Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 11:17   #3451
madziara_07
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez 3bit Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem i nie wiem co robić.
Mam termin na zakładanie aparatu (jednego łuku póki co) na koniec maja.
Wczoraj miałam przedstawiony plan leczenia, ale zapomniałam spytać o jedno. Otóż, moja górna dwójka (w sumie to druga też ale w jeszcze mniejszym staopniu) jest odrobinę ukruszona w dolnym rogu przy jedynce. Orto na bank to widział, miał zrobione zdjęcia aparatem, ale nic o tym nie wspomniał, ja też z przypływu tylu nowych informacji zapomniałam. Zastanawiam się czy jest taka możliwość, że po założeniu aparatu będzie można wypełnić te miejsca żeby powierzchnia była gładka i dwójka wyglądała na nie ukruszoną? Czy takie rzeczy trzeba zrobić przed założeniem aparatu? Obawiam się, że może to być problem w moim przypadku gdyż jedna z moich dwójek jest wsunięta do tyłu trochę za jedynkę i właśnie tego minimalnego ukruszenia drugiej dwójki nie widać bo jedynka to zasłania jak się patrzy na wprost. Tak się zastanawiam czy bez wyprostowania zębów da się wypełnić obie dwójki żeby tak samo wyglądały?? Może orto nic nie wspominał o tym, bo najpierw chce je wyprostować? Miał ktoś podobny problem?? Termin mam od razu na zakładanie aparatu więc nie będę się wcześniej widziała z orto, a jak pomyślę że mam go znów nękać i płacić kolejne nie małe pieniądze za wizytę to aż mi słabo, tak więc może pomożecie/uspokoicie?
ja mam minimalnie ukruszona jedynke i cale dobudowywanie i inne kosmetyczne zabiegi jak wybielanie mojej martwej dwojki itp mam miec juz po wyprostowaniu zebow
Stary 2013-04-12, 11:23   #3452
3bit
Raczkowanie

__Linka, w takim razie żółwik.
Ja też nie mogę się połapać na razie. Ogólnie to muszę wyrwać cztery piątki. Do 17 maja mam w planach wyrwać 2 górne, a przed założeniem dołu o ile tak będzie można zrobić, 2 dolne. Jak już wyrwę górne to zostanie mi tydzień na rekonwalescencję i aparat. Mam nadzieję, że te moje nieszczęsne dwójki mi w tym nie przeszkodzą i założę go w terminie.
Zęby muszę wyrwać dlatego, że mam je szerokie i rozszerzanie szczęki nie ma sensu, miałabym ją za dużą, więc trzeba zrobić miejsce zębom. Szczerze mówiąc boję się jak cho...ra, jeszcze nigdy nie miałam wyrywanych zębów.

madziara_07 - uff, to mnie uspokoiłaś trochę. A tę jedynkę miałaś ukruszoną na samym początku czy w trakcie leczenia aparatem Ci się ukruszyła?

A jeśli chodzi o te nakładki na zęby po zdjęciu aparatu, to też zostałam już poinformowana, że będę musiała je do końca żywota nosić.
3bit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:29   #3453
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luniaska Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że jednak szybko Ci przejdzie i nie będzie bolało całego tygodnia

a powiedzcie kiedy was zęby zaczęły boleć od założenia? bo ja już noszę pare godzin i nic
Hej już przeszło od wczoraj, teraz czuję ciągnięcie i ból ale 100x lepiej niż wczoraj
Ja po założeniu aparatu dopiero na drugi dzień "płakałam" :P

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zdarzyło Wam się zmieniać zalecenia orto co do noszenia wyciągów? Ja muszę trochę sama kombinować. Już Wam mówię dlaczego. Orto kazała nosić pionowo i zaczepiać u dołu do 4. Robiłam tak przez ostatnie 3 tygodnie i zero efektów. Wręcz jest gorzej, bo dolne 3 kładą mi się do przodu i cały dół wypychają do przodu i robi się ogólny bajzel. A zgryz się wcale nie domyka. Wczoraj zaczepiłam dół za te nieszczęsne 3 i dziś widzę ogromną różnicę. Wszystkie zęby są o wiele lepiej ustawione. I co tu począć? Może ktoś mi powie jak nosił wyciągi pionowe po zdjęciu rozklinowania?
Ja bym zadzwoniła do orto się zapytać, bo może to jest taki plan, że teraz mają Ci się te zęby "źle" ustawić, żeby później można było ruszyć inne.. więc skonsultowałabym telefonicznie
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:31   #3454
__Linka
Przyczajenie

3bit o rety... dlaczego te zęby i cała szczęka są takie skomplikowane :P
a Ty pewnie te piątki masz zdrowe i jeszcze musisz wyrwać, ale jeżeli to ma pomóc w leczeniu to każdy ból zniesiemy ( mam taką nadzieje :P)

Ja dopiero po miesiącu od usunięcia ósemek mogłam się zgłosić do ortodonty, ale ja niestety miałam chirurgicznie usuwane, wiec się dłużej goiło
Okazało się, że przeciągałam tak długo wizte,ze nawet się nie zorientowałam a rok minął :P I dopiero w tą środę zostałam siłą zaciągnięta przez męża do gabinetu

A jaki aparat będziesz nosić ?
__Linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:52   #3455
3bit
Raczkowanie

__Linka, właśnie nie wiem, musiałyśmy nieźle nagrzeszyć w poprzednim życiu, że los nas tak pokarał. Zazdroszczę tym, co mają proste zęby od urodzenia. Co do piątek, to tak - wszystkie zdrowe, ale nie mam wyjścia, muszę je poświęcić.
Bolało usuwanie ósemek? Ja póki co ósemki będę mieć zostawione, orto powiedział, że najwyżej je też usuniemy jak będą przeszkadzać w trakcie prostowania (?). Także pełen hardcore.
Miałam też wybór usunięcia ósemek i zostawienie piątek, ale wtedy aparat wysunąłby mi zęby do przodu, bo i tak moje zęby by się w łuku nie pomieściły, mam nadzieję że wiesz o co chodzi, ale ja tak nie chcę. :P

No i seperacja zębów mnie ominie, chociaż w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle.

Wybrałam zwykły, metalowy. A Ty? Zakładasz cały na raz czy w jakimś odstępie czasowym?
Stary 2013-04-12, 12:03   #3456
__Linka
Przyczajenie

Im szybciej się za to weźmiemy tym szybciej będziemy się cieszyć pięknym równiutkim uśmiechem
U Ciebie te zęby wyrastaja jak grzyby po deszczu dosłownie :P
No pewnie, lepiej usnąc piatki i mieć zadowalający efekt końcowy

Ja przed usunięciem zębów strasznie panikowałam, samo słowo chirug mnie paraliżowało :P Ale naprawde nic nie bolało, tylko potem szfy przeszkadzały, ale dało się wytrzymać
Takze nie masz się czego obawiać będzie dobrze Ja sie naczytałam w interencie o usuwaniu tych ósemek to ledwo na fotel usiadłam

I nie ma co się martwić na zapas
Ja się jeszcze zastanawiam nad estetycznym, ortodontka dała mi wolną ręke co do wyboru aparatu
I chciałam tylko założyć górny łuk, ale niestety tak się nie da
wiec na raz wszystko będzie zakąłdane, nie wiem tylko jak ja na następny dzień do pracy pójde

Edytowane przez __Linka
Czas edycji: 2013-04-12 o 12:05
Stary 2013-04-12, 12:05   #3457
Irish184
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zdarzyło Wam się zmieniać zalecenia orto co do noszenia wyciągów? Ja muszę trochę sama kombinować. Już Wam mówię dlaczego. Orto kazała nosić pionowo i zaczepiać u dołu do 4. Robiłam tak przez ostatnie 3 tygodnie i zero efektów. Wręcz jest gorzej, bo dolne 3 kładą mi się do przodu i cały dół wypychają do przodu i robi się ogólny bajzel. A zgryz się wcale nie domyka. Wczoraj zaczepiłam dół za te nieszczęsne 3 i dziś widzę ogromną różnicę. Wszystkie zęby są o wiele lepiej ustawione. I co tu począć? Może ktoś mi powie jak nosił wyciągi pionowe po zdjęciu rozklinowania?
Mi przez wyciągi jedna dwójka poszła do tyłu lekko. Ale orto z tym chyba nic nie zamierza zrobić Może lepiej powiedz orto, że przy takim zakładaniu wyciągów jak kazała robi się bałagan. Zawsze lepiej się skonsultować. A w którym miejscu zgryz ma Ci się domknąć? Ja noszę wyciągi już prawie rok z przerwami i po lewej stronie też się nie domyka, chociaż jest duża poprawa w stosunku do tego jak było wcześniej.

Cytat:
Napisane przez __Linka Pokaż wiadomość
kachnaaaa ja kiedyś miałam proste zęby i tego nie doceniałam :P dopiero zaczeły się wykrzywiać po usunięciu czterech ósemek...
Ale Ty juz jestes po zdjęciu aparatu stałego ? Jak przezycia ?
A czemu je usuwałaś?

Cytat:
3bit o rety... dlaczego te zęby i cała szczęka są takie skomplikowane :P
a Ty pewnie te piątki masz zdrowe i jeszcze musisz wyrwać, ale jeżeli to ma pomóc w leczeniu to każdy ból zniesiemy ( mam taką nadzieje :P)

Ja dopiero po miesiącu od usunięcia ósemek mogłam się zgłosić do ortodonty, ale ja niestety miałam chirurgicznie usuwane, wiec się dłużej goiło
Okazało się, że przeciągałam tak długo wizte,ze nawet się nie zorientowałam a rok minął :P I dopiero w tą środę zostałam siłą zaciągnięta przez męża do gabinetu

A jaki aparat będziesz nosić ?
Aż miesiąc musiałaś czekać? To bardzo długo. Taka rana w tydzień przecież się powinna ładnie zagoić, no chyba że jakieś komplikacje po zabiegu wyszły?
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:12   #3458
__Linka
Przyczajenie

Irish hej
Po usunięciu ósemek miało być lepiej, a jest niestety gorzej.
Musiałam usunąć ponieważ nie było dla nich miejsca w mojej buzi.
Komplikacji nie miałam, tylko jak napisałam wyżej było to chirurgiczne usuwanie, czyli rozcinali mi dziąsło, wyciągali ósemke i zszywali, same szfy miałam ok 3tygodni w buzi
Stary 2013-04-12, 12:31   #3459
3bit
Raczkowanie

__Linka, obyś miała rację z tym bólem. Przyznam się, że też czytam w necie relacje tych co mieli wyrywane zęby i aż i słabo na samą myśl. Ja idę na wyrywanie do Pani stomatolog, nie do chirurga więc tym bardziej się boję, że nie znieczuli mnie dobrze i będzie rwać na żywca. Tego bym chyba nie przeżyła.

W sumie to mój orto twierdzi, że nie ma różnicy jaki aparat się wybierze, każdym idzie uzyskać bardzo dobry efekt w podobnym czasie. Chodzi bardziej o to czy się chce, żeby aparat był mniej widoczny, bo wiadomo że taki estetyczny nie będzie się aż tak bardzo rzucał w oczy jak metalowy, ale co kto lubi i ile ktoś ma pieniędzy na stanie.

Ja się wycwaniłam, bo umówiłam się na zakładanie góry w sobotę (25 maja), także ze spokojem, bez strachu o przyszły dzień będę mogła go założyć.
Stary 2013-04-12, 12:45   #3460
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish184 Pokaż wiadomość
Mi przez wyciągi jedna dwójka poszła do tyłu lekko. Ale orto z tym chyba nic nie zamierza zrobić Może lepiej powiedz orto, że przy takim zakładaniu wyciągów jak kazała robi się bałagan. Zawsze lepiej się skonsultować. A w którym miejscu zgryz ma Ci się domknąć? Ja noszę wyciągi już prawie rok z przerwami i po lewej stronie też się nie domyka, chociaż jest duża poprawa w stosunku do tego jak było wcześniej.
Dzięki za odpowiedź. Właśnie między dolnymi i górnymi 3-4 mam przerwę, z obu stron podobną. A od wyciągów przesunęła mi się jedynka do przodu. Wcześniej miałam łańcuszek na całym dole i to też chyba bardziej trzymało w ryzach zęby. Teraz mam tylko od 3-3. Wizytę mam za 3 tygodnie.
Stary 2013-04-12, 12:50   #3461
Irish184
Rozeznanie

Cytat:
Irish hej
Po usunięciu ósemek miało być lepiej, a jest niestety gorzej.
Musiałam usunąć ponieważ nie było dla nich miejsca w mojej buzi.
Komplikacji nie miałam, tylko jak napisałam wyżej było to chirurgiczne usuwanie, czyli rozcinali mi dziąsło, wyciągali ósemke i zszywali, same szfy miałam ok 3tygodni w buzi
Jejku to bardzo długo miałaś te szwy. Ja niedawno też miałam usuwaną chirurgicznie niewyrżniętą ósemkę dolną, w dodatku poziomą. Szwów miałam chyba nawet sporo, bo dziąsło było trochę rozorane. I nosiłam je 13 dni, ale tylko dlatego dłużej, że akurat wypadały święta i przychodnia była zamknięta przez kilka dni. I niestety przez te 13 dni szwy się za mocno wrosły w dziąsło i chirurg nie mógł ich wyciągnąć. Zdejmowanie szwów było bardzo bolesne dla mnie i trwało kilka długich minut Przy górnej ósemce szwy miałam tylko 9 dni i zdjęcie ich poszło tak szybko i bezboleśnie, że nawet się nie zorientowałam, że już zdjęte i chciałam na fotelu dalej siedzieć
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.

Edytowane przez Irish184
Czas edycji: 2013-04-12 o 12:53
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:03   #3462
__Linka
Przyczajenie

3bit głowa boli od tych wypowiedzi niektórych
Nie bój się nie będzie rwać na żywca, będziesz czuła jak coś w buzi drętwieje czyli tylko znieczulenie.

Moze do tego samego ortodonty chodzimy Nie ukrywam,ze bym chciała aby aparat był jak najmniej widoczny, zobaczymy jeszcze na co się wkońcu zdecyduje
I będę trzymała kciuki 25maja
Czyli u Ciebie najpierw góra zakładana a potem dół
Ja zamiast pracować to tylko przezywam ten aparat :P

Irish
U mnie wszystko się goi w żółwim tempie to strawa indywidualna ( jak ze wszystkim chyba
Ojejku to też miałas przezycia z zębami.
Mam nadzieję,ze teraz już wszystko dobrze
Stary 2013-04-12, 13:04   #3463
madziara_07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 3bit Pokaż wiadomość
madziara_07 - uff, to mnie uspokoiłaś trochę. A tę jedynkę miałaś ukruszoną na samym początku czy w trakcie leczenia aparatem Ci się ukruszyła?
ja aparat zakladam za dwa tygodnie ukruszyla mi sie wiec wczesniej poniewaz ja zagryzalam caly czas i haczylam o dolne zeby
Stary 2013-04-12, 13:25   #3464
__Linka
Przyczajenie

madziara tez zkaładasz metalowy aparat ?
Ja 2tyg. przed załozeniem nie będę mogła chyba miejsca znaleźć

Całe szczeście roku czasu będę się z tym męczyć, mam nadzieję, że ten czas się nie wyyyyydłuży
Stary 2013-04-12, 13:49   #3465
3bit
Raczkowanie

__Linka, a Ty masz już dokładny termin ustalony?

Cytat:
Napisane przez madziara_07 Pokaż wiadomość
ja aparat zakladam za dwa tygodnie ukruszyla mi sie wiec wczesniej poniewaz ja zagryzalam caly czas i haczylam o dolne zeby
Zazdroszczę

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:

Całe szczeście roku czasu będę się z tym męczyć, mam nadzieję, że ten czas się nie wyyyyydłuży
Tylko rok? Szczęściara. Ja wstępnie 2 lata, zobaczymy jak to się potoczy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 14:00   #3466
__Linka
Przyczajenie

3bit u mnie aż takiej dużej wady nie ma, ale jednak widać jak się wykrzywiają coraz bardziej
Dla mnie to aż rok
Taniej by nas chyba proteza wyniosła niż ten cały aparat :P

Czekają mnie jeszcze 2wizyty na tej ostatniej będę miała zakładany aparat, narazie planowany termin to 28maja
Także zaraz po Tobie

Wkońcu zaczyna się weekend
Życze Wam dziewczyny słonecznych dwóch dni

Edytowane przez __Linka
Czas edycji: 2013-04-12 o 14:14
Stary 2013-04-12, 14:33   #3467
3bit
Raczkowanie

Tak więc możesz liczyć na moje kciuki 28 maja.
A na protezę jeszcze przyjdzie czas, hehe. :P

Linka, wzajemnie.
Stary 2013-04-12, 14:36   #3468
pirisand
Rozeznanie

Cytat:
a powiedzcie kiedy was zęby zaczęły boleć od założenia? bo ja już noszę pare godzin i nic
mnie praktycznie od razu zaczęły boleć. Ledwo zeszłam z fotela już czułam ciągnięcie na drugi dzień po przebudzeniu miałam już jedynki ładnie ustawione
ból utrzymywał mi się przez ok tydzień
Stary 2013-04-12, 15:22   #3469
Duniaa
Raczkowanie

Jestem już po pierwszej wizycie u orto. Dostałam skierowanie na RTG. Mam nadzieję, ze uda się bez usuwania zębów.
Duniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 17:48   #3470
kejszi
Raczkowanie

Ja już po wyrwaniu zęba (górna 4) i założeniu separacji, a za 5 dni aparat
Ale dzisiaj spotkała mnie też nie miła niespodzianka, orto kazała mi zrobić zdjęcie dolnych siekaczy i się okazało, że mam ząb do leczenia kanałowego Leczyłam trzy zęby na NFZ w pobliskiej przychodni i jeden musiałam wyrwać, drugi jeszcze raz plombować, a trzeci i to w dodatku jedynka będzie do leczenia kanałowego. W sumie wydam jeszcze więcej niż jakbym od razu prywatnie poszła No, ale trudno, orientujecie się jakie są ceny leczenia kanałowego?
kejszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 18:00   #3471
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
kachnaaaa ja kiedyś miałam proste zęby i tego nie doceniałam :P dopiero zaczeły się wykrzywiać po usunięciu czterech ósemek...
Ale Ty juz jestes po zdjęciu aparatu stałego ? Jak przezycia ?
Ja mam aparat już rok i 8 miesięcy i właśnie leczenie dobiega końca,dlatego pytam o retencje

Dziewczyny jestem dziś po założeniu mikroimplantu,brzmi groźnie jest to śrubka w kości,która przesuwa mi zęby wyciągiem.
Za takie cudo msiałam zapłacic 350 zł,ale przynajmniej nie bedę musiała dobudowywać zębów,po rozszerzeniu dolnej szczęki,tylko wszystko będę mieć swoje

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 18:14   #3472
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:
hellyeah0 post 622 (mam nadzieję, że się nie obrazi )
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438118&page=21

piękny masz ten aparat i prześliczne zęby nie mogę się napatrzeć i smutno mi, że ja nawet z aparatem nie osiągne nigdy takiego efektu, bo mój kształt zębów jest tragiczny
a nie chciałaś najpierw dołu założyć? czy tak po prostu zadecydował orto?
matko jak ja się boję czwartku
Spoko, nie obrażam się ;- ) ale myślę, że moje zęby już nieco lepiej wyglądają po tych 5 miesiącach z aparatem. Dół ładnie ruszył, a góra jeszcze bardziej mnie denerwuje niż zanim założyłam aparat, jestem strasznie niecierpliwa ; ) a Ty zakładałaś zwykły czy samoligaturujący?

Kocurasek, faktycznie masz subtelniejszy aparat od mojego. To też kosmetyczny Damon?

Cytat:
a siostra ma proste zęby ? bo pewnie jest zazdrosna ja tam stwierdzam, że to też świetna metoda uczenia się dystansu i akceptacji swojej osoby i mam zamiar szczerzyć się z aparatem do wszystkich, którzy wypowiadają jakieś kąśliwe uwagi

a sama na ludzi z aparatem patrze bardziej przychylnie i od razu mam ochote ich poznać
Mam to samo, od razu czuję taką więź i sympatię
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 18:29   #3473
malutka-A25
Raczkowanie

Ja też zastanawiam się nad założeniem aparatu na ząbki. Tyle że ja mam krzywe dolne dwie dwójki idą tak trochę w tył
Stary 2013-04-12, 19:16   #3474
luniaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hellyeah0 Pokaż wiadomość
Spoko, nie obrażam się ;- ) ale myślę, że moje zęby już nieco lepiej wyglądają po tych 5 miesiącach z aparatem. Dół ładnie ruszył, a góra jeszcze bardziej mnie denerwuje niż zanim założyłam aparat, jestem strasznie niecierpliwa ; ) a Ty zakładałaś zwykły czy samoligaturujący?

przepraszam, że tak się 'posłużyłam' Twoim wpisem, ale bardzo mnie to zdziwiło, że są różne rodzaje damonów clear
może wstawisz zdjęcia, to mnie zmotywują

z moimi zębolami nie jest tak źle, śmiesznie 'swędzą' i czuję ucisk, ale wszystko mnie tak niemiłosiernie obciera, że...

no i mój 'estetyczny' aparat wcale nie jest taki estetyczny, bo moim zdaniem wygląda fatalnie
uwaga postrasze zdjęcem (mój awatar nie jest przypadkowy )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (19,3 KB, 157 załadowań)

TenBrook T-Clear - 11.04.2013
luniaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:59   #3475
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, że tak się 'posłużyłam' Twoim wpisem, ale bardzo mnie to zdziwiło, że są różne rodzaje damonów clear

z moimi zębolami nie jest tak źle, śmiesznie 'swędzą' i czuję ucisk, ale wszystko mnie tak niemiłosiernie obciera, że...

no i mój 'estetyczny' aparat wcale nie jest taki estetyczny, bo moim zdaniem wygląda fatalnie
Śliczny aparat
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:42   #3476
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi się podoba,nie rzuca się w oczy

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:57   #3477
luniaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Śliczny aparat
dziękuję

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba,nie rzuca się w oczy
dziękuję

na zdjęciu wygląda lepiej niż w rzeczywistości i wkurza mnie, że zamki na jedynkach mam tak nisko i nic nie potrafie ugryźć
w ogóle mnie ten aparat wkurza

TenBrook T-Clear - 11.04.2013
luniaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 21:30   #3478
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
jestem już druciakiem pełną gębą (dosłownie)
okazało się, że założyli mi jednak 4 pierścienie (bez wcześniejszej separacji) i mój orto troche się namęczył i napocił, żeby to wszystko wcisnąć
na razie mnie nic nie boli, ale wszystko przeszkadza i uwiera mam bardzo małą buzie i zęby i ten aparat na mnie wygląda tragicznie, ale przeżyje
wreszcie gratulacje!

Cytat:
mam nadzieję, że jednak szybko Ci przejdzie i nie będzie bolało całego tygodnia

mnie nie bolą do teraz :/ ale wiem, że już ruszają, bo nie pasują do dołu.

Cytat:
Napisane przez hellyeah0 Pokaż wiadomość

Kocurasek, faktycznie masz subtelniejszy aparat od mojego. To też kosmetyczny Damon?

śliczny masz aparacik , ale jak wpisuję w google grafikę Damon Clear to wyskakuje mi ten co ja mam

Cytat:

Pięęęęęęękny! I piękne ząbki, jak Avril Lavigne ładny masz kształt i bialutkie i zazdroszczę że na dole też estetyczny masz

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Edytowane przez Kocurasek
Czas edycji: 2013-04-13 o 11:46 Powód: dopisek
Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 22:10   #3479
pirisand
Rozeznanie

Cytat:

eee nie przesadzaj! masz bardzo ładny kształt zębów
Stary 2013-04-13, 09:33   #3480
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:

Nie ma problemu ;- )

Jest bardzo estetyczny i delikatny!
Wrzucam zdjęcie porównawcze, ale nie ma co motywować, bo prostowanie przebiega powoli, a moje zęby nawet gdy będą w łuku idealnie proste, to i tak nie będą wyglądać idealnie, ponieważ są pościerane i pokruszone...

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość

śliczny masz aparacik , ale jak wpisuję w google grafikę Damon Clear to wyskakuje mi ten co ja mam
Dzięki ;- ) swoją drogą ciekawe jak spodoba Ci się zmiana łuku za jakiś czas. Ja strasznie lubię to otwieranie zamków przed wyjęciem łuku i zatrzaskiwanie zamków po włożeniu nowego łuku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg porównanie.jpg (51,5 KB, 119 załadowań)
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości