|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
dziewczynki powiedzcie mi czy jak odczuwam taki ból jak na okres to wtedy jest to skurcz?
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Ja Ci niestety nie odpowiem bo się nie znam ale mnie właśnie plecy dość mocno bolą ale w okolicy płuc i mnie czyści i też nie wiem co jest grane
|
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
tak bardzo chyba już chciałabym Michałka zobaczyć, że sama nie wiem...
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
Ja też bym chciała ale omijając poród
![]() W ogóle nie wiem dlaczego żartuje skoro zwijam się z bólu
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
ja na szczęście tych bóli nie mam cały czas...
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jeszcze przed P, ale z tego co czytałam to normalne, że na kilka tygodni przed P mamy bóle jak okresowe co jakiś czas. Mam takowe i wg. mnie to nie skurcze
Z tego co dziewczyny pisały, rozpoznamy skurcze bo będą boleć znacznie bardziej... |
|
|
|
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
mi chodziło o te skurcze przepowiadające....
|
|
|
|
|
#2618 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
Do wczorajszego dnia Was nadrobiłam, jeszcze niedziela mi została ![]() My nadal w dwupaku w szpitalu; wczoraj rozmawiałam z moim prowadzącym i zdecydowaliśmy, że już zostanę tu do CC, żeby nie było, że ciśnienie mi zacznie skakać. Szczerze mówiąc, bałabym się wrócić teraz do domu, żeby nagle coś się nie wydarzyło (tfu tfu!). Żarcie na diecie bezsolnej jest okropne, niesłone ziemniaki czy zupa - bez smaku Dożywiam się jogurtami i czekoladą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I jaki Damian? ![]() Cytat:
Cytat:
Dobra, doczytuję dalej, może któraś jeszcze urodziła
|
|
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
właśnie wróciliśmy ze spacerku
jedynie co zauważyłam to podczas spacerowania mam twardy brzuch, tylko czemu?
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Rozeznanie
|
A ja nadal się zwijam z bólu
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Damian kolega tż-ta z pracy, od wrzesnia tata, któy złote rady udziela mojemu tżtowi, a on na Niego patrzy jak na guru w sprawch tacieryznstwa;p Nie no zartuje, ale jak odszedł mi czop, to Tz zadzwonił do mnie, ze Damian powieział, ze na pewno jutro urodzę- spec
Nota bene chodziłam jeszze bez czopa i z rozwarciem 2 tygodnie;p A konik taki: http://allegro.pl/fisher-price-konik...148314956.html Nawet fajny, KAcper słuchA TYCH MELODYJEK ALE JESZCZE ZA MAŁO KUMATY NA obsługę. (sorry włączył się capslock).Małpka- jak tam po chrzcinach?pogoda Wam troche nie dopoisała;/ A ja dzis kupiłam sukienke na chrciny Kacpra...ciezko było, ale w koncu kupiłam rozmiar 42 ....
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam konika po Igorze. On zaczął się nim bawić dopiero, jak mógł go demontować i rozkładać, ale mam wrażenie, że Kalina go lubi. Że słucha jak gra i bulgocze. A najbardziej konika lubię ja, bo to pierwsza zabawka jaką kupiłam dla swojego pierwszego dziecka ![]()
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
ty kohana a moze ty juz RODZISZ ?
mierzylas co jaki czas ci sie bole nasilaja ... w sumie termin masz na tuz-tuz ![]() informuj nas ... bo sie kolejnych dzieci doczekac nie moge klementynka czadowy konik .. !!! szkoda ze mam na polskim koncie Stan Minusowy ... bo bym sobie kupila od razu - a tak trzeba czekac na wszytskie wyrowania z Navu.dzis dzien lenia ciag dalszy ... Emilianek bardzo grzeczny czuje sie jakbym dzis syna nie miala .. zje spi zje spi ... w miedzy czasie zmiana papmkow no ale nic nie twrwa wiecznie, wiec napawam sie chwila obecna . |
|
|
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, wchodze tylko na chwilke sie zameldowac
jestesmy juz razem z Jasiem. Moj synek przyszedl na swiat po ponad dobie od trafienia do szpitala, mielismy wszystko, balonik, oksy, przebijanie, a i tak skonczone cc ... ale jest caly zdrowy i piekny Jak na razie maly w kratke, z kazda godzina inny, laktacja w toku. Dam znac jak wyjdziemy, ale to dopiero w sordku tygodnia chyba ... Alez jestem zakochana w moim robaczku Aha i trzymajcie kciuki za nocke - 1 byla mega, druga mega ale tragedia, a ta dzisiejsza??? Hmmm - wiec trzymajcie kciuki Z gory dziekujemy |
|
|
|
|
#2626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Będzie dobrze!
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki Jasio duży i kiedy się dokładnie urodził? U nas ciężki dzień. Kalina nie spała 5 godzin ciągiem w dzień. Nerwowa była, czasem popłakiwała, próbowałam różnych rzeczy i raz działały, za chwilę już nie. Teraz śpi. W tym czasie biedak Igor już nawet nie próbował mnie wciągać do zabawy. Ech.. biedulek. Chcę już ciepło, słonecznie - wezmę dwójkę na plac zabaw i wszyscy będą szczęśliwi.
|
|
|
#2628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- trzeba tylko chcieć i próbować .co do drugiego - to mój tż tez identycznie pyta ciągle "czy wszytko dobrze się goi .." - niby z troski - o siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do tych bioderek - ja tez tak czytałam aby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() I za nocke info o bioderkach znalazłam w " pierwsze 2 lata zycia dziecka -przewodniku dla rodziców " autorzy to głównie sami doktorzy hab. a księzczka ma logo szpitala i dostałam ją "na wychodne" ze szpitala. " Czy zakładanie niemowleciu szer.i grubej warstwy kilku pieluch chroni jego stawy biodrowe przed dysplazją i zwichnieciem? Nie zakładaj profilaktycznie swojemu maluchowi szer.i grubej warstwy kilku pieluch . *Mimo powszechnej ,obiegowe opinii o korzyściach wynikajacych z takiego postepowania, nie ma zadnych naukowych dowodów na jego skutecznosc i bezpieczenstwo , dlatego wiele towarzystw naukowych na swiecie odradza takie postepowanie. * Jeżeli u Twojego dziecka stwierdzono dysplazję stawu biodrowego ,konieczne jest skuteczne leczenie ortopedyczne .Jeśli natomiast staw jest zupełnie zdrowy ,szerokie zakładanie kilku pieluch jest zbędne- nie tylko stwarzaniepotrzebny kłopot rodzicom ,ale takze jest niewygodne dla dziecka . * Nieprawidłowo załozona ,zbyt szeroka i gruba warstwa pieluch moze ponadto ograniczac ruchy nóżek i tworzyc niebezpieczny mechanizm dżwignii ,który uszkodzi staw biodrowy małego dziecka . "
|
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a takze w kinie tzn. tż z Kubą i Ninką w kinie a ja z Roszkiem szlajałam się po sklepach z ciuchami i kosmet. a potem spacerek - i wszyscy happy
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE!!!!
|
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
coś mnie kuje podbrzusze
|
|
|
|
|
#2633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia w walce u nas mówi się, że usg między 6 a 8 tyg. jakiego specjalistę masz na myśli mówiąc o kontroli? to usg robi się rutynowo, trzeba skierowanie z przychodni, ale po to można pójść bez dziecka i potem do ortopedy na usg. Cytat:
Cytat:
tyle chyba nigdy nie ściągnę.. Cytat:
__________ odnośnie przechowywania pokarmu (jak kiedyś ściągnę odpowiednią ilość..). jak go rozmrażać? po przechowywaniu w lodówce wiem jak "podgrzać" ale co z zamrożonym? poczekać aż się rozmrozi i w ciepłą wodę czy jak? i jakie porcje mleka zamrażać? ile takie dziecko potrzebuje? karmiąc piersią nie mam pojęcia ile zjada
|
||||
|
|
|
|
#2634 |
|
Rozeznanie
|
Przeszło
po ponad 6 godzinach potwornego bólu pleców przeszło. Ale już się poważnie zastanawiałam nad IP. A tu TŻ po raz enty mi plecy wymasował i minęło. Może to jakaś rwa kulszowa czy coś. A jak sobie pomyślę, że w tym tygodniu czeka mnie "powtórka z rozrywki" tylko pewnie jeszcze gorsza to aż mi się słabo robi Mi6ka gratulacje ![]() ![]() Właśnie gadałam z koleżanką i mi powiedziała, że to chyba były bóle krzyżowe przepowiadające .... może tak być???
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2013-04-14 o 22:13 |
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do spania z nim, to zdarza się nam go zostawić w łóżku, ale tylko nad ranem, tak to po pierwsze - boję się że zapomnimy że jest z nami w łóżku i obracając się czy wiercąc zrobimy mu jakąś krzywdę (bo ja nie umiem spać bez ruchu, tż też), a po drugie - nie chciałabym go przyzwyczaić spać z nami, bo potem boje się że ciężko będzie takiego dzieciaczka odzwyczajać. Masz rację Ksawery jest wymagający i potrzebuje duuużo uwagi, po prostu towarzyski chłopak ![]() Liczę tylko na to że z każdym tygodniem będzie więcej czasu przesypiał w nocy i uda mi się troszkę bardziej wypocząć ![]() Podpinam się o pytanie o Ł. Turystyczne. Też muszę zakupić, nie mam pojęcia na co się przy takich łóżeczkach zwraca uwagę ![]() Cytat:
Podpinam się o pytanie o rozmrażanie pokarmu. Mam już jakoś 17 woreczków zamrożonych. W każdym ok 100 ml. Także dobre i to...będzie jak znalazł, na jakieś dłuższe wyjście ![]()
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-04-14 o 23:22 |
||
|
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł, spokojna niedziela na forum
Ale nie dziwię się, piękna pogoda aż szkoda przesiedzieć w domku...Ja dziś po spacerku godzinnym w ślimaczym tempie Widziałam tyle par z wózkami, już niedługo ja będę śmigać na spacerkach z moim bąbelkiem Wieczorkiem oglądalismy film norweski "Łowca trolli" - kurcze Kasia, nie wiedziałam że Wy tam TROLLE macie W poniedziałek zaczynamy 39 tydzień Na jutro mamy kilka spraw do załatwienia, więc napisze coś wieczorkiem. Miłego dnia wszystkim życzę! |
|
|
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi6ka-ogromne gratulacje
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Maya jestes z sącza? Monika u mnie się nie robi usg bioderek tylko idzie do ortopedy na kontrolę i właśnie się zastanawiam kiedy... A co do niespiacego dziecia to mam to samo... I właśnie dziśzamierzam się pogodzić z tym że maly będzie aktywny i już. Bo to ciągle usypianie mnie dobija, lulanie pół godziny w lulku żeby zrobić herbatę, wrócić a on? Nie śpi ![]() Ale lulek tzn lezaczek z fp to najlepsze co może być, odpoczynek dla moich rąk i kręgosłupa
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
________ zostaliśmy sami. mąż po 2-tyg urlopie poszedł dziś do pracy. jeszcze jedno pytanie.jakie polecacie karuzele nad łóżeczko? na co zwracać uwagę szukając jakiejś? wiem, że były już pokazywane na forum różne, ale do tej pory nie zwracałam na nie uwagi bo nie brałam pod uwagę takiego zakupu. |
|
|
|
|
|
#2640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
W dwupaku... ![]() dobrze, ze juz jest dzien.. nie lubie takich nocek, gdzie tak ciezko mi sie spi.. wczoraj mialam pracowita niedziele, na wieczor mocno bolaly mnie plecy.. ale dziecka to nie rusza ![]() zadnych skurczy.. buuu u nas dzisiaj wiosna pelna para.. 24 stopnie zapowiadane na popoludnie.. nawet nie wiem, co z tym fantem robic.. tyle szczescia na raz ![]() Cytat:
kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE! no nareszcie sie doczekalas ![]() a jak duzy jest Jasiu? ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Dożywiam się jogurtami i czekoladą

I jaki Damian?
....

Będzie dobrze!