![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Cytat:
![]() Ja miałam trochę inaczej, większość skupiła się na polikach i czole, teraz poliki są całkowicie zryte bliznami. I miałam wręcz wielkie wulklany wielkości paznokcia, które widać było z kilku metrów (zachowałam nawet jedno zdjęcie). Ale to była moja wina + koleżanki, która namówiła mnie na solarium. Teraz mam trądzik grudkowo-krostkowy. Zaleczyłam hormonami +benzacne 10%. Ale 15 lat się męczę z gównem i mam przez to zryty beret. W cudowne diety nie wierzę, nie pijam alkoholu, nigdy nie paliłam, nie jadłam ciężkich sosów, chipsów, gazowanych napojów, rzadko fast food. Jedynie co to czekolada. Ale teraz też przystopowałam. Suplementuję się tylko liściem oliwynym czasem olejem z wiesiołka/ogórecznika. Ja bym się zdecydowała na izotek. Ale teraz większy problem stanowią dla mnie dziury i z nimi chce coś porobić do wakacji.
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2013-04-13 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale teraz z moją twarzą nie jest, tfu tfu tfu, źle, więc już nie żałuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie to raczej ostateczne wyjście ale nie zawsze aż tak duże obciążenie. Moim zdaniem po pierwsze skutki uboczne są demonizowane(no jak np. słyszę że panna biorąca izo przeżywa że ma wysuszoną wszędzie skórę) po drugie naprawdę nie wszyscy je mają(czego ja np. jestem przykładem) a wręcz dużo osób tych naprawdę dotkliwych w ogóle nie doświadczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja zawsze trafiam na opinie, że to ma bardzo zły wpływ na płód i nawet po zakończeniu kuracji trzeba przez jakiś tam okres czasu uważać, bo dziecko może być chore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
To oczywiście. Chodziło mi o to że słyszałam o lekarzach którzy rozumieli sytuację tego, że dla kogoś tabletki to nienajlepszy pomysł i mnóstwo skutków ubocznych i nie kazali od razu podpisywać oświadczenia i wykupywać tabletki ale np. słuchali jaka jest sytuacja i konsultowali inną metodą antykoncepcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja brałam Tetratrysal przez 3 miesiące i chyba z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że pomógł. Wiele osób pisało o skutkach ubocznych.. Mi podczas brania wypadało tylko trochę więcej włosów niż normalnie (całe szczeście i to minęło), a jeżeli chodzi o wysyp po odstawieniu to nic takiego nie miało miejsca. Co prawda Tetratrysal nie wyleczył trądziku w 100%, ale dzięki niemu pozbyłam sie gól na prawym policzku. Teraz walczę już tylko z przebarwieniami i i kilkoma podskórnymi zaskórnikami na policzkach, które widoczne są pod światło. Trzymajcie się dzielnie! ![]()
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Za zabieg płacę 200zł, jeśli jest słabszy kwas to z mikrodermabrazją w cenie (nie dolicza mi za nią dodatkowo) a ostatnio przy pirogronowym już bez bo by mnie chyba do kości wypaliło, ostatnio był to kwas 60% i skóra się tak do 6ego dnia złuszczała i poprawa bardzo duża
![]() ![]() Cytat:
Axotret, 7 mies 40mg na dobę, ważę niecałe 70kg ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Dzięki i wzajemnie. Zdjać nie robiłam.
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
visionAM nie wiem co ci poradzić odnośnie izoteku. Rzeczywiście w makijażu nic nie widać (swoją drogą - wyznaj jaki to podkład, korektor?), a bez - taki stan cery mam w okresach poprawy. Blizn też u ciebie za bardzo nie widzę. A robiłaś badania hormonalne? Jeśli z nimi byłoby okej, to zdecydowałabym się, bo jednak szansa na poprawę jest.
Btw cudne kreski ![]() alkaxydziękuję za odpowiedź, choć nie ukrywam, że wolałabym żebyś napisała coś zgoła odmiennego. A skąd jesteś? (w sensie skąd dermatolog) I co stosujesz aktualnie? Jeśli chodzi o tabsy i izo, to chociaż u mnie problemu by nie było ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2013-04-13 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ODRADZAM!!! Przede wszystkim jest to osoba tak niesympatyczna i tak materialnym podejściem do pacjenta, że zwyczajnie nie chce się do niej chodzić. Przepisała mi za niewłaściwą dawkę Izoteku, przez co musiałam powtarzać kurację. Ponadto strasznie naciągała na wizyty;/ Polecam z tej samej kliniki (Nova Derm) dr Monikę Serafin - sposoby leczenia mają takie same, a przy tym dr Serafin słucha pacjenta, a nie tylko siebie, nie naciąga na wizyty, bo zdaje sobie sprawę, że leczenie jest drogie samo w sobie - dawała mi recepty na 3 opakowania, a Kryst a 1 - specjalnie, żeby chodzić do niej co miesiąc - duża nieuczciwosć zważywszy że kuracja tego nie wymaga (jeśli wyniki są w normnie to wystarczą kontrole co 3 mc-e). Jednym słowem - dr Kryst jest jednym z trzech najgorszych lekarzy jakich spotkałam w życiu. Jeśli chodzi o samą poradnię na Koszykowej, to umówienie się telefonicznie nie jest wcale takie proste ![]() Czyli typowe dla państwowej służby zdrowia. ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- visionAM, też mam podobną cerę ![]() Znalazłam taką maść - Kailas - czy któraś z Was stosowała? Ja kupiłam i dziś się dopiero posmarowałam, więc jeszcze nic nie powiem ![]() Edytowane przez Kasjopeja 2am Czas edycji: 2013-04-14 o 00:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
VisionAM, ja miałam bardzo podobną cerę jak zaczynałam kuracje Izotekiem
![]() Akurat u mnie to źle sie skończyło, ze mój lekarz tak lekko podchodził do sprawy. Syklamen, ja od dawna podejrzewałam, ze pewne rzeczy (maką, mleko) sprawiają ze bardziej mnie wysypuje. Dwa dni temu byłam na testach alergicznych i się sprawdziło, plus jeszcze kilka alergenów. Tak naprawdę dalej na 100% nie wiem czy to jest przyczyną, ale za jakiś czas zamierzam się odczulać, na pewno nie zaszkodzi. A, widze lekką popraw od kiedy regularnie piję bratek i olej rokitnikowy (to drugie akurat na co innego muszę).
![]() |
![]() |
#372 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kresek - dzięki ![]() Cytat:
![]() Namiary mam od dobrej koleżanki, która się tam leczyła przez ponad rok. Teraz ma piękną cerę, jedynie niewielkie nierówności jej zostały, ale niweluje to różnymi zabiegami. Wypowiadała się bardzo dobrze o dr Kryst i polecała mi ją, nie powiedziała ani jednego złego słowa. O tych zapisach i kolejkach mówiła, że najlepiej dzwonić około 11 albo o tej godzinie podejść tam samemu. Kurde teraz to już nie wiem co robić ![]() Może będę próbowała dobijać się do tej lekarki, którą Ty polecasz. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Robienie konkurencji antyreklamy na wizażu od jakiegoś czasu modne
![]() ![]()
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Używam 180 do cery tłustej, wcześniej używałam 150 (jeszcze jaśniejszy), ale był trochę za jasny. Jest chyba jeszcze odcień 100 albo coś takiego - bardzo bardzo jasny.
Ogólnie u mnie podkład sprawdza się idealnie, trzyma się bardzo długo bez poprawek, matuje, całkowicie kryje dosłownie wszystko, zlewa się z cerą, nie odznacza się, nie tworzy efektu maski, nie uwydatnia suchych skórek. Zapychać - mnie nie zapycha, zresztą kiedyś sprawdzałam jego skład sama, posługując się wizażowym słownikiem i wypadł OK. A nawet jak tutaj się wklei skład i wciśnie "analizuj" to większość składników jest w porządku, tylko kilka może, ale nie musi zapychać: http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Jestem z Krakowa. I tutaj mogę polecić dermatolog, u której robiłam kurację izo(wylicza dawkę, wysyła na badania). I tu na wizażu ktoś mi ją polecał i była polecana na izotek.pl - dr Molik. Teraz stosuję retin-a, ale klucz jest w tym, że w końcu nie ma zmienych maści co 3-4 miesiące, tylko długo stosuje jedną rzecz(nawet jak na początku nie ma poprawy). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Cześć, co do stanu cery (mam w sumie taką samą jak visionAM to zauważyłam, że u mnie niesamowity wpływ ma to czy się wyśpię czy nie. Jak mam taką noc, że nie mogę spać to cera od razu gorsza a jak śpię kilka dni pod rząd tak normalnie ponad 8h to cera od razu ładniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Przyczajenie
|
Hej, ja jeszcze co do poprzedniego postu ze zdjęciami. Moim zdaniem masz całkiem dobrą cerę bez makijażu. Na pewno nie powinnaś eksperymentować z retinoidami bo one dają chyba więcej szkody niż pożytku, a Twoja skóra nie jest w tragicznym stanie. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Jeśli chodzi o trądzik to jestem już prawdziwą weteranką. Pryszcze mam od początku gimnazjum, a teraz, przeżywszy 21 wiosen mogę powiedzieć, że najgorsze mam już za sobą. Pamiętam te okropne ropne pryszcze, które atakowały mi twarz, zawsze kilka jednocześnie. Nie dało się ich niczym zamaskować. Może nie były wielkości 5 złotówek, ale pozostawiały czerwone ślady, w najgorszym przypadku blizny. Zaskórniki, podskórne gule, dla nastolatki z nadwagą i kompleksami, przekonanej o własnej nieatrakcyjności od zawsze to był prawdziwy koszmar. Przeszłam przez maści, żele, antybiotyki, przesuszoną, łuszczącą się skórę, większość drogeryjnych kosmetyków anty. I nic. Dopiero teraz, z wiekiem przyszła jako taka poprawa. Ropne pryszcze wyskakują mi od czasu do czasu, zaskórniki są, ale już tak bardzo mi nie przeszkadzają, z resztą dostałam na nie epiduo, zaczynam kurację. Przez te wszystkie lata wydałam mnóstwo pieniędzy na "magiczne kosmetyki". Aż w końcu zrozumiałam, że mi tylko szkodzą. Sporo czasu spędziłam na obserwacji swojego organizmu. Okazało się, że najlepiej moja skóra reaguje na delikatne żele myjące (i to wczale nie jakieś super drogie, micelarny z Biedronki się sprawdził!), toniki bez alkoholu, kremy do cery suchej czy wrażliwej. Zauważyłam, że wysypywało mnie przed okresem oraz po wszystkich tzw. zupkach chińskich. Wniosek? Wysoko przetworzona "żywność" nie jest dla mnie i tylko mi szkodzi. Zimą mam pryszcze na linii żuchwy, ponieważ tam ociera się kołnierz z płaszcza. Tak samo na policzkach - od dotykania. Ostatnio pomyślałam, że warto by było zbadać hormony pod tym kątem - estradiol, FSH i LH. Czekam na wyniki. Teraz na szczęście już samoocena mi wzrosła. Mam kochającego chłopaka (też miał problem trądzikowy i to gorszy od mojego, więc doskonale się rozumiemy), lepiej się ubieram i bardziej o siebie dbam. Zauważyłam, że ludzi wcale nie zwracają uwagi na stan mojej cery, tylko podczas rozmowy patrzą mi w oczy, z czego bardzo się cieszę, bo mam ładne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
Masz rację. Ja mam trochę mniej, ale też wiem jaki trądzik bywa uciążliwy i jak obciąża psychikę. Ogólnie zauważyłam, że im mniej się tym człowiek przejmuje tym mniej tego jest (pryszczy, gul itp.). Czy Wy też tak macie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Raczkowanie
|
15 LAT^^ Winner! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]() Co do lekarzy, to przerobiłam już masę. Obecnie chodzę do Dr Bartosza Pawlikowskiego. Jako pierwszy dał mi listę badań, które muszę wykonać. Stety, niestety, wszystkie są w normie. Mam iść do niego z wynikami, ale się zastanawiam czy najpierw do niego czy do endokrynologa. On twierdzi, że jeśli 3 kuracje Izo mi nie pomogły, to coś jest nie tak w organizmie, a ja już pomysłu nie mam co. Tak czy inaczej skórę mam coraz tłustszą, włosy szybciej zaczęły mi się przetłuszczać. Jak byłam u niego na pierwszej wizycie to polecił mi peeling w swoim gabinecie. Nigdy takiego peelingu nie robiłam i zastanawiam się czy nie spróbować - może nie zaszkodzi,. Tak czy inaczej - bez trądziku wyglądam pięknie,a z trądzikiem jak baba jaga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Ja przestałam wierzyć w lekarzy. Starali mi się masowo ten trądzik podsuszyć. Przechodziłam przez Brevoxyl, Differin, Benzacne, Acnederm... Mikrodermabrazję miałam, kwasy też - efekt fajny, ale skóra szybko wracała do stanu wyjściowego. Obecnie stosuję Triacneal, naturalne serum (BU, olejki Alterra), nawilżające kremy, glinki kosmetyczne (czarną i błękitną), peeling enzymatyczny i jest dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się sporo męczyłem z trądzikiem, przy okazji lekarze zniszczyli mi zdrowie i to za duże pieniądze. Stosowanie tabletek i kremów jest pozbawione sensu bo to działanie na skutki a nie przyczyny, a przyczyną trądziku w przeważającej ilości wypadków jest toksemia i jedynym sposobem na wyleczenie jest prowadzenie zdrowego trybu życia, oczyszczanie organizmu, głodówki itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-04-15 o 09:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie zgodzę się co do głodówek. U mnie natychmiastowo pogarszają perystaltykę jelit, a kiedy tylko pojawią się zaparcia, trądzik momentalnie się zaostrza. Może komuś głodówki pomagają, ale ja wolę jeść regularnie i po prostu zdrowo ![]() Właśnie, dziewczyny, jeśli macie problem z zaparciami, to może być nie tyle przyczyną trądziku, co przyczyną pogorszenia. Jeśli chcecie, mogę coś podpowiedzieć, bo całe życie się z tym męczę i o ile trzymam się narzuconego reżimu, jest dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, a co sądzicie o saunie? Ja mam wrażenie, jak już wyżej pisaliście, że po wysiłku fizycznym i spoceniu cera jest lepsza. Próbował ktoś może sauny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Ja o tych zaparciach i perystaltyce jelit chętnie poczytam
![]() Co do sauny to słyszałam różne opinie, na pewno nie można stwierdzić, że każdemu pomoże albo każdemu zaszkodzi, ale ja osobiście nie chodzę, bo wiem jak moja skóra reaguje na wysokie temperatury i nie uważam, żeby mi to pomogło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.