![]() |
#3451 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Raczkowanie
|
__Linka, w takim razie żółwik.
![]() Ja też nie mogę się połapać na razie. Ogólnie to muszę wyrwać cztery piątki. Do 17 maja mam w planach wyrwać 2 górne, a przed założeniem dołu o ile tak będzie można zrobić, 2 dolne. Jak już wyrwę górne to zostanie mi tydzień na rekonwalescencję i aparat. Mam nadzieję, że te moje nieszczęsne dwójki mi w tym nie przeszkodzą i założę go w terminie. Zęby muszę wyrwać dlatego, że mam je szerokie i rozszerzanie szczęki nie ma sensu, miałabym ją za dużą, więc trzeba zrobić miejsce zębom. Szczerze mówiąc boję się jak cho...ra, jeszcze nigdy nie miałam wyrywanych zębów. madziara_07 - uff, to mnie uspokoiłaś trochę. A tę jedynkę miałaś ukruszoną na samym początku czy w trakcie leczenia aparatem Ci się ukruszyła? A jeśli chodzi o te nakładki na zęby po zdjęciu aparatu, to też zostałam już poinformowana, że będę musiała je do końca żywota nosić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po założeniu aparatu dopiero na drugi dzień "płakałam" :P Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Przyczajenie
|
3bit o rety... dlaczego te zęby i cała szczęka są takie skomplikowane :P
a Ty pewnie te piątki masz zdrowe i jeszcze musisz wyrwać, ale jeżeli to ma pomóc w leczeniu to każdy ból zniesiemy ![]() Ja dopiero po miesiącu od usunięcia ósemek mogłam się zgłosić do ortodonty, ale ja niestety miałam chirurgicznie usuwane, wiec się dłużej goiło ![]() Okazało się, że przeciągałam tak długo wizte,ze nawet się nie zorientowałam a rok minął :P I dopiero w tą środę zostałam siłą zaciągnięta przez męża do gabinetu ![]() A jaki aparat będziesz nosić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Raczkowanie
|
__Linka, właśnie nie wiem, musiałyśmy nieźle nagrzeszyć w poprzednim życiu, że los nas tak pokarał.
![]() ![]() Bolało usuwanie ósemek? Ja póki co ósemki będę mieć zostawione, orto powiedział, że najwyżej je też usuniemy jak będą przeszkadzać w trakcie prostowania (?). Także pełen hardcore. Miałam też wybór usunięcia ósemek i zostawienie piątek, ale wtedy aparat wysunąłby mi zęby do przodu, bo i tak moje zęby by się w łuku nie pomieściły, mam nadzieję że wiesz o co chodzi, ale ja tak nie chcę. :P No i seperacja zębów mnie ominie, chociaż w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle. ![]() Wybrałam zwykły, metalowy. A Ty? Zakładasz cały na raz czy w jakimś odstępie czasowym? |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Przyczajenie
|
Im szybciej się za to weźmiemy
![]() ![]() U Ciebie te zęby wyrastaja jak grzyby po deszczu dosłownie :P No pewnie, lepiej usnąc piatki i mieć zadowalający efekt końcowy ![]() Ja przed usunięciem zębów strasznie panikowałam, samo słowo chirug mnie paraliżowało :P Ale naprawde nic nie bolało, tylko potem szfy przeszkadzały, ale dało się wytrzymać ![]() Takze nie masz się czego obawiać będzie dobrze ![]() ![]() I nie ma co się martwić na zapas ![]() Ja się jeszcze zastanawiam nad estetycznym, ortodontka dała mi wolną ręke co do wyboru aparatu I chciałam tylko założyć górny łuk, ale niestety tak się nie da ![]() wiec na raz wszystko będzie zakąłdane, nie wiem tylko jak ja na następny dzień do pracy pójde ![]() Edytowane przez __Linka Czas edycji: 2013-04-12 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Przyczajenie
|
Irish hej
![]() Po usunięciu ósemek miało być lepiej, a jest niestety gorzej. Musiałam usunąć ponieważ nie było dla nich miejsca w mojej buzi. Komplikacji nie miałam, tylko jak napisałam wyżej było to chirurgiczne usuwanie, czyli rozcinali mi dziąsło, wyciągali ósemke i zszywali, same szfy miałam ok 3tygodni w buzi |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Raczkowanie
|
__Linka, obyś miała rację z tym bólem. Przyznam się, że też czytam w necie relacje tych co mieli wyrywane zęby i aż i słabo na samą myśl. Ja idę na wyrywanie do Pani stomatolog, nie do chirurga więc tym bardziej się boję, że nie znieczuli mnie dobrze i będzie rwać na żywca. Tego bym chyba nie przeżyła.
![]() W sumie to mój orto twierdzi, że nie ma różnicy jaki aparat się wybierze, każdym idzie uzyskać bardzo dobry efekt w podobnym czasie. Chodzi bardziej o to czy się chce, żeby aparat był mniej widoczny, bo wiadomo że taki estetyczny nie będzie się aż tak bardzo rzucał w oczy jak metalowy, ale co kto lubi i ile ktoś ma pieniędzy na stanie. ![]() Ja się wycwaniłam, bo umówiłam się na zakładanie góry w sobotę (25 maja), także ze spokojem, bez strachu o przyszły dzień będę mogła go założyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Była Aparatka ![]() Stała powierzchnia nagryzowa: od 16.11.2011r. do 17.05.2012r. Góra: od 16.11.2011r. do 06.09.2013r. Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r. Edytowane przez Irish184 Czas edycji: 2013-04-12 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Przyczajenie
|
3bit głowa boli od tych wypowiedzi niektórych
![]() Nie bój się ![]() ![]() Moze do tego samego ortodonty chodzimy ![]() ![]() I będę trzymała kciuki 25maja ![]() Czyli u Ciebie najpierw góra zakładana a potem dół ![]() Ja zamiast pracować to tylko przezywam ten aparat :P Irish U mnie wszystko się goi w żółwim tempie ![]() ![]() Ojejku to też miałas przezycia z zębami. Mam nadzieję,ze teraz już wszystko dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Przyczajenie
|
madziara tez zkaładasz metalowy aparat ?
![]() Ja 2tyg. przed załozeniem nie będę mogła chyba miejsca znaleźć ![]() Całe szczeście roku czasu będę się z tym męczyć, mam nadzieję, że ten czas się nie wyyyyydłuży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Raczkowanie
|
__Linka, a Ty masz już dokładny termin ustalony?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Tylko rok? Szczęściara. Ja wstępnie 2 lata, zobaczymy jak to się potoczy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Przyczajenie
|
3bit u mnie aż takiej dużej wady nie ma, ale jednak widać jak się wykrzywiają coraz bardziej
![]() Dla mnie to aż rok ![]() Taniej by nas chyba proteza wyniosła niż ten cały aparat :P Czekają mnie jeszcze 2wizyty na tej ostatniej będę miała zakładany aparat, narazie planowany termin to 28maja ![]() Także zaraz po Tobie ![]() Wkońcu zaczyna się weekend ![]() Życze Wam dziewczyny słonecznych dwóch dni ![]() Edytowane przez __Linka Czas edycji: 2013-04-12 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Raczkowanie
|
Tak więc możesz liczyć na moje kciuki 28 maja.
![]() A na protezę jeszcze przyjdzie czas, hehe. :P Linka, wzajemnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ból utrzymywał mi się przez ok tydzień
![]() |
#3469 |
Raczkowanie
|
Jestem już po pierwszej wizycie u orto. Dostałam skierowanie na RTG. Mam nadzieję, ze uda się bez usuwania zębów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Raczkowanie
|
Ja już po wyrwaniu zęba (górna 4) i założeniu separacji, a za 5 dni aparat
![]() Ale dzisiaj spotkała mnie też nie miła niespodzianka, orto kazała mi zrobić zdjęcie dolnych siekaczy i się okazało, że mam ząb do leczenia kanałowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jestem dziś po założeniu mikroimplantu,brzmi groźnie jest to śrubka w kości,która przesuwa mi zęby wyciągiem. Za takie cudo msiałam zapłacic 350 zł,ale przynajmniej nie bedę musiała dobudowywać zębów,po rozszerzeniu dolnej szczęki,tylko wszystko będę mieć swoje ![]()
![]() |
#3472 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocurasek, faktycznie masz subtelniejszy aparat od mojego. To też kosmetyczny Damon? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Raczkowanie
|
Ja też zastanawiam się nad założeniem aparatu na ząbki. Tyle że ja mam krzywe dolne dwie dwójki idą tak trochę w tył
#3474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() może wstawisz zdjęcia, to mnie zmotywują ![]() z moimi zębolami nie jest tak źle, śmiesznie 'swędzą' i czuję ucisk, ale wszystko mnie tak niemiłosiernie obciera, że... ![]() ![]() ![]() no i mój 'estetyczny' aparat wcale nie jest taki estetyczny, bo moim zdaniem wygląda fatalnie ![]() uwaga postrasze zdjęcem ![]() ![]()
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3477 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- dziękuję ![]() na zdjęciu wygląda lepiej niż w rzeczywistości ![]() ![]() w ogóle mnie ten aparat wkurza ![]()
#3478 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
♥ 25.08.2012 Aparatka 08.04.2013 Damon Clear (góra) 18.11.2013 aparat metalowy mini (dół) Edytowane przez Kocurasek Czas edycji: 2013-04-13 o 11:46 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3480 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest bardzo estetyczny i delikatny! Wrzucam zdjęcie porównawcze, ale nie ma co motywować, bo prostowanie przebiega powoli, a moje zęby nawet gdy będą w łuku idealnie proste, to i tak nie będą wyglądać idealnie, ponieważ są pościerane i pokruszone... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.