|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Nuna wszystkiego naj
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
maluska - gratulacje
katate - za rozwoj akcji nunka- wszystkiego naajlepszego!
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2013-04-14 o 10:25 |
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Happy mam nadzieję, że jesteś dziś cała happy po nocy poślubnej Gratuluję serdecznie Tobie i Twojemu mężowi, że wreszcie, po tylu przeciwnościach pozwolono Wam na to, co zawsze było Wam pisane - małżeństwo! |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekko po prawej tronie ..na zasięg ręki tak ![]() a jak jest pólka powieszona po prawej stronie (dla leworęcznych po lewej) to upadek jakiejkolwiek rzeczy spada obok.. taka mała refleksja.. no i szybko przewiesiłam półkę jak o mało małemu nie spadła na buźkę szczoteczka do włosków
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ ŚLUBÓW,URODZIN,IMIENIN, PORODÓW i wszystkiego bo cholera o niczym nie pamiętam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() kombinuje poki co
|
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najważniejsze że zrobicie tak jak wy chcecie ![]() Cytat:
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Happy dla was też gratulacje
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
nuna 100 lat
happy gratulacje i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie była taka pewna noszenia prawie metrowej wanienki pełnej wody...z tego co słyszałam to masakra jets i znajomi kąpią w kuchni albo łazience, bo nawet dla faceta to jest mega gimnastyka
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wanienkę ..nie wiem ile masz miejsca ..ale Ja bym wysuwała ją sobie na przeciw przewijaka..i tak na pół obrocie przenosiła maleństwo ..potem spokojnie ubrała ..przytuliła nakarmiła i do łózeczka.. ![]() posprzątała bym po kąpieli jak małe śpi słodko ..i raczej chowała bym zestaw kąpielowy do łazienki np
|
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeciez lazienke mam malutka i tam sie nie uda.. a z reszta co-gnalabym z lazienki z mokrym dzieckiem do pokoju? choooolercia,nie wiem moze podciagne wode do pokoiku? Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-14 o 10:41 |
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wanienki, ja kąpać będę w sypialni, koło łóżeczka bo nie mam miejsca w łazience... wanienka na stelażu, który codziennie będzie lądował w szafie a wanienka w brodziku wanienki pełnej wody nie mam zamiaru nosić ![]() żegnam się póki co, do wieczora |
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
co do sesji, tą bieliźnianą zrobiłam teraz, bo się boję jak na końcówce będę wyglądać
mogą rozstępy wyskoczyć a z ciuchową czekam na wiosnę
|
|
#4124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie..jest to wyczyn..dośc ze cięzko to jeszcze woda się rozhuśtuje ![]() Ja zawsze nalewałam wode wiadereczkiem..specjalnie kupiłam na tą okazję wiaderko....i git..nosił wode tż..a ja szykowałam szkraba do kąpieli...oczywiście temperaturę oceniałam Ja!
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pomysł jest dobry.. kurczaczki... ![]() no nic,ide bo sie przykleilam do wizazu jak glupia
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
ale przeciez tej wody do wanienki to nalewa sie troszeczkę wiec sadze ze tz da rade przenieść ja mam rozmiar 82cm i bede kapac w salonie bo łazienka za mała
|
|
|
|
#4127 |
|
BAN stały
|
nuna Wszystkiego najlepszego 100 lat
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdze,naleje i przetestuuje
|
|
|
|
|
#4129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
aaaa, nuna!!!!!!!!!!!
wszystkiego najlepszego Cytat:
mąż miał niezłego czuja
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
dużo sił życzę Katate oj Ty biedna, czekasz czekasz i dalej nic. Dużo sił życzę i cierpliwości. axella ja nie śpię od 5 trzeba było krzyczeć że jesteś ![]() katar mam mniejszy Mam zamiar isć jutro do dentysty niech zobaczy co to. Najlepsze że nie wiem który ząb boli bo czuję ból po całej lewej górnej stronie;/ a czasami nawet na dole. Matko jakie to okropne! z 20 lat nie bolał mnie ząb. No chyba że to boląca wychodząca 8, no ale żeby bolało aż tak?
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
27.04 to ja chcę urodzić
|
||
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Maluska i mezu maluski gratulacje!
Axella na mój gust się przeterminujesz i urodzisz 10 maja ![]()
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-04-14 o 10:59 |
|
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
Nuna najlepsiejszego
![]() Happy - wszystkiego najnaj na nowe drodze Przy okazji mam pytanie do już doświadczonych mamuś. Jak Wasze dzieciaczki zasypiały? mamy zgryza bo Przemek budzi się głodny, więc karmimy, przewijamy, kończymy karmienie bo po chwili się domaga znów, a potem on długo nie chce zasnąć - ponad godzinę trwa zanim zaśnie, i musi być najchętniej przytulony do nas w rożku i zasypia - jak go odkładamy do łóżeczka to płacze nawet jak zn im siedzimy i głaskamy itp. i nie wiem czy już go oduczać zasypiania przy nas? to takie maleństwo na razie że nie wiadomo cz już wychowywać pomału czy dawać mu jak najwięcej bliskości... tylko że w nocy jak tylko ja będę wstawać do niego to długo tak nie pociągnę - wybudza się na dwie godziny za każdym razem ... chyba że tak zwykle dzieci robią? |
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z psem ![]() Cytat:
No widzę, że już Ci Ash wypomniała sklerozę ciążową ![]() Kochana ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, bo ile złego może utrzymać jeden człowiek także no mam głowę w górze co do tego ![]() Nuna spełnienia marzeń i żebyś się zabrała za kompletowanie wyprawki!!! Happy byłam pewna, że to dziś ten ślub dlatego nic nie pisałam wczoraj!!! Wszystkiego dobrego na "nowej" drodze życia
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech maz bedzie wsparciem, powodem do codziennej radosci i dumy, a kazy wspolny dzien przynosi kolejne dowody milosci.ps. a Helence zycze duuuuzo rodzenstwa: tych Janisow (? Yianisów), Kostasow, Dimitrisów, Nikosów itd. ![]() |
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia współczuję zgagi, ja w dalszym ciągu nie wiem co to
![]() za 32 tcja mam maseczkę na buzi ![]() color za 33 tcvil też mam takie postanowienie a makijaż dopiero na spacerki![]() Kinga spałaś do 9? kobieto jak to zrobiłaś? chociaż muszę się pochwalić że nie licząc tego że wstałam na siku przed 5 i już nie spałam to w nocy nie wstawałam sukces axella chcesz kąpać Zu w pokoju? nie powinno się kąpać dziecka w tym samym pokoju co śpi (Ada chyba o tym pisała- trzeba przewietrzyć pokój itd) Ja będę kąpać w łazience lub w kuchni. Jeszcze nie wiem. |
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam z 16 lat jak pomagalam kapac bratanka i smigalam z jego wanienka :P moj chomik ma metrowa klatke i tez pelna kuwete (trociny, domki, kokosy, kolowrotki i inne cuda) sama jestem w stanie przetransportowac do lazienki. nie ma tragedii. a jesli kapia w kuchni to gdzie ubieraja malucha? na blacie? lazienka bylaby ok, gdyby nie fakt, ze w blokach jest naprawde mala...w pokoiku dzieciecym albo sypialni jednak lepsza temepratura.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

za rozwoj akcji 

Gratuluję serdecznie Tobie i Twojemu mężowi, że wreszcie, po tylu przeciwnościach pozwolono Wam na to, co zawsze było Wam pisane - małżeństwo!