|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolczyk w nosie- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
Hejka
![]() Jestem nowa na tym watku.. a kolczyka w nosie mam juz od.. mmm ponad roku ![]()
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
hey zrobilam sobie koczyk wnosie u kosmetyczki 4 dni temu i chcialabym wiedziec kiedy moge zmienic kolczyk........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Ja zmienilam 2 godziny po przebiciu
![]()
![]() |
#394 |
Rozeznanie
|
W takim razie ogranicz się i nie dawaj tak 'dobrych' rad, bo akurat w tym wypadku nie ma się czym chwalić.
Maja, możesz zmienić dopiero, gdy rana całkowicie się zagoi, za jakiś miesiąc-półtora jeżeli wszystko pójdzie gładko. Nie próbuj robić tego wcześniej, bo naruszysz kanał przekłucia i rozbabrzesz cały proces gojenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
wymiana kolczyka na inny może nastąpić dopiero po minimum 5-6 tygodniach od przekłucia-radziłabym się dowiedzieć jaką grubość ma ten ,który ci założyła kosmetyczka i jakiego jest typu(prosty,zagięty?)-bo często niestety się zdarza że jest zalożony kolczyk z "zabezpieczeniem" w postaci kulki od wewnętrznej strony i po wygojeniu nie da się go wyjąć
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
ja nie daje rad.. powiedzialam po prostu kiedy ja zmienilam kolczyk
![]()
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
jak wyjac kolczyk z nosa????
hej mama taka nietypowa sprawe
jakis miesiac (albo juz dluzej) temu zrobilam sobie kolczyk w nosie ale od niedawna robia mi sie ranki przy nosie bo mnie ten kolczyk obciera chcialam go wyjac zeby sie zagoilo ale...NIE MOGE ![]() jak to zrobic zeby nic tam nie popsuc i zeby moc go poznije wlozyc spowrotem??? czekam na odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak wyjac kolczyk z nosa????
opisz mi jak wygląda kolczyk od wewnątrz-tzn wewnatrz nosa-czy górna kulka jest odkręcana? czy jest może wygięty czy prosty ?
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
A jaki Ty masz ten kolczyk tam. Kiedys dawno temu nosilam taki beznadziejny kolczyk zakonczony kulka od wewnetrznej strony nosa i wyciaganie tego bylo udreka. Jak w szpitalu wyciagnelam - znaczy wyszarpalam to juz na amen.
Miss - pracujesz w studiu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Te kolczyki z kulką na końcu są tragiczne bo często dziurka sie zwęża i ciężko je później przecisnąć dlatego zawsze jak nie mogłam tego zrobić bo bardzo bolało to brałam np. nożyczki i ucinałam kolczyk przy górnej kuleczce i wtedy dołem wyciągałam,niestety kolczyk był do wyrzucenia. Teraz też mam kolczyk z kuleczką na dole ale spiłowałam ją żeby leciutko wychodziła,przynajmniej jak gdzieś zachacze i wyrwe go to nie boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
moja rada dla wszystkich noszących kolczyk z kulką od wewnętrznej strony-wyjąć-jak nie chce wyjść to się górną kulkę odcina szczypcami z przecinakiem do metalu-i wymienić na nostrila lub labret 1,0 lub 1,2
przy labretach dodatkowa opcja-wymiana kulek bez potrzeby wymiany calego kolca
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Ja noszę z kulkami,a właściwie takie kupuję.Bo piłuje te kulki tak,że nie ma ich zupełnie.i kolczyk wyciąga się świetnie-wystarszy złapać i wyjąć,nic więcej.
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze to troszkę tak mało profesjonalne ale ja przenigdy nie chciałabym miec tak wielkiej dziury jak 1,0 czy 1,2 mm tymbardziej, ze mam 3 dziurki w nosie wiec... ![]()
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
więc lepiej nosić spiłowane pilnikiem cienkie badziewie,które może i uczulać i ranić krawędzie przekłucia i na którym może osadzać się wszystko-to nie jest gładka wypolerowana powierzchnia więc nie jest dobra do kanałau przeklucia a tym bardziej do codziennego wkładania i wyciągania
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
owszem - nie jest to gładka powierzchnia, jednak ja np noszę srebro, które absolutnie mnie nie uczula, a kolczyk wyjmuję i wkładam minimum 3 razy dziennie... nic mi nie obciera, ani nie szkodzi.... i bardzo mi to pasuje
![]() ale jesli chodzi o samo przbicie to napewno nie powinno się nosic takich 'piłowanych kolczyków'..
![]() |
#406 |
Kokon pro
|
jak widac dla niektorych wytapetowanie sie jest wazniejsze niz wlasne zdrowie ;/
zreszta ja nie widze problemu z podkladem czy pudrem ale jak kto lubi ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
A ja kupuje kolczyki takie proste bez kulki <cos takiego jak do ucha tylko, ze ciensze i mniejsze> i nie mam JUZ problemu z kulkami oraz rankami! Bo wczesniej <jak mieszkalam w Polsce> to okropnie mi sie robily ranki
![]()
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
takie kolczyki nosze juz kilka ładnych lat i jakos zyje. nigdy nie miałam zadnego zakazenia.. nawet opuchlizny. Kasiek moze wyjasnisz mi w jakis sposób zagraza taki kolczyk mojemu zdrowiu??
![]() jestem bardzo ciekawa...
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Ja pamietam, ze jak za pierwszym razem przebilam nos, to kosmetyczka mi powiedziala tak: "z takim kolczykiem z kulka to zaraz ci sie rozpaskudzi ten twoj nosek" i tak bylo
![]()
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Ja kolczyk ze spiłowaną kulka wyjmuję raz na 2 tygodnie,żeby wymienic na inny,także nie szrpię sobie kanału zbytnio.
A przy nakładaniu podkładu nie mam znim żadnych problemów,przy myciu również,bo nosze mikroskopijna kuleczkę
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Zapłacilam 50 zł w dobrym salonie kosmetycznym.. nic mnie nie bolało mialam zamrozony nos.. nie bolało pomimo tego ze miałam na nosie grubą skóre i musiała mi zrobic troche nizej... ale jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Kokon pro
|
Cytat:
skoro jestes na tyle inteligentna zeby pilowac kolczyki to powinnas wiedziec, powierzchnia tych jakze profesjonalnie "wykonczonych" kolczykow jest chropowata i moge sie zalozyc ze pelno w tych szczelinkach syfu watpie czy posiadasz autoklaw czy cokolwiek zeby to wyczyscic za kazym razem jak go wyciagasz, a jak to robisz to podrazniasz kanal przeklucia, wiec tylko czekac na zakazenie badz inny syf ktory moze sie przypaletac ;/ powodzenia i gratuluje pomyslowosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
kasiek moge o cos zapytac?
![]() ![]() Tzn oczywiste jest, ze czyszcze kolczyka specjalnym plynem.. ale jakos zaintrygowala mnie twoja odpowiedz <ta wyzej !> do tego pytania... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Ja jak przebilam to kosmetyczna wlozyla mi wygiety kolczyk( fakt ze byl za duzy
![]() wymienialam pozniej tez tylko na te wygiete..ale- wlasnie jest jedno ale ,dlaczego ich nie lubie i przestalam nosic, codziennie podhaczalam sobie co bylo bolesne troche, fakt ze mi sie nie robily zadne ranki , troch krwi zawsze polecialo i nos przez caly dzien bolacy ![]() ![]() ![]() mysle ze kazdy musi sam sobie dopasowac kolczyk jaki mu pasuje do swojego nocha ![]()
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inną sprawą jest to, ze juz nie raz zauważyłam w róznych wątkach, ze uważasz się za straszną mądralę obrażającą swoimi wypowiedziami inne osoby. znikam juz stąd. nie mam zamiaru prowadzic tego typu dyskusji ![]()
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
jak wy jestem posiadaczką kolczyka w nosie wyprubowałam już wszystkiego zwykłu kolczyk , kolczyk do nosa z kóleczką na końcu, kółko ale same złe wspomnienia szczególnie kolczyka z kólkowatą końcówką nie polecam oto mój ostatni nabytek jest boskiii!!!! nie zamienie go na zaden inny w dodatku końcówka jest do wkrecania jeśli mi sie kolec znudzi no to można sobie zmienić na lepszy kodel :P kilka fotek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Kokon pro
|
Cdz ja mowie tylko, ze tymi chropowatymi powierzchniami podrazniasz kanal przeklucia ;/ ale jak kto lubi. nie zauwazylam zebym uwazala sie za "straszna madrale" i jakos nikt uwagi nie zwrocil i nie czul sie obrazany, z tego co wiem to pisuje w 3 watkach wiec nie wiem do czego pijesz?
Rogato tez mam takie hyh tylko moje sie nie odkrecaja niestety ale i tak sa fajne, a gdzie kupilas takie odkrecane? Nolqa mi chodzi o to ze jak spilujesz ta kulke to ta powierzchnia jest chropowata, a nie gladka i w te wszystkie mini rowki wchodzi pelno roznego dziadostwa ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam takie pytanie bo chcialbym se przebic nosek, a chcialabym miec taki maly, świecacy diamencik, a ni ejakąs kulke wielką :| można tak? no to narka i zgory txs za odp rychla jak mam nadzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
W wakacje chcem zrobic sobie kolczyk w nosie ... Chcialabym wiedziec gdzie moge sobie go zrobic, czy to boli oraz ile taki zabieg kosztuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.