|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezent dla Rosjanki
Dzień dobry. Mam ponad 16 lat i za dwa tygodnie wylatuje do Rosji ( do Moskwy ), mam tam spotkać się z Rosjanką, ona jest w moim wieku, bardzo interesuje się Polską i uczy się polskiego języka, chciałabym przywieść jej jakiś prezent, ale nie wiem co mogę jej kupić. Pomożecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla Rosjanki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mogę wydać około 200 złotych, ale nie wiem jakich ona kosmetyków używa, jaką ma cerę i co jest jej potrzebne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ale mogą to być tez balsamy, peelingi. Pamiętam, że był kiedyś wątek gdzie dziewczyna też szukała prezentu dla koleżanki z zagranicy i padały tam propozycje typu słodycze, przyprawy, pocztówki, polskie przepisy, ogólnie rzeczy od polskich producentów i takie, które są kojarzone np. z twoim rodzinnym miastem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Myślę, że uniwersalne kosmetyki typu jakieś masło do ciała, maseczka dodająca blasku włosom, jakaś mgiełka czy coś byłyby dobre. Oczywiście jakiegoś polskiego producenta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jakiś album o Polsce, lub mieście z którego pochodzisz jest dobrym pomyłem. W zeszłym roku jak "moi" Rosjanie byli w Polsce, wszyscy pokupowali albumy i bardzo się w nie wczytywali. Kupowali również ubrania, bo u nas są zdecydowanie tańsze. Kosmetyki są ciekawym pomysłem, no i koniecznie słodycze Wawel (można je kupić w ładnej ozdobnej puszce) albo Wedla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pierwsze, co pomyślałam to mięso - bo w Rosji mięso megadrogie
![]() Słodycze raczej nie, Rosja słynie z dobrych wyrobów cukierniczych - ewentualnie coś typu ptasie mleczko, tego z Rosji nie kojarzę albo faktycznie coś w ozdobnej puszcze - Wedel czy Solidarność (btw - nie ma tam tez paluszków solonych, więc może to ![]() Skoro uczy się polskiego, to może jakiś podręcznik, album? Płytę polskiego wykonawcy?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.