umialam sie zebrac w sobie do tego... no i potem zalozyłam drugiego bloga i jakoś tak poleciało, chociaz teraz mało mam na niego czasu. Ja mam na blogspocie, tam wszystko potem jes intuicyjne
Stary 2013-04-12, 14:38   #1473
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blaneczka po wczorajszym szczepieniu jakaś taka marudna... Tyle,że śpi więcej, ale jak nie śpi to marudzi bardzo Ile to się będzie utrzymywać?Bo po weekendzie TŻ wyjeżdża a ja strasznie się boję zostać z Nią sama
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:46   #1474
Delicjanka
Zakorzenienie

zobaczcie jaka laleczka https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater łaaaaaa jakie buciki!https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:49   #1475
nafiyqa
Zakorzenienie

fewciu, roznie bywa, u nas maly byl marudny tylko kilka godzin, ale scotasia np pisla, ze u nich trwalo to 3 dni.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:07   #1476
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
farciara

a no to troche taki jak mój czasem człowiek ma potrzebe wylania z siebie różńych przemyśleń na początku jakoś zupelnie nie umialam sie zebrac w sobie do tego... no i potem zalozyłam drugiego bloga i jakoś tak poleciało, chociaz teraz mało mam na niego czasu. Ja mam na blogspocie, tam wszystko potem jes intuicyjne
Dokładnie tak jak piszesz. Nie zapisuje niczego w zeszycie czy pamiętniku a są niektóre rzeczy które nie chce żeby były zapomniane. A z moją pamięcią naprawdę różnie bywa no i fajnie wrócić-powspominać. Napewno dużo rzeczy będzie o moim synku-jego postępy,zmiany itp. Taka moja pierwsza myśl.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Jak wpisuje blogspot.com wyskakuje że muszę założyć konto w google. Tak powinno być?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:13   #1477
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, tak.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 15:13   #1478
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak jak piszesz. Nie zapisuje niczego w zeszycie czy pamiętniku a są niektóre rzeczy które nie chce żeby były zapomniane. A z moją pamięcią naprawdę różnie bywa no i fajnie wrócić-powspominać. Napewno dużo rzeczy będzie o moim synku-jego postępy,zmiany itp. Taka moja pierwsza myśl.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Jak wpisuje blogspot.com wyskakuje że muszę założyć konto w google. Tak powinno być?
no jak nie masz to tak
Stary 2013-04-12, 15:25   #1479
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie tak samo, do 15-16 jest aniołkiem a potem jakiś diabołek wstępuje

u czy tak cuduje przy obu piersiach? Bo u mnie zauwaażyłam, że przy prawym cyrki odstawia. Przy lewym ciumka i jest spokój

mój Kubuś odkrył matę leżał 20 minut i nie ma dziecka , po 20 min płacz, pewnie rybka mu nie odpowiadała więc się zezłościł
a dziś rano po karmieniu iloma uśmiechami mnie obdarzył rozpłynęłam się

Kolejne podobienstwo?

Przy obu niestety. Jak widze, ze jedna mu nie pasuje to przystawiam do drugiej, ale wciaz jest to samo.

Super! Twoj Kubus zaczyna sie interesowac swiatem

Stary 2013-04-12, 15:28   #1480
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
znowu znalazłam w łózkowych wpadkach

Pamietam jak rodzice mojej najlepszej przyjaciolki obchodzili rocznice i w domu byla rodzinna impreza a mi i mojemu tz zebralo sie na chwile "odosobnienia" w jej pokoju...No wiec dzialamy sobie i nagle jej mama puka do drzwi pokoju i pyta czy moze wejsc. No wiec ja wszystkie jego ciuchy, ktore tz zdazyl juz zdjac (czyli wszystko poza slipkami ) wcisnelam mu w reke i mowie mu "DO SZAFY SIE SCHOWAJ" i sama sie szybko poprawilam no i otwieram te drzwi jej mamie i nagle slysze dziwne okrzyki w salonu, gdzie byli goscie...No a okazalo sie, ze poniewaz w tym mieszkaniu niektore pokoje byly laczone drzwiami, to tz zamiast do szafy...poszedl do salonu...w tych slipkach i ciuchymi w reku....Nie wiedzialam, czy mam sie z rozpaczy upic czy co.....

Wczoraj byłam u gienia na kontroli moja macica nie obkurcza się tak szybko jak to jest zazwyczaj po porodzie mam duży skrzep krwi, który zalega w środku jeśli przez kolejne dwa tygodnie nie zniknie będę musiała jechać do szpitala na czyszczenie już mam po dziurki w nosie tych skierowań do szpitala mam nadzieję że Wojtuś postara się aby skrzep znikł. Muszę go częściej przystawiać do piersi i masować je, mam nadzieję że to pomoże. Ty samym dalej mam zakaz bzykanka z mężem a chętnie bym go wykorzystała.

Dziś u nas brzydka pogoda, deszcz pada i mój Wojciech też taki marudny spał 2 razy po 15 minut już mam dość dobrze że mąż wrócił z pracy to się teraz nim zajmuje
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:34   #1481
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

byli właśnie u mnie jacyś studenci i opowiadali o dogoterapii i za5zł wsparcia dostałam bajkę dla Blaneczki na dvd

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Kolejne podobienstwo?

Przy obu niestety. Jak widze, ze jedna mu nie pasuje to przystawiam do drugiej, ale wciaz jest to samo.

Super! Twoj Kubus zaczyna sie interesowac swiatem
Kolejne podobieństwo do Blanki. Nasza trójka,dwóch Kubusiów i Blanka to chyba się porozumiewają on-line

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam u gienia na kontroli moja macica nie obkurcza się tak szybko jak to jest zazwyczaj po porodzie mam duży skrzep krwi, który zalega w środku jeśli przez kolejne dwa tygodnie nie zniknie będę musiała jechać do szpitala na czyszczenie już mam po dziurki w nosie tych skierowań do szpitala mam nadzieję że Wojtuś postara się aby skrzep znikł. Muszę go częściej przystawiać do piersi i masować je, mam nadzieję że to pomoże. Ty samym dalej mam zakaz bzykanka z mężem a chętnie bym go wykorzystała.

Dziś u nas brzydka pogoda, deszcz pada i mój Wojciech też taki marudny spał 2 razy po 15 minut już mam dość dobrze że mąż wrócił z pracy to się teraz nim zajmuje
Biedna... Niech Wojtus pracuje nad mamusią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 15:44   #1482
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja uważam, że na 1. stronie powinny się jeszcze znaleźć takie informacje, jak:
- specjalistka ogólnodzieciowa - Szajajaba.
- specjalistka od brzuszka - Debrah.
- specjalistka od pielęgnacji włosów - Nafiyqa.
- specjalistka kosmetyczna - BlackSanctum.

Calawdeszczu,
przytulam mocno. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
Wariatka

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Przesypia całą noc, z pobudkami na jedzenie, co 3; 3,5, czasem (bardzo rzadko i głównie po kąpieli 4h)
Jak jeszcze przychodziła do nas położna to mówiła, żebym jej wydłużyła jedno wstawanie do chociaż 4 godz i np. jak się mała budzi o 3 to albo ululać, albo podać jakiś rumianek zamiast mleka, ale nie korzystam z tej rady, niech mała je jak ma potrzebę, mnie to i tak nie zbawi, a na wadze przybiera stale, ale raczej mniej niż więcej więc niech poje tłustrzego mleka
Dziwna położna, wiadomo, że nocne karmienia są korzystne dla dziecka bo to tłuste mleko powoduje największy przyrost masy.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah, dobrze, ze nie jestem sama
Mi duzo daje zapisywanie spania i przerw miedzy karmieniami, ciagle mi sie wydawalo ze maly co chwile na cycu a sie okazuje ze w dzien co 2,5 3godz, rany jak ten czas mi leci jak sama w domu siedze.....

Co do chusty - tez tak mi sie zdarza czasem i wydaje mi sie, ze to kwestia tego, gdzie Malego zaczne wiazac, im nizej, tym nizej 'laduje' po dociaganiu, raz sie tak zalatwilam ze umiescilam Pietraszka zaraz pod broda to po dociagnieciu mialam go niemal pod nosem takze wydaje mi sie ze musisz Amelke po prostu nizej na poczatku umieszczac

Też tak z chustą uważam - Debrah, ja w elastycznej po prostu ciut niżej zaczynam wiązanie, a jak już nóżki wsadzę, to dociągam w dół jak najniżej, potem dopier tę wierzchnią warstwę układam.

Cytat:
Black- Bokeh- a no dziewczęta o wszystkim i o niczym takie z życia wzięte. Napewno trochę moich przemysleń, spostrzeżeń,wspomnień. Kosmetyki być może też znajdą tam swoje miejsce. A gdzie...no cóż,nie wiem podobają mi się wasze Black Bokeh Szajka
ja blogspot polecam, miałam ma blox wcześniej, masakra
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:45   #1483
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny walczące z laktatoramiDziś jak co dzień ostatnio mam zajęcia z maturzystką, więc muszę (profilaktycznie w sumie) ściągać mleczko dla Blaneczki. I od dwóch dni robię to w dziwny sposób. Otóż mam ręczny laktator Aventu. Przysysam go do piersi, nacisnę kilka razy (góra cztery) szybko, a potem tylko nacisnę i czekam aż zleci mleczka troszkę - około 10s trzymam.Nie wiem czy jest poprawny, ale w moim przypadku na pewno skuteczny W ten sposób pewnie nie zatrzymałabym laktacji, ale jednorazowo działa jak burza Tym sposobem w ciągu dwóch minut ściągnęłam 100ml !
Stary 2013-04-12, 15:48   #1484
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
znowu znalazłam w łózkowych wpadkach

Pamietam jak rodzice mojej najlepszej przyjaciolki obchodzili rocznice i w domu byla rodzinna impreza a mi i mojemu tz zebralo sie na chwile "odosobnienia" w jej pokoju...No wiec dzialamy sobie i nagle jej mama puka do drzwi pokoju i pyta czy moze wejsc. No wiec ja wszystkie jego ciuchy, ktore tz zdazyl juz zdjac (czyli wszystko poza slipkami ) wcisnelam mu w reke i mowie mu "DO SZAFY SIE SCHOWAJ" i sama sie szybko poprawilam no i otwieram te drzwi jej mamie i nagle slysze dziwne okrzyki w salonu, gdzie byli goscie...No a okazalo sie, ze poniewaz w tym mieszkaniu niektore pokoje byly laczone drzwiami, to tz zamiast do szafy...poszedl do salonu...w tych slipkach i ciuchymi w reku....Nie wiedzialam, czy mam sie z rozpaczy upic czy co.....
hehe myślałam, że to Ty takie przygody miałaś
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 16:01   #1485
treselle0
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40277054]
Dziwna położna, wiadomo, że nocne karmienia są korzystne dla dziecka bo to tłuste mleko powoduje największy przyrost masy.[/QUOTE]
Wiesz, ona chyba chciała dobrze, ale dla mnie, bo wtedy Olcia budziła się, co 2h

Ponawiam pytanie: czy któraś miała/ma skazę, ale bez wykwitów skórnych, albo wie czy to jest możliwe Z internetu wychodzi, że nie, ale to już nie wiem skad te galaretowate kupki córki
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 16:02   #1486
e_vel
Wtajemniczenie

Sylwietta teraz ja zaczęłam przez Ciebie czytać forum o łóżkowych wpadkach i siedzę i się brehtam
Stary 2013-04-12, 16:11   #1487
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość

o kurcze to kciuki żeby wszystko się łądnie obkurczyło !

moja też do 16 aniołek a potem mała marudka paskudka
Stary 2013-04-12, 16:24   #1488
sylwietta1988
Zakorzenienie

wysłałam meza do apteki po gryzak, przyniósł, owszem- ale smoczek

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

moje kochannie dzis przez tą pogode przysypia ciagle, drzemka-zabawa-maruda-drzemka i w kółko od rana

Evel- ja przedwczoraj ten watek znalazłam, byłam sama wieczorem, wczoraj tez i dobrze, bo mąż by pomyslał, ze zgłupiałam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 16:25   #1489
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Wiesz, ona chyba chciała dobrze, ale dla mnie, bo wtedy Olcia budziła się, co 2h

Ponawiam pytanie: czy któraś miała/ma skazę, ale bez wykwitów skórnych, albo wie czy to jest możliwe Z internetu wychodzi, że nie, ale to już nie wiem skad te galaretowate kupki córki
Co do skazy to nie wiem: ale odnośnie kupek: kupki u dzieci kp są rzadkie, musztardowe. Ja kupki mojej też zawsze słyszę, dość mocno płynne są.

Moja niespokojna jakaś, musiałam potulic i bujac, od 5 minut śpi mi na klacie.

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 16:29   #1490
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Meneq, ja te słowa nie do Ciebie kierowałam, a do innych dziewczyn, które - moim zdaniem - trochę za bardzo się obruszyły, przez co ton ich wypowiedzi wydał mi się niemiły w stosunku do Ciebie.
Nie zauważyłam żeby ktoś się obruszył. Każda łącznie ze mną napisała tylko jak jest w jej otoczeniu, bo może gdzieś indziej jest inaczej skoro meneq to zaobserwowała
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
etam wydaje Ci ze nie mily. JEST TU CALA POLSKA;P i moze faktycznie w jakims regionie nie zdejmuje sie butów itd aczkolwiek nie spotkałam się z tym.
dokładnie
Cytat:
wysłałam meza do apteki po gryzak, przyniósł, owszem- ale smoczek [COLOR="Silver"]
heheeh o widzisz a ja swojego nie pochwaliłam nawet jak wysłałam po gryzak i przywiózł gryzak
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 16:34   #1491
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kolejne podobieństwo do Blanki. Nasza trójka,dwóch Kubusiów i Blanka to chyba się porozumiewają on-line
Piatka!

Choc moj sie dzis wylamal ze schematu.
Spal od 12 do 16 bez przerwy, obudzil sie, zjadl, posiedzial w bujaku i ledwo minela 17, a on juz marudny i widze, ze spiacy!
Znow mi sie za dnia wyspi co by miec sily na nocne harce

fewcia, korki z matmy dajesz?

Stary 2013-04-12, 16:34   #1492
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
wysłałam meza do apteki po gryzak, przyniósł, owszem- ale smoczek [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------
Evel- ja przedwczoraj ten watek znalazłam, byłam sama wieczorem, wczoraj tez i dobrze, bo mąż by pomyslał, ze zgłupiałam
Mi ostatnio koleżanka opowiadała taką ich historię z przed lat. Pojechali do lasu (u nas dużo lasów), włączyli radio, żeby im grało. Po wszystkim chcą wracać a tam samochód nie odpali - akumulator padł I dzwoń do kogoś o 3 w nocy i mów: jesteśmy w lesie, ściągnij nas
Stary 2013-04-12, 16:43   #1493
Ewik86
Zakorzenienie

Puk puk
Ktoś mnie tu jeszcze pamięta????

Nie odzywałam się przez parę dni, bo nie mam zbyt dużo czasu. W dzień a to chodzę po sklepach, a to z małą u lekarza byłam, a to na gościach, a to na spacerze. Wieczorem natomiast mała robi się marudna, a jak zasypia to ja razem z nią

Czytałam Was na raty i przez to nie zaznaczyłam żadnych cytatów, a do tylu rzeczy chciałam się odnieść

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 16:45   #1494
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwietta- jakie to stronki? Też chętnie zrobię z siebie wariatke ale cóż śmiech to zdrowie prawda?

Fewcia- ja też tak ściągałam kilka razy aż dobrze zassało a potem już samo pod ciśnieniem leciało.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 17:06   #1495
BlackSanctum
Zakorzenienie

Illusion, ja odniosłam inne wrażenie, ale nie mówię tu o Tobie. Może to mylne wrażenie, ale nie wiem, jak Meneq na to patrzy, w końcu jej to dotyczyło.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-12 o 17:08
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 17:17   #1496
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Fewcia, ja nie kumam tego sposobu z laktatorem. U mnie nic nie leci :/

Stary 2013-04-12, 17:21   #1497
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Mi ostatnio koleżanka opowiadała taką ich historię z przed lat. Pojechali do lasu (u nas dużo lasów), włączyli radio, żeby im grało. Po wszystkim chcą wracać a tam samochód nie odpali - akumulator padł I dzwoń do kogoś o 3 w nocy i mów: jesteśmy w lesie, ściągnij nas
genialne mnie raz mąż (wtedy jeszcze chlopak) wywiozl nocą na łake a ze było po deszczu to ugrzezlismy w blocie nie mialam wtyedy prawka i nie mialam pojecia o obchodzeniu sie z autem, wiec on gazowal ja pchałam, auto buksowało bara bata rzecz jasna nie było
Cytat:
Sylwietta- jakie to stronki? Też chętnie zrobię z siebie wariatke ale cóż śmiech to zdrowie prawda?

Fewcia- ja też tak ściągałam kilka razy aż dobrze zassało a potem już samo pod ciśnieniem leciało.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=84340&page=54 teraz na tej jestem ale lece od pocZatku
i jeszcze czytam czasami wezsietato.pl, mistrzowie.org nałogowo
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 17:26   #1498
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny o ktorej kapiecie maluchy? Bo tak sie zastanawiam czy nie przesunac kapieli na wczesniejsza godzine...

Stary 2013-04-12, 17:50   #1499
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny o ktorej kapiecie maluchy? Bo tak sie zastanawiam czy nie przesunac kapieli na wczesniejsza godzine...

od 19 od samego poczatku, plus jest taki ze od 19.30 mam czas dla siebie
minus jest taki ze budzi sie po 2 a ja chodzac spac o 23 nie mam mozliwosci wyspac sie, no i od 6 juz jest pobudka
Stary 2013-04-12, 18:10   #1500
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam, że na 1. stronie powinny się jeszcze znaleźć takie informacje, jak:
- specjalistka ogólnodzieciowa - Szajajaba.
- specjalistka od brzuszka - Debrah.
- specjalistka od pielęgnacji włosów - Nafiyqa.
- specjalistka kosmetyczna - BlackSanctum.

Calawdeszczu,
przytulam mocno. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
jak mi libido wskoczy na mój poziom to ja chcę byc specjalistą od seksu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości