|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() dziękuję serdecznie za ulewę na godzinę przed wyjsciem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Aaa... wczoraj któraś zapytała mnie o wagę Wiktorka i powiedziałam, że nie wiem. Gin mi nie powiedział, a ja nie zapytałam..
Ale pierdoła ze mnie, bo przecież dostałam fotkę z USG i tam jest napisane ![]() Mały waży 2300 ![]() a ja od ostatniej wizyty przybrałam 3,5kg ![]() Cytat:
![]() ![]() w takim razie dalej zaciskam za Was ![]() ![]() Cytat:
![]() jakby kreseczki znikły to zrobiliśmy też dokumentację i mamy zdjęcie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholera ciezki temat.. moze umow sie jakos ze kolo wrzesnia sie to zrobi-warunki jeszcze beda a Wy z maluchem juz sie ogarniecie..? albo gdzies wyjedzcie na ten czas? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Zakorzenienie
|
Napisałam Tż...też się wkurzył. A czy przyjdą wcześniej...szczerze wątpie. Właśnie Tż mnie uświadomił, że w maju przecież jest długi weekend majowy i jeszcze Boże Ciało...
#3845 |
Zadomowienie
|
Hej laski
![]() no ja miałąm wczoraj wizyte, ale wróciłam późno wieczorem i niemiałam siły pisać, no wieć: Natalka waży już 2270, dziś mamy 34 tc 1d wiec ginka mówi że dobrze waży, rośnie miarowo sobie, pobrałą mi wymaz na paciora, wyszłą mi anemia mała, wiec żelazo od dziś biore , niby wszystko ok, łóżysko stopień 1, przepływy chyba ok bo niec niemówiła, pępowina jak była owinieta przy szyjce tak jest nadal, no ale szyjka sie skróciła, brzuch zatwardy, macica tez twarda i ginka boi sie bym jeszcze niurodziła ![]() ![]() ok teraz moge nadrabiać co tam słychać u was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | ||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja mam ciężką noc za sobą reasumując: 4 razy siku, 2 skurcze w nogach, musiałam wstać i rozmasować, jedna schadzka nocna do lodówki bo zgłodniałam i do 5.30 nie umiałam usnąć ![]() A wczoraj nie wytrzymałam i polałam sobie lody likierem czekoladowym, jakieś 20 proc. ![]() ![]() Rozgrzeszcie mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Raczkowanie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Jest taki ruch, ze laski na korytarzu leza. Ja wczoraj ostatnie wolne łóżko wziełam. Ale jakos duzo cc sie konczy. Zazwyczaj po terminie i nie ma zadnego rozwarcia ani skurczy to tnął. Ja na razie cwaniara bo rozwarcie mam a jeszcze nie boli bardzo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
Axella - fajny brzusio
![]() ![]() Chyba znalazłam na allegro pościel ![]() w komplecie jest także rożek i przybornik, a to też mnie interesowało zastanawiam się nad paseczkami capuccino jak Wam się podoba ? ![]() http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-z...169623095.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliiiiczniusia posciel ![]() ![]() ale mi cisnienie skoczylo, jakis szmatlawiec na fb : http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos...54267785_n.jpg do oddania 3 sztuki, jak nie to zostaną utopione/ Kalwaria Zebrzydowska, Wadowice, Kraków." koty.. malutkie,powinny byc jeszcze przy kociej mamie. blagam,jak czegos sie nie chce to sie zabija?! mozna oddac, do schroniska,komukolwiek..a le zabic?! jaaaaa ![]() ![]() ![]() wrrr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() szybkiego i bezbolesnego porodu dla Was dziewczyny będa dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super pamiatka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Zakorzenienie
|
l
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Raczkowanie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Ash na Lubartowskiej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wyprowadzenia się na kilka dni to jakby mi matka pokój posprzątała to bym go nie poznała...
![]() |
#3858 |
Wtajemniczenie
|
Ja po wczorajszej wizycie w porządku. Szyjka długa, zamknięta, łożysko pierwszego stopnia czyli chbya dobrze?
mam skurcze przepony bo macica jest wysoko, powiedział mi zebym brała magnez a pozatym musze jakos to przetrzymać bo to normalne jak na tym etapie ciąży. Mała waży 1750g ![]() ![]() ![]() wymiary dziecka odpowiadają 31 tyg a ja dzis końce 32 no ale gin mówił żebym się nie martwiła, teraz podobno jeszcze może być większa rozbierzność terminów przy końcówce. muszę zrobic hbs |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spadam się szykować na tego Bezpiecznego Malucha ![]() znów słońce..za cholere nie wiem jak się ubrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki, powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety cyborg ze mnie żaden ![]() ![]() a co do rekonwalescencji po cc to najgorzej wstać. po "nocy" i leżeniu wstawanie zajęło mi dobre 2 min i klęłam z bólu. a teraz od 11 ciągle na nogach bo mały marudzi, muszę się ogarnąć bo zaraz rodzina będzie więc nie zwracam uwagi że boli. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia, oby szybko udało Ci się wyspać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę fajnych prezencików, oczywiście pozytywnie ![]() a z kuzynką niefajnie.. takie ataki podobno bardzo bolesne są.. Tobie życzę zdrówka, nie daj się choróbsku, próbuj z czosnkiem. Na mnie działa zbawiennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
spadam,mam nadzieję że się dokulam
![]() papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- trzymay kciuki i czekmay na maleństwo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w ogóle zauważyłyście, ze w naszym wątku póki co jest naprawdę fajnie z tymi porodami. Te, które rodzą są zaledwie o 2-3 tygodnie przed terminem czyli właściwie prawie w terminie. Super, byle nam tak do końca zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z innej beczki, zachorowałam na taki kolor włosów kasztan.jpg I od kilku dni chodzę i się zastanawiam czy przy następnym hennowaniu mieszać mój jasny brąz z odrobiną naturalnej henny ( czerwonej) czy nie ![]()
![]() |
#3870 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ja mam 3
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba każda z nas zaczęła ostrzej przygotowania po tym jak Przemuś pojawił się na świecie! Cytat:
Ostatnio kupiłam "Mężowi" Somersby. Prawda była taka, że miałam nieziemską ochotę na łyczka... (i łyczka tylko wypiłam) Też mi się oberwało, ale przynajmniej zaspokoiłam swoje pragnienie ![]() Cytat:
![]() Ash- ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.