Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 19:51   #3691
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
zmieniłam właśnie tylko że pracuje z jego najlepszą przyjaciółką i ona mu podała. Musiała mi gdzieś do akt zajrzeć czy co bo prosiłam kierowniczkę żeby nikomu nie udostępniała...
No to genialnie.
Ja bym tego tak nie zostawiła, chyba bym dziewczynę rozszarpała...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:54   #3692
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

niunka w takiej sytuacji powiedz TŻowi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:54   #3693
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No to genialnie.
ja też
masakra, co za ludzie...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:54   #3694
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Super, załatwię Wam zniżki

Na Twoim miejscu bym sobie numer zmieniła :/
Będziemy jego pierwszymi fankami
Kierowniczka też teraz na zwolnieniu bo w ciąży więc może podała którejś z dziewczyn mój numer i się rozeszło same wiedzą jakie ja miałam z nim problemy... A ta jego przyjaciółka co najlepsze zna się ze mną od gimnazjum a z nim gdzieś od roku dwóch. No ale ja jestem ta zła bo go zostawiłam nie...
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:56   #3695
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja też myślę że u mnie nie widać, że to aż 12kg ale... może tylko mi się wydaje

Pokażę Wam najlepsze zdjęcie naszego syna z dzisiejszej wizyty
Załącznik 5206795
hahaha

odmokłam...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:58   #3696
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
No to genialnie.
Cytat:
niunka w takiej sytuacji powiedz TŻowi
tak chyba zrobię, że mu powiem... jutro zadzwonie do kierowniczki żeby sprawę wyjaśnić no tak nie może być. Aż mnie ciary przeszły no... jak dowiedzial się że jestem w ciąży to przecież przed pracą mnie udybał (ciekawe skąd wiedział o której kończę) i żebym zostawiła TŻ , bo mało zarabia on jest lepszy i się nami zajmie. Mówię wam o wielu sytuacjach aż mi ciężko pisać bo moja głupota w tamtym związku nie miała granic
Stary 2013-04-12, 20:00   #3697
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
8 kg to malutko super
Te 8 to na dzień dzisiejszy, ale odkurzacz mi się co raz częściej włącza
Cytat:
Ehhh ja to nie wiem jak się zaczyna układać to musi się spsuć mój były facet do mnie wypisuje że dalej mnie kocha itp no masakra jakaś, po takim czasie po tym jak mnie traktował, chyba się załamie... Nie wiem czy mówić TŻ czy nie...
Powiedz, bo nawet jak się odczepi to lepiej żeby to wyszło na świeżo i od ciebie niż od osób 3cich albo przypadkiem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 20:02   #3698
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Te 8 to na dzień dzisiejszy, ale odkurzacz mi się co raz częściej włącza
Powiedz, bo nawet jak się odczepi to lepiej żeby to wyszło na świeżo i od ciebie niż od osób 3cich albo przypadkiem.
Masz racje idę mu powiem co i jak eh to się zezłości
Stary 2013-04-12, 20:03   #3699
Veronic
Wtajemniczenie

dobrej nocki
mam już dosyć kompa na dziś...
czekam teraz na Tż-ta aż po mnie przyjedzie i pojedziemy do domku,
bo jestem zmęczona leżeniem u rodziców

<<dzisiaj cały dzień TŻ działa z samochodem ( u teściów w garażu) - opony wymienia, coś tam z drzwiami i hamulcami robił... >> wiadomo, jak to faceci....
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:04   #3700
candace1
Zakorzenienie

[QUOTE=niunka045;40281391]Kierowniczka też teraz na zwolnieniu bo w ciąży więc może podała którejś z dziewczyn mój numer i się rozeszło same wiedzą jakie ja miałam z nim problemy... A ta jego przyjaciółka co najlepsze zna się ze mną od gimnazjum a z nim gdzieś od roku dwóch. No ale ja jestem ta zła bo go zostawiłam nie...[/QUOTE]
Matko - co za dziecinada
I dziękuję Ci Boże za moich normalnych znajomych - wiedzą, że tylko ja daję mój nr tel a jak ktoś go nie ma to ma go nie mieć

Ja bym tej dzioewczynie jakiegoś psikusa zrobiła w "podziękowaniu":brzyd al: Nawet wiem jakiego
Idę do wanny i do małej bo już mi suszy głowę żeby Hotel Transylwanię oglądać - BTW polecam - przesmieszna bajka

Do.. kiedyśtam. Pewnie jutra
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:14   #3701
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

[QUOTE=candace1;40281611]
Cytat:
Kierowniczka też teraz na zwolnieniu bo w ciąży więc może podała którejś z dziewczyn mój numer i się rozeszło same wiedzą jakie ja miałam z nim problemy... A ta jego przyjaciółka co najlepsze zna się ze mną od gimnazjum a z nim gdzieś od roku dwóch. No ale ja jestem ta zła bo go zostawiłam nie...[/QUOTE]
Matko - co za dziecinada
I dziękuję Ci Boże za moich normalnych znajomych - wiedzą, że tylko ja daję mój nr tel a jak ktoś go nie ma to ma go nie mieć

Ja bym tej dzioewczynie jakiegoś psikusa zrobiła w "podziękowaniu":brzyd al: Nawet wiem jakiego
Idę do wanny i do małej bo już mi suszy głowę żeby Hotel Transylwanię oglądać - BTW polecam - przesmieszna bajka

Do.. kiedyśtam. Pewnie jutra

Straszne co dla mnie to jest jakaś paranoja. Ta dziewczyna to typowa blondynka:banghead:
Can Ty nie zmykaj tylko mi tu powiedz jak jej nosa utrzeć.
TZ poszedł z psem czekam sobie ma niego. Po tych sobotnich akcjach to bedzie ciekawa rozmowa
Stary 2013-04-12, 20:22   #3702
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
O Matko... znowu mam skurcze... leżę dzisiaj cały dzień na kanapie u rodziców i od kilku godzin znowu mam twardnienia brzucha
aż oddychać nie mogę

TŻ jak mam twardniejący brzuch zawsze mówi :
"Biedny Wojtuś, świat mu się kurczy "
kochana, ja dzisiaj pytałam gina o to twardnienie - mój brzuch się tak śmiesznie odkształca i jest właśnie taki spięty, i jak piszesz - aż dech w piersiach zapiera gin mówił, że to są te skurcze H...-B... jak to się zwało??? że macica trenuje i na moim etapie (33tc) tak 6-7 razy na dzień mogę takie skurcze mieć.
jak tak na ten brzuch patrzę, no i czuję to napięcie, to się też aż martwię, jak to dziecko znosi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:26   #3703
maarchewka
Zakorzenienie

eh rozmażylam sie: http://www.youtube.com/watch?v=f2UyB9xPkcY

ja chce na dyskotekę albo wesele, albo na lekcje salsy..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:27   #3704
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ide do wanny,potem popcorn
O ja też dziś lub jutro planuję sobie zrobić popcorn , tyle, że ja obowiązkowo z sosem serowym- jestem pod tym względem nawiedzona

Cytat:
O Matko... znowu mam skurcze... leżę dzisiaj cały dzień na kanapie u rodziców i od kilku godzin znowu mam twardnienia brzucha
aż oddychać nie mogę

Veronic... i jak po 2h od napisania tego postu? Lepiej? Kurcze nieźle Cię łapie jak mimo leżenia masz takie mocne akcje

Cytat:
Ehhh ja to nie wiem jak się zaczyna układać to musi się spsuć mój były facet do mnie wypisuje że dalej mnie kocha itp no masakra jakaś, po takim czasie po tym jak mnie traktował, chyba się załamie... Nie wiem czy mówić TŻ czy nie...

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

jaka śliczna rączka
Biedna, w sumie nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Bo jak mówisz, że ten ex nawiedzony to żeby czasem nie było tak, że jak powiesz TŻ'towi to na siebie ruszą.
Ale myślę, że tak naprawdę to największa Twoja w tym rola. To Ty musisz powiedzieć, że ma się odczepić- i to porządnie, bez wyzwisk, ale stanowczo, że już Cię nie obchodzi, że nie życzysz sobie kontaktu i że jak będzie tak dalej to go o stalking oskarżysz, a później już konsekwentnie w ogóle się nie oddzywać do niego, nie odpowiadać.
A jak mimo tego np. po miesiącu nie przestanie to faktycznie możesz na policji zgłosić

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:32   #3705
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O ja też dziś lub jutro planuję sobie zrobić popcorn , tyle, że ja obowiązkowo z sosem serowym- jestem pod tym względem nawiedzona

Veronic... i jak po 2h od napisania tego postu? Lepiej? Kurcze nieźle Cię łapie jak mimo leżenia masz takie mocne akcje

Biedna, w sumie nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Bo jak mówisz, że ten ex nawiedzony to żeby czasem nie było tak, że jak powiesz TŻ'towi to na siebie ruszą.
Ale myślę, że tak naprawdę to największa Twoja w tym rola. To Ty musisz powiedzieć, że ma się odczepić- i to porządnie, bez wyzwisk, ale stanowczo, że już Cię nie obchodzi, że nie życzysz sobie kontaktu i że jak będzie tak dalej to go o stalking oskarżysz, a później już konsekwentnie w ogóle się nie oddzywać do niego, nie odpowiadać.
A jak mimo tego np. po miesiącu nie przestanie to faktycznie możesz na policji zgłosić
ja lubię na słodko

marchewka ale zapodałaś hita, chce domoweczke i ta piosenke

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 20:37   #3706
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mojemu tacie zdjagnozowali 3 lata temu raka.. Wszyscy czekaliśmy na wyniki jak na wyrok... Okazało sie ze ma białaczkę limfatyczną.. Powiedzieli, że nie da sie tego wyleczyć, ale żyje się z tym dlugo.. Abstrakcyjnie brzmi rak, zwłaszcza jak w rodzinie nikt wczesniej nie chorował, zawsze wydaje się ze nas to nie dotyczy i nas to nie spotka...

Suma sumarum nie jest źle. Najpierw byl rok chemii, czyli raz w miesiącu kilka dni w szpitalu.. Ale w zasadzie oprócz uciążliwego jeżdżenia i trochę oslabienia organizmu nie miał tato jakiś strasznych skutków- no włosy mu wypadłu, ale potem odrosly.. Potem przez rok był spokój, teraz znowu nawrót, trochę się wezły powiększyły ale znowu jeździ na chemie. i już się zmniejszają. teraz jest 2 dni w miesiacu..

Ważne w tej chorobie jest nastawienie.. Tato teraz trochę się załamał, że jest nawrót, ale jestem dobrej myśli.. Jest mlody i ma dla kogo walczyć - 3 wnuk się szukuje na świat i będzie potrzebować dziadka

Wam życzę zeby to był tylko fałszywy alarm..Trzymam kciuki
To też nie macie za wesoło
Mężczyźni jednak gorzej przechodzą wszelakie choroby...
Trzymam kciuki by było coraz lepiej

Cytat:

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

jaka śliczna rączka

Mówić, mówić, mówić!!!

Veronic a co do tego twardnienia, mi twardnieje po kilkanaście razy na dzień i na pewno nie jest to 10 ani 15 ;/ z tym, że na ktg nie wykazuje skurczy, a ktg dochodzi w tym momencie do 30 i jest niby ok - ruchy dziecka mogą to niby powodować... ale nie chce mi się w to wierzyć, bo wiem kiedy moje dziecko się rusza...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:39   #3707
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
To też nie macie za wesoło
Mężczyźni jednak gorzej przechodzą wszelakie choroby...
Trzymam kciuki by było coraz lepiej

Mówić, mówić, mówić!!!

Veronic a co do tego twardnienia, mi twardnieje po kilkanaście razy na dzień i na pewno nie jest to 10 ani 15 ;/ z tym, że na ktg nie wykazuje skurczy, a ktg dochodzi w tym momencie do 30 i jest niby ok - ruchy dziecka mogą to niby powodować... ale nie chce mi się w to wierzyć, bo wiem kiedy moje dziecko się rusza...
mi też twardnieje non stop a niby jest ok..
zobaczymy we wtorek na ktg co tym razem..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 20:44   #3708
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
mi też twardnieje non stop a niby jest ok..
zobaczymy we wtorek na ktg co tym razem..

właśnie sobie poczytałam co oznacza 30 proc na ktg no i, że to są te skurcze braxtona i ten pomiar jest w porządku o ile przy tym nie skraca się szyjka...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:46   #3709
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
właśnie sobie poczytałam co oznacza 30 proc na ktg no i, że to są te skurcze braxtona i ten pomiar jest w porządku o ile przy tym nie skraca się szyjka...
a 40??

Motylek-mamy tyle samo prawie napisanych postów

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-04-12 o 20:48
Stary 2013-04-12, 20:48   #3710
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

marchewka ale zapodałaś hita, chce domoweczke i ta piosenke
to jeszcze jeden na wizazową domóweczke: http://www.youtube.com/watch?v=q12oOIYHVDA

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:50   #3711
xal
Zakorzenienie

A gdzie Mysia i Hump? Czyżby zostały na wykład a nie tylko gratisy pozbierały ?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:51   #3712
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
to jeszcze jeden na wizazową domóweczke: http://www.youtube.com/watch?v=q12oOIYHVDA

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A gdzie Mysia i Hump? Czyżby zostały na wykład a nie tylko gratisy pozbierały ?
moze poszły na imprezę?
w końcu piąteczek

błagam wyobraźcie sbie już niedługo.. cieeepła,gorąca letnia noc, setki gwiazd, cisza zakłócona tylko brzęczącymi świerszczami, Wy w letniej sukience i śpiący w łóżku bejbik ot,taki spacerek

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 20:59   #3713
lonely_lady
Zakorzenienie

Kurde miałam nadrobić a zachciało nam się sałatki greckiej więc poszłam kroić
no i już zjedliśmy całą michę

Motylek - przytulam Cię mocno ja bym na Twoim miejscu pskorzystała z pomocy psychologa.. fajnie tak z kimś pogadać.. czasem to naprawdę może bardzo pomóc

Cytat:
tez chcę arbuziaka :<

przyjechał,przytulił,dał buzi w brzuch bo tęskni i kocha i pojechał do pracy..

ale się trzymam.. chcę już być PO i mieć swój mózg,i nie beczeć o wszystko...
jestem w szoku, separacja go tak zmienia.. czy może zaczął się martwić bo nie chce mu się u mamusi mieszkać..
ajjj.. trzymam jednak kciuki, żeby na dobre poprzestawiało mu się w tej głowie, żeby zrozumiał swoje błędy i się zmienił na zawsze... nie na parę dni..

----------------

zaraz postaram się nadrobić więcej

Cytat:
lonely- za udaną wizytę.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A Tż usatysfakcjonowała taka odpowiedź?
no właśnie nie za bardzo

Cytat:
oby udało Ci się namówić męża na sn
wiesz.. namawiać to ja go nie chcę, bo to moja decyzja i niby ja mam ostatnie zdanie.. chcę go tylko przekonać, żeby nie miał takiego wyimaginowanego zdania o cc i żeby dostrzegł też plusy sn

Cytat:
Kurcze jakiś dziwny ten gin. Wogóle mój też jakiś taki wczoraj nie bardzo. Zamiast wytłumaczyć i wogóle. Nawet Ci zmierzyć albo powiedzieć że nie ma co się martwić to nie przy porodzie i idź sobie babo do domu
:
no powiem szczerze, że troszkę się zawiodłam.. on taki konkretny jest.. jak o coś zapytasz to powie.. nie rozwodzi się na ten temat. Ale jak nie zapytasz to sam nic nie powie.. jest dobrym specjalistą, ufam mu, wiem że się zna... ale jakiś taki mało wylewny jest

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
lonely, za wizytę

za 32 tc )

Cytat:
A mówił ile Mistrzu waży?
no właśnie nie
ale nawet nie pytałam.. bo na ostatniej wizycie 6marca powiedział, że waży 1,7kg i jest duuuuży,
a jak pojechałam do innego gina na USG IIItrym trzy tygodnie później (czyli 27marca) to Wiktoś też ważły 1,7kg

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hmm... w sumie szkoda, że nie podjął tematu, ale może mężuś mimo wszystko przemyśli sprawę, poczyta jeszcze trochę na ten temat...? i się trochę otworzy na inne możliwości
no na następnej wizycie to już ginowi koniecznie przypomnij o tym paciorze!!! nie masz mieć już częściej wizyt?
szkoda, szkoda..
nie wiem jak z tymi wizytami, powiedział że kolejna 10 maja więc nie dopytywałam
ogólnie mój gin trzyma się teorii, że mój tp jest 30 maja
ja tam wolę opcję 20-23maja ( czyli te daty które zawsze wychodzą mi z usg u tego innego lekarza, który ma lepszy sprzęt )

Cytat:
Załącznik 5206795
Bartoszke wstydzioszek
słodziaczek

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

No i oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego
z tego co pamiętam:

Katate - trzymam mocno kciuki
ostatnio położna mi mówiła, że właśnie biegunka też może być objawem porodu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 21:12   #3714
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
szkoda, szkoda..
nie wiem jak z tymi wizytami, powiedział że kolejna 10 maja więc nie dopytywałam
ogólnie mój gin trzyma się teorii, że mój tp jest 30 maja
ja tam wolę opcję 20-23maja ( czyli te daty które zawsze wychodzą mi z usg u tego innego lekarza, który ma lepszy sprzęt )
ty weź uważaj na te terminy w razie skurczy jakichś musisz być zwarta i gotowa! też bym jakoś bardziej wierzyła w tego 20. maja...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 21:20   #3715
axella
Zakorzenienie

GG do axella

mam pop corn i film o zombiakach

a jutro śmigam z mamą na targ,bo sobota.. a na 15 na tego Bezpiecznego Malucha.ostatnia okazja by jako cięzarówka pójść na zlot z innymi ciężarówkami

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

http://tablica.pl/oferta/sliczny-woz...faa12fca;r:1;s jaaaaaaaaaki mega

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 21:36   #3716
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Jestem w szpitalu. Rano wysokie cisnienie i puls, do tego doszła biegunka. Myslalam ze to juz. Dostalam kroplowki, antybiotyk na paciora. Ale czuje ze jeszcze bez malego stad wyjde. Zobaczymy ...
trzymam kciuki żebyś wyszła jak najszybciej i to najlepiej z maleństwem
odzywaj się do nas co i jak

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jestem jeszcze bardziej chora. Cholera całą ciążę się broniłam przed choróbskami to mnie na końcówce dopadło. Tzn mam tylko katar i mam nadzieję że przejdzie. Normalnie to bym zażyła sudafed i po sprawie no ale przecież w ciąży nie wolno, więc dziś mam dawkę domowych sposobów. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
zdrowiej biedactwo

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 21:47   #3717
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Dziewczyny wy tego bio oil uzywacie Juz teraz czy dopiero po ciąży?
Stary 2013-04-12, 22:00   #3718
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
mojemu tacie zdjagnozowali 3 lata temu raka.. Wszyscy czekaliśmy na wyniki jak na wyrok... Okazało sie ze ma białaczkę limfatyczną.. Powiedzieli, że nie da sie tego wyleczyć, ale żyje się z tym dlugo.. Abstrakcyjnie brzmi rak, zwłaszcza jak w rodzinie nikt wczesniej nie chorował, zawsze wydaje się ze nas to nie dotyczy i nas to nie spotka...

Suma sumarum nie jest źle. Najpierw byl rok chemii, czyli raz w miesiącu kilka dni w szpitalu.. Ale w zasadzie oprócz uciążliwego jeżdżenia i trochę oslabienia organizmu nie miał tato jakiś strasznych skutków- no włosy mu wypadłu, ale potem odrosly.. Potem przez rok był spokój, teraz znowu nawrót, trochę się wezły powiększyły ale znowu jeździ na chemie. i już się zmniejszają. teraz jest 2 dni w miesiacu..

Ważne w tej chorobie jest nastawienie.. Tato teraz trochę się załamał, że jest nawrót, ale jestem dobrej myśli.. Jest mlody i ma dla kogo walczyć - 3 wnuk się szukuje na świat i będzie potrzebować dziadka

Wam życzę zeby to był tylko fałszywy alarm..Trzymam kciuki
\ dokladnie zawsze sie czlowiekowi wydaje ze to jego nei dotyczy i nie bedzie dotyczylo trzymam kciuki za tate i oby sil do walki mu nie zabraklo
Cytat:
aż oddychać nie mogę

oby nie bolaly tylko az takk i nie zrobuly sie regularne
Cytat:
Ja też myślę że u mnie nie widać, że to aż 12kg ale... może tylko mi się wydaje

Załącznik 5206795
ale piekne paluszki
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej hej
wpadłam Wam napisać że pobyt Maluszka w domu jednak zmienia wszystko definitywnie
ostatnie 24 godziny były lekko hardcorowe. Mały spał wczoraj do wieczora, a potem zaczął się budzić co chwila. spałam z nim w salonie żeby Mąż mógł do pracy wstawać i ciągle powtarzał się schemat - popłakiwanie - przewijanie - jedzenie - marudzenie - sen - w różnych kolejnościach. okazuje się że Przemuś generalnie ma problem z jedzeniem - ma niewyrżnięte z dziąsełek ale wystające dwa przednie ząbki i przeszkadzają mu przy jedzeniu - butelkę bierze do dzioba, zasysa ale niewiele mu leci, w nocy jadł co chwila średnio po 10 ml. i przez to po chwili zaś marudził o jedzenie ... mam nadzieję że z czasem będzie mu łatwiej i że się nauczy, teraz po południu zjadł 40 ml i padł
byliśmy z nim u pediatry koło domu żeby sprawdzić wagę, spadł na wadze trochę, ale przeszedł gruntowną kontrolę, został zapisany do ortopedy na usg bioderek, do poradni genetycznej (na wszelki wypadek, bo jedną stronę buzi ma "bardziej niż drugą" - lekko odkształcony nosek, uszko, oczko - minimalnie - i już na trzeci dzień widać że wszystko powolutku wraca do normy - w brzuszku musiał leżeć na jednej stronie buzi ciągle i przez to leciutka deformacja), w czwartek jedziemy do Zabrza do specjalisty od zębów niemowlęcych bo prawdopodobnie trzeba będzie je usunąć bo mu przeszkadzają w jedzeniu. i tu pochwała wielka dla szpitala - sami nas poumawiali na wizyty i załatwili wszystkie terminy
no a ja jestem ledwie przytomna, w szpitalu nie byłam w stanie spać, a w nocy mały ciągle wymagał uwagi i jakoś nie dało się, potem mąż jechał do pracy (niestety jego urlop ojcowski będzie wyglądał tak że będzie jeździł codziennie na 4 godziny do pracy :/), a potem poszliśmy do tej przychodni .... i to był wielki błąd jeśli chodziło o mnie, bo po południu chciałam się położyć na 2-3 godzinki a rana po cc zaczęła tak boleć że jak wstawałam z łóżka to pierwszy raz płakałam prawie z bólu i bardziej z przerażenia bo mąż jutro MUSI być w pracy do 16 od 6 i będę z młodym sama, a z tym bólem to po prostu nie wiem jak dam radę ...
no to tyle smęcenia, z pozytywnych rzeczy to mam nadzieję że zacznę je dostrzegać jak zacznę normalnie funkcjonować bo to że teraz leżę i umieram odbiera mi wszelką radość z życia. nawet dzieckiem nie umiem się zająć no nic, trzeba przeczekać, dobrze że mąż zakochany w maleństwie, ciągle się na niego patrzy, mówi do niego i ogólnie zajmuje się wszystkim.
ach jaka ty dzielna babka jestes.... wierze ze bolii nawet wiem jakkk i to wstawanie ale dasz rade bo wyjscia nie masz , najwazniejsze ze blizej jest do tego ze juz niedlugo nie bedzie bolalo jeszcze pare dni wez paracetamol a jak nie karmisz to ketonal - napewno pomoze i odpoczywaj wiecej w ciagu dnia .... trzymam kciuki za zabki mlodego , super ze w szpitalu wszedzie Was poumawiali, bo normalnie to sie chyba nie dzieje nie...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 22:25   #3719
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli chyba wrzucała można by nas za niezły worek treningowy uznać
moja ma chyba wykupiony jakis pakiet vip, bo dzwoni bez limitu

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
nade mną tez.. Ja karmelowego jadłam ale ten classic mnie kusi i dostaliśmy kupony do Maca
mamusia mi przyniosla duuuuzo kuponow (a moze wnuczce? ) a ja zainstalowalam aplikacje w telefonie

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Potem poszliśmy na USG, więc przyszedł też Tż.
Zapytał o cc, ale gin ironicznie zapytał "po co cc" lepiej spróbować sn, sala cięć jest blisko więc zawsze można przejść na cięcie. A jak już się zacznie akcja porodowa to dla dziecka lepiej.
Myślałam, że jskoś fajnie wytłumaczy mojemu Mężulkowi, że lepszy jest poród sn niż cc.. ale niestety takiej rozmowy nie było. Krótko tylko skwitował, żeby spróbować sn.
Wtrąciłam się, że Mąż się martwi że mam wąskie biodra i nie dam rady sn, ale ja mam jednak nadzieję że się uda.. i zapytałam czy może mi zmierzyć miednicę.
za wizyte, wyniki i pozostanie "szczupla" w ciazy mnie sie niestety nie udalo hehe.

a co do gina, moze nastepnym razem jasniej mu powiedz, ze maz ma watpliwosci, ze namawia cie na cesarke...niech gin mu wyjasni co i jak, zeby juz nie suszyl Ci glowy tym tematem.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A ja najbliższego maca mam 30km od domu, a ostatnio jak byłam w galeri to była zepsuta maszyna do lodów...

Kurcze musze jakaś kolacje zjeść, ale nie mam na nic ochoty...
chyba bylas wtedy co ja, bo tez uslyszalam, ze zepsuta

ja ostatnio mam ochote na wszystko i troche mnie to juz przeraza - ten wieczny glod. staram sie zapchac owocami, jogurtem itd. ale to malo skuteczne

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nawet mnie nie ruszają te wasze opowiastki o lodach jak mam ochotę na słodkie, to wolę sobie zrobić takie szybkie lody z mrożonych truskawek z dodatkiem maślanki... od czasu do czasu wezmę jakieś lody waniliowe, a do tego robię polewę np. z malin na gorąco
mniam jaka uczta! przypomnialas mi o moim letnim deserze - zapiekanych malinach...mniaaaaaam

http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/p...onka_4558.html

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
oj to mi się przypomniało jak moja mama mi taką kuchnie ful wypas urzadzila.. zrobila mi kuchenkę gazową z pudełek, oklejona była chyba kartonem, miała takie kółka na garnki i pokrętła z brystolu.. jeszcze byl stół ze skrzynki i drewniane krzesełka.. i chyba szafka kuchenne tez z pudełka.. no i mieliśmy taką małą maszynkę dziecięcą do mięsa i robiliśmy z bratem kluski..
takie "tworcze" zabawki sa najlepsze a ile przy tym frajdy...siostra niedawno zrobila z mlodym telewizor. kartonowe pudelko, wyciety ekran, wewnatrz jakis obrazek, ktory namalowal. z boku przyczepione opakowanie po tabletkach (zmiana kanalow) i z drugiego listka pilot antena...taki starodawny model swietna sprawa i niepotrzebne fundusze.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 22:30   #3720
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
znając mojego tatę i moją mame to wszytsko będe mieć zrobione pięknie
moja mam robiła kiedys uszyty serwis do herbatki
w takim worku http://www.garnek.pl/annetka/19093365/worek
taakie herbatki i ciastka http://www.garnek.pl/annetka/1898770...ycze-do-zabawy ale gdzie sa do cholerki fotki filizanek szydełkowych?
nie wazne,tez sa do kompletu
suuuper. moja siostra tez uwielbia tego typu zabawy...wiekszosc kuchennych dodatkow zrobila z masy solnej jakies mini pizze, buleczki, parowki itd.

dekoracja tortu...tez z masy solnej albo modeliny utwardzanej w piekarniku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekor1.jpg (124,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekor2.jpg (50,5 KB, 21 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości