![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do kiedy wózek?
To normalne. zawsze tak jest. pozatym często i gęsto jest tak, że nie można miec swojego zdania i robić błędów ortograficznych. zawsze znajdzie się ktoś kto się doczepi i potem jest dyskusja oczywiście nie na temat.
ps. chusty i nosidełka mogą nosić osoby, które mają siłe na to. moja córa w wieku 6 miesiecy ważyła prawie 10kg. zaszłam do tego lekarza z tym nosidełkiem, ale z powrotem mąż przyleciał z wózkiem, bo powiedziałam że nigdzie się nie rusze. noszenie na rękach też było uciązliwe dlatego bujałam ja we wózku. miałam wiele wózków, a to dlatego, że kupowaliśmy zawsze używane. dopiero jak miała skończone 2 lata kupiliśmy jej nowy wózek. wytrzymał dwa lata jazd plus rok zabaw dzieci przed domem. tak dla uwagi : ja do używanych miałam pecha dlatego następnym razem kupie nowy.
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Do kiedy wózek?
Joanno, ty pierwsza probowalas innej wizazance zwrocic uwage na blad i dopiero w odpowiedzi na twoj post zwrocilysmy uwage, ze sama masz ich mnostwo, wiec nie powinnas innych pouczac w tej kwestii.
Wygoda noszenia to sprawa indywidualna, jak kazdy innyrodzaj wygody - nie ma tu znaczenia wielkosc dziecka, rodzica, waga i wzrost. Ma znaczenie natomiast rodzaj nosidla czy chusty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() ale jak tylko wkładałam je z dzieckiem wewnątrz (bez względu na moją wagę) i nie ważne czy dziecko 3 miesięczne czy 7-8 miesięczne i 2 razy większe zawsze było nie wygodne i dla mnie i dla małego.. być może to sedno całej sprawy nosidło samo w sobie jest wygodne do noszenia ale bez zawartości ![]() ale w tej cenie to ja zdecydowanie efektowniejszy ciuszek znajdę ![]() btw wg regulaminu nie jest w dobrym tonie zwracanie uwagi na literówki jak i przenoszenie dyskusji z jednego wątku na drugi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracając do tematu: Do kiedy wózek? Ja myślę, że gdzieś do 3 roku życia u nas się sprawdzi. Zależy dużo od tego, gdzie będziemy mieć przedszkole, bo jak daleko to nie wyobrażam sobie pomykać o 7 rano na pieszo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, bo traicionera miała to samo co ja ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
ale się uśmiałam dzięki tobie ![]() ja za przeniesienie dyskusji zostałam ukarana punktem
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Do kiedy wózek?
Wiec Joanna za to tez powinna dostac jakies ostrzezenie, o nawiazala do inneo waku pierwsza.
Co do tego, ze liczy sie rodzaj nosidla to chodzi mi o to, ze nosidlo musi byc dopasowane do konkretnej osoby. Jednej moze pasowac marsupi, innej bondolino, komus innemu chusta a innym zadna z tych rzecy, bo nie lubia zyczajnie nosic i tyle. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Ale literowek mam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
uff.. już myślałam ze nikt już żartu nie załapie
![]() ![]() a tak apropo tematu widziałam dziś w sklepie dziewczynkę w wózku dosłownie upchniętą..kolana miała pod brodą dosłownie!! jej mama na pytanie z tytułu wątku odpowiedziała by " do wtedy gdy da się jeszcze dziecko w nim upchnąć".. szkoda mi tej małej było..bo wyszła na chwilę z tego wózka i matka zaraz jej kazała wracać.. ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2013-04-15 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
ta dziewczynka którą widziałam wyglądała na zdrową ..widziałam jak zeszła z wózka i chodziła wokół i nawet przymierzała się do rowerka znajomego chłopca (matka z kimś rozmawiała kto był z synem a ten z rowerkiem)..
z resztą dla dzieci chorych są inne większe wózki w których mogą wygodnie siedzieć.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale chłopczyk miał tak nienaturalnie powykręcane ciało... myślałam, że jakieś porażenie czy coś takiego. A on jak wstał i się wyprostował to zdrowe dziecko, po prostu nie mieścił się już w tej spacerówce... A najlepsze, że jak wstał, to matka go zaraz posadziła z powrotem...
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
tu była identyczna sytuacja matka zaraz kazała małej wracać na miejsce..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że wózka chcielibyśmy używać jakoś do ok. 2 lat. Zobaczymy, jak to będzie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.