|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
Oj wy baby, chyba będę tu mniej zaglądać, bo jak poczytałam o tych waszych lodach, budyniach to znowu wciągnęłam całą puszkę brzoskwiń
|
|
#4802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 3 puszki brzoskwiń mogę się podzielić
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja dziękuję, zaraz jedziemy na zakupy to sobie kupię. będzie do lodów i bitej śmietany
|
#4806 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do spacerków do muszę pogadać z położną najpierw kiedy na dobre mogę zacząć wychodzić po cc. teraz coś tam porobię w domu ale po piątkowym wyjściu umierałam dwa dni - położna będzie u nas w środę, obejrzy jak się rana goi i może doradzi czy już można ![]() na pewno nie wcześniej niż w weekend, jak będzie piękna pogoda - tak akurat wtedy będzie prawie dwa tygodnie. ale w sumie miał już dwa spacerki - do przychodni, a w śr i czw jedziemy na badania ![]() Cytat:
ale lepiej jakbyś pojechała do niej, będziesz spokojniejsza o wiele ... Magiusa piękny kotek Cytat:
![]() nam zeszło w ciągu tygodnia jedna paczka Huggiesów 27 szt i pół paczki pampersów 41 szt. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-15 o 18:46 |
|||
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyna - nie czekaj az tak z praniem, bo pozniej mama bedzie je musiala robic za Ciebie wypierz juz i tez bedzie swieze. troche czasu i energii zuzyjesz przy prasowaniu...Motylek dzieki za info o Huggies'ach - odetchnelam po przeczytaniu, ze tych kapielowych nie wycofuja. podobno sa swietne, a szykujemy sie na wyprawy basenowe Barwineczek - witamy Magiusa - ja tak czekalam na dodatkowe gramy...najpierw byle do kg, pozniej 1400, pozniej 2000, az mi gin powiedzial, ze juz mamy 2600 i troche sie wystraszylam Salviae - olej wage i tak bedziesz piekna, promienna mamuska! a waga sama wroci dzisiaj widzialam mnostwo mamusiek (obserwowalam wozki) i wiekszosc to taaaakie laski, ze az milo oko zawiesic w obcislych legginsach, wystrojone, zadbane, z fryzurkami. my tez damy rade!malpke kupilam w castoramie, wczesniej znalazlam ja na allegro http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...163383566.html http://allegro.pl/naklejki-figlujaca...128786948.html nie wiem czy mam takie same wymiary, ale w Casto cena cos kolo 20zl...piankowe po 11zl paczka (dwa motywy) http://allegro.pl/naklejki-sciane-dr...172792585.html na poczatku myslalam o czyms takim, ale w sypialni nie bedziemy szalec jak juz powstanie pokoj malej to pomyslehttp://allegro.pl/naklejki-scienne-n...175433248.html http://allegro.pl/naklejki-zestawy-d...147078866.html http://allegro.pl/naklejki-zestawy-d...161086282.html http://allegro.pl/naklejki-zestawy-d...150419355.html http://allegro.pl/naklejki-zestaw-dr...150419354.html |
|
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
Coraz trudniej mi Was nadrabiać ostatnio
![]() nie wiem.. czy to przez ilość postów, ładną pogodę, czy też moje samopoczucie, że to już tak blisko ![]() no i z taba gorzej mi się piszę, więc tam tylko czytam.. ale przynajmniej jestem na bieżąco ![]() Widziałam miniaturki z wczorajszej sesji całkiem całkiem.. choć pozostawię Wam ocenę ale mieliśmy lekkie spięcie z fotografką - laska o mało się nie obraziła o to, że nie chcieliśmy nigdzie publikacji tych fotek Vil - fajnie, że kikutek tak szybko odpadł zazdroszczę Ci, że możesz się już zajmować małym ![]() Sharp - super te zawieszki! ![]() Banka - współczuję sytuacji później Ci to wynagrodzą
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecaj, ze bedziesz lezala i odpoczywala... polozne same mowily, ze powinnam sie wypisac i relaksowac w domu, a nie w tym niewygodnym lozku...Karolina - doczytalam, ze cholestazy nie ma Xal - musisz babcie czesciej do siebie zapraszac, to maz bedzie zasuwal az milo ![]() Antoinettee - moja mala odwrocila sie jakos przed samym przyjeciem do szpitala, wiec wedlug suwaka to byl 31 tydzien, wedlug gina i reszty szpitalnej ekipy 29 kilka dni wczesniej mialam wizyte i glowka byla na gorze. a pozniej musiala sie odwrocic i nawet myslalam, ze moze stad to krwawienie.
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to najważniejsze jestem pewna, że wyszłaś pięknie A fotografka, cóż.. tak to czasem bywa oby tylko bez Waszej zgody niczego nie publikowała
|
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne że tobie się podoba
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
jak jeszcze kilka tygodni temu śmigałam na codzień tak teraz ubieram tylko w gości itp. gdzie wiem, że nie będę dużo chodzić, ale już za 2 miesiące....
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę coś napisać, a później nadrabiam.
Mieliśmy dziś zajęcia praktyczne na SR z kąpieli Maluszka i pojechaliśmy później obejrzeć porodówkę. Śmiać mi się ogromnie chciało bo trafiliśmy akurat jak jedna z kobiet kończyła rodzić i bardzo głośno krzyczała ( wiemy, że kończyła bo jak wychodziliśmy to już dzieciaczek płakał ) i mój TŻ na to doświadczenie zbladł totalnie i minę miał taką, że aż położna się odezwała, ze to nie zawsze jest taki krzyk. Że ta Pani to akurat wyjątkowo hehe....niech wie co go może czekać
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj pierwszy raz wyszły do ogrodu to się rzuciły i trawę żarły
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() czy wy wiecie ile mam nadrabiania a tylko kilka dni mnie nie było??? Jakieś ekhem dwa??? ![]() ktoś urodził??? Banka doczytałam o Tobie. Pamiętaj możesz na nas liczyć... Trzymam się z Tobą |
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4818 |
|
siedzę i myślę
|
Już niedługo nowy wątek
Jedziemy do Kaufa po zapas owoców
|
#4819 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za mamę. Napewno wszystko jest dobrze ale lepiej niech poleży i ją dokładnie przebadają. U mnie w mieście w zimę chłopak wchodził po schodach do klatki i się przewrócił, mocno uderzył tyłem głowy o płytki ale wstał i poszedł do domu. Podobno go pobolewała ta głowa i poszedł na pogotowie to lekarz poświecił mu latareczką po oczach, powiedział, że nic mu nie jest. Poszedł do domu, położył się spać i się nie obudził. Młody chłopak po dwudziestce. Cytat:
Cytat:
Akrobatka Pocieszenie jest takie, że ciągle ta główka jest jednak na dole, może już nie będzie miała siły jej podnieść wysoko Czuję, że niezła artystka z niej będzie po tatusiu i mamusi. Cytat:
wszystko gotowe i czeka na Zuzię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że i moja panienka weźmie przykład z Nelki i ładnie się ustawi
|
|
#4820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykro mi can..trzymam mocno kciuki za Twoję mamę zeby nic jej nie było po upadku ![]() banka no masz ..a jednak to to.. na pewno sobie poradzicie..no przecież nie macie wyjścia jak poskładac wszystko do ładu i składu..ale pamiętaj nie forsuj się ..jesteś w ciąży Cytat:
zawsze jakoś jak widzę rudą z natury to tonie w zieleniach..pasuje im po prostu usnęło mi się troszku..i jestem taka rozbita..i głodnaaaa...a wy tu o brzoskwinkach mówicie..mniammmm..uwielb iam ![]() co do seksowania...to Ja moooogęęęę i mogę i mogę ..mmmm..ale mój chłop wymięka..tzn..wiecznie zmęczony jest no nie dziwie mu się ..he he delfinek wieloryba nie ogarnie
|
||
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrzebujemy dwoch...ale wysylka pewnie malo oplacalna
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-04-15 o 19:45 |
|
|
|
|
#4823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie ze dam rade ale ciezko i juz mam dosyc, roboty tak czy siak jest a co dopiero jak nie masz pomocy z lezacym mezem i psem bleee i jescze ta operacja, maz sie boi bo nigdy w szpitalu nie lezal a co dopiero operacja , znieczulenie itp . jest przestraszonyyyi wlansie znowu jest ten moment musze sie ubrac i isc z psem blee a potem wejsc na 4 pietroooo sliczna szfeczka i jej wyposazenie ja az tyle miejsca nie mam ....
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z racji zaawansowania ciąży nie mogę tego pić, ale w ogóle nie mogę pojąć jak malinowe herbatki mogą być niedobre
bo kojarzą mi się smacznieU mnie kocur taki jest, że robi 3 kroki i się kładzie....kocica zdecydowanie ma w sobie więcej życia
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przywieź nam coś dobrego
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy już linieją ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- chętnie |
|
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
myślałam, że poród zacznie sie dzisiaj
jak nie tto idę spać. Dobranoc Brzuchaczki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wypierz juz i tez bedzie swieze. troche czasu i energii zuzyjesz przy prasowaniu...

07.07.2012
taki plus że mam blisko 30 km i mogę się wsiować co weekend
za mamę. Napewno wszystko jest dobrze ale lepiej niech poleży i ją dokładnie przebadają. U mnie w mieście w zimę chłopak wchodził po schodach do klatki i się przewrócił, mocno uderzył tyłem głowy o płytki ale wstał i poszedł do domu. Podobno go pobolewała ta głowa i poszedł na pogotowie to lekarz poświecił mu latareczką po oczach, powiedział, że nic mu nie jest. Poszedł do domu, położył się spać i się nie obudził. Młody chłopak po dwudziestce. 
zrobilam tę herbatkę.. no pakudne