|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Śmieszne, ale zazdroszcze, bo ja chyba mam kryzys laktacyjny....strasznie mało pokarmu...Mały sie wqrza, piersi sflaczałe, jak nacisne niby jakies krople wyplywaja, ale zawsze było wiecej...drże, co bedzie jak sie obudzi, bo ledwo go uspiłam na jednym cycku i oszukałam smoczkiem...nie chc epodawac mm, polozna przestrzegała, ze jak sie pojawi kryzys, przystawiac jak najczesciej i nie podawac mm, bo to chwilowe....-mam nadzieje. WIem,ze to guzik daje, ale masuje piersi, pije duuużo i modle się, zeby to nie była straata pokarmu tylko chwilowy kryzys. Szkoda mi tylko małego, bo ssie 10in, a potem wypluwa i soie wkrza, jak nie zwiekszy sie laktacja bede musiala podac mm bo zaglodze go jeszcze...
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Raczkowanie
|
No i brzuszek strasznie twardy do tego !!!
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby pomógł Cytat:
to trzymam kciukiCytat:
za chrzest ![]() czekam na fotki i Małpki też Cytat:
jestem z Cibie dumna ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() po każdym karmieniu ściągaj laktatorem, ja jeszcze piję herbatki dla mam karmiących, niby nic nie dają, ale ja piję i może działa jak placebo ![]() Dodatkowo obowiązkowo 1,5 l wody dziennie, do tego 3 razy herbatka laktacyjna i jedna kawa inka rano. Więc prawie 3 l wypijam. Ważne też by jeść 5 posiłków, bo pokarm bierze się z naszego jedzenia. No i nie myśleć o tym tak, tylko wyluzować się i myśleć "mam dużo mleka" bo jak nastawiasz się, że nic nie leci, to nic nie będzie lecieć trzeba się wyluzować Ja np jak mały zje wieczorem z butelki moje mleko, albo idziemy gdzieś na długo i muszę odciągnąć, to czasami 500ml ściągnę ![]() ![]() coś się szykuje do porodu
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
eh maly koncertowal i pozniej nie robilismy pod kosciolem fotek, a z ceremoni to tesciu i szwagier robili ale nie wiem co im wyszlo
ok ide spac
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() to napisz: START jak założysz ![]() mój też nie kumato... Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tego się trzymajmy! Strippi, szacun za 0,5 litra!
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2768 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A o kebabie mogę na razie zapomnieć Nie jest to absolutnie danie w diecie bezsolnej ![]() I powodzenie za pozytywny rozwój akcji! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mi lekarz przez całą ciążę liczył tygodnie bieżące, teraz w szpitalu liczą skończone i trudno mi się przestawić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze mi nie zacytowało tego snu o KTG, że my robiłyśmy - odkąd robią mi w szpitalu 3razy dziennie, tak samo koleżance z pokoju, to już bym sobie poradziła z odczytem ![]() I w ogóle od kiedy mi dziś oznajmili, że dziecko donoszone i mogę zacząć rodzić w każdej chwili to mam wrażenie, że mi brzuch twardnieje, jak szalony Ale to chyba TYLKO wrażenie, bona KTG nic nie wychodzi ![]() Idę spać, rano na obchodzie może dowiem się, kiedy ta cesarka... Dobranoc
|
|
|
#2769 | ||||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwalę się Wam. Dziś zaliczyłam ZUMBE
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Młody kurcze nie chce zasnąć
Megi robię tak jak Ty zaczynam od niedojedzonego i macam który to ![]() Klementynka pierś nigdy nie jest pusta bo pokarm się wytwarza na bieżąco wiec zawsze coś Ci będzie lecialo, ale fajnie Megi wytłumaczyła że to tylko krople a powinno sikac Kmagg ja cały 9 miesiąc miałam brzuch jak skala i takie skurcze co parę minut, ciężko się z nimi żyło ale porodu nie przyspieszaly Pani super że usg wyszło dobrze!
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Miluś buszuje w lozeczku ... Zjadl 100.ml...!! boooshe - az w szoku jestem
Dzis mnie drugi raz zadziwil ... Jak juz pisalam ok 19 zjadl a potem - Wycumkal Cyca i poszedl spac zzzz. Wstal o 23-30 ..!! Tyle godzin spal ze Szok hehe. Pozniek kupa - jedzonko i poszedl ladnie spac no i wstal o 2-30. I jak na razie ma czkawke :-/ hihi. I jakos sie nie zanosi by szybko poszedl spac . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
Byłam siusiu i jakoś usnac juz nie mogę. Pani, brawa za usg!!! Kasiu brawa dla Emilianka, niech ciągnie ile wlezie i śpi jak najdłużej Poza tym tak patrzę na te Twoje docelowe kg i nie za dużo chcesz schudnąć? Nic z Ciebie nie zostanie A tak poza tym to dziś o 8 mam ktg ale nie wiem czy chce by się coś ruszyło bo nadal panicznie boję się i szpitala i P A termin tuż tuż ..... w moje urodziny :P więc może synek zrobi mi prezencik.
|
|
#2773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko po mszy kilka, kilka z chrztu, ale z daleka i na sali kilka ale to tak tylko po kilku godzinach nie karmienia, jak mam cyce nabrzmiałe tak to odciągam po 200-300ml, ale odciągam tylko raz dziennie, wieczorem, bo wtedy tż kładzie spać i karmi go z butelki, tak to cały czas je z cycusia Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chcę zacząć jakieś ćwiczenia w domu, ale nie wiem za co się wziąć, a też nie chcę czegoś ciężkiego, bo się zniechęcę. Do tego kondycja fatalna, bo oprócz jazdy konno, to przed ciążą nie robiłam nic. Może ma któraś jakiś fajny plan ćwiczeń, taki na początek? Dziś mały wstał o bardzo niefortunnej godzinie, bo 4:30 - teraz 2 godz niespania i pewnie zaśnie coś koło 6:15, a ja Julę budzę o 6:45 do przedszkola i muszę ją wyszykować na 8:00. Także nici już ze spania :/ Wczoraj wstał o 5:30 i to mi się podobało, bo nakarmiłam, przebrałam i poszedł spać, a wtedy ja poszłam ogarniać Julę i nie byłam taka zmęczona. Dziś nie wiem jak wyrobię, kiedy na nogach jestem o 4:30.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-04-16 o 04:59 |
|||
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
melduje sie nadal w dwupaku ![]() juz myslalam, ze wczoraj cos ruszy, wydawalo mi sie, ze zaczely sie pojawiac slabe skurcze.. ale nie dzieje sie nadal nic ![]() Na dobry poczatek dnia kawal ![]() Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie... - No, weszły! Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi: - Ale mam buciki odwrotnie... Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uuuf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść..... Uuuf, weszły! Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi: - Ale to nie moje buciki.... Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... Zeszły! Na to dziecko : -...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić. Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają..... weszły!. - No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki? - W bucikach.
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i jak również w dwupaku
![]() U mnie dziś niby ciepło ale pochmurnie zaraz muszę pomyśleć o jakimś obiadku i posprzątam poprasuje
|
|
#2776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
i jak? ruszylo cos?
![]() kiedy idziesz na kontrole do lekarza/szpitala? Cytat:
![]() a dlaczego herbatki laktacyjne nic nie daja? hmm.. tutaj tez sa polecane, dodatkowo tez wlasnie kawa inka.. a zaburza laktacje herbata mietowa i szalwia.. (tak mowila polozna na SR).. ktos cos wiecej wie, czy robili jakies badania, ze to placebo? Cytat:
![]() ja tez codziennie mam wrazenie, ze to juz bedzie dzisiaj.. Cytat:
podziwiam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() nie martw sie, na pewno urodzimy ![]() tak sobie teraz mysle, ze gdybym trzymala sie pierwszego terminu z OM, to bylabym juz tydzien przeterminowana
|
|
|
#2777 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Cytat:
pewnie to tylko takie wrażenie! ja też tak mialam w 6 tyg. Cycki ciągle sflaczałe i myślałam, że już nic nie leci. Musisz myśleć pozytywnie a Małego na pewno nie zagłodzisz spokojnie ![]() Cytat:
ale byś miała zarobek! szacun Strippi!Cytat:
ale relaks co??Cytat:
![]() Maluda - no może w końcu się coś ruszy!!! Kciuki kochane za przeterminowane ciężaróweczki!!! ![]() aaa u nas Miśka jeszcze tnie komara jestem w siebie dumna bo od 4-5 nocy nie biorę jej na ręce i nie lulam tylko odkładam po karmieniu na boczek i sama zasypia!
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() My po udanej nocy, a miałam spore lęki... bo wczoraj na pupie uczuliły młodego chusteczki do pupy...w domu używamy wody, ale wczoraj na chwilę Mama z nim została i ona woli chusteczki... a że dostaliśmy w prezencie białe huggies to na wieczór pupa czerwona..powietrzyliśmy młodziana, mąka ziemniaczana i bephanten poszły w ruch i chyba już jest lepiej....Obejrzę go zaraz jak wstanie, bo póki co śpi Cytat:
teraz testuje ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...se-salbei.htmlnajpierw byłam zadowolona, teraz już marudzę... także jak ktoś zna coś bez alu ale działającego to również czekam na typy... jakoś chyba zbyt wyczulony węch mam po tej ciąży.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do karuzelek, grzechotek i innych to mój też póki co nie kumaty :P usiłowałam go zanęcić kilka razy... ale zdecydowanie ma jakieś swoje loty a za moimi nie podąża.. więc póki co leżą w szafie i czekają na lepsze czasy - popieram nestelle - nie wyciągam wszystkich asów z rękawa chociaż chyba mogłabym wyciągnąć bo by ich nie zauważył...Dupeczki po CC... kiedy seks ? My też czekamy te 6 tyg czy można wcześniej... ?
|
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
Moderna zaczynam się powoli martwić czy wszystko w porządku że ja po terminie i nic się nie rusza.
Jak nic się do soboty nie wydarzy to mam już jechać do szpitala i na wywołanie ale wolałabym aby obeszło się bez wywołania
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
klementyna tak jak dziewczyny napisały - kryzys laktacyjny masz - norma w 6 tyg
Wszyscy radzą: By zwiększyć ilość pokarmu należy: jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi pić herbatki na pobudzenie laktacji nie podawać smoczka i butelki być spokojną wewnętrznie, unikać sytuacji stresowych http://mlekomamy.pl/index.php?page=problemy
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
dobry!!!
ufff, myslałam, że tylko ja ułomna... a prysznicuję się dwa razy dziennie i nie czuję się komfotowo... Może sobie Twój kupię - cena przyjemna a nuż, widelec...
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
my też w dwupaku ![]() moja koleżanka właśnie napisała do mnie, że zaczyna rodzić! a też przeterminowana dziś 5 dzień i poszło samo tylko potrzebowało to czasu także Maluda ![]() LiwkaO za wizytę dziś!
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas po terminie obowiazkowo co 2 dni trzeba kontrolowac na KTG, czy wszystko jest dobrze, po tygodniu lekarz kieruje do szpitala. Bardzo Cie rozumiem, gdyz ja tez sie martwie.. i z niecierpliwoscia czekam na choc najmniejszy ruch maluszka.. a on jezscze teraz taki malo ruchliwy .. ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- alez nas na liscie nieduzo zostalo ![]() moze zaczniemy obstawiac, ktora urodzi ostatnia?
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ObserwujeCie fajne linki podrzucasz jak masz coś jeszcze to zachęcam do dzielenia się ![]() Maluda2112 będzie dobrze dziś dopiero 3 dzień po terminie więc spokojnie jeszcze akcja sama się rozhula LiwkaO za wizytę u dermatologa. No i za zasypianie Misi bez lulania ![]() Chanel_Coco widzę że aktywnie powracasz do formy Zawsze to coś dla siebie ja chcę na basen wrócić i może też jakaś zumba po zobaczymy jak to będzie ![]() klementyna1 kryzys minie i będziesz tryskać mleczkiem kasia86bgo za Małego i przystawianie do cyca nestelle może i ktoś mi baterie tam włożył dziś póki co brak tego uczucia ale przez 2 dni myślałam że się wykończę gadasz z kimś a tu cycek zaczyna ci wibrować od środka Hmm to co ja dziś zaczynam 40 tydzień bez dnia dzisiejszego 7 dni do porodu ciekawe kiedy to nastąpi bo póki co tylko w terminie urodziła chyba Nestelle Ostatnie zakupy zrobione mam nadzieję, że zdążą dotrzeć bo ja bez szlafroka |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Mi położna mówiła, że w razie jak by się ciemieniucha pojawiła to żeby smarować główkę oliwką na 3h przed kąpaniem, załozyć czapeczkę i w kąpieli zmyć a potem wyczesać. Także oliwka też może być, nie musi być emolium.
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
,dzisiaj mnie Ninka obudziła o 8.30 z pretensjami "czy zamierzam w końcu wstać bo ona się spózni do przedszkola .." aaaaa ! a tak dobrze mi się spało ... w mig wypiła mleko ,umyłam ,ubrałam i tz odwiózł bo na 9 mają śniadanko .... a Roszek wczoraj od 21 az do teraz do 8. 50 nie miał zmienianej pieluchy tak spał (z cycem oczywiście ).... pielucha cięzsza chyba od niego ..... , no ale raczej kup w nocy nie robi (wiec jest ok) za to w dzień.... 10 pieluch to zamało czasem..... nic ide nadrabiac
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do sexu jak bylam na kontroli w 5 tyg lekarka mowila zeby jeszcze z 2 tyg odczekac, takze mysle ze to kwsetia tego jak sie goi i w ktorym tyg byla cc. no i radzila sie nastawic ze bedzie srednio przyjemne, no i mowiac szczerze na poczatku czulam sie jak dziewica potem bylo oki. takze na szal trza poczekac.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z biedronki byłam na zakupach... Jak wychodziłam to wstawiłam pranie z myślą że wywieszę na balkon i szybko wyschnie a tu co DESZCZ pada ... i lipa
Właśnie do mnie szwagierka dzwoniła i pyta się czy żem rodzę a tu niestety ale KACPER nie chce wyjść
|
|
#2790 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zastanawiam sie tylko czy po tym wyrostku i zrostach musze robić jeszcze usg ![]() ----------------- a u nas trochę lipa w nocy KArola zaczął meczyć straszny katar i męczy do teraz, na 14 idziemy do lekarza...a wczoraj mieliśmy usg bioderek i wszystko dobrze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

On się rozwija prawidłowo, więc można by było jeszcze kilka dni (z tydzień, żeby skończyć 38 tyg) poczekać z rozwiązywaniem, monitorując nas oczywiście cały czas. Ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, więc będą ciąć szybciej.
oby pomógł 

to trzymam kciuki
za chrzest 

To chyba dość pożądane wśród ciężarnych danie, bo oprócz mnie w knajpie były jeszcze dwie
Nie jest to absolutnie danie w diecie bezsolnej
Byłam przekonana, że też gdzieś za tydzień dopiero mnie skieruje do szpitala, a tu już jutro. Z jednej strony dobrze, bo będę pod obserwacją, a z drugiej strony samo słowo wywoływanie porodu budzi we mnie paniczny strach :/

teraz testuje ten
bez dnia dzisiejszego 7 dni do porodu
05.07.2008