|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Pradip - zacznij w takim razie od jakiegokolwiek. Może akurat będzie ok? jak by co to będziesz szukać w międzyczasie. Zapisz się na wizytę, powiedz, że chcesz zacząć starania i co on na to. Jak Ci zleci jakieś podstawowe badania, to będzie znaczyło, że jest całkiem ok
![]()
![]() |
#2432 |
Zadomowienie
|
witam w poniedziałkowy wieczór, dopieor mam chwilkę, zaraz po pracy wzielismy sie za porządki na dworzu, ogródek itp, u mnie dziś piekna słoneczna pogoda
![]() trzymam kciuki za wszystkie mam nadzieję ze wraz z wiosną zobaczymy mnóstwo II ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- maomami ale ten czas leci szok! pradip też mysle ze wybierz sie dojakiego kolwiek najpierw , a może endokrynolog? myślę że ten wynik3 musisz zbic wadera współczuję kochana , ale głowa do góry następnym razem bedzie i musi byc dobrze ![]()
#2433 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tak z innej beczki trochę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra przejże placówki i lekarzy z Medici i któregoś wybiorę ehh Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Zadomowienie
|
Może poszukaj na stronach typu znanylekarz.pl, rankinglekarzy.pl
Ja w ten sposób szukałam opinii o ginach. W końcu poszłam do takiej, która miała pozytywne rekomendacje, ale też TZ kolegi żona do niej chodziła podczas starań o dziecko (udało się po roku). I po pierwszej wizycie jestem zadowolona, w poniedziałek idę do szpitala na badanie hormonów. Może i Ty znajdziesz kogoś sensownego. Wadera - łatwo się pewnie pisze/mówi, gorzej samemu to przeżyć. Ale ponoć co nas nie zabije to nas wzmocni... ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zadomowienie
|
sto lat mnie nie było. ale bardzo mi miło, że o mnie pamiętacie- gdzieś tam hen hen stron temu widziałam swoje imię
![]() u mnie masa zmian. jak na początku roku pisałam- przeprowadzka. niby dalej w mieście, ale okazało się że internet play'owy zasięgu tu nie ma ![]() poza tym samo ustawianie, układanie, dokupowanie pierdółek i remontowych i "urządzeniowych" pochłonęło nam masę energii, czasu i nerwów. starań nie odpuściliśmy, chociaż po tym co się ostatnio stało nie wiem czy nie było by rozsądniej. bo nie wiem czy Wam kiedyś opowiadałam o chorej sytuacji w mojej pracy? szefowa ponad rok męczyła mnie psychicznie (mąż stwierdził, że pierwsza ciąża była wynikiem stresu i w związku z pracą, lekarz zresztą też miał takie przypuszczenia, ale pewnych rzeczy nie zbada). w każdym bądź razie szefowa pewnego dnia zawołała mnie do siebie i mówi że zrobiłam coś (swoją drogą robiłam to ja i wszystkie inne od zawsze, bo tego wymagały od nas obowiązki pracownicze, ale sprawa jest już u prawnika a za chwilę w sądzie pracy) przez co musi mnie zwolnić dyscyplinarnie. ja wiedziałam co się święci więc ze stoickim spokojem spytałam co podpisać. na co ona wraz z mężem (współwłaścicielem) zaczęli mnie namawiać żebym podpisała za porozumieniem., wiedząc że powód dyscyplinarki jest za przeproszeniem o dupę potłuc. ale nie uległam- wiedziałam że jak podpiszę będzie po ptakach, a tak wiem że sama sprawa w sądzie napsuje nerwów tej zołzie przez którą niemal nabawiłam się nerwicy. ale wiecie co było najlepsze ? wielka pani dyrektor na drugi dzień zrobiła zebranie na które wzięła moje akta i pokazywała tłumacząc się dlaczego mnie zwolniła. mało tego- kazała kierowniczce dzwonić po pracownikach (w niedzielę z prywatnego nr) i mówić im co mają mówić a czego nie w razie kontroli pip. ![]() taka telenowela, że nie wiem czy coś z tego zrozumiecie co tam nabazgrałam ![]() dzoker moje gratulacje! wszystkiego dobrego ![]() wadera pewnych rzeczy niestety nie przeskoczymy. ![]() ps. jak musisz się wypłakać- płacz. na prawdę pomaga
#2437 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak w końcu zakończyła się Twoja sprawa ze zwolnieniem? Odwołałaś się do sądu? Jeśli chcesz się o coś spytać czy poradzić to śmiało dawaj znać - spróbuję jakoś pomóc ![]() Witam się z Wami w kolejny słoneczny dzień. Wyciągnęłam dzisiaj wiosenne buty, pierwszy raz po kozakach i tak mi stopy poobcierało, że nie wiem jak teraz na spotkanie dojdę ![]() Jakaś nerwica mnie poza tym złapała... denerwuję się jak ja na życie zarobię jak już w końcu przyjdzie ten maj i nie będę na stałe pracować... No ale mój mąż cały czas mówi, że damy sobie radę i w ogóle, więc muszę się jakoś opanować z tym martwieniem się ![]() Miłego dnia życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zadomowienie
|
zamierzam z Wami zostać
![]() ale wiecie, jeśli w tym cyklu się udało mogę to zrobić ![]() a dziś jadę do prawniczki odebrać pozew. nie wiem czy uda mi się go jeszcze dostarczyć do sądu- do czwartku mam czas. ewentualnie jutro rano zrobię test a potem pomyślę co robić , bo w tej sytuacji nie wiem jak się zachować- czy pisać odwołania do pracodawcy, czy zostawić w sądzie ten pozew o zmianę trybu wypowiedzenia. GeGee nie wiem czy Cię czasami nie pomęczę. dla mnie to sprawa nowa- pierwsza praca, a tu od razu dyscyplinarka. i to tego typu, że każdy kto widzi się śmieje. ale i tak boję się że sąd stanie po stronie tej zołzy. przepraszam, że Wam tu tak truję, ale ostatnio nie mam komu się wygadać. wszyscy tacy zajęci.
#2440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuchaj się męża zamiast panikować ![]() Witam się i lecę dom ogarniać a po południu znów wizyta w skarbówce i się strasznie boje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
Patrycjja - Kochana, jesli tylko będziesz potrzebowała jakiejś pomocy to pisz. I wcale nie jest egoistyczne, że chciałabyś mieć macierzyński... W dzisiejszych czasach to normalne. To co byś dostała od ZUSu to i tak nie pokryje tego co oddajesz na ubezpieczenie społeczne. Po to przecież płacimy składki - żeby potem mieć zasiłek
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Pradip - nic się nie bój. Będzie ok ![]() Ja uciekam na spotkanie. Potem jeszcze na pewno wpadnę ![]()
![]() |
#2442 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam kochane za wsparcie
![]() Dziś biorę ostatnią tabletkę, czekam na miesiączkę, a po miesiączce wizyta kontrolna u gina. I mam nadzieję, że już będziemy mogli znów się starać ![]()
#2443 |
Raczkowanie
|
Dzoker a jakies jeszcze miałaś objawy np senność , czucie się jak przed okresem kłucie w jajnikach ?
bo ja takie mam niby za 3dni ma @ przyjsc ale sie tak nie czuje bo zawsze moglam tyle jesc a teraz nic obiad i kolacja. A co do mojej senności to szok np wczoraj wstałam ok 11 poszłam na zakupy zrobilam obiad zjedliśmy z moim i odlot obudził mnie telefom po 16 nigdy tak nie mialam jak spałam popołudniu to tylko dlatego ,że chora byłam aaaaaaaa i wczoraj jak wrociłam z fitnessu zauważyłam śluz taki " twarozkowy "ale dzis juz go narazie nie ma . Ja już nie rozumiem mojego organizmu a zmeczona nie jestem bo szukam pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Rozeznanie
|
Jestem
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Rozeznanie
|
Oto I część wątku, na którym dziewczyny podjęły starania, aby zostać najwspanialszą i najszczęśliwszą kobietą na świecie - Mamą ![]() Nasze dzielnie walczące staraczki: Madziusia222 (Magda, 26 lat) 7cs, OM 29.03 Pradip (25 lat) 3cs, OM 04.07 Eleo765 (30 lat) 8 cs, OM 21.07 Gegee (28 lat) 9 cs, OM 19.08 Lilo_89 (24 lata) 3 cs, OM 5.04 Justiii87 (Justyna, 26 lat) starania od maja PPPatinka (30 lat) 7 cs, OM 5.08 shamanka7 (26,5 lat) 6 cs, OM 02.05 kaunokainen (27 lat) 5 cs, OM 19.04 Ania0783 (29 lat) rok starań, OM 22.05 sylwusia0411 (Sylwia, 25 lat) 8 cs, OM 12.08 wadera (Kasia, 32 lata) OM 20.04 Magduś2 (Magda, 27 lat) 6cs, OM 20.06 Magdawe02 (26 lat) 8cs, OM 07.06 Maxwelka (Magda, 28 lat) 1cs, OM 20.06 wpaula (27 lat) 3cs, OM 13.08 Nasze zafasolkowane Mamusie (czekamy na Maleństwa ![]() Trele_Morele II 19.01.2013, udało się w ???, tp 28 września 2013 r. (oczekujemy dziewczynki ![]() maomami (Asia, 22 lata) II 09.02.2013, udało się w 4cs, tp 16 października 2013 r. (oczekujemy dziewczynki ![]() ryba91 (Ewelina, 22 lata) II 14.02.2013, udało się w 3cs, tp 17 października 2013 r.(oczekujemy chłopczyka ![]() peppermint patty II 17.02.2013, udało się w 3cs, tp 21 października 2013 r. dzoker007 II ???, udało się w 4cs, tp ??? patrycjja (Patrycja, 23 lata) II 20.05.2013, udało się w 5 cs, tp 25 stycznia 2014 Malgos_12 (29 lat) II 21.05.2013, udało się w 5cs, tp 31 stycznia 2014 kOmorowska (Milena, 25 lata) II 31.05.2013, udało się w 1cs po #, tp 6 lutego 2014 Koziemleko (24 lata) II 25.06.2013, udało się w 9cs, tp ??? Ag9 (Agnieszka, 28 lat) II 05.07.2013, udało się w 6 cs, tp ??? Dziewczyny, które chciałyby zostać dopisane do listy albo chcą uaktualnić swoje dane,
proszone są o informację na priv ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-08-21 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Wtajemniczenie
|
Mogę się Wam w końcu pochwalić moim skromnym brzuszkiem
![]()
#2449 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie uważam że na dziecko to trzeba 5 tysięcy miesięcznie wydawać czyli zarobki min 7 tysięcy ( właśnie takiego stwierdzenia używa moja szwagierka :/ od strony tżta) i moja mama utrzymala piątke dzieciaczków w wieku szkolnym/przedszkolnym i złobkowym z jednej pensji i dała radę to każdy da! ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ładny brzuszek ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Justyna, 26 lat, od maja zaczynamy 1cs ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Piękny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Ja dziś zaczynam biegać z koleżanką ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś byłam na trzecim zabiegu depilacji laserowej i jestem bardzo bardzo, ale to bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Rozeznanie
|
Rozpisałam się i wszystko mi się skasowalo
![]() Dziękuję dziewczyny za reakcje ![]() ![]() Maomami - brzuszek przecudny ![]() ![]() Z ryba idziecie łeb w łeb. Ciekawe która pierwsza będzie rodzić ![]() Pradip - jeszcze dzisiaj postaram Ci odpisać na priv (glowa do góry kochana ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Justiii - zazdroszczę motywacji... Trzymam kciuki za intensywne spalanie i zeby zapal byl caly czas rownie silny ![]() My też chcieliśmy, ale jeszcze jakos nie zaczęliśmy ![]() ![]() Justiii, a ile placilas za laserowe usuwanie? i ten trzeci zabieg to juz ostatni? Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu... Do tej pory cały czas golilam, ale strasznie mnie łydki swędzą jak włoski odrastają, podrazniona i sucha mam skore. Teraz poszłam na wosk i było lepiej do czasu jak nie zaczęły odrastać. Znowu to samo i nie wiem jak zaradzić temu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Shamanka ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-16 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
prześliczny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też się zastanawiałam nad tą depilacją ale trochę się boje. Przez chwile mieliśmy nowego lokatora w domu ale już go odwiozłam do zoo i jesteśmy znów we dwoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i właśnie, justiii ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Rozeznanie
|
Rozczulilas mnie... Brawo za pomoc zwierzatku
![]()
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż uwielbia ptaki (właściwie to większość zwierząt) i był bardzo niepocieszony ze rozgrzebał samochód i nie może ze mną jechać... Ale tez mi sie tak ciepło na serduchu zrobiło jak mój wielki mężczyzna głaskał małego ptaszka i troszczył się co z nim będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Rozeznanie
|
Słodkie
![]() ![]()
![]() |
#2458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja za laser płacę wyjątkowo mało, a efekty są super. Mam w Naszym mieście kosmetyczkę która za zabieg bierze 99 zł, więc suma jak na taki luksus jest mała ![]() Ja już po drugim zabiegu mogłam nie golić nóg i bikini przez 2 tyg, pozostawały pojedyncze włosy, których nie było prawie widać ![]() ![]() Tylko też trzeba sprawdzić jakim laserem dysponuje zakład b można się naciąć i wyrzucić pieniądze w błoto, a to nie o to chodzi. Zapraszam do mojego miasta seksu i biznesu na laser ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do bólu przy zabiegu laserowym to ja jakoś go zbytnio nie odczuwam, dla mnie jest znośny i do wytrzymania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
maomami - piękny brzuszek. A co to za farba na ścianach? Bardzo mi się taki kolor podoba.
Gegee - dobra robota! ryba - ja do tej pory miałam trochę podobne podejście do Twojej szwagierki. Wiem, że kiedyś ludzie zarabiali dużo mniej, mieszkali w mniejszych mieszkaniach, a dzieci mieli więcej... Ale, zawsze jest jakieś ale... No ciężko zrezygnować z pewnych rzeczy do których się przywykło. Mam nadzieję że teraz nie odpokutuję tego ![]() A skoro jesteśmy przy temacie prozwierzęcym to zapraszam do polubienia KLIK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.