|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6091 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Jeżeli masz zamiar się wybawić, wyszaleć i wyskakać, to bez dobrego stanika będzie kiepsko, piersi mogą być jeszcze obolałe. Ale jeśli wybierzesz opcję: ładnie wyglądać i mało się ruszać możesz na te parenaście godzin nie zakładać stanika. Ale wiesz jak to jest na weselach, zawsze jakiś wujek/dziadek porywa do tańca Zawsze możesz jeszcze mieć drugą kreację, pod którą założysz sportowiec, a na obiad wyskoczyć w mega sukience bez pleców i bez stanika
|
|
|
|
|
#6092 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
No i piątek
![]() Ninka - daj znać co powiedział lekarz. Ja 12 dni przed op nie brałam już leków.. ale gardło płukałam nadal bo bałam się, że może być niedoleczone. Siedziałam jak na szpilkach, żeby tylko z każdym dniam czuc się lepiej.. miód, cytryna.. bo to był czas okropnych infekcji, a ja miałam już zorganizowaną opiekę nad dziećmi po op i trudno byłoby mi to wszystko przekladać. Kicia - ja Cię rozumiem z tymi krzakami.. jak już się zacznie to ciężko przestać. Miałam to kiedyś z grzywką i samodzielnym jej skracaniem A propos włosów to właśnie się dziś do fryzjera wybieram znudzona - więc zmiany będą - oj tak!To ja mam prośbę do Mayi: proszę o jakieś usystematyzowanie kwestii biustonoszy - od kiedy, jakie, na jak długo? Strój kąpielowy - jaki bezpieczny? Co ze spaniem - bez? topy? Może jakieś linki do ciekawych modeli. Bo już się w tym gubię... Na co zwrócić szczególną uwagę...? ![]() Co do wyjścia bez biustonosza po 3-4 tyg to może byc ciężko - moje już mają 3,5 tyg i kiedy ściągam biustonosz przed kąpielą, a nie zakłam tuż po (bo np. rozmawiam z mężem ) to po ok 10 min czuję, że one się trochę na boki rozchodzą, tak jakby zbliżyły się w stronę pach. Poza tym są tkliwe i odruchowo się bronię przed dotykiem.. Aaa i gdzie jest Margo? Proszę tu cos zameldować o samopoczuciu własnym... |
|
|
|
#6093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A i zapomnialam sie przywitac z samego rana.
|
|
#6094 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kurcze.. a nie wiem czy uda mi się gdzieś wyjechać do ciepłych w to lato...liczyłam na nasze klimaty...
|
|
|
|
|
#6095 |
|
Raczkowanie
|
Co do długoterminowej pogody to takie trochę wróżenie z fusów więc w to wierzyć nie należy, a tym bardziej przejmować się
Przesyłam Wam linka do norweskiej strony z prognozą pogody. Sprawdza się naprawdę (podobno mają najnowoczęsniejszy na świecie sprzęt pomiarowy) ![]() http://www.yr.no/ nalezy wpisać w górnym okienku miejscowość i już mamy prognozę - z podziałem na pory dnia. Długoterminowa jest w zakładce po lewej stronie >langtidsvarsel< |
|
|
|
#6096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie chyba nawet z tego ciesze bo jak dojdzie u mnie wszystko do skutku to chyba nie chcialabym slonca i tez dlatego rezygnujemy z wakacji w tym roku .A jak sobie tak czytam,ze dziewczyny i 2 i 3 miesiace po op ``czuja``swoje cycuszki to ja bym zle sie czula na wakacjach bo zanim w pelni korzystac z urlopu to pewno bym najwieksza uwage skupiala na czym innym ![]() Pozatym witam z rana
|
|
|
|
|
#6097 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po przerwie
Miałam szpital w domu - ja chora, Tż chory i Młody oczywiście też załapał, także do niczego głowy nie miałam, teraz jeszcze roczek mam na głowie, więc cycki jakoś schodzą na drugi plan. Nawet nie mam kiedy zdjęć zrobić, a stuknie im zaraz 8 tygodni ![]() Idę Was ponadrabiać
|
|
#6098 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mam do Was pytanie.. tak mnie naszło. Czy jest jakiś sposób, żeby sutki były ładnie sterczące cały czas, a nie takie miękkie? Nie mówię o zimnej wodzie czy takich krótkotrwałych sposobach, tylko o czymś na dłużej...---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#6099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#6100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie gorączkowałam,kaszel + ból gardła mięśni i katar jakoś 5 dni później byłam operowana,fartem już bez choróbska przypominałam o przebytym przeziębieniu nie widzieli przeciwwskazań po op. wszystko było ok ale jednak osłabiony organizm i to małe przeziębienie po około 3 tygodniach wróciło z 39 stopniową gorączką,zawalonym gardłem. Komplikacji jeżeli chodzi o op. nie było no ale pierwszy lepszy wiaterek i wróciło ze zdwojoną mocą
|
|
|
#6101 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to zaprojektuje sobie jednak sukienkę taką, pod którą można założyć stanik sportowy...hmm, a już myślałam, ze będzie tak pięknie no nic, powinnam się raczej martwić operacją a nie weselem ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
dziewczyny dziękuje, normalnie niedoinformowana jakaś byłam - nie, nie, to ja nie chce ryzykować, i tak jak napisała Maya, po operacji zobaczę co i jak, nie ma co teraz planowac widzę
|
|
#6102 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
![]()
|
#6103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#6104 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry
Moje plany niestety się komplikują. Chciałam najpierw iść na konsultację w Warszawie do lekarza od którego są tu osoby ale niestety tam jest teraz urlop i nie wiadomo do kiedy. U lekarki u której byłam rok temu w Gdyni też jest problem z terminem na czerwiec.Ale umówię się na konsultację , zobaczę co powie. Umówię się też do innego lekarza , jakoś nie bardzo mi pasuje ale pójdę i zobaczę. Jakoś źle się układa. Żeby tylko coś dobrego z tego wyszło.---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- ninka28- ty też idziesz do tego lekarza o którym ja myślę. Termin operacji masz na 23.04 ? czy dawno dostałaś ten termin kiedy byłaś na pierwszej wizycie? I czy jak zadzwonię to będę rozmawiać z lekarzem czy z recepcją? |
|
|
|
#6105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- gawisz słońce dodzwoniłam się Pan doktor powiedział że jeżeli tydzień przed mi nie przejdzie to mam do niego zadzwonić no i mam brać dalej te tabletki z szałwii i wit C mam nadzieję że już nic nie podłapię i 23 będę szczęśliwą cycolinką ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- coś ostatnio Amorcio się nie odzywa
|
|
|
#6106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NIE MA CO JADXE DO KRK TAM WIEKSZE WKLADAJA HEHE ![]() ja z podobnymi gabarytami i pipcie takie male mi chca wkladac :P phiii ![]() sliczneeeeee
|
|
#6107 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ninka28;40280558]ja jak poszłam na konsultację to od razu umawiałam termin a byłam miesiąc temu dostała bym szybszy termin ale robiłam szczepionkę na żółtaczkę i po drugim szczepieniu trzeba 2 tyg odczekać i potem jeszcze okres mam więc wyszło na 23 jak zadzwonisz na kom chyba 606 się zaczyna to z lekarzem będziesz rozmawiać bezpośrednio a panie z recepcji też podają do dr od razu bo on sam się umawia
![]() malwi, ja się umawiałam do tego doktorka przez recepcję i to wysyłając im maila!!Nie mogłm się do nich dodzwonić,a wówczas nie miałam jeszcze jego wizytówki. Panie odrazu praktycznie oddzwoniły i wtedy się umówiłam ![]() A termin sama sobie wybrałam,który wypadał za dwa miesiące i nie było z tym problemu.Potem niestety musiałam odwołać ten termin i też nie było problemu ![]() Ogladam Sekrety Chirurgii i chyba te operacje brzucha to są najgrosze...patrzeć nie mogę,to zajrzałam do Was ![]()
|
#6108 |
|
Raczkowanie
|
Hey Dziewczynki !
Witam po dlugiej przerwie , troszku mnie nie bylo i znowu tyle do nadrobienia !! zaleglosci mam w czytaniu ,jest to moja praca domowa na dzis ktora musze odrobic ;-P Edzia - dobrze , ze wyszlas calo z tego wypadku ! Zawsze znajda sie tacy wariaci na drogach:/ .. Zycze szybkiego dojscia do siebie ! Dziekuje rowniez za zaopiekowaniem sie wyliczanka ! ale ten czas zasowa....niedawno jeszcze widnialo ponad 90 dni do mojej operacji ..a tutaj zblizamy sie do 70 ![]() Teraz czas na Ninke - jeszcze 11 dni do operacji !![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O nieee! Ominelam Sekrety Chirurgi ... a czekalam tydzien ...zapomnialam ;/
Edytowane przez Kwiatuszekldn Czas edycji: 2013-04-12 o 23:13 |
|
|
|
#6109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarze niestety nie mogą sami ocenić jak to jest ubrać fiżbiny na cały dzień 6 tyg po operacji - a szkoda Ja zaproponuję taki grafik, piszcie swoje uwagi. Pierwszy miesiąc po operacji- stanik pooperacyjny w dzień i w nocy. Wg zaleceń pas pooperacyjny. Po pierwszej kontroli 4-6tydz do 3 /4msc- wygodny stanik np. sportowy, z dwoma miskami które są elastyczne i nie za cienkie. Piersi muszą mieć wygodnie i muszą być ustabilizowane bo po miesiącu zaczną się robić coraz bardziej ruchome. Elastyczna miska nie gniecie i nie niszczy naszej tkanki - to jest bardzo ważne podczas kształtowania piersi. Jeśli nie ma innych zaleceń - w nocy topik. Linki do wygodnych staniczków są w pierwszym poście wątku. 3 msc - 5/6msc - nadal najwygodniej jest w stanikach wygodnych. Piersi ciągle są obolałe, często tkliwe, jeszcze coś w nich zaboli i nadal nie są całkiem ruchome. Wszystkie modelujące kształt staniki się nie sprawdzają bo piersi umiejscowione w wymuszonych miejscach po dłuższym czasie po prostu bolą- a do tego po zdjęciu takiego stanika wyglądają "na zmęczone". To na prawdę widać kto nosi stanik z miską miękką a kto "męczy" i gniecie piersi w twardych stanikach lub na siłę je zbiera ku środkowi. Nawet odpowiednio dobrane fiżbiny- a więc okalające całą pierś - przeszkadzają. Oczywiście założone raz na jakiś czas po 3 msc - nie zrobią już nam krzywdy. W nocy topik- tylko mało ruchome piersi, o zbitej tkance, z małym implantem śpią na golaska Od 6 msc - można już wszystko bez obaw choć i tak najlepiej jest w stanikach wygodnych Piersi po karmieniach, zniszczone i te z dużymi implantami w nocy topik -na pewno piersią takie postępowanie nie zaszkodzi a wręcz pomoże w utrzymaniu skóry w dobrej formie.Co do strojów kąpielowych- podobnie jak ze stanikami. Teraz jest taki wybór że nie powinno być problemu ze znalezieniem stroju o właściwym kroju lub z miękką i elastyczną miską. Ważne jest by na plaży nie przegrzewać piersi do 6 msc. Więc często chłodzimy się w wodzie. Gniecenie piersi już zawsze jest niewskazane. Szkoda niszczyć naszą tkankę o którą trzeba dbać. Bo sam implant obciągnięty skórą nie jest ładny a gnieciona tkanka- zniszczy się , zrobi coraz cieńsza, rzadsza i zaniknie. Gniecenie piersi w za płytkich stanikach - rozciągnie okolice brodawki. Chodzenie cały czas w stanikach podnoszących piersi pod brodę też zniekształci nasze skarby- góra piersi się rozciągnie i zluzuje a brodawka będzie coraz niżej. Po zdjęciu stanika tak noszone piersi nie będą z całą pewnością pod bordą jeśli ktoś myśli że jak będzie tak podnosił piersi będzie miał zawsze wysoko jędrne piłki- myli się, stanie się dokładnie odwrotnie i z jędrnych piłek zejdzie powietrze po kilku msc.Cytat:
oj dobre. Chyba nasze dziewczynki dostają u Pana dr większe rozmiary po znajomości co oczywiście bardzo nas cieszyCytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||
|
|
|
#6110 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!!!
Bylam na drugiej konsultacji, wybralam dr E.S. Niestety nie jestem zadowolona...powiedziala, ze nie wlozy mi implantow, jedyne wyjscie to mastopeksja!!! wogole odradzala mi operacje a doradzala drugie dziecko!! a ja do niej ze nie planuje, a ona zebym sie dobrze zastanowila...ze lepiej wychowuje sie dzieciaczki razem... Nie moge pojac jak dwoch lekarzy postawilo calkiem inna diagnoze!!! M.M.K chce mi wlozyc okragle pod powiez a E.S zrobic mastopeksje.. i badz tu madrym!!!! Jak juz wroce do Anglii to wrzuce nowe zdjecie mojej wyjsciowki, bo juz sie zmienila, on sutka w dol mam 7 cm czy jest tutaj dziewczyna ktora miala tyle?
|
|
#6111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#6112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dodatek 2 rozne rozmiary :/
Edytowane przez takaja13 Czas edycji: 2013-04-13 o 12:21 |
|
|
|
|
#6113 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIENDOBEREK
Dziewczynki koffane potrzebuje pomocy Najadlam sie orzechow glupia ja i mnie wysypalo, a mam urodzinowe party dzisiaj wieczorem i musze wygladac w miare jak czlowiek Napiszcie mi jakie podklady daja dobry efekt A ja Wam zaraz wrzuce moj prezent urodzinowy, ktory sobie sama kupilam
|
|
#6114 |
|
Raczkowanie
|
Mayu dzięki za pomocną rozpiskę
Zabulek - ja używam na codzień Max Factor - Lasting Performance (idealnie się rozprowadza, bez efektu maski, ładnie kryje i nie zapycha - ale kosztuje sporo bo ok 60 zł więc nie wiem czy na jedno wyjście się opłaca... może jakąś próbkę czegoś dobrego dostaniesz w drogerii/aptece?) |
|
|
|
#6115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- [QUOTE=zabulek1;40288396]DZIENDOBEREK Dziewczynki koffane potrzebuje pomocy Najadlam sie orzechow glupia ja i mnie wysypalo, a mam urodzinowe party dzisiaj wieczorem i musze wygladac w miare jak czlowiek Zabulek1 jesli Cie wysypalo to potrzebujesz podkladu kryjacego, polecam revlon colorstay.
|
|
|
#6116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli nie malujesz się na codzień, to myślę, że wystarczy. Z Garniera kupiłam ostatnio za 14 zł. |
|
|
|
|
#6117 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczynki
Zaraz lece cos kupic, narazie siedze z sudocream na twarzy ![]() Krem BB uzywam , mam normalny, przeciw zmarszkom hehehe i ten matujacy tez, ale on mi nie zakryje A tu moj prezent, kupilam sobie sama, a co tam
|
#6118 |
|
Wtajemniczenie
|
Unsafe girl Twoj avek mnie tak razi po oczach, ze juz wysypki nie widze
Piekne masz te rakiety
|
#6119 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#6120 |
|
Zadomowienie
|
sluchalam przed chwila radia rmfm i mowili znowu o wadliwych implantach firmy pip ze podan pol tysiaca kobiet w pl ma je
przetsraszylam sie slyszac ta wiadomoscczytalam na innym forum ze podobno Pan Dr z czech tez kiedys stosowal jakies tansze implanty poodbno kiepskie niech sie wypowiedza te dziewczynki ktore u niego robil .akie maja implanty i czy maja gwarancje.eh im wiecej czytam tym bardzije sie boje
żelusie od M.W 27 sierpien 2014 KOREKTA NOSA Edytowane przez madlen666 Czas edycji: 2013-04-13 o 17:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

A propos włosów to właśnie się dziś do fryzjera wybieram znudzona - więc zmiany będą - oj tak!
kurcze.. a nie wiem czy uda mi się gdzieś wyjechać do ciepłych w to lato...liczyłam na nasze klimaty...

a gnieciona tkanka- zniszczy się , zrobi coraz cieńsza, rzadsza i zaniknie.

Najadlam sie orzechow glupia ja i mnie wysypalo, a mam urodzinowe party dzisiaj wieczorem i musze wygladac w miare jak czlowiek