|
|
#2401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Witam niedzielnie
My dziś leniwie siedzimy w domu cały dzień trochę znowu popakowaliśmy i teraz wylegujemy się na kanapach ![]() Mój mąż nie wchodzi ze mną do gina...ale nie naciskam go, może jak dzidzia będzie większa i usg na brzuchu to się skusi ![]() Cytat:
Ale będziesz miała wesoło z dwoma maluchami ![]() Cytat:
To ja też poproszę ![]() Cytat:
No i za wizytę!Cytat:
Cytat:
mocno zaciśnięte!
|
|||||
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
edytte wszystko co trzeba już chyba zostało napisane
ale też trzymam kciuki za poprawę nastroju głównie, bo reszta będzie w porządeczku- musi ![]() ja jutro mam wizytę i stres też już się włączył, znaczy norma
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem że będzie ciężko z dwoma małymi berbeciami...ale damy radę. Teraz mam nadzieję na córeczke
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tp z OM 8.12 Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
zaciśnięte! Na pewno wszystko jest ok Niunia |
|
|
|
#2407 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję reakcji Twojej rodzinki ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Wasze zaręczyny ![]() Mnie dziś obudziło o 2:50, myślałam ze siku i po sprawie, ale okazało się, że zaczęłam mieć mdłości. Zjadłam migdały (moja wczorajsza zachcianka) i popiłam sokiem pomarańczowym i przeszło. Ale za chwile obudziło sie dziecko za ścianą i miałam przedsmak tego, co będzie po porodzie. I dziękuję za gratulacje ![]() Cytat:
![]() No z tym liczeniem tygodni to ciężko, u mnie okazało sie, ze owulacja najprawdopodobniej przesunięta o miesiąc, więc tydzień/dwa to chyba małe przesunięcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() za wizytę
|
|||||
|
|
|
#2408 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Niestety nie nadrobię wszystkiego, ale tak to już jest przy maluchu a drugie pracuje dość sporo, więc za wiele czasu na komputer nie mam ![]() Cytat:
Z tego co pamiętam wizytę masz niedługo to trzymam kciuki, żeby wszystkie wątpliwości rozwiała.Cytat:
Strasznie mi dokuczają nic nie pomaga, już wszystko co dostępne wypróbowałam jak dalej tak będzie to chyba wizytę przesunę. A co do ślubu niektórzy mężczyźni tak mają, a może TŻ niespodziankę szykuje, nigdy nic nie wiadomo. Cytat:
) troszkę sprawy komplikuje. U mnie było na odwrót to ja nie chciałam mieszkać razem, potem jakieś zaręczyny po co na co? a potem ślub to samo. A z reguły uparta jestem, TŻ niestety też to któreś ustąpić musiało.Cytat:
dzidziadziumdzia moja mała ma 17 miesięcy i też się boją o ten nieszczęsny bunt dwulatka, ale mam nadzieję, że przetrwamy. Trochę już się zaczyna, więc może przyjdzie szybciej.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2013-04-14 o 21:39 |
||||
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki;
my jesteśmy ze sobą 6 i pół roku znamy się półtora dłużej około. Nie wyobrażam sobie życia z innym facetem. Nigdy. Ale mój też się nie kwapi. A mnie już zmęczyło dyskutowanie, naprowadzanie, szczere rozmowy. Odpuściłam, zwłaszcza po tym kiedy urodziła się Nasza córka. Wiem, że marzenia marzeniami, ale powiem Wam, że wtedy wszystko się przewartościowuje i przestało mieć to dla mnie tak duże znaczenie. Kiedyś chciałam wielkie wesele, ze wspaniałymi efektami, byłam gotowa na wiele... A teraz, kiedy jest córa i drugie w drodze, chcę zapewnić im bezpieczną przyszłość i trochę polizać jeszcze życia . Jasne, nadal mi żal, że nawet nie jesteśmy zaręczeni. Ale to już nie to. Kiedyś przeżywałam z tego powodu znacznie większe parcie. Co do wizyt u lekarza i warunków. My we dwoje jesteśmy ze sobą bardzo blisko pod każdym względem. Wisi mi to, że facet grzebie mi w pochwie, a mój Ł. na to patrzy. W końcu od tego jest gin. U mojego prywatnego gina są spódniczki jednorazowe i klapki . Klapki założyłam, ale uznałam, że tej płachty mi nie trzeba. Nie krępuje mnie to, że chodzę z grubym gołym tyłkiem. To jest lekarz, nie rewia mody.I nie wyobrażam sobie być bez Ł. na wizycie, tzn. części z usg, bo na reszcie z reguły go nie ma. Ja też mam stres, ciągle. Dziś rano obudziłam się i przeraziłam, bo nic mnie nie bolało, nie ciągnęło, nie kuło, nie cisnęło, nie rwało. Czułam się normalnie jak nieciężarna. I tak praktycznie cały dzień (poza brudzeniem oczywiście). Zwarioooować można. Na szczęście co wieczór balony nie dają mi żyć spokojnie .Cały czas jednak myślę, że skoro ten jeden dzidziuś przetrwał próbę poronienia drugiego, masową utratę krwi, skurcze, krwiaki i to nieszczęsne złuszczanie, to musi mieć ogromną wolę walki i życia. No bo jak inaczej... Wczoraj śnił mi się syn, po raz drugi w tej ciąży. Wielu bliskim znajomym wyśniłam płeć drugiego dziecka. Zobaczymy, czy sobie też .Wybaczcie, że nie zwracam się nadal osobowo. Niestety przez kilka tygodni czytałam Was wyłącznie w telefonie i wiele razy treść nie mieściła mi się koło nicka, stąd nie do końca wszystkie Was kojarzę. Choć często gęsto da się już po formie i treści poznać kto jest kto bez patrzenia na avka.Uczę się i często podglądam listę, żeby nick wiązać z imieniem i wielkością ciąży
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja chyba cały czas się powinnam denerwować, bo nic mi nie dolega ![]() Maluszek jest silny i walczy dzielnie, żeby pojawić się o czasie na świecie ![]() Mnie też ciężko jeszcze ogarnąć wszystkie mamusie, ale coraz więcej już kojarzę i to też po avku
|
|
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Mój TŻ chyba jeszcze nie dojrzał do "pierścionka" więc jeszcze trochę sobie poczekam, ostatnio stwierdził że ślub można wziąć po narodzinach dziecka (kościelny owszem chciałabym wziąć po narodzinach maluszka, na spokojnie) ale wcześniej wolałabym cywilny chociaż
|
||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinaizabela tylko ze ja chciałam druga córkę
. Tzn. chciałam do momentu kiedy wszystko było ok.Jak zaczęły się kłopoty to już tylko marze, żeby donosic i urodzic zdrowe dziecko. Chce znać płeć ale jest to teraz sprawa drugorzędna.Moja bardzo bliska kumpela z czasów pierwszej ciąży i wątku mieszkała w Irlandii. Będę mieć do Ciebie megasentyment
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć bez ślubu i pierścionka.Maluszka masz silnego i teraz będzie już tylko dobrze ! |
|
|
|
|
#2414 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bedzie dobrze Ja narazie nie mam ani bolow ani kluc,wszystko minelo i tez mam schizy.Tym bardziej,ze wogole sie nie oszczedzam,bo jest mnostwo roboty i caly dzien pracuje. Cytat:
Nie naciskaj,bo co to za frajda jak cie w koncu zapyta, ale bedziesz wiedziala,ze sam z siebie tego nie zrobil ale pod przymusem? Cytat:
niby ma miec tylko 182-nie wierze.Juz teraz jest najwyzszy i ma ogromna stope ![]() Cytat:
Cytat:
Gin to lekarz i sie napatrzyl.A maz tym bardziej Mam dosc na dzisiaj,padam po calym dniu harowki,do tego moj syn mnie dzis nie oszczedzal.
|
|||||
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ciebie jak narazie najbardziej kojarzę, przez to co przeszłaś Podziwiam Cię, ze tak spokojnie i rzeczowo podchodziłaś i cały czas podchodzisz do tego co Cię spotkało, musisz być bardzo silną osóbką.
|
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem silna, ale nie w sytuacjach na ktore nie mam wplywu. Zapieralam sie jak glupia,ze do szpitala nie jade. Ze chce w domu ronic i nie być lyzeczkowana. I co bym z tego miała? Utrate blizniakow a nie jednego z nich. Bo zwyczajnie w stresie wylaczylo mi się myślenie. Kiedy czas mija, zaczynasz inaczej myśleć. Straciłam juz dwie ciąże i blizniaka. Doświadczenie wcale nie pomaga. Jeszcze potęguje ból, bo wiesz co będziesz czuć jutro... i choć Zycie nie jest dla mnie laskawe ani litosciwe to Kocham je. Co mogę innego? De a Twoj men czym się zajmuje ze ciągle go nie ma? Tylko nie mow ze marynarz.. Domi dzieki.z mdlosciami jest tak, ze najlepiej nie dopuscic do glodu.. bo wtedy klapa murowana.
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmuszam się do robienia czegoś co chociażby odwróci moją uwagę od mdłości, ale z kolei jak się już czymś zajmę to szybko się męcze albo zaczyna boleć mnie brzuch i znowu muszę się kłaść na chwilę i tak w kółko ![]() Broń Boże nie naciskam bo nikogo do niczego zmusić nie mogę, tylko po prostu jest mi przykro że wszyscy na około jakoś biorą sprawy w swoje ręce i zaręczają się, biorą śluby itd a ja 5 rok już tkwie w tym samym punkcie ;/ ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marynarzem nie jest. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Podziwiam że Ci się chciało wstać o 3 i cokolwiek zjeść Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-14 o 22:51 |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edytte - Trzymam kciuki za wizytę ![]() anulka2205- ![]() Co do zaręczyn i małżeństw to ja się nie wypowiadam , szkoda gadać , u mnie temat rzeka .. Dobranoc
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jade zaraz z córą do alergologa... jak nie musi wstawać to budzi się o 5:30 i jest gotowa do zabawy. a dzisiaj muszę ją budzic |
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Domi musisz cos przegryzc jak sie tak obudzisz. Mnie teraz mdli tylko po duphku na czczo.
De odpowiedzialna praca, ale na pewno bardzo uciążliwa :/. Zadnych perspektyw na jakas bardziej statyczna?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-04-15 o 07:51 |
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() Zaraz będę wychodzić na badanie beta hcg trzymajcie kochane kciuki bo ja mam takie nerwy a wyniki będą około 16........do tej godziny chyba zwariuję .......jak tylko wrócę z wynikami dam wam znać jeej..... boje się ze mimo 2 testów pozytywny może to nie być ciąża
|
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Obudzil to mnie moj syn a mdlosci doszly,bo za szybko wstalam
Cytat:
Wczesniej byla ta sama firma ale wiecej pracy biurowej,choc podroze sluzbowe tez byly. Wczoraj nawet sasiadki go opitolily,bo ja gabie trawnik,nawoze,sadze rosliny a w ciazy jestem.No ale jak ja nie zrobie to niestety nikt do porzadku ogrodu po zimie nie doprowadzi. Kciuki za wizyty. |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane poweekendowo
Cytat:
trzymam!!Za wszystkie wizyty dziś i badania i wyniki też trzymam mocno ja dzis też zrobiłam badanie moczu bo w środę wizyta....aaaaaaa nie mogę sie doczekać a z drugiej str tak bardzo sie boję
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki ze to jednak ciaza
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
Orientujecie się może ,czy są jakieś darmowe paczki dla dzieci??? moja koleżanka rodziła prawie 3 lata temu i dostała paczkę dla dzidziusia z bobovity papersa i jeszcze z czegoś
.....ciekawa jestem czy jest jeszcze coś takiego
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie do doświadczonych mam. Wiele z znajomych par wybierało szpital w którym rodzili. Czy jest to na takiej zasadzie, ze trzeba być pod opieką lekarza z tamtego szpitala? Czy mogę być pod opieka jakiegokolwiek lekarza i w momencie kiedy zacznie się akcja porodowa iść do dowolnego wybranego przeze mnie szpitala?
|
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki.I za reszte wizytujących mamuś również
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

trochę znowu popakowaliśmy i teraz wylegujemy się na kanapach 

za wizytę!
leżę już 4 dni i za bardzo poprawy nie widać a jutro do pracy.

. No ale czasem sięzapominam
To pewnie ta pogoda ?

Podziwiam Cię, ze tak spokojnie i rzeczowo podchodziłaś i cały czas podchodzisz do tego co Cię spotkało, musisz być bardzo silną osóbką.
Wczesniej byla ta sama firma ale wiecej pracy biurowej,choc podroze sluzbowe tez byly. Wczoraj nawet sasiadki go opitolily,bo ja gabie trawnik,nawoze,sadze rosliny a w ciazy jestem.No ale jak ja nie zrobie to niestety nikt do porzadku ogrodu po zimie nie doprowadzi.