|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
u nas są takie kryteria: 1. Dziecko w wieku 6 lat odbywające roczne obowiązkowe przygotowanie przedszkolne 2. Dziecko w wieku 5 lat odbywające roczne obowiązkowe przygotowanie przedszkolne 3. Dziecko matek lub ojców, wobec których orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności bądź całkowitą niezdolność do pracy oraz niezdolność do samodzielnej egzystencji na podstawie odrębnych przepisów 4. Dziecko umieszczone w rodzinie zastępczej 5. Dziecko matek lub ojców samotnie je wychowujących**** 6. Dziecko potrzebujące wydłużonej opieki przedszkolnej tj. zgłoszone do placówki na pobyt przynajmniej do godziny 16:00 7. Dziecko z rodziny wskazanej przez rejonowego pracownika socjalnego zagrożone umieszczeniem w zastępczych formach opieki 8. Dziecko kontynuujące edukację w placówce pierwszego wyboru 9. Rodzeństwo dziecka kontynuującego edukację w placówce pierwszego wyboru 10 Dziecko z Rodzinnego Domu Dziecka 11. Dziecko starające się do placówki pierwszego wyboru w roku szkolnym 2012/2013, nieprzyjęte do niej z powodu braku miejsc 12. Dziecko zmieniające placówkę z powodu zmiany miejsca zamieszkania 13. Rodzeństwo dziecka zmieniającego placówkę z powodu zmiany miejsca zamieszkania 14. Dziecko repatriantów i tyle
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Natala to malutka się powinna dostać bo jest punkt o wydłużonym czasie-bo Wy pracujecie więc pewnie do 16:00 ją zgłosicie
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety siostry
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Gosiu ![]() Maleństwo niedługo i u Ciebie będą pierwsze słowa, swoją drogą to się zastanawiam, czy dziewczyny będą zawsze tak samo się rozwijały?Tasiu Ja wracam do czytania od wakacji Gucia oj tak Natalko dziękuję kochana Maja ma się coraz lepiej. Choć dalej troszkę pokasłuje, ale bardzo mało. Do poniedziałku mamy leki a potem idziemy na kontrolę. Trzymam kciuki aby Marysia się dostała do przedszkola. I gratulacje półmetka Kiedy masz wizytę? Kiedy poznasz płeć?Kasiu u Was już też półmetek? Matko, ale ten czas leci ![]() Dodaja ![]() Bika ja z Mają nie mogę wyjść na dwór od poniedziałku wrrrr. Ale dziś jak zasnęła mężowi w łóżeczku, tak spała 4,5 godziny w dzień. Obudziła się, włączyła karuzelkę i zaczęłą tańczyć. Mrowinko a nie zrobili wam dnia dyrektorskiego? My mamy wolne 2 maja bez odrabiania. Mąz mi pojechał. W tym miesiącu ma 3 zjazdy ![]() Dziś mi dziewczyna z pracy wróżyła (jak na razie wszystkim co wróży to się sprawdza). Więc i ja do niej poszłam Wyszło mi, ze będę miała 2 dzieci i 2 córcie hehe.
|
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na karcie zgłoszeniowej ani w tym ani w poprzednim roku takiego pytania nie było...Na pewno pierwszeństwo jest również, gdy oboje rodziców pracuje - ale w dzisiejszych czasach to kryterium jest tak naprawdę niewiele dające, bo większość obojga rodziców pracuje. Pytanie jest również o czas godzin pracy rodziców, ale i o to jak deklaracują dziecko, w jakich godzinach - i tu pierwszeństwo mają dzieci, które przebywają w p-u najdłużej ( u nas placówka czynna 6:00-17:00). U nas dyrekcja też patrzyła na osoby, które często się pokazywały, bo twierdziła że im zależy. Osoby te przychodziły, pytały, mówiły pozytywne opinie o p-u, no słodziły jednym słowem ![]() U nas w tym roku będzie przyjętych bardzo mało 2,5 oraz 3 -latków, gdyż dwa lata temu powstały dwie grupy 2,5 i 3-latków, w tym roku one są 4-latkami. Myśleliśmy, że część odejdzie jako 5- latek na przyszły rok do szkoły 2013/2014 i zrobią się miejsca dla maluchów, a tu psikus grupy zostały praktycznie w niezmienionym składzie Teraz mamy już dwie grupy przyszłych 5-latków, więc jeżeli zapisałoby się z zewnątrz ok. 30 5-latków, to oddział dla maluchów chyba w ogóle nie zostałby utworzony... |
||
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj mąż będzie biedny hehe ![]() no już połowa
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
O ile się sprawdzi
Ale jak kiedyś z mężem rozmawiałam (przed ciążą) to stwierdziliśmy, że albo parka albo 2 dziewczynki. 2 chłopców byśmy jakoś nie chcieli
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wpadłam na chwilę, bo zapomniałam się Wam pochwalić, że już zaczął się III trymestr. Jak to leci ![]() Podsumowanie: - 5kg na plusie - tony słodyczy wchłonięte - objawy ciążowe nieujawnione - 16 kremów wsmarowanych w ciało - wyprawka w powijakach totalnie - no i już nie umiem się doczekać jak poznamy naszą małą Hanię ![]() Mała gratuluję Adasia! Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty Kiedy zobaczymy jakieś zdjęcia?Kasiu i Natalio za 20tc.. leci nie?![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Mrowinko czeeeść ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- A i jeszcze takie przemyślenie mi się dziś nasunęło. Wiem, ze tu na wizażu jest taka tradycja wypisywania śmiesznych nazw wątków (osobiście mi się nie podoba). Ale wpadł mi w oko jeden wątek: "ciśnij dziołcha, ciśnij!". Jak dla mnie to masakra po prostu ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Czemu jak ja jestem to tu taka cisza Uciekacie ode mnie czy co?
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko wow,... tylko 5 kg , super. teraz czekam na zdjęcia brzusia
Co ci jeszcze zostało do kupienia z wyprawki?
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym ciśnij dziołcha też widziałam i dla mnie również przesadzony co można to można |
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zamówione są: wózek, fotelik +baza. Kupione: wanienka, smoczki, butelka. Dostaniemy/dostaliśmy: łóżeczko, materac, termometr, laktator, leżaczek i ciuszki. Także jeszcze trochę zostało
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko spokojnie, macie czas. Ja zaczęłam wszystko zamawiać w 32 tyg
Bo już mnie dziewczyny pogoniły, jakoś się zabrać nie mogłam.
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wrócił!
Dziewczyny od wczoraj same nie wiedzą co chcą...zastanawiam się czy w końcu ten skok nie przyszedł...jadłyby co godzina i do tego większe porcje Kwękają...nie wiedzą same...heh...Tomalinko o qrcze, ale zleciało!
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam deadline do końca maja (tj. ok 35tc). Tak sobie założyłam i koniec
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mogłąbym zostać na lodzie...![]() Fakt, że u mnie od razu było ryzyko wcześniejszego porodu, no ale...w pojedynczych też nic nigdy nie wiadomo
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak usiadłam w 32 tyg to hurtowo wszystko zamówiłam
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
No tak...ten tłum kurierów...
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wtedy codziennie miałam Dzień Dziecka
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Wystarczy mieć aplikacje wizaz w telefonie i od razu wątek na bieżąco
)) potem będę cytować.Na razie powiem tylko że wasze ciąże strasznie szybko lecą, szok! Amelka 22/04 kończy 3 mce! Mamy: polecam wam aplikacje baby esp na Android - odkryłam ostatnio i sie jaram:d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Qrde próbuje spojrzeć na Allegro na innego przedmioty i nie chcą się strony przełącząć...
|
|
|
|
|
#233 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pracuję siódmy rok i nigdy o tym nie słyszałam. Cytat:
![]() No widzisz, Wy się nudziliście, a ja mam 8 lekcji
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2013-04-12 o 18:17 |
|||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Szlag mnie zaraz trafi!
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje III trymestru kalski:Maleństwo mi ta nowa wyszukiwarka na Allegro bardziej się podoba
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Toma 16 kremów
ja dopiero jeden krem zużyłam, jedną oliwkę i jeden balsam ale jutro chyba kupię bio-oil a Ty co polecasz?
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, przykre.A co do ankiety to ja tez mogę się wczuć jak chcesz
![]() Cytat:
bardzo mało przytyłaś a co do kremów to ile razy dziennie się smarujesz? bo ja 2 razy i od początku ciąży mam 1 oliwkę, 1 emulsję i 1 lepszy krem z apteki. Wieczorem oliwką się smaruję bo tłusta jest a rano emulsją lub drugim kremem. A 16 szt. to w szoku jestem. Co do wyprawki to jeszcze trochę czasu jest my w tym miesiącu nic nie kupimy grubszego bo naprawa auta + oc i kasy nic nie zostanieCytat:
zjadłam kolację i czekam na męża bo przyjeżdża, pewnie gdzieś za 2 h będzie
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam powiedzieć cześć
Pamiętacie jak mówilam, że chcę taką prostą sukienkę na chrzest? A zamówiliśmy ten komplet LINK dzisiaj przyszedł, jest prześliczny |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks baaaaardzo ładny komplecik
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

siostry czy kuzynki? Wiadomo jak jest taka sytuacja to zupełnie co innego, należy się pierwszeństwo w przyjęciu dziecka do przedszkola, ale nie jak ludzie tak kombinują. 

za 20tc.. leci nie?

kalski:
ja dopiero jeden krem zużyłam, jedną oliwkę i jeden balsam