|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Dla wszystkich zdesperowanych, wkurzonych, znerwicowanych - tak dla rozluźnienia:
http://www.youtube.com/watch?v=0O3SOxM6QV4
|
|
#1712 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
Rozniosłam CV po okolicy, głównie po sklepach. Jak na razie cisza, która już mnie "lekko" wkurza...
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pierwszy raz musiałam dzwonić do firm transportowych, by wybrać dodatkowe auto na jutro. Trochę denerwuję się, gdy muszę dzwonić i wszyscy słyszą co mówię. Dziś też coś mi klawiatura szwankowała, bo w wordzie normalnie pisałam a w programie na którym pracujemy zamiast polskich znaków miałam jakieś szwedzkie, poznałam po przekreślonym "o"
niestety żadne kombinacje nie działały (crtl shift) a w ustawieniach normalnie był język polski programisty
http://penautbutter-peanutbutter.blogspot.com/ Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2013-04-15 o 19:31 |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Przyczajenie
|
Jest w moim mieście bardzo popularna knajpka, w której szukają kelnerki. Zaniosłam CV, z marszu porozmawiałam z szefową (nieco starsza kobieta, bardzo miła): "Masz doświadczenie, blisko mieszkasz, ja dam Ci menu do domu to się z nim zapoznaj i będę do Ciebie dzwonić". Wiele już takich obietnic słyszałam, więc od razu zwątpiłam. Minął tydzień, a tu niespodziewanie telefon, że mogę przyjść jutro na dzień próbny.
Nie jestem zwolenniczką tych próbnych darmowych dni, ale stwierdziłam, że to jedyna droga, aby dostać tę pracę. Zobaczymy jutro jak będzie, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
ja też napisałam prezentację na sprzedaż w tym roku i zarobiłam 50zł
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to trzymamy ale jeśli miałoby to zaowocować
|
|
|
|
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dziękuję Cytat:
![]() Selaine
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Szakal, opowiadaj co tam u Ciebie w pracy?
Udało Ci się już zaaklimatyzować? |
|
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam ogłoszenie na asystentkę HR, 3 tys. brutto, w wymaganiach mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku - przeprowadziłam kilka rekrutacji co prawda na stanowisko sprzedawcy, ale liczy się prawda?
Zdaję sobie sprawę, ile jest osób mających prawdziwe doświadczenie w branży HR i nie liczę, że dostanę chociażby zaproszenie na rozmowę, ale nie mam gdzie wysłać się to wysłałam, trzeba poszerzać horyzonty.
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że się liczy, rekrutacja to rekrutacja. Powodzenia!
|
|
|
#1723 |
|
maszyna, nie człowiek
|
liittleedeviil, ja bym odpicowała CV i i tak słała
W końcu możesz tylko zyskać.
|
|
#1724 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gdzie wspomniałam właśnie o rekrutacjach w sklepie i potem kilka w biurze ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej chodziło mi o kwestie przygotowawczą. My zapraszamy najbliższa rodzinę i to nie wszystkich ![]() edit: ja dzis ani jednego nie wyslałam nie zaniosłam za to pół popołudnia spedzilismy na komisji lekarskiej. Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2013-04-15 o 20:13 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Witam moje drogie i ja poszukuje "namiętnie" pracy, ale coś mnie szczęście ostatnio opuściło. No, ale nie poddajemy się
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
hehe Potem jest niezły to też fajne http://www.youtube.com/watch?v=k1D2NmrzRmM
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Radioactiv- ciekawy nick
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie, to wydaje mi się bardzo sympatyczna osoba, która mnie wdraża- jest uprzejma, uśmiechnięta. Staram się wykonywać dobrze zadania, ale czasem się jeszcze mylę ( nie miałam swojego komputera w zeszłym tygodniu, bo była pani na 1 zmianie) w kontroli rachunków i w zleceniach transportowych. jest duuużo instrukcji i czasem papierkowej roboty (wpinam do segregatorów, zapisuję w ewidencji komputerowej, drukuję zlecenia, zanoszę na magazyn, uczę się wystawiać CMRki, itp). Dziś np. 1 raz zlecałam dodatkowe auto bo było potrzebne i dzwoniłam do firm oferujących przewozy 8 paletowymi autami. Trochę się denerwuję gdy inni pracownicy słyszą, co mówię ![]() Czas w tygodniu mi szybko ucieka nawet nie wiem, kiedy. Boje się, że wszystko robię wolniej niż inni pracownicy i często jeszcze się mylę albo dłużej zastanawiam, gdzie jest dany plik/folder, a instrukcji nie mogę powtarzac w domu bo muszą zostać w firmie. Ale gdy coś częściej robię, to zauważyłam, że więcej utrwala mi się niż gdy mi tylko pokazywali. Dziś pomylił mi się w mailu czas przyszły i trochę się martwiłam ale ogólnie informacje przekazałam (oni piszą po ang, ja wolałam nie) ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1717
|
|
|
#1730 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40316034]eh... ja chwilami sądzę, że chyba w ogóle tu nie pasuje. nie rajcuje mnie praca za najniższą, rozumiem ludzi, których nie stać na godziwe wynagrodzenie dla opiekunek i rozumiem panienki po maturze, dla których 600 zł to rarytas. generalnie. bawcie się tu same. idę się zająć swoimi sprawami.[/QUOTE]Tusia masz ambicje i się ich trzymaj. To w Tobie podziwiałam do tej pory. Nie po to tyle harowałaś na swoją pozycję. Jeśli zniżysz poziom to Cię znajdę (mam póki co niedaleko) i mocno kopnę w d...
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
szakal165 - fajnie, że masz pracę i że dużo nowego się w niej nauczysz.
Trzymam kciuki, żeby Ci się dobrze pracowało i żeby okres próbny zamienił się w dłuższą umowę. ![]() To jakaś firma transportowa/ logistyczna/ spedycyjna? Pamiętam, że dawałaś tutaj to ogłoszenie, ale już go za bardzo nie kojarzę.
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
W moim mieście na koniec roku 2014 planowane jest otwarcie dwóch galerii handlowych i rozbudowa jednej z już istniających o 1/3 powierzchni. Łącznie 426 sklepów.. w najgorszym przypadku będę bezrobotna jeszcze przez 1,5 roku
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
Przyjmiecie ponownie bezrobotną... ?
Pamięta mnie tu ktoś jeszcze...?
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kilka dni temu pisałam tutaj, że za x czasu zamierzam zrobić kurs HR, dzisiaj znalazłam to ogłoszenie, o którym wspomniałam, pierwsze bez wymogu kilkuletniego doświadczenia, teraz przerabiam zaplanowany na dzisiaj moduł kursu - lekcja o rekrutowaniu pracowników ![]() "W kwestii kwalifikacji i kompetencji większym błędem jest zatrudnienie pracownika przewyższającego poziomem wymagania stanowiska niż wymagającego doszkolenia." Skoro błędem ze strony rekrutującego byłoby zatrudnienie mnie na stanowisko sprzedawcy to sukcesem będzie zatrudnienie mnie jako Asystentki HR Wiecie co to są pracownicy BMW? Bierni, mierni, ale wierni! Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-04-16 o 00:21 |
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspracie, motywacja itd. śmiechu warte. Szczerze? Myślę, że w Warszawie jest dobrze, bo jest tam sporo korporacji i frm zagranicznych, w końcu to stolica. ![]() Ogólnie nawet na wątku widać podział, na tych z dużych miast i mniejszych miasteczek. Naprawdę gratuluję wiary w siebie i pewności, że będzię się (może kiedyś) dobrzez zarbiać jak się ma pomysł i chęci. Niestety, ja już w takie coś nie wierzę. Sama się ciągle dokształcam, mam spore doświadczenie, pracuję i mam dość duży zakres obowiązków, ale o godziwym wynagrodzeniu to sobie mogę pomarzyć i to pomimo tego, że pracuję w niby dużym mieści. Więc już sama nie wiem co myśleć o opiniach tego rodzaju. Myslice, że osoby, które straciły pracę lub pracuję za małe pieniądze, są gorszę ? Bo coś tak to wygląda. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-04-16 o 07:11 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

niestety żadne kombinacje nie działały (crtl shift) a w ustawieniach normalnie był język polski programisty