Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 17:18   #3991
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

U nas na każdej imprezie daje się ciasta gościom do domu, dla ich rodzin, czy po prostu dla nich samych . Nawet jak jestem u znajomych na urodzinach/weselach/imprezach to dają mi ciasto "dla mamy"

także my również będziemy pakować ciasto dla gości po poprawinach.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 17:25   #3992
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
426 dni

Buszujemy po youtubie słuchając piosenek na pierwszy taniec. Podoba nam się http://www.youtube.com/watch?v=1Mzaphj9eCg Ogólnie chyba chcielibyśmy uderzyć w coś ze staroci.
Piosenka jest ładna, ale ja ją chyba źle interpretuje, bo śpiewa jakby spotkali się w niebie, o Bogu. "I tak będziemy stali,aż w tej niebieskiej sali do walca zaczną grać." Między wierszami rozumiem, że spotykają się po śmierci w niebie, parę zwrotek w czasie przeszłym. "A ty choć powiedz słowo, że zawsze byłem z tobą,bo chciałem tak i już".
Ja bym jej nie wybrała choć mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magdalenka, taka pogoda, a ja do 20 w pracy

Dziewczyny, a będziecie robić dla gości paczki z ciastami (każdy gość przy wyjściu dostaje paczkę z ciastami weselnymi)?
U nas się nie robi. Nigdy nie dostałam żadnej paczki z ciastem.

419 ddś

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-04-14 o 17:33
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 17:34   #3993
Opiumalfa
Zakorzenienie

Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

U nas beda tylko "favors" dla gosci czyli male prezenciki przy talerzach. Beda to prawdopodobnie cukierki z naszymi inicjalami i data slubu w torebeczce.

C o do pierwszego tanca to tak mysle i wymyslilam ze bedzie tango. Tanczylismy to kiedys z tz tem, jemu tance towarzyskie malo wychodza ale tango argentynskie lubil. I wlasnie znalazlam fajna i latwa choreo z filmu Easy virtue. http://youtu.be/4iaTVCCR45w
Teraz tylko zatanczyc to w dlugiej sukni....

U nas dzis 23 stopnie i siedze w ogrodzie caly dzien i jak nie piele to sie opalam
Szczescie

Sent from my iPad using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 17:38   #3994
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
3majcie proszę kciuki dziś za mnie i chór, mamy fajną i ważną imprezę do zagrania w Krakowie (bilety kosztują majątek, taakże tego )

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
W ramach zakupów: upolowałam buty wiem, że to nic nadzwyczajnego, ale ja mam olbrzymi problem z kupowanie butów - mam małą stopę (35/36) i bardzoooooooooo wąską. Bardzo ciężko mi coś dobrać.
Przy okazji trafiłam na promocję -20% więc idealnie.
Swoją drogą jeśli planujecie kupić bouty to w CCC jeszcze dzisiaj obowiązuje ten upust -20% na wszystkie buty z kolekcji wiosennej i letniej.
pochwal się u mnie w CCC nie było promocji na buty to był chyba znak że dosyć zakupów

Tycikata masz fajny kolor włosów, nie farbowałąbym ich.

Swoje tylko raz farbowałam i nigdy więcej dopóki nie będe zmuszona siwizną. Strasznie męczyło mnie ich odrastanie, dwa kolory na głowie.

karolinuuusia
Blondi2989
missmalezji
Tycikata

gratki

Po poprawinach będziemy gościom rozdawać placki (jeszcze nie wiem czy wszytskim, ale najbliższej rodzinie napewno). Alkohol raczej również. Placek dla kobiety a alkohol dla mężczyzny.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 17:46   #3995
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
będziemy będziemy

a co do daty, to miał być wrzesień i piątek, ale właściciel domu weselnego przedstawił nam powiedział, że jak ktoś przyjedzie na piątek to może i na czwartek, i cena tak spadała i spadała, i mamy 160 zł za wesele i 60 za poprawiny
no i w związku z tym zdecydowaliśmy sie na końcówkę wakacji, bo będą u nas "szkolne" dzieciaki i w ogóle jakiś jeszcze taki wakacyjny nastrój jest
My płacimy 190 za wesele i poprawiny normalnie w sobotę, w lipcu. Ale może u Ciebie są inne ceny

A ja się cieszę, że w końcu ten tydzień się skończył
Z dzieciakami sobie poradziliśmy..zaliczyłam bbs w czwartek, sport w piątek, wczoraj byliśmy z Tżtem na spacerze i na lodach później znowu miałam bbs- od 19.30 a wróciłam o 2 w nocy I dzisiaj po siódmej byłam już na nogach bo z hostką na flohmarkt szliśmy rzeczy sprzedawać Wróciliśmy ok 14 i pojechałam z Tż nad jezioro Bardzo ładną pogodę mamy- słońce cudowne i 20 stopni
Teraz sobie obejrzymy serial i winko wypijemy

Gratuluję zawartych umów trzymam kciuki za egzaminy

A co do piosenki na pierwszy taniec to będzie TA

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 17:58   #3996
Dotka90
Zakorzenienie

No właśnie my nie przewidujemy ciast (paczek) dlatego pytam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 18:14   #3997
anka1897
Wtajemniczenie

Jeżeli któraś z Was ma konto w Eurobanku - przy płatności kartą w Top Secret jest rabat 25 %

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-04-14 o 18:55
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 18:50   #3998
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a będziecie robić dla gości paczki z ciastami (każdy gość przy wyjściu dostaje paczkę z ciastami weselnymi)?
My się jeszcze nad tym zastanawiamy.
Część gości będzie przyjezdnych i nie bardzo będą mieli warunki, żeby zjeść to ciasto (chyba że paluchami). Poza tym to ciasto zazwyczaj nie najlepiej znosi podróż do domu. Ale zobaczymy.

Na pewno nie będziemy robić prezencików jak na angielskich weselach
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 18:55   #3999
misia880
Zakorzenienie

Witam się

wróciliśmy jakąś godzinke temu

super było- WIĘCEJ TAKICH WYJAZDÓW POPROSZE

dziś nie nadrabiam, jutro w pracy nadrobie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 19:18   #4000
agunineczka
Zakorzenienie

Witam Was dziewczynki

Wracam do żywych Troche mnie tu nie było i od razu trudniej sie wbić w wątek

Widziałam tylko, że pisałyscie o paczkach z ciastami, my takowe prawdopodobnie będziemy robić, jeśli dużo ciasta zostanie, no i dla każdej pary wódka na odchodne of kors
Stary 2013-04-14, 19:37   #4001
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
My myślimy o tym: http://www.youtube.com/watch?v=tGOabjXzIdc (uwielbiam Buble ), bo my raczej wolimy na wesoło niż walcowo-romantycznie
Ale będziemy szukać jeszcze czegoś po polsku.
też kocham buble myślałam o everything, ale ostatecznie myślę o tym:
http://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

missmalezji

gratki

Po poprawinach będziemy gościom rozdawać placki (jeszcze nie wiem czy wszytskim, ale najbliższej rodzinie napewno). Alkohol raczej również. Placek dla kobiety a alkohol dla mężczyzny.
dziękuję

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 19:40   #4002
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Moje włosy mnie doprowadzają do szału. Od dziecka mam beznadziejne włosy - takie sianowate, puszą się, notorycznie suche- nie suszę suszarką, prostuję raz w miesiącu czy od wielkiego dzwonu. Stosuję różne maski maseczki fryzjerskie. Teraz kupiłam nową. Szału można dostać. Zajadam jeszcze biotynę. Przerobiłam też skrzypy i inne bajery
ja też już wszystko przerobiłam... olejowanie, jakieś skrzyby, belisse, przestałam suszyć, nie prostuje, czasem grzywkę sobie zakręcę a końcówki coraz gorsze..... ehh... a tak marzyło mi sie podleczyc je do ślubu...
Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
I nie przeziębiasz się? Ja myję rano tylko wiosną i latem, w pozostałe pory roku boję się, że nie dosuszę głowy i się rozchoruję...
Ja myje włosy rano od 5 roku życia czy to lato czy = 20 stopni i jeszcze bez czapki chodze i wydaje mi sie że tym własnie się zahartowałam nie pamietam kiedy byłam naprawde chora (nie liczę drobnych przeziębień)

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Moje przebarwienia też pojawiły się zimą... Nie wiem co z nimi robić
Ja mam straszne przebarwienia po każdej chroście... też okropne sińce pod oczami i jakieś zaczerwienienia... ogólnie nawet po bułki nie ide bez podkładu.... masakra

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My mamy wesele mojej kumpeli. Wracam do mojego rodzinnego miasta. Mama umówiła mnie do fryzjerki. Ciekawe czy będę zadowolona, bo szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie wyszłam od fryzjera zadowolona, choć zmieniam ich.
ja NIGDY nie wyszłam od fryzjera zadowolona, zawsze kończyło sie to płaczem... boje sie co będzie przed ślubem
Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem co mam zrobić. Chciałabym je trochę rozjaśnić, ale tylko na sam ślub, a później wrócić do swojego koloru. Tylko boję się, że fryzjer zrobi to nieumiejętnie i mi za bardzo je rozjaśni,a tego tez nie chcę

wstawiam fotkę moich włosów. myślałam nad cieniutkimi pasemkami dosłownie o ton jaśniejsze tylko. Ale nie wiem czy pasemka nie będą wyglądały tandetnie? może lepiej będzie je całe zafarbować?
ale później zaś będzie lipa z odrostami, bo będą bardziej widoczne...
ja bym ci poradziła jaśniejsze pasemka wokół twarzy efekt byłby super - jak rozjaśnione slońcem
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

Kurczę, ja już widzę, jak my będziemy mieć problem z wyborem foto.
Nam z TŻ nie podobają się strasznie takie zdjęcia, kiedy jest jakiś fokus na np. PM, a reszta z tyłu zamazana... A po tym co wklejacie to wychodzi na to, że to jest powszechna praktyka
ale słuchaj to nie problem - wystarczy że powiesz fotografowi, że nie lubisz tego efektu i że chciałabyś jak najwieksza przysłonę - 6 a nawet 8 (zależy od obiektywu) a on bez problemu to zrobi

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a tak zupełnie retorycznie, co zrobiłybyście jakbyście wiedziały że wasza wymarzona kiecka ślubna kompletnie się TZ nie podoba?
ja mam z Tż zupełnie inny gust i na pewno będzie problem na studniówkę ubrałam piekną fioletową suknię długą a rok po niej dowiedziałam się, że wyglądałam okropnie także nie zamierzam się tym przejmować - mam się sobie podobać przede wszystkim i to jest jedyny dzień kiedy moge spełnić swoje marzenia

ALE WY PISZECIE nadrobiłam co 3 wpis, mam nadzieje, że nic nie przegapiłam

My mieliśmy bardzo pracowity weekend - ale umowa z restauracja podpisana, z foto i kamera także, zespół też i nawet u księdza byliśmy zaklepać godzinę i byłam w szoku, że w mojej parafii 5000 osób już w moją datę - 16.08. o 16 jest jeden ślub szok! dobrze, że tak szybko poszliśmy...

Także 16.08.2014 godzina 17:00

i już 4300 wydane....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 19:42   #4003
agunineczka
Zakorzenienie

swiat_katarzyny gratki za tyle załatwionych spraw!
Stary 2013-04-14, 19:50   #4004
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Szampon z SLS, to zwykły, jakich wiele w sklepie, w składzie ma właśnie SLS. Ja akurat używam Biosilka zwiększającego objętość.
Szampon bez SLS, to właśnie ten babydream (większość szamponów dla dzieci jest bez SLSów).
5 alg to nazwa tej maski: bingospa masło shea i 5 alg

Co do spłukiwania oleju sa różne zdania:
- jedne mówią, że szamponem z SLS, żeby olej nie został na włosach
- inne, że bez sensu, bo szampon z SLS niweczy całe dobroczynne skutki oleju.

Od Ciebie zalezy, jak będziesz robić.

Ja jeszcze polecam olejek rycynowy. Do kupienia w aptece za parę zł.
Nakładam na końcówki włosów (nigdy na całe włosy - kilka razy to zrobiłam i po wysuszeniu okazywało się, że nie zmył się do końca ), na rzęsy, na brwi i na skórki wokół paznokci.

Dodaję go też, robiąc sobie OCM - oczyszczanie twarzy olejami. Które też gorąco polecam, poczytaj o nim

W jaki sposób nakładasz olej rycynowy na rzęsy ??

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja też już wszystko przerobiłam... olejowanie, jakieś skrzyby, belisse, przestałam suszyć, nie prostuje, czasem grzywkę sobie zakręcę a końcówki coraz gorsze..... ehh... a tak marzyło mi sie podleczyc je do ślubu...

Ja myje włosy rano od 5 roku życia czy to lato czy = 20 stopni i jeszcze bez czapki chodze i wydaje mi sie że tym własnie się zahartowałam nie pamietam kiedy byłam naprawde chora (nie liczę drobnych przeziębień)

Ja mam straszne przebarwienia po każdej chroście... też okropne sińce pod oczami i jakieś zaczerwienienia... ogólnie nawet po bułki nie ide bez podkładu.... masakra

ja NIGDY nie wyszłam od fryzjera zadowolona, zawsze kończyło sie to płaczem... boje sie co będzie przed ślubem

ja bym ci poradziła jaśniejsze pasemka wokół twarzy efekt byłby super - jak rozjaśnione slońcem

ale słuchaj to nie problem - wystarczy że powiesz fotografowi, że nie lubisz tego efektu i że chciałabyś jak najwieksza przysłonę - 6 a nawet 8 (zależy od obiektywu) a on bez problemu to zrobi

ja mam z Tż zupełnie inny gust i na pewno będzie problem na studniówkę ubrałam piekną fioletową suknię długą a rok po niej dowiedziałam się, że wyglądałam okropnie także nie zamierzam się tym przejmować - mam się sobie podobać przede wszystkim i to jest jedyny dzień kiedy moge spełnić swoje marzenia

ALE WY PISZECIE nadrobiłam co 3 wpis, mam nadzieje, że nic nie przegapiłam

My mieliśmy bardzo pracowity weekend - ale umowa z restauracja podpisana, z foto i kamera także, zespół też i nawet u księdza byliśmy zaklepać godzinę i byłam w szoku, że w mojej parafii 5000 osób już w moją datę - 16.08. o 16 jest jeden ślub szok! dobrze, że tak szybko poszliśmy...

i już 4300 wydane....
gratuluję tylu załatwionych spraw

na jakiego kameruna się zdecydowaliście

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 19:51   #4005
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Będziemy, u nas by chyba była obraza majestatu jakby tego nie było, mocno zakorzeniona tradycja. U my będziemy mieć piekarkę i ona będzie piec ciasta i na salę i do paczek, także my jej zawieziemy paczki, ona nam popakuje w nie ciasta i zawieziemy na salę. Była opcja żeby ciasta kroiły kelnerki na sali, ale życzą sobie za to dopłaty, skoro ciasta spoza hotelu.
Każdy gość/para małżeńska/rodzina dostaną taką.
u nas to samo, ciasto w paczkach na pożegnanie to standard
u nas się utarło, że na weselu jest tyle jedzenia, że człowiek nawet nie ma szans spróbować wszystkiego dlatego daje się casta żeby na drugi dzień jakiś smakołyk został

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

i już 4300 wydane....

trzymam kciuki za egzaminy

a i gratuluję załatwionych spraw

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:03   #4006
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Magdalenka, taka pogoda, a ja do 20 w pracy

U nas to tradycja ;p
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:14   #4007
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość

gratuluję tylu załatwionych spraw

na jakiego kameruna się zdecydowaliście
dziękuje

na tego:
http://vimeo.com/55341383

Co sądzicie o tej piosence na pierwszy taniec?
https://www.youtube.com/watch?v=sFWLBHSbpr8

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-04-14 o 20:16
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:35   #4008
misiadelko
BAN stały

Szał zrobiłam z tym tortem na waflu Bo chodziło mi o to, że kiedyś na wizażu o tym czytałam i pomyślałam, że to w jakichś regionach jest no i dziś zobaczyłam u jednego foto jak para tort na wafle daje i spodobało mi się to, dlatego zapytałam

Dziękuję też za wszystkie rady dot. włosów, już dużo próbowałam olejami zdziałaś, silikonami (bez alko.) ale nic nie dały, więc po kolei do kazdej rasy będę się stosować

Co do paczek to u mnie nie będzie bo nie ma w zwyczaju robić jeśli są poprawiny.

swiat_katarzyny gratuluję tylu spraw!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:11   #4009
monikkad
Wtajemniczenie

swiat_katarzyny, ja też gratuluję

Ja nigdy nie słyszałam o torcie na waflu (właśnie gadam o tym z TŻ-tem, stwierdził, że pomysłowe i mu się podoba ). No ale nie będzie u nas tego
Misiadelko, masz foto takiego torta na waflu?

Ciast też nie będziemy rozdawać gościom, ani wódki. Mamy i alkohol, i ciasta oferowane przez hotel, więc musielibyśmy specjalnie dokupywać. Na szczęście, u nas ta tradycja rozdawania nie jest tak rozpowszechniona. Niektórzy rozdają, ale nie jest to konieczne u nas.
Za to będą prezenciki - ciasteczka kruche serduszka dekorowane + karteczka z podziękowaniem. Pokazywałam tu kiedyś projekt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 21:14   #4010
misiadelko
BAN stały

Monika tak, tutaj, przy samym końcu jak się foty załadują http://fabrykafajnychfot.pl/?p=4416
Stary 2013-04-14, 21:20   #4011
say-hello
Zakorzenienie

Misiadełko, widziałam, że na wątku dot. zaproszeń pisałaś o "projekt ślub" - wiesz mniej więcej ile biorą? może się orientujesz? kurcze, zauroczyły mnie te zaproszenia
Stary 2013-04-14, 21:21   #4012
misiadelko
BAN stały

Ponoć (ale zaznaczam-ponoć, bo nie pytałam) 9-16 zł (a nawet więcej jak ma być więcej wkładek. Ja szukam czegoś taniego do 3 zł, wiec nawet do nich nie pisałam

PS. Też mi się baaaardzo podobają
Stary 2013-04-14, 21:26   #4013
Loczek_brown
Zakorzenienie

jak na chrzcinach byłam ostatnio to tort był właśnie na waflu podawany sposób ciekawy, no i ja uwielbiam wafle

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:26   #4014
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

I koniec weekendu, od jutra do pracy znowu, ale za to w piątek jadę do domu i TŻ po pracy

Wylałam na klawiaturę od lapka lakier do paznokci - głownie na spację i klaiwsze C,V,B,M. No i mądra wzięłam wacik i zmywacz i co... zaczęły się białe strzępki przyklejać. Wygląda to masakrycznie. Zaczęłam drapać, część zeszła, część spróbuję czymś jutro wyczyścić. Ja to jestem sierotka ;/

Dobrej nocki

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:35   #4015
wenedka
Zakorzenienie

Mózg mi zaraz wysiądzie!!!!
Napisałam prawie 6 tysięcy słów o libacjach alkoholowych.....
Sama chyba sobie taką libację urządzę jak to skończę
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:43   #4016
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość

Jutro mam egzamin, będziecie trzymać kciuki ??

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:48   #4017
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Ponoć (ale zaznaczam-ponoć, bo nie pytałam) 9-16 zł (a nawet więcej jak ma być więcej wkładek. Ja szukam czegoś taniego do 3 zł, wiec nawet do nich nie pisałam

PS. Też mi się baaaardzo podobają
ja może sama zrobię coś na wzór tych zaproszeń ale cena faktycznie.... zastraszająca...

właśnie podpisaliśmy pierwszą umowę z fotografem
Stary 2013-04-14, 21:58   #4018
misiadelko
BAN stały

Dobranoc dziewczyny!!!!
Stary 2013-04-14, 22:00   #4019
Agata_2810
Raczkowanie

Cytat:
my na pewno będziemy dawać taki gościniec ja z kolei nie uznaję takich prezentów "gadżetów" typu breloczek ze zdjęciem pary młodej bo dla mnie to juz przesada a na ciasto kupie jakieś pudełka, ładne kieeedyś widziałam na allegro

a z tym tortem na waflu ja jestem z Lublina i na tych weselach na których do tej pory byłam, czasem podawali na torcie a czasem na talerzyku. Nie ma reguły u nas będzie na talerzyku

kurcze jestem wykończona z samego rana odwiozłam TŻ do szpitala, koło 12 wróciłam i po obiedzie znowu pojechałam. Jutro ma zabieg, też z nim posiedze. Nie cierpie szpitali...
Stary 2013-04-14, 23:13   #4020
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
kurcze już sama zapominam co piszę,przecież wam pisałam w innym wątku że pracuję jako ekspedientka Napisane przez cukraktywna
No pewnie, że powinno się umówić na przymierzanie, dlatego też ganię laseczki wpadające z ulicy i przymierzające dla hecy. TAK, są takie osoby i to właśnie je krytykujemy.
I oczywiście, że każde kolejne mierzenie zwiększa zużycie, porównaj w pierwszym lepszym sklepie świeże ciuchy (z dostawy, dopiero co wyjęte z folii) i ciuchy na wyprzedaży. Sama pracuję jako ekspedientka, więc wiem, co mówię. Skoro nawet bluzki są po kilku przymiarkach pomięte, to co dopiero ciężkie suknie, które trzeba dopiąć (gdy jest przymała to suknia się przy dopinaniu rozbija i rozciąga), samo włożenie trwa kilka minut.
Haha, Trollica na wolności Zdemaskowałam jej dwa trollkonta i teraz się mści.
Wyraźnie napisałam, że pracuję w weekendy 10-20 - właśnie jako ekspedientka. Uczę w szkole na praktykach, ponieważ studiuję na uniwersytecie polonistykę ze specjalizacją nauczycielską. Nie mam potrzeby budowania sobie w necie kilku tożsamości jak niektórzy

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Cukraktywna, widzisz ja pisalam ze swojej perspektywy. Ja nie przepadam za dyskusjami na forach. Jak zwykle dodam tylko, ze kazdy ma swoje zycie i swoje zdanie. Ja mam takie studia i te pierwsze co juz skonczylam i te drugie ktore koncze, ze nie wyobrazam sobie jeszcze pracowac, ale Ty mozesz myslec inaczej. Ciekawi mnie tylko, ze z Twojego opisu wylania sie fakt, ze studiujesz jakas filologie. A ja jestem po dwoch filologiach i szokuje mnie fakt, ze to latwe studia. Na pewno nie na mojej uczelni i bynajmniej nie skladaja sie tylko z literatury.
No coś Ty, nigdzie nie napisałam, że to łatwe studia. Wręcz przeciwnie, uważam, że wymagają wysokich kompetencji i nakładu pracy. Po prostu (przynajmniej w moim przypadku) nie narzucają wkuwania na bieżąco, tylko w okresie sesji. Moja uczelnia to UW, więc raczej nie najgorsza
Mam taką sytuację finansową, że muszę też pracować, a wolę zarywać nocki i dołożyć sobie w tygodniu wymarzoną pracę w szkole, niż jak teraz pracować w weekendy jako asystent sklepu... Na szczęście nie odbija się to na wynikach moich studiów Marzy mi się doktorat.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Ciasto dla gości przy wyjściu:
U mnie to bardzo popularne, my też tak chyba zrobimy (: Waham się tylko między ozdobnymi, spersonalizowanymi pudełkami na ciasta-podziękowania, a klasycznymi, białymi opakowaniami po hurtowych cenach.
W moim domu weselnym pieką ciasta na miejscu, podobno są wyśmienite (:

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Agata_2810 Pokaż wiadomość
ja z kolei nie uznaję takich prezentów "gadżetów" typu breloczek ze zdjęciem pary młodej bo dla mnie to juz przesada a na ciasto kupie jakieś pudełka, ładne kieeedyś widziałam na allegro
Widziałam w necie magnesy na zamówienie Z wizerunkiem młodych i datą ślubu, jako save the date lub podziękowanie dla gości. Ja się nie zdecyduję

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Misiadełko, widziałam, że na wątku dot. zaproszeń pisałaś o "projekt ślub" - wiesz mniej więcej ile biorą? może się orientujesz? kurcze, zauroczyły mnie te zaproszenia
Ja polecam Wam zaproszenia paper-project i helloprints, ich zaproszenia są tańsze i - według mnie - równie ładne

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-04-14 o 23:20
cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości