|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Ale moze to ma jakis zwiazek z podatnoscia Japonczykow do cukrzycy...? |
|
|
|
|
#1892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
hejo
wypatrzyłam wczoraj, że nam lodziarnię otworzyli i wybywam dzisiaj z młodym na lody tylko czekam, aż się obudzi, zje i spadamy; a słońce takie cudne na zewnątrz, że aż się żyć chcewzięłam wczoraj młodego w chuście na spacer, ale chyba niepotrzebnie ubierałam mu bluzę na body z długim rękawem, bo wiercił się strasznie i marudził i jak się rozplątałam w domu, to mokry jak szczurek był no i w sobotę byłam chrzestną u mojego brata, wszystko gładko poszło, tylko mieliśmy stresa w kościele, bo cały dzień Lolek marudził i siedzieliśmy jak na szpilkach, ale na szczęście przespał całą mszę; a w ogóle to mają tam okropnego księdza - powiedział im, że lepiej żeby zrobili ten chrzest po mszy, bo jak będzie na mszy i ludzie zobaczą, że nie idą do komunii (z racji tego, że nie dostaną rozgrzeszenia, bo kościelnego ślubu nie mają), to "ich wezmą na języki" ![]() Cytat:
tylko teraz zaczynamy budowę domu i kasa się przyda muszę to obgadać z TŻCytat:
ale na rolkach bym sobie pojeździła, daaaawno tego nie robiłam; w Wiedniu TŻ mieszka obok takiego parku, gdzie są super trasy rolkowe i rowerowe i jak tylko robi się cieplej, to tabuny ludzi śmigająCytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40314892]Nawijko, co ty się łudzisz? koło 18tki to inna go będzie cycem usypiać no nie wiem, czy wtedy o usypianiu będzie mowa ![]() mój jak go trzymam na kolanach, to co chwilę się tak nagina do przodu
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje z okazji zgubionego kg
|
|
|
|
|
#1896 | |||||
|
Zadomowienie
|
No niestety
Lady a powiedz gdzie w końcu będziecie mieć rehabilitację? Cytat:
No u mnie zatory lecą równomiernie niestety. Ale popatrz ile już dałyśmy radę z tym wytrzymać ![]() Cytat:
Cytat:
A co do nieobecności to u mnie tak samo ![]() Ja też ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40314608]Dziewczyny :d rozczaruję was, nie mam urodzin we wrześniu mam, ja na fejsie inne dane podałam Ale dziękuję, baby kochane ![]() [/QUOTE] Ja właśnie czytam nad ranem na telefonie i się dziwię o co chodzi, czemu życzenia skoro pamiętam Twoje urodziny w zeszłym roku A rok temu Cię jeszcze nie "znałam" Cytat:
"czuwa przy oknie bo pilnuje dziecka sąsiadki" Cytat:
Iffonka kciuki za bioderka Fewcia nie wiem czy pamiętasz, ale też pisałam o tym, że mi Mała nie chce w ogóle spać, łącznie spała po kilka godzin na dobę, zmierzła była, słaba, zmęczona, a ucinała sobie tylko drzemki po parę minut, 40 minut to był duży sukces. I teraz też nie jest idealnie, ale zdarza Jej się przespać czasem 3h w nocy i ja już nawet nie marzę o tym, żeby spała więcej bo to duży wyczyn. Może u Ciebie też tak będzie, a póki co trzeba przetrwać Teraz też od 7 nie spała, krzyczy, płacze i nic nie pomaga (ręce, wózek, kołysanie), zamyka oczka i za chwilę otwiera, Ona po prostu nie może od razu zasnąć bo ucierpiałaby na tym Jej reputacja |
|||||
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nie odzywałam się chwilowo bo wyjechaliśmy na weekend do rodziców,dzisiaj wracamy. Jak wrócę do domuto Was nadrobię bo teraz nie bardzo mam czas. Miłego dnia! Pytałyście o zdjęcie fryzury więc dodałam do klubu,tylko odwrotnie mi wyszło,no ale widać co trzeba
|
|
|
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
HEj... no nie ma szans, żeby Was nadrobić... po weekendzie w domu sajgon, jescze małż ma wolne - ale w garażu jakiś wóz naprawia
Miał mieć wolne na remont kuchni, a tutaj du*a jeden dzień tylko albo dwa. Między wierszami wyczytałam tylko, że ktoś coś mówił o pizzy. Dziś na obiad sewuję pyszną, zapraszam Maja strasznie marudna... nie wiem czemu... Jutro może wreszcie na szczepienie się wybierzemy. Cytat:
a jak ją posadzę to chwilkę posiedzi - ona straszna siłaczka jest
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do fotelika - wkładkę wyciągnęliśmy dawno. Wczoraj mój tato go zważył, (Dadiego) ~ 7 kg
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Tak sobie spaceruje z Blanka i myślę że super że nie ma już śniegu ale te psie niespodzianki to już lekka przesada Slalom trzeba uprawiać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za pamięć
A właśnie miałam pisać że Daria dziś kończy 3 mce
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
byłam na chustowym spacerze ! co prawda godzinke tylko i blisko domu bo chcialam zobaczyć czy jej sie w ogole spodoba. No i tylko ją włożyłam to usnęła momentalnie (co dziwne bo zawsze płakała) a potem po 30 min obudziła się i rozglądała
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedz a co to jest ten nutrition? Można to podawać bez konsultacji z lekarzem? Moje dziecko jak zasneło wczoraj o 21 tak nie licząc przerw na karmienie śpi do tej pory. Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Przed weekendem chyba Fewcia pisała że jak odciąga pokarm to naciska parę razy a później już trzymie i ciśnienie ciągle idzie, ja tak właśnie spróbowałam i muszę podwiedzieć że jest to super sposób pierwszy raz udało mi się odciągnąć 100 ml z jednej piersi
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a inaczej nie umiem ściągać b bymi cycka wessało chyba i wywróciło na drugą strone
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak się mrozi pokarm?? Tzn tak: odciągam, schładzam w lodówce (jak długo?) i dopiero do zamrażarki?? Dobrze myślę??
A rozmrażanie? Z zamrażarki do lodówki czy od razu można wyjąć do temp pokojowej? I powiedzcie jeszcze jak długo można przechowywać pokarm w lodówce? Bo w temp pokojowej chyba 12h? Muszę się w końcu wtajemniczyć w ten temat
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj wlosy bardzo zniszczone byly;/// dziewczyny, wybieram zdjecie do zaproszenia;p nie wiem które dac;p moze jakies jeszcze inne ztobie małej? hmmm póki daje te co mi sie podobają;p na jednym zdjęciu kapie jej ślinka ale slodkie jest ![]()
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Delicjanko wszystkie super, ale trzecie mnie urzekło
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, to faktycznie dziwne :/ a ja myślałam, że Japonczycy to taki zdrowy naród, którego nie dotyczą takie choroby jak cukrzyca
Cytat:
ma ślicznie rączki złożone ![]() kurcze, mój dzieć jest dziwny... wstał, zjadł z jednego cyca, uspokojony, wypluł cycka,ale rączki do buzi pcha i otwiera paszczkę, więc daję mu drugiego a on nie chce, spróbowałam kilka razy, nie chciał, teraz leży na macie słucha śpiewu ptaków i boksuje nogą żyrafkę
|
|
|
|
|
#1910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40315229]Inny to raczej nie cycem Wariatki ![]() Cytat:
![]() Ale mnie teściowa wku...wiła wczoraj. Nosiła małego, Michaś się na mnie patrzył a ona do niego "kto tam jest? MAMCURA??" Jak żałowałam potem że jej nie powiedziałam że ja Miśkowi nie mówię że jedzie do BABSKA. Jak będzie takiego braku szacunku do mnie dziecka uczyła, to go nie będzie widywać. Stara prukwa cholerna
|
|||
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej hej!!!
Moj Kochany spi od 3 godz (!!!!!) wiec nadrobilam prawie 20 stron! szalone jedze z was! D Pomogły... Ufff! moze nie jest idealnie no ale wynik jest duuuzo nizszy niez ten poprzedni (205 )Wynik wyszedl mi 139 wiec granica nietolerancji ale.. zapomnialam sie rano i napislam sie troszke Kubusia ![]() nie ruszalam sie z miejsca ani na sekunde, a inni se chodzili do domu, do sklepu na chwilke' wiec i tak sie ciesze z tego co jest. nie zamierzam nic z tym robic bo w ciazy mialam 159 i mialam tylko stosowac ta niby diete cukrzycowowa po ktorej mialam za niski cukier wiec senkju bardzo! ![]() z dobrych wiadomosci - bylam w niedziele w szpitalu na wizycie, ja pani gin powiedziala ze pieknie to wszystko sie goi i dala nam zielone swiatlo szalu nie bylo ale tragedii tez nie, nie bolalo az tak strasznie no i ja rowniez obalam mit pt. "rozklapciocha" ginka jak mnie zobaczyla to powiedziala ze wygladam jak niteczka, ale to chyba nie byl komplement bylismy dzis u foto zrobic malemu zdjecia w ubranku od chrztu. omg-kiepski dzien na zdjecia, placz, placz i jeszcze raz placz... mamy 4 pozy co prawda ale na zadnym nie ma usmiechu ![]() to chyba tyle.... zabieram sie za odpisywanie. pewnie troche mi zejdzie bo kubulesław sie obudzil ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40284031]Dziewczyny, teaz wit. D zaleca się podawać cały rok nawet do 18rż, dlatego, bo nowe badania pokazują znaczne neidobory u ludzi. A w taką zimę, jaka teraz się trafiłą - że tylko 14 dni słonecznych! to już konieczność.[/QUOTE] no no no, mi wlasnie ginka na wizycie mowila ze nawet niski poziom witaminy D moze byc przyczyna cukrzycy ![]() polecila mi przyjmowanie wlasnie tej witaminy + badanie z krwi na poziom tej witaminy. jak bedzie bardzo niski to wiadomo bedzie skad te moje atrakcje cukrzycowe |
||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki. Negocjacje udane, do konca tygodnia 1/3 tekstu do przetlumaczenia.
Bez slownika, na telefonie, ale dobrze bedzie ;-) Polecam film, ktory z tz wczoraj i czesciowo dzis obejrzelismy. Polskiego tytulu nie znam, ale poszukalam Wam oryginalny: Un heureux evenement. Jest to francuski dramat o rodzicach takich jak my. Jesli bedziecie miec okazje, to polecam. |
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() a jak nie to go zacznę na noc na balkon wystawiać bo spi mi już tak 2,5 godzinki i ani nie drgnął a też w tle słychać jakiś remont i nic mu nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#1915 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale generalnie tesciowka przesadzila, nie ma co! baty sie jej naleza! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko- u mnie podobnie bywa. Dziś zdążyłam odłożyć małego bo chciałam ubrać bluzkę tylko i się rozwył-oczywiście przybiegła babcia go wybawić-z tekstem "Niedobra mama nie chce wziąć dziecka? Krzywdę Ci robi tak?" i w tym momencie ku... cy dostałam. Albo czasem jak chce wyjść do łazienki podrzucam młodego do pokoju dziadków-po prostu żeby 5minut mi dali. I słuchajcie najlepszego... Daje go powiedzmy mamie-ojciec bacznie obserwuje. Przychodzę i go biorę a np mama idzie do kuchni-a tata wyjeżdża z tekstem- "Patrz jak się za tobą ogląda i cię szuka (babci oczywiście a wcale tak nie jest)" . I morał z tego taki że moje dziecko ogląda się za babcią nie za mamą
a może to nie jest moje dziecko tylko ich? Bo czasem odnoszę takie wrażenie. Jestem zazdrosna o małego bo czasem naprawdę mam wrażenie że to oni są całym jego życiem (ich tekst)a ja-ja go tylko urodziłam rani mnie to bo to moje dziecko-chce dać mu wszystko i nie chce by ktokolwiek ze mną rywalizował a niestety tak bywa bo skoro mama niedobra a dziadkowie tak to chyba ze mną jest naprawdę źle Napisałam coś w k.
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam i jestem na biezaco!
kupilam ostatnio w Smyku malemu taka ta pilke do chwytania, ktoras-chyba nina? ja polecala. suuuuper sprawa! cwiczy chwyty, moze sobie ja pogryźć. fajna fajna |
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
nancy Wiaze sie to ze zmiana stylu zywienia. Super zdrowa zywnosc czesciowo zastepuje mniej zdrowa - wiecej miesa i tluszczu. Polega to na tym, ze Europejczycy w zamierzchlych czasach zywili sie upolowanym miesem. Wiec jak cos zdobyli, jedli i musieli w organizmie zrobic zapasy. Bo nie wiadomo, kiedy nastepna uczta bedzie. Natomiast Japonczycy to narod rolniczo- zbieraczy, wiec dostep do pozywienia byl zawsze i dlatego nie musieli robic zapasow w ciele. Rowniez dlatego ich organizm nie musial na pelnych obrotach produkowac insuliny i stad przy obecnej diecie nie wyrabia i jest masa chorych.
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Muszę wypróbować tego Waszego sposobu, może chociaż do 60 dojdeEdytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-04-15 o 15:34 |
||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie moja mama (mieszkamy z moimi rodziacami) tez ma takie nalecialosci czasem. czesto do nas przychodzi na gore, widze ze sie dobrze dogaduje z malym a i on dobrze reaguje na nia ale w zasadzie niec z tym nie robie... to jest ich pierwszy wnuk i sa w niego wpatrzeni jak w obrazek. strasznie sie ciesza ze jestz nami i jakby mogli to by nieba mu uchylili, a ze robia to w taki a nie innysposob, no coz... i wcale sie nie dziwie ze takie ochy i achy sa pod jego adresem bo ja tak samo sie do niego mizdrze ![]() a twoje dziecie bedzie zawsze TWOJE no i ewentuanie tz-ta ![]() OMG! jeszcze klub! za wczesnie sie pochwalilam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

także tym bardziej się dziwię, że u Was taka glukoza jest oznaczana, u nas czasem się oznacza ale lekarze średnio na taki wynik patrzą i tak zwykle na następny dzień znów zlecają.
tylko czekam, aż się obudzi, zje i spadamy; a słońce takie cudne na zewnątrz, że aż się żyć chce
tylko teraz zaczynamy budowę domu i kasa się przyda
muszę to obgadać z TŻ
ale muszę się pochwalić, że dziś w nocy Domcia przespała pierwszy raz prawie 7 godzin
Jak zasnęła o 20 tak obudziła się dopiero o 2:45. Byłam w szoku. Po zjedzeniu i przewinięciu już niestety nie spała tak dobrze, tarmosiła się okropnie, ale i tak zrobiła ogromne postępy. Także kochane musicie wytrzymać, bo jak widać na przykladzie mojej Domci wszystko przychodzi z czasem. Potrzeba tylko dużo cieprliwości i siły.

Miał mieć wolne na remont kuchni, a tutaj du*a jeden dzień tylko albo dwa.

oby mi się tylko Mała nie zaraziła...
Jeszcze nic nie jadłam bo mnie muli, a chyba w końcu się zmuszę bo coraz słabsza jestem :/