Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 21:38   #3871
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
prawdziwe rozstepy sa czerwone i lepszy czerwony niz bialy bo z czerwonym mozesz walczyc i masz szanse powodzenia. bialy to poporstu juz gotowa blizna.

A jak z nim walczyć?Jestem w pełni zmobilizowana
Smarować go dalej?

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-04-14 o 21:43
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:43   #3872
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A jak z nim walczyć?Jestem w pełni zmobilizowana
smarowac jakims cudem na rozstepy nie pomoge, bo jak mi wylazly to olalam sprawe bom niesystematyczna ale ponoc vichy na rozstepy dziala, szczegolnie na te nowe. albo pharmacerisa jest toco reduct bodajze, ponoc tez dziala, mialam bo mamuska mnei zaopatrzyla ale nie uzywalam z tym ze jak ostatnio czytalam nie ma za dobrego skladu.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:44   #3873
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No mi też

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Popijam mleko z miodem, może to pomoże na ten kaszel... Nie cierpię naturalnych metod leczenia, one w ogóle nie pomagają...albo pomagają w tempie zółwia

A w ogóle to tak sobie myślę, że wy dziewczyny, które już mają jedno dziecko - jesteście niesamowite, naprawdę bohaterki. Ja cały pierwszy trymestr spałam, nie robiłam nic w domu, mąż musiał sprzątać, robić zakupy, a ja tylko leżałam i zdychałam, a wy w tym czasie musiałyście zajmować się dziećmi, karmić, je, ubierać, kąpać, bawić się z nimi... i dałyście radę.Nie wiem skąd się bierze ta siła
Się przekonasz, jak urodzisz, że dla dziecka się zawsze znajdzie siłę. Skąd to ja nie wiem, po prostu jak trzeba, to jest

Dziecko śpi, mi trochę brzuch przeszedł, ale zaraz też się kładę, bo jutro do pracy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:47   #3874
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
smarowac jakims cudem na rozstepy nie pomoge, bo jak mi wylazly to olalam sprawe bom niesystematyczna ale ponoc vichy na rozstepy dziala, szczegolnie na te nowe. albo pharmacerisa jest toco reduct bodajze, ponoc tez dziala, mialam bo mamuska mnei zaopatrzyla ale nie uzywalam z tym ze jak ostatnio czytalam nie ma za dobrego skladu.
Albo jakis specjalnie dla ciezarnych -
Tolpa, bielenda, dax cosmetics. Landaseuse testuje teraz bio-oil, moze do niej zagadaj.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-14, 21:48   #3875
papalinka83
Zakorzenienie

Ja też już idę spać, bo rano trzeba wstać... Trzymajcie kciuki, żeby podczas snu mój kaszel zniknął

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:51   #3876
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Mam Babydream, zadowolona byłam z niego w poprzedniej ciąży, ani jednego rozstępu więcej, a tu taka niespodzianka.
Jeszcze nie smarowałam się codziennie, bo mi sie nie chciało tylko raz na 3-4 dni.Eh, mam za swoje
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:55   #3877
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Babydream, zadowolona byłam z niego w poprzedniej ciąży, ani jednego rozstępu więcej, a tu taka niespodzianka.
Jeszcze nie smarowałam się codziennie, bo mi sie nie chciało tylko raz na 3-4 dni.Eh, mam za swoje
Wiesz co? Ja smarowałam 2 x dziennie przeciwko rozstępom, do tego zawsze oliwka po kąpieli i rozstępy pojawiły mi się 2 tygodnie przed porodem i mam cały brzuch posiekany. Stosowałam też na czerwone jeszcze i potem Contractubex już na blizny. I , brzucha publicznie nie pokażę, tylko tż może oglądać
Ale on mówi, że nie wie co to są te rozstępy, więc no

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Lecę spać, dobrej nocy

Jutro pewnie znów nie będę wyrabiać z nadrabianiem Was

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 21:55   #3878
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jak maja wyjsc to i tak wyjda. ja sie babydreamem smaruje prawie zawsze po kapieli, czasem mi sie zapomni, ale raczej jest to codziennie, a z rana smaruje sie mustela jak mi sie przypomni ja tam z powodu rozstepow nie rozpaczam, sa bo sa, cos za cos, mam dziecko mam rozstepy nie potne sie bo jeszcze wiecej blizn bede miala ale ja mam predyspozycje, wiec jak bym nie walczyla i tak sie jakis dziad pojawi, ale w tylku to mam, teraz sa blade i nie widac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-14, 21:57   #3879
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim i każdej z osobna
Ja rowniez serdecznie witam

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:06   #3880
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
jak maja wyjsc to i tak wyjda. ja sie babydreamem smaruje prawie zawsze po kapieli, czasem mi sie zapomni, ale raczej jest to codziennie, a z rana smaruje sie mustela jak mi sie przypomni ja tam z powodu rozstepow nie rozpaczam, sa bo sa, cos za cos, mam dziecko mam rozstepy nie potne sie bo jeszcze wiecej blizn bede miala ale ja mam predyspozycje, wiec jak bym nie walczyla i tak sie jakis dziad pojawi, ale w tylku to mam, teraz sa blade i nie widac
Predyspozycje ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:12   #3881
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Predyspozycje ?
no uwarunkowania genetyczne jakkto woli w okresie dojrzewania mi powychodzily, moja matka ma kilka po drugiej ciazy, wiec tez liczylamm sie z tym ze i mnie to nie ominie. zreszta mialam maly brzuch, mloda byla spora, a przeoralo mnie w 33 tc wiec dosyc pozno
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 22:31   #3882
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
no uwarunkowania genetyczne jakkto woli w okresie dojrzewania mi powychodzily, moja matka ma kilka po drugiej ciazy, wiec tez liczylamm sie z tym ze i mnie to nie ominie. zreszta mialam maly brzuch, mloda byla spora, a przeoralo mnie w 33 tc wiec dosyc pozno
Moja mama nic nie miala, wiec licze na dobre geny procz tego smaruje 2razy dziennie.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Witaj

Ja też. Ale czasem się "poświęcam" Ostatnio czytałam opinie co niektórych ciężarówek i powiem szczerze, że nie wierzę w historie, że w ciąży ma się chcicę codziennie albo nawet kilka razy dziennie.

A ja jeszcze ruchów nie czuję. Tzn. czasem mam wrażenie, że coś poczułam, ale jest to tak rzadko, że nawet Wam o tym nie piszę. Jak poczuję już prawdziwe ruchy to będę mogła porównać czy to co czułam do tej pory to faktycznie były ruchy.

Ale malutki brzuszek. Ja mam dziś 18tc i 0 dni i mam dużżżo większy. Jutro może w końcu pstryknę jakąś fotkę, to wrzucę jak wygląda mój brzuszek.
Wrzuc fotke

Stary 2013-04-14, 22:32   #3883
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
mam się cieszyć, że nie mam ? Bo nawet jak dużo chudłam to mi nie wyszły, a mama po 2 ciążach nie ma ani jednego.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:50   #3884
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Zrobił mi sie paskudny czerwony rozstęp w okolicach pępka...Z początku myślałam, że to moze odcisk od spodni,ale dotknęłam ręką i niestety nie
Jeszcze białe to bym zniosła, ale ten
Słuchajcie czy mogę użyć w ciąży tego balsamu?
Czytałam tutaj na wizażu ze na rozstępy najlepszy jest olej z orzechów makadamia i czyste masło shea (polecane przez mamę bliźniaków). Olej z orzechów makadamia pomaga też na cellulit i tego się trzymam. Z czerwonymi rozstępami faktycznie można jeszcze powalczyć - na białe to już chyba tylko laser :/ No wiec sama stosuję te dwa specyfiki, póki co mam za mały brzuch żeby coś wyskoczyło, zobaczymy potem a jak wyskoczy to przynajmniej będę mogła powiedzieć, że walczyłam Poza tym olej makadamia jest tez olejem który można spożywać i ma fajny, orzechowy posmak a masło shea jest dobre do pieleŋnacji niemowląt i dziecięcej skóry. Tylko najpierw trzeba je rozmiękczyć w dłoniach bo jest bardzo twarde.

U mnie też 20 tydzień (po śniadaniu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4140742m.jpg (48,3 KB, 58 załadowań)

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:53   #3885
marysia_258
Zadomowienie

Witam późnym wieczorem

Nie mogę zasnąć jest mi strasznie smutno siedzę i cały czas ryczę
Zostałam sama... TŻ musiał jechać już do roboty i znów cały tydzień go nie będzie. Ja chyba nigdy nie przyzwyczaję się do samotności... Tak sie czasem zastanawiam po cholerę było mi zakładać rodzinę jak i tak ciągle jestem sama. Jedynie w weekendy mamy czas dla siebie Niech szlag trafi te czasy które obecnie mamy!

Trzymam mooocno kciuki za jutrzejsze wizyty

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 23:45   #3886
ladanseuse14
Zakorzenienie

niecale 16 h do wizyty
D. polozyl mi reke na brzuchu ale nic nie poczul

ide w kimono, buziaki
Stary 2013-04-15, 07:12   #3887
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Się przekonasz, jak urodzisz, że dla dziecka się zawsze znajdzie siłę. Skąd to ja nie wiem, po prostu jak trzeba, to jest .
też tak myślę
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz co? Ja smarowałam 2 x dziennie przeciwko rozstępom, do tego zawsze oliwka po kąpieli i rozstępy pojawiły mi się 2 tygodnie przed porodem i mam cały brzuch posiekany. Stosowałam też na czerwone jeszcze i potem Contractubex już na blizny. I , brzucha publicznie nie pokażę, tylko tż może oglądać
Ale on mówi, że nie wie co to są te rozstępy, więc no
podobno jak masz predyspozycję to mimo smarowania i tak wylezą, może mniej, ale jednak
Cytat:
jak maja wyjsc to i tak wyjda.
dokładnie
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Nie mogę zasnąć jest mi strasznie smutno siedzę i cały czas ryczę
Zostałam sama... TŻ musiał jechać już do roboty i znów cały tydzień go nie będzie. Ja chyba nigdy nie przyzwyczaję się do samotności... Tak sie czasem zastanawiam po cholerę było mi zakładać rodzinę jak i tak ciągle jestem sama. Jedynie w weekendy mamy czas dla siebie Niech szlag trafi te czasy które obecnie mamy!
trzymaj się, ja też teraz 2 tygodnie sama siedziałam na szczęście od maja koniec z tym
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
niecale 16 h do wizyty
jeszcze za szybko, żeby łapką poczuć mój też chciał, ale gucio
no czekam na info z wizyt Waszych

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 07:17   #3888
policzanka
Wtajemniczenie

Dzien dobry Kochane!Pedzicie jak szalone
Co do rostepow to u mnie pojawily sie dosyc szybko bo juz w 12 tygodniu.Nie wiem po kim odziedziczylam te sklonnosc ,napewno nie po mamie ,ona była w 4 ciazach i nie posiada ani jednego rostepuJa juz zdarzyłam sie do mojego zaoranego brzuszka przyzwyczaic.Mysle ze bedzie ich jeszcze wiecej (juz mnie nawet ten fakt nie smuci).Smaruje mimo to pojawiaja sie..taka sklonnosc i nic nie poradze.Co do wagi to od poczatku ciazy u mnie juz 7 kilo na plusie.Niestety ale to moja wina gdyz w ostatnich dniach bardzo sie rozleniwilam,nawet na basen mi sie nie chcialo chodzic:/U mnie juz 21 tydz i 3 dzien i w koncu moja dzidzia zaczela mnie kopac.Nie sa to na tyle mocne kopniecia by moc wyczuc je reką,ale to nie istotne wazne ze w koncu kopie
Wogole wielkie dzieki za info dotyczace kolejnych warsztatow!Napewno bede w nich uczestniczyc tym bardziej ze beda pokazywac jak wiazac chuste.

Wogole z innej beczki.Wczoraj sie strasznie podlamalam bo zdałam sobie sprawe ze nie mam gdzie trzymac wozek...Mieszkanie male 31m, wiec tutaj odpada no bo naparwde nie ma gdzie,na klatce tez nie darady bo chwila moment i ukradna,wozkowni nie ma..Mamy jeszcze małą piwnice,no i w ostatecznosci chyba w niej bede trzymac sam stelaz bo calosc to chyba by szybko przeszla tym paskudnym zapachem i wilgocia..Boze jak ja zazdroszcze tym co maja balkony...Tak sie zastanawiałam nad składaną gondola ktora pakazywali na Bezpiecznym Maluchu,jak myslicie,czy w zimie dziecko cieplo ubrane nie mialo by w takiej cisno?Mysle ze taka gondola byla by dobrym rozwiazaniem w naszej sytuacji..Stelaz do piwnicy a gondola np pod lozeczko i po klopocie..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 07:18   #3889
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Czytałam tutaj na wizażu ze na rozstępy najlepszy jest olej z orzechów makadamia i czyste masło shea (polecane przez mamę bliźniaków). Olej z orzechów makadamia pomaga też na cellulit i tego się trzymam. Z czerwonymi rozstępami faktycznie można jeszcze powalczyć - na białe to już chyba tylko laser :/ No wiec sama stosuję te dwa specyfiki, póki co mam za mały brzuch żeby coś wyskoczyło, zobaczymy potem a jak wyskoczy to przynajmniej będę mogła powiedzieć, że walczyłam Poza tym olej makadamia jest tez olejem który można spożywać i ma fajny, orzechowy posmak a masło shea jest dobre do pieleŋnacji niemowląt i dziecięcej skóry. Tylko najpierw trzeba je rozmiękczyć w dłoniach bo jest bardzo twarde.

Malutki... a czujesz jakieś ruchy?
Stary 2013-04-15, 07:21   #3890
kaska87
Zakorzenienie

zrobiłam Wam scr z filmiku widać pępowinę ja chcę już wizytę

Miki.jpg

Stary 2013-04-15, 07:28   #3891
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zrobiłam Wam z filmiku widać pępowinę ja chcę już wizytę

Załącznik 5209730
Wyglada jak duzy siuroczek
Wogole to za taki filmik sie placi?Albo za zdiecie?Bo ja chodze na NFZ i nie dostaje wogole zdiec o filmiku na plycie nie wspominajac...Mam nadzieje ze jak pojde na 4d to choc wtedy mi dadza jakis filmik skoro bede za to placic...jak nic nie dadza to sie wkurze://bo to naprwde fajna pamiatka jest...
Stary 2013-04-15, 07:30   #3892
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Wyglada jak duzy siuroczek
Wogole to za taki filmik sie placi?Albo za zdiecie?Bo ja chodze na NFZ i nie dostaje wogole zdiec o filmiku na plycie nie wspominajac...Mam nadzieje ze jak pojde na 4d to choc wtedy mi dadza jakis filmik skoro bede za to placic...jak nic nie dadza to sie wkurze://bo to naprwde fajna pamiatka jest...
ja płacę za wizytę w tym mam usg, badanie, zdjęcia, za filmik 20zł dopłacałam więc warto

a co do wózka to ja nie pomogę

Stary 2013-04-15, 07:37   #3893
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja płacę za wizytę w tym mam usg, badanie, zdjęcia, za filmik 20zł dopłacałam więc warto

a co do wózka to ja nie pomogę
Nieszkodzi
To w takim badz razie przy nastepnej wizycie na NFZ podpytam czy za pieniazki nie dalo by sie nagrac plytki.
Dziewczyny wogole to dostalam juz skierowanie na glukoze.Tyle tylko mam ja zrobic za 3 tygodnie..Pamietam jak bylam w 10 tyg na pierwszej morfologi i tam tez siedzialy Panie ktore mialy badanie na glukoze.Te Panie juz mialy piekne brzuszki i tak sobie myslalam kiedy to ja bede tam czekac i prosze juz lada dzienCzas pedzi nieublaganie u mnie juz mniej jak polowa do porodu...oj zleci szybko...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 07:42   #3894
kaska87
Zakorzenienie

to ja chyb a teraz też już dostanę skierowanie na glukozę

Stary 2013-04-15, 07:48   #3895
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
niecale 16 h do wizyty

ide w kimono, buziaki
witam. czekamy na relacje z dzisiejszych wizyt !!
mój TŻ też nic nieczuje... jeszcze..

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kochane!Pedzicie jak szalone
Co do rostepow to u mnie pojawily sie dosyc szybko bo juz w 12 tygodniu.Nie wiem po kim odziedziczylam te sklonnosc ,napewno nie po mamie ,ona była w 4 ciazach i nie posiada ani jednego rostepuJa juz zdarzyłam sie do mojego zaoranego brzuszka przyzwyczaic.Mysle ze bedzie ich jeszcze wiecej (juz mnie nawet ten fakt nie smuci).Smaruje mimo to pojawiaja sie..taka sklonnosc i nic nie poradze.Co do wagi to od poczatku ciazy u mnie juz 7 kilo na plusie.Niestety ale to moja wina gdyz w ostatnich dniach bardzo sie rozleniwilam,nawet na basen mi sie nie chcialo chodzic:/U mnie juz 21 tydz i 3 dzien i w koncu moja dzidzia zaczela mnie kopac.Nie sa to na tyle mocne kopniecia by moc wyczuc je reką,ale to nie istotne wazne ze w koncu kopie

.
ja jak patrze na brzuch mojej mamy to mi się płakać chce , jest nas trójka i ja i mój brat powyzej 4500 wiec mieliśmy prawo jej zrobić taką orkę, ale mam nadzieje ze ja niebede mieć aż takich. do dziś niemam żadnego nowego a smaruje się nieregularnie mustela i babydream, mam na tyłku kilka malutkich starych...

co do wagi to ja tez troche poszalałam z 7 na plusie jest , dziś 20 tc i 4 dzień ale mam mega problemy z przemianą materii wiec dziś robie mini zdrowy detoks i poszłabym na basen ale znów zimno, a czuje się troche niewyraźnie

Cytat:
zrobiłam Wam scr z filmiku widać pępowinę ja chcę już wizytę

Załącznik 5209730
oj ja bym tu chłopaka niebyła taka pewna, oczywiście można powiedzieć że to napewno nie trzecia noga a siusior, ale ten siusior moze się okazać pepowiną

ja się nie nakrecam czekam spokojnie

byłam wczoraj na chrzciach, gdzie było 60 os w knajpie i było beznadziejnie... TŻ się upił z kuzynami i tyle było...

a teraz coś przykrego.. miejmy nadzieje ze z happy endem
dowiedziałąm się że w dalszej rodzinie taka dziewczyna urodziła 3 dni temu przez cc i mimo, że miało być wszystko w porządku dziecko zdrowe, to w pierwszym dniu trafiło na stół operacyjny dzięki czujności pielegniarki, dziecko jadlo ale mu się ulewało, pielegniarka wzieła do przebrania (bo mama po cc) odwróciła na brzuch i zwróciło wszystko co mu dali w ten jeden dzień i ta pielegniarka odrazu wiedziała, że mały nietrawi albo coś i alarm po lekarza i na stół, okazało się że ma zrośnięte coś gdzie łączy się jelito cienkie z grubym.. naszczescie operacja skonczyła sie pomyślnie i teraz 10 dni inkubator i mamy nadzieje że będzie ok...

ale powiem Wam że niemoge słuchać takich historii, bo włacza mi się czarnowidzenie typu, a co będzie jak będzie coś nie tak...

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
to ja chyb a teraz też już dostanę skierowanie na glukozę
ja tez juz mam, i mam zrobić w 23- 24 tc dzień przed wizytą

i u mnie w medicover z zaleceń labolatorium niemożna zagryzać cytryna, bo doszli do wniosku, że zniekształca wyniki, trzeba pobrać krew, wypić glukoze w czasie nie dłuższym niż 3 min i siedzieć 2 h pod gabinetem z ksiązką, gazeta i niespacerować..
Stary 2013-04-15, 07:51   #3896
kaska87
Zakorzenienie

Karolson to straszne ja też czasem myślę, oby tylko dzidzia była zdrowa oby dzidziuś był już zdrowy

Stary 2013-04-15, 08:06   #3897
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson to straszne ja też czasem myślę, oby tylko dzidzia była zdrowa oby dzidziuś był już zdrowy
właśnie ja rzadko miewam złe myśli, staram się nie nakręcać, nie szukać czarnej dziury w całym, ale takie historie to powodują.

a ktoś coś wie o wózkach http://www.e-graco.pl/product_info.p...9#!prettyPhoto
ten akurat jest z tych droższych, ale są tej firmy różne...

ten mama małej Blanki wczoraj zachwalała, że zwrotny, dość lekki, bo z aluminium i wogóle super się prowadzi
Stary 2013-04-15, 08:09   #3898
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
właśnie ja rzadko miewam złe myśli, staram się nie nakręcać, nie szukać czarnej dziury w całym, ale takie historie to powodują.

a ktoś coś wie o wózkach http://www.e-graco.pl/product_info.p...9#!prettyPhoto
ten akurat jest z tych droższych, ale są tej firmy różne...

ten mama małej Blanki wczoraj zachwalała, że zwrotny, dość lekki, bo z aluminium i wogóle super się prowadzi
ten widziałam na zywo i się telepał jak nie wiem-ogólnie o graco niezbyt pochlebne opinie słyszałam-no i cena wysoka jak za te wózki

Stary 2013-04-15, 08:15   #3899
ladanseuse14
Zakorzenienie

witam w tym cudownym dniu!
Stary 2013-04-15, 08:16   #3900
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
witam w tym cudownym dniu!
hej wariacie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości