|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra dziewczynki ja mykam, TŻ niedługo do domku wróci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
Blond forever!
|
Cytat:
Ale misiadelko, widzę, że w wielu rzeczach zmieniasz zdanie: polter nie, białe buty nie, sala nie, a potem się okazuje, że wszystko zmieniasz pod innych, tradycję... Ale, każdy robi jak uważa ![]() U nas będzie 4 dni wesela - od czwartku do niedzieli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane
![]() Tak czytam o tych Waszych Poltrach (gratuluję konceptu! na pewno będzie huczna zabawa *: ) i coś mi się przypomniało... Jest taka sytuacja, że mój TŻ ma piękny ogród za domem, stoły, grilla z cegieł itd. W lato często zapraszają do siebie rodzinę i robią taką większą imprezę (: U mnie też niby jest sporo przestrzeni, ale z rodzinnych powodów nigdy nikogo do siebie nie zapraszamy (zdziwaczały i przepełniony agresją dziadek-alkoholik na tym samym podwórku ): ). Przykro mi z tego powodu, bo w tym roku robię licencjat i chciałabym to jakoś uczcić... A musicie wiedzieć, że uwielbiam gotować i organizować przyjęcia - w swoim rodzinnym domu nie mam możliwości, ale gdy wynajmowałam mieszkanko albo gdy znajomi coś robią, to odzywa się we mnie tygrys organizacyjno-imprezowy ![]() No i teraz pytanie: czy gdybyśmy ja i mój TŻ zorganizowali w ogrodzie za domem jego rodziców imprezę (mój licencjat i jego magisterka albo mój licencjat i jego urodziny, bo on się chyba obroni dopiero na jesieni) i on zaprosiłby swoją bliższą rodzinę (żeby nie było - jego "najbliższa" rodzina to jakieś 16 osób) oraz ja swoją bliższą rodzinę, to to byłoby dziwne? Dokładniej: czy dziwne jest zapraszanie mojej rodziny do niego, a konkretniej do jego rodziców? Oczywiście koszta imprezy (zakupy na żarcie, napoje) ponosimy ja i TŻ na spółę.
#3696 |
Rozeznanie
|
Witam!
Właśnie się dowiedziałam o kolejnym weselu w 2014 roku... będzie ich 5 jak na razie... Wczoraj okazało sie, że dziewczyna z Madonny z którą mierzyłam suknie jest z KRAKOWA!!!
#3697 |
BAN stały
|
Hahaha dziewczyny jesteście niesamowite
![]() ![]() Blondi, buty nie są zmieniane przez tradycję, tylko przez brak takich butów jakie bym chciała (ale cały czas mam nadzieję, że uda mi się dostać fioletowe ![]() ![]() ![]() Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-04-12 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
A ja zamierzam założyć buty na dość wysokich obasach- najlepiej mi się tańczy właśnie w wysokich butach. Jeśli w nich nie wytrzymam całej nocy (a z reguły dość dlugo wytrzymuję), to najwyżej będę zamiatać podłogę lub przyszyję sobie pętelkę do sukni
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Zakorzenienie
|
Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
BAN stały
|
Oo właśnie, zapomniałam się zapytać
![]() EDIT: Kurcze, wszystkie takie wysokie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
gdyby mnie było stać, poszłabym do ślubu w tych butach: www.net-a-porter.com/product/316993
![]()
#3703 | |
Blond forever!
|
Cytat:
Ale akurat polter to impreza Panny Młodej, u Panny Młodej, więc to Ty powinnaś mieć najwięcej do gadania... Niedługo napiszesz nam, że i na tą babę z dziadem się zgodzisz, bo dziadkowie tak proszą... Ja też staram się być ugodowa, ale w pewnych kwestiach się trzymam swoich racji, bo inni mogą wejść na głowę ze swoimi koncepcjami.
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
BAN stały
|
Nieee, dziad i baba odeszły w zapomnienie
![]() Te są ładne, ale pewnie spadałyby mi z giry http://www.lukamo.pl/wieczorowe/864-menbur-4096-66.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie xD Też bym chciała Poltra xD
![]() |
#3706 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Ale leniwy piątek... Po całym tygodniu pracy należy mi się ![]() BUTY Ja mam a planach pomarańczowe buty z odkrytym palcem, obcas max 8 cm. Nie lubię butów na obcasie, źle się w nich czuję, nie umiem się w nich poruszać z gracją ![]() Gdyby nie to, że chcę mieć sukienkę do kostki, to założyłabym buty z mniejszym obcasem, ale w tej sukience buty będą całkowicie widoczne i z niskim obcasem będzie to wyglądało źle. I koniecznie buty muszą być ze skóry, satynowe mi się nie podobają. I obcas ma być pomarańczowy. Jak na razie to nie widziałam ciekawych butów w rozsądnej cenie, więc nie wiem czy podobnie jak misiadelko nie zmienię zdania i skończę w białych butach. A jeśli białe buty, to nie zamierzam wydać na nie więcej niż 100 zł. Dla mnie to jednorazowy wydatek bo pewnie nie założe ich nigdy więcej, więc szkoda mi wywalać ponad 200 zł na buty. POLTER O tej tradycji słyszałam jak studiowałam w Poznaniu. Później mieszkając w Gdansku usłyszałam o tłuczeniu butelek. Ja pochodzę z Warmii i tam nie ma żadnych tego typu imprez, więc i my nie rozważamy takich opcji. Nie mamy też poprawin, bo w mojej rodzinie praktycznie nikt nie przychodzi na poprawiny. Każy woli się wyspać i w domu spędzić popołudnie. A rodzina TŻ będzie miała 140 km do domu i też pewnie większość wolałaby wracać bo w poniedziałek do pracy... Planujemy zrobić plener w miejscowości TŻ więc tam chcemy zrobić małą imprezę dla jego znajomych. I pewnie tydzień po weselu będą poprawiny dla znajomych w Gdańsku ![]() PRACA Dla mnie to co się dzieje teraz na rynku pracy, to jakiś horror. Ja akurat mam dobrą pracę, umowa o pracę, zarobki w porządku, pakiet socjalny, paczki na święta, nawet na dzień kobiet miałyśmy imprezę na koszt firmy i dostałyśmy jeszcze kasę ![]() Ale TŻ od lat ma problemy ze znalezieniem pracy. Jest już inżynierem, teraz kończy mgr, a jak szuka pracy to proponują mu umowę zlecenie i 1500 zł!!!! Teraz też pracuje na zlecenie, ma płatne za godziny więc jak nie ma pracy to nie zarabia, pracuje w naprawdę trudnych warunkach, często 10 godz na mrozie, deszczu, wietrze itd. Na wysokościach, jakby spadł to prawopodobnie nawet nie dostałby odszkodowania bo powinien być przypięty szelkami ale przecież nikt nie przestrzega zasad BHP... Strasznie mi go szkoda bo wiem że lubi swój zawód, jest mega tym zajarany, ale niestety warunki pracy sprawiają że coraz częściej myśli o zmianie. Ostatnio nawet gadał z moim tatą o kursach na spawacza bo gadał z chłopakami ze stoczni ile tam można zarobić... ![]()
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Louboutinów... TŻ się śmiał, że kupiłby mi, ale jeszcze sobie pończochy albo sukienkę od tych "kryształków"pohaczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na rozmowie, w przyszłym tygodniu się dowiem czy zmieniam pracę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
BAN stały
|
Dla mnie satyna może być
![]() ![]() Ale wiem, że nie cierpisz satyny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 |
Zakorzenienie
|
Ja swoje ślubne buty muszę schować głęboko w szafie albo wynieść do rodziców bo tak średnio 1x na dwa tygodnie wyciągam je, chodzę w nich po chacie i przeglądam się w lustrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
BAN stały
|
Monia, a Ty wstawiałaś??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!!!
![]() |
#3713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie piszcie o "gronie wysokich", bo mi się smutno robi. Ja mam tylko 160 cm i od dziecka kompleks wzrostu! Od liceum śmigam w obcasach i szpilkach, na studiach też. Jedyne moje płaskie buty to były buty sportowe. Dopiero odkąd poznałam TŻ zaczęłam chodzić w balerinach, tenisówkach itp. Moją miłością i tak pozostają obcasy, ale tylko te wysokie (10-11 cm). Jak mam jakiś niższy typu 7-8 cm to wydaje mi się, że chodzę jak kaczka. O butach ślubnych już pisałam i wklejałam je. Chciałam tanie, białe, gładkie, mogły być lakierowane i tyle. Klipsy kolorowe dorobię sama jeśli stwierdzę, że chcę je mieć i ooo ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-12 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś wstawiałam
![]() Póki co to moje ślubne, o ile przez rok nie urzekną mnie inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Wtajemniczenie
|
moooniaaaa śliczne te Twoje buciki
![]() Co prawda nie pasują do mojej koncepcji stronu slubnego, ale jestem nimi zauroczona
#3716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wychodzę z założenia, że jeśli znajdę inne, które mi się spodobają to je kupię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
BAN stały
|
Monia, piękne
![]() ![]() Jak Ci zazdroszczę! Jedyne czego bardziej się obawiam od kupowania sukni to buty. Nic mnie tak nie stresuje jak nieszczęsne buciki. ![]() Postanowiłam wznowić włosomaniactwo. Przez chorobę i zimę moje włosy podupadły! Jak zawsze się na coś napaliłam, a po kilku miesiącach przez pierdołę porzuciłam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi tu nawet o te zabobony i uciekające szczęście, ale jakoś tak podoba mi się długa sukienka i obcasy z zakrytymi palcami. Gdybym miała z tych krótszych wtedy chciałabym z odkrytymi. Ot takie moje widzimisię
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.