|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Ja dzis za glowe sie zlapalam.. slonce pieknie swieci, w cienuu 15stopni.. idzie babcia z nuemowlakuem w wozku na oko 4miesiace mialo i tak: pokrywa od gondoli, zimowy gruby koc, spod koca bylo widac po kapturze ze dziecko w zimowym kombinezonie, a sama w rozpietej wiatrowce i cieniutkiej bluzce bo jej nawet cyckonosz przeswitywal
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- A zoska dzis z babcia na spacerze w bodach z dlugim rekawem i bezrekawniku byla. (Kuzwa czemu wbtelefonie nie mam opcji na taoatalku edycji wpisu tylko dodaje mi kazdy oddzielnie :/ Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#4802 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Też nie wiem jak ubrać Melkę, tym bardziej, że Jej płaszczyk jest za duży na Nią jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Też mam problem z ubieraniem Alicji bo ta pogoda i temperatura taka zdradliwa teraz
![]() ![]() Jutro jadę jej kupić jakieś takie cienkie chustki pod szyję bo ma tylko grube polarowe. I wiecie co, mam problem z ubieraniem jej bucików. Ma takie grubiutkie stópki że ciężko jej cokolwiek na nie wcisnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Zuza dzisiaj jako dodatek na dwór miała cienka kurtkę bez czapki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
następna ![]() ![]() ![]() Cytat:
miałam to samo z Wiktorem ![]() ![]() do dzisiejszego dnia mam problem ze znalezieniem odpowiednich butów dzieci śpią od dawna a ja się kręcę i zasnąć nie mogę ![]() posiedzę w necie aż sie bateria w kompie wyczerpie ![]() apropo komputera-wczoraj siedziałam na łóżku a o obok mnie Pola.laptop byl otwarty i sobie pstrykala paluszkami po klawiszach,nagle patrze a ona klawisza w rączce trzyma ![]() ![]()
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Tamlin kciuki za flaszeczke
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Teraz zaczna sie problemy z bucikami..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Wtajemniczenie
|
Haaaaj
![]() U nas dzis pochmurno cos... jak na razie to 10 stopni... moze sie wypogodzi a moze nie ![]() Jezeli o ubieranie i babcie chodzi to ja wam powiem zenmialam wlasnie spiecie z babcią na ten temat wczoraj jak temp[eratura w ciniu byla 18 stopni... No i dziecko moje babka ubrała jak na zime i jeszcze w wózku na kocu grubym akrylowym lezalo... no to ja pacze i mówie ze za grubo ubray... załozyłam dziecku rajtuzy, spodenki ogrodniczki pod tym miał body z długim rękawem, do tego trampki a na wierzch czapke azurową taką i polarowa bluze... na kocu został ale zanim doszłam do konca uliucy to koca sie juz pozbylam bo bylo serio gorąco... moja mama jeszcze kazała brac pokrywe od wózka i kocyk ![]() to samo jak wracalam ze spaceru i mijam pare z dzieckiem takim moze ze 2 miesiące.. i tez no masaaakra.... dziecko kurde w głebokim wózku opatulone w gruby koc w grubejk czapoie i kombinezonie zimowy po kapturze poznałam i jeszcze do polowy okryte pokrywa od wózka... masakra.... aoni w bluzkach samych.... Naqtus byl i tak za grubo ubrany na spacer bo przypomnialam sobie ze na początku października jak na pierwsze spacery chodzilam to ubierałam go w body z długim , rajtuzy cienki wiosenny kombinezon, skarpety grybe bo kombinezon bez stopek i cieniutka azurkowa czapeczke... mama walczyla ze mna bym kocem okrywala go jeszcze i okrywalam pamietam ale jak sie od domu oddaliłam to siup kocyk hehehe bo serio bylo goraco... 18 stopni pamietam... wiec teraz nat starszy to tysz go juz tak grubo nie ubiorw wiwcej Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- ja mam dla natusia trampki z takie wysokie wiązane i te mu zakładam teraz bo do chodzenia trza dziecku chyba sztywne butki a te sa takie wiecie do wózka ino tylko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
nie wiem, kiedy uda mi się nadrobić was, bo w tygodniu dużo pracuję a weekend poświęcam Lili, która coraz więcej chce się bawić i cudnie spędzamy razem czas mamy już dwa zęby, dziś właśnie wypatrzyłam tego drugiego wczoraj zrobiliśmy małej zdjęcia do dowodu, bo w maju chcemy pośmigać do Damiana brata do Niemiec no i w sumie tyle u nas na telefonie podczytałam, że dzieciaczki znowu chorują pamiętam, że Natuś i Zuzia, więc zdrówka dla maluszków |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Wtajemniczenie
|
oooooo no to gratulejszon żabóóóów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Lena u dziadków, mąż na rybach a ja mam wolne ![]() i jest cudownie ![]() uwielbiam moje dziecko ale czasem po całym dniu nieobecności kocham je jeszcze bardziej ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- dzisiaj zamówię puzzle pianowe i spacerówkę typu parasolka, muszę pobuszować po allegro. przy okazji wygrzebię coś dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Laski
Cytat:
![]() Co do ubierania dzieciaczków to my wczoraj ubraliśmy w bodziaka, grubsze spodnie, skarpetki, bluzę polarową i czapeczkę, a na wózek kocyk. Zresztą zaraz Wam wrzucę foty na klub ![]() A co do karmienia piersią, to wydaje mi się, że mi się mleko kończy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
no i ja chce te puzzle piankowe, ale ja chyba wybiore sie dzis do galerii korona tam fajny sklep jest z zabawkami i ceny konkurencyjne z allegro porównywalne ino bez kosxtów wysyłki... i chyba tam kiedys widziała puzzle te za 15 zł jakos tak.... no to jak ony do nas dzis przyjdzie i bedzie moze jakaś kase miał ( bo moja do wtorku kuwa zsblokowana) to sie wybierzemy i kupiy jejeje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Wtajemniczenie
|
a to nat na wczorajszym spacerze w swej smiesznej obciachowej czapoce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i obwąchaj czy chińszczyzną nie zalatują bo niektóre tak dają, że porzygać się można. ja poszukuję jakiś tańszych bo potrzeba mi kilka kompletów bo na parterze wszędzie gres na podłodze... niby miało nie być dziecka więc się nie myślało o tym a teraz mam niemały problem... ostatnio Lena mi się sturlała z kołderki, którą mam rozłożoną w salonie i poleciała buzią na płytki, na szczęście zdążyłam ją podnieść zanim uderzyła noskiem. strach pomyśleć jak zacznie raczkować Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() początkowo miałam opory by oddać Lenę na cały dzień ale jak się przełamałam to co tydzień ją puszczam ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Nas dzisiaj piękne słońce! I takcie ciepło ![]() Zrobie obiadek i jedziemy na wieś do mamci ![]() weźmiemy spaceróweczke i pospacerujemy sobie ![]() Miłej niedzieli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja właśnie zaliczyłam skalpel z rana a teraz popijam zieloną herbatkę ![]() Zuzia właśnie ma drzemkę,biedactwo moje rzucała się całą noc po łóżeczku. U nas piękna pogoda a my niestety w domku cały dzień same bo tż w pracy a na spacer nie możemy iść. W środę dopiero do kontroli. Ja właśnie boję się teraz tego ubierania bo sama nie wiem jak ubrać,czy dawać koc ![]()
#4822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też bym chętnie gdzieś sprzedała dzieci na cały dzień...niestety nikt ich nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
Idę nałożyć maskę na włosy i zrobię sobie kawkę bo co tu robić cały dzień
![]()
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Mozna sie do Was przylaczyc? Jestem pazdziernikowa mama 2012. Moja coreczka Veronica urodzila sie 05.10.2012 poprzez cesarskie ciecie (termin byl na 25.09.2012). Chetnie powymieniam doswiadczenia i dowiem sie czegos nowego
![]() Pozdrawiam wszystkie mamy. Edytowane przez maggie1986 Czas edycji: 2013-04-14 o 12:04 Powód: błąd w dacie |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale terminu nie mogłaś mieć chyba na maj ![]() ![]()
![]() |
#4826 |
Raczkowanie
|
Haha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
może mała odreagowuje twój powrót do pracy? tak miała moja przyjaciółka córcia jej pięknie spała w nocy do czasu, aż nie wróciła do parcy i zaczęły się pobudki co godzina Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawa dla Jasia Cytat:
biedna Melania mam nadzieję, że już wszystko w porządku i więcej się coś takiego nie powtórzyło Cytat:
Lili do przodu nie umie, ale za to turla się po całej podłodze w pokoju i do tyłu się odpycha |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skąd takie "egzotyczne imię" dla córci? I zdjęcia malutkiej prosimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Raczkowanie
|
Ula Dlaczego egzotyczne? Poprostu Veronica,tyle,ze pisane w wersji angielskiej (poniewaz mieszkam w Anglii),a wymowa w obu krajach taka samo. Jako,ze nie planujemy z mezem powrotu do Polski w najblizszych latach,stwierdzilismy,ze tak bedzie latwiej dla nas i dla niej jak juz pojdzie do szkoly.
A zdjecia,prosze bardzo,troszke starsze i aktualne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej.
A u nas dziś tak szaro,bo pochmurnie.Byłam z Kubusiam na spacerze i tak zmarzłam,że szok a niby 10stopni jest. Wczoraj było takie piękne ciepełko,mogło by już tak zostać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tamlin jeszcze parę godzin do północy i flaszeczka będzie Twoja ![]() Lidka gratuluję drugiego ząbka Lili a minka taka,bo taki mój humor ![]() Witam maggie1986 i jej Veronicę ![]() Lucia czemu obciachowej? ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-04-14 o 14:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.