|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() wreszcie mam wyniki......chociaż jak byłam o 16 okazało się że wszystkie wyniki są oprócz mojego powiedzieli mi ,że do 40 minut będą wyniki ,że będa do mnie dzwonić......już mnie coś trafiało,myślałam ,że oszaleje... wynik dodatni....... jestem przeszczęśliwa |
|
|
|
#2494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lusesita oby IP nie była potrzeba, i w ogóle niech te plamienia znikną szybciutko
Anulka witaj Maoami gratuluję Bąbelka, cieszę się że wszystko dobrze A my też po wizycie- maluszek ma równiutkie 5 cm i jest śliczny wydawało mi się, ze z identycznymi wynikami Tobie Ktosiula powiedział, ze spoko, nie wiadomo kogo słuchac, no ale jak ten mnie prowadzi to będę grzecznie łykać, bo mówił, że jak teraz tak, to będzie się pogarszać hemoglobina. Boje się teraz tylko zaparć przy tym żelazie ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
hej
wczoraj z mojej wizyty wyszła wielka pupa tzn. pojechaliśmy a tam chyba z 30 osób i wszystkie kaszlą, churchlają, więc daliśmy sobie spokój. Dziś byłam już w pracy i lepiej się czuję, chyba nie nadaję się na siedzenie w domu. W pracy dużo do roboty, ale mam od czasu ciąży na wszytsko większy luz i już się tak terminami nie przejmuje. W zeszłym roku jak koleżanka z pracy była w ciąży to jak brzuszek urósł brała sobie środy wolne na odpoczynek, bo u nas 8h przed kompem.Dziś byliśmy z małżem na spacerze, jak dobrze uwielbiam świeże powietrze i mnie tak kusi by już w sierpniu uciec na zwolnienie by jeszcze uszczknąć lata, zobaczymy...gratulacje dla nowej mamusi i za wizyty a właśnie czy na usg genetyczne wybieracie się do swojego lekarza czy jeszcze skonsultować u innego? tak się właśnie zastanawiam czy iść jeszcze do kogoś innego... Ostatnio mam ochotę na pomidorowe rzeczy, dziś nawet na chipsy, ale się opamiętałam anulka, maomami a w którym jesteście tyg?
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
Jestem taka szczęsliwa ,że teraz to tylko myślę o jednym......jak to moja siostra (14lat) stwierdziła ,że maleństwo w 5 tygodniu wygląda jak krewetka (jak oglądałyśmy na necie) ale jakoś tak nam się spodobało ![]() Dziękuje wam mamuśki za wsparcie bo nie ukrywam bardzo było ona pomocne
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Byłam rano na wizycie. Wszystko jest w porządku, mam malutką nadżerkę, ale póki co nie będzie jej ruszać, może sama się zagoi Hemoglobinę mam 12,9, mogłaby być wyższa, bo pewnie spadnie. Wiem, że na podwyższenie można kupić buraka w tabletkach, siostra brała i jej podniósł Teraz powiedziała, że poród może być 5 listopada, wcześniej mówiła, że 6 Wszystko ustali tak czy inaczej po USG. Nie mogę się już doczekać Jak się czujecie? Nadal macie mdłości, czy już mniej? Ja rano wymiotowałam, ale chyba powoli zaczynam czuć się lepiej. Dokucza mi tylko ogromna senność, drzemka w ciągu dnia musi być
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
taka mała ciekawostka
http://bezuzyteczna.pl/statystyki-po...rniejsza-36590w moim terminie jest dużo urodzeń oby nie było dużego tłoku na porodówce ![]() Oj senność, ja w sumie nie wiem czym to u mnie spowodowane, budzę się z głodu dość wcześnie jak na mnie i dziś jak miałam na 15:30 na zajęcia wychodzić to myślałam ze zasnę. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-04-15 o 20:07 |
|
|
|
#2501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wstałam... pofatygowałam się do lodówki a tu psikus....nie ma a miałam taką ochotę
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio Wam narzekałam że brzuszka mi nie widać, a mi tak wywaliło kilka dni temu że szok taki teraz słodki, mogę się posmyrać po nim i na uczeni zauważyli że rośniemy
|
|
#2503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym zjadla lody... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie mam mdlosci, jedynie piersi mnie bola i tez mi sie spac chce
|
|||||||
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie nie wiem, u mnie to bardzo wczesna ciąża i póki co test ją wykrył, jutro zrobię jeszcze raz i dzownię do lekarza
z hcg podobno jest tak, ze powinno sie zrobić je raz, po 24h powtórzyć, jak sie ilość podwoi to wszystko ok. |
|
|
|
#2506 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaj! Chyba masz jakieś przejścia za sobą. Uśmiechnij się - będziesz mamusią! Głowa do góry. Cytat:
Gratuluje mamusiu.Cytat:
A z tą morfologią to ciekawe faktycznie. Jak lekarz zalecił to pewnie, że bierz. Oby zaparcia Cię ominęły. Cytat:
![]() Ja też jestem mamusia pracująca. Nie wiem ile jeszcze popracuję, ale jeśli będę się dobrze czuć i wszystko się dobrze poukłada z szefostwem to do końca sierpnia napewno.
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro postaram się poprosić męża żeby mi zrobił focie to wrzucę, może on dla mnie jest duży, ale już go inni zauważają więc taki malusi chyba nie jest
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Witam, dołączam się do wątku.
U nas 8tydzień i 2/3 dzień, dziś byliśmy na usg i pięknie było widać jak bije serduszko maleństwa ![]() Z dolegliwości męczą mnie mdłości, niestrawność i powrót bóli podbrzusza, miejmy nadzieję że szybko miną i będę mogła na spokojnie przechodzić ciążę. Czy też tak macie, że nie macie ochoty nic jeść, a jak już coś przełkniecie to zaczyna się masakra? Kolejna wizyta za 3-4 tyg
|
#2510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj dziękuję ale chyba każda z nas tak przeżywała Powiedzcie mi czy trzeba powtórzyć betę ????? Ginekolog do którego ostatnio trafiłam.... tak trochę od niechcenia mnie badał .....dał mi tylko skierowanie na usg po 20.04 i tyle.......Betę zrobiłam sobie sama dla siebie...nie wiem czy gin powinien mi dać skierowanie czy nie 25.04 idę do innego ginekologa wtedy będę już po pierwszym usg |
|
|
|
|
#2511 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a to kiedy masz USG?Cytat:
Mamy tą nieszczęsna ładowarkę No i zaspokoiłam się kapuchą ![]() Zmykam zaraz spać bo coś głowa zaczyna mnie boleć... Ilona możesz powtórzyć betę żeby sprawdzić czy przyrasta prawidłowo,najlepiej po 48h
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-15 o 20:47 |
||||||
|
|
|
#2512 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
A po jakim czasie powinnam powtórzyć betę??? 2 dni ....tydzień??? |
||
|
|
|
#2513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi czy gin powinien dać skierowanie na hcg??? czy to leży w naszym zakresie ???? chodzi mi o to czy jak ginekolog wypisze takie skierowanie to jest bezpłatne?
|
|
|
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
betahcg zawsze płatna, w zależności od miasta/przychodni kosztuje od 15 do 30zł
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam to na facebooku dodane przez zbulwersowane mamy......
https://www.facebook.com/video/video...37593279679174 ostrzegam dla osób o mocnych nerwach..... ja oglądając to płakałam jak małe dziecko.... łzy lecą same do tej pory.......nie będę się wypowiadać na temat tej matki..... bo takie kur..... za przeproszeniem mają dzieci i nie doceniają tak wspaniałego daru...... ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- dziękuję za info.....czyli pójdę jeszcze w czwartek...mam nadzieje że nie bedzię problemu jak pójdę po więcej niż 48h ....a potem też muszę robić badanie beta hcg..... |
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabiłabym taką kur*** ![]() - Piekę ciasto drożdżowe
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkich udanych wizyt ! Ja już się swojej doczekać nie mogę ale muszę czekać jeszcze półtora tygodnia ;/. Czuję się dzisiaj dużo lepiej niż przez ostatnie dni, mdłości do końca nie ustąpiły ale da się wytrzymać. Teraz mi jakieś plamy na twarzy wyszły |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

płci pan doktor nie mógł nam niestety nawet spróbować powiedzieć bo nasz maluszek jest od najmniejszego uparty ( po mamusi i tatusiu też) i większość badania leżał sobie na boczku odwrócony do nas tyłeczkiem 

powiedzieli mi ,że do 40 minut będą wyniki ,że będa do mnie dzwonić......już mnie coś trafiało,myślałam ,że oszaleje...
wynik dodatni....... jestem przeszczęśliwa
uwielbiam świeże powietrze i mnie tak kusi by już w sierpniu uciec na zwolnienie by jeszcze uszczknąć lata, zobaczymy...

ale jakoś tak nam się spodobało 
a miałam taką ochotę