|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[Persephone]
a może bys poczytała o takiej diecie z indeksem glikemicznym. tam sa napisane produkty, które można jeść a które nie. ![]() niemoge spać. taka cisza w domu
#2942 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() ![]() I też się tym kieruję, głównie przy owocach właśnie, bo resztę umiem już jakoś rozróżniać. Tak, to są najgorsze momenty, jak przychodzi wieczór, dom zasypia, a my zostajemy same, z myślami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
kocurku- piękne ciuszki - i wszystkie takie typowo chłopczykowe
![]() ![]() rena- ja dzisiaj działałam troszkę na skalniakach, jutro cd joasiu- tulę mocno, dobrze, że już po...(chociaż ciezko tu używać słowa "dobrze") pani - karmi? a Ty cygaństwa nie znosisz ![]() takie byle karmi a tak smakuje, nie? (mnie smakowało niesamowicie, podobnie Bavaria) monika- mój Tz-et chyba nawet więcej niż 2 tgodnie wolnego dostał, pierw chyba na mnie a potem na dziecko, tyle, że i tak ciągle byl poza domem ![]() Perse- chylę czoła z tym układaniem jadłospisu.... skończyłam dzisiaj leczyć zęba, pani doktor sama wspomniała, że już raz płaciłam za wypełnienie i nie skazowała drugi raz wypełnienia, tylko za kanały, a i tak w sumie ponad 700 zł mnie to kosztowało ![]() czy wszędzie u dobrych specjalistw- stomatologów są takie koszty? ja mam jeszcze 2 zęby do leczeni kanałowego na już.... z dobrych wieści- Kasia mi pięknie je, ma taki apetyt, że szok... buzia ładna była ale coś znowu lekko czerwona a wczoraj wprowadziłam na nowo rybkę...
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-04-15 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() czytam Was regularnie, ale przez urlop w Pl zabraklo czasu na pisanie, a teraz dopiero powoli wdrazam sie spowrotem w internetowe zycie. mialam dac znac czy cokolwiek mi wyszlo w wynikach. no po pierwsze i chyba najwazniejsze, w wymazie wyszly mi 2 bakterie: enterococus facealis i e coli. od kilku lat cierpie na powracajace zapalenia pecherza. co o tym wspominalam lekarzom, to zawsze mnie zapewniali, ze pecherz ma sie nijak do ciazy. prosze bardzo, oto skutki... antybiotykow mam na ponad miesiac, razem z Tz. cukier na czczo tez mi wyszedl dosc wysoki, bo ponad 100, ale po glukozie 50 po godzinie i po 2och juz byl w normie, chociaz tez blisko 100. no i zastanawia mnie jeszcze tsh: mialam 1.82 . oczywiscie w normie, ale nie wiem czy mimo wszystko nie za wysoko... na przeciwciala antykardiolipinowe czekam, moja mama ma mi odebrac wyniki, moze juz w srode beda. od lekarza dostalam tez 2 op duphastonu i mam brac acard przy pozytywnym tescie. poki co narazie i tak leczenie, ale troche samopoczucie sie poprawilo. chociaz sa momenty, ze serce peka z bolu i nijak nie mozna sobie z tym poradzic... boje sie tylko, ze tutaj lekarze oczywiscie zbagatelizuja wszystko i nawet jak im powiem, ze mam powtorzyc wyniki, zeby zobaczyc czy bakterie wytepilam, to znow mnie odesla z kwitkiem... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej. niewiem czy tak samo, ale ja bym chyba wyrwała albo szukała gdzie taniej. masakryczne ceny. a córcia chorowała na coś? bo niejestem w temacie.
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
dwóch czwórek nie mam, ósemkę jedną tez wyrałam- wszystkich się nie pozbędę...musze leczyć
drogo, ale mam porównanie z gabinetem gdzie miałam robione na NFZ z dopłatą, a potem też całkiem prywatnie no i jest bez porównania... dzisiaj na fotelu siedziałam 1h20min, pani kilka ray mikroskop włącząła aby się upewnić czy dobrze kanał czyści, po wypełnieniu robiła ponownie usg zęba.... tylko zastanawiam sie czy to jest drogo czy mega drogo....w porównaniu z innymi joasiu- córka ostatnio miała zapalenie ucha,katar, kaszel poza tym walczymy z niedoborem wagi, przy ostatniej chorobie znowu schudła - ma 9 miesięcy i waży 6,800 - jest bardzo długa....
#2947 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie taki dobry dentysta to 200 zł za plombę ze znieczuleniem. Nie miałam nigdy leczenia kanałowego, więc nie wiem. Kasia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
obrączka nie pomaga- jęczmień coraz wększy
hosenko - to Ty pisałas, że jestes na diecie 3dchilii? ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40329862] U mnie taki dobry dentysta to 200 zł za plombę ze znieczuleniem. Nie miałam nigdy leczenia kanałowego, więc nie wiem. [/QUOTE] ona chyba kasuje od 180-220+ znieczulenie 30 za takie zwykłe wypełnienie kanały mi truła 2 razy (każda wizyta po 180 + 30 znieczulenia) a dzisiaj wypełniała ostatecznie kanały już bez znieczulenia -180, no i do tego tradycyjne wypełnienie zęba, które niby już załaciłam - 220 dla mnie to są naprawdę ogromne koszty.... Kasia będzie dentystką!
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-04-15 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
życzę dużo zdrówka dla Kasieńki i żeby szybko nardobiła straty.
dziewczyny ja się wyspałam w szpitalu ale juz chyba pora walnąc koprucha w wyrko. moja teściowa przyjechała na noc. mam przechodnie pokoje. i nocke bede mieć z głowy bo furka, chrzaka i zgrzyta jak śpi, a dotego zaraz pewnie i wstanie do WC. dobrze, że jutro dzień lenia mam.
#2950 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tam bym się nie pogniewała, niech on ma przynajmniej łatwo w życiu.... Nie dziwię Ci się, ja zawsze myślę, ile bym mogła mieć za takie leczenie.. Wiadomo, zdrowie najważniejsze, ale akurat ceny dentystów są naprawdę horrendalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Perse- a pani doktor zdziwiona, że ja z kolejnym zębem się jeszcze w kwietniu nie chcę umówić...a ja przez jednego mam debet na koncie
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- dziewczyny - jakie buty trzeba kupić dla dziecka jak zaczyna wstawać/chodzić Mamy- przywiązywałyście do tego szczególną wagę? ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- tak sobie myśle, ze to chyba muszą być nowe buty, żeby nie były jakoś zdeformowane.... widzę, że nowe BARTKi ok 120 zł kosztują a to pewnie na 2 miesiące wystarczy bo noga rośnie... a przy okazji butów....ja nadal w zimowych kozakach śmigam a na mieście pannę w japonkach spotkałam... ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-04-15 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Zebro, za kanałowe leczenie jesienią zapłaciłam 1070 zł - 4 wizyty. Ząb miał 4 kanały.
A karmi... nie oszukuje się, że to piwo. To napój laktacyjny, choć średnio w to wierzę ![]() Zebro sto lat!!! Pociechy z córy i męża, zdrowia i spełnienia marzeń!
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-04-16 o 06:26 Powód: błędy wynikające z pisania na śpiocha |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
pani-
![]() skoro stomatolodzy mają faktycznie takie ceny to chyba jedynie inni stomatolodzy mogą się u nich leczyć ![]() ![]() tak sobie uświadomiłam, że tak naprawdę to te zęby to leczę z myślą o kolejnych staraniach.... napój laktacyjny ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- zaplanowałam dzisiaj pracowity dzień, ciekawe ile planów uda się zrealizować ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-04-16 o 05:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
heh.
chodzę ze strachu, że będzie boleć i będzie jeszcze drożej ![]() ![]() Cytat:
![]() A Karmi czy wpływa na moją laktację ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Konto usunięte
|
Hej.
Ciemna buła z serem + pół jogurtu = 65... ![]() Całe szczęście, że te ketony nie wychodzą. A poza tym śniło mi się, że wypiłam w ciąży Karmi. Tylko, że ono miało chyba z 16 % ![]() Co do dentysty - no dla mnie to są koszta przeogromne, że czasami sobie robię jakiś ząb w ramach np. prezentu urodzinowego. Ma-ka-bra, ale ja się panicznie boję bólu w gabinecie NFZ (trauma z dzieciństwa, jak mi -6-letniemu dziecku wówczas- dentystka wyrwała zęba bez znieczulenia, zresztą chyba każdy ma takie wspomnienie), więc muszę płacić. Zeberko butki chyba powinny mieć elastyczną podeszwę. Więc najlepiej, jakbyś kupowała stacjonarnie i sama zobaczyła, no i lepiej nowe... Wiem, że butki dziecięce też są strasznie drogie, kiedyś czytałam w jakimś wątku o tym. I oczywiście: wszystkiego najpiękniejszego, spełnienia wszystkich Marzeń, pociechy z małej Modeleczki i szybkich postępów w remoncie ![]() Ja się chyba dzisiaj wybiorę do miasta poszukać jakiejś kurteczki na wiosnę. Ale nie chcę wydawać za dużo, a najlepiej, żeby miała jakiś uniwersalny fason, a najnajlepiej, żeby się skurczyła w lipcu :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Zeberko STO LAT!
![]() ![]() ![]()
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powinny trzymać piętę i mieć miękką podeszwę ![]() ![]() Wiktor jeszcze nawet nie staje więc nie mam póki co tego problemu ![]()
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40331120]
Ciemna buła z serem + pół jogurtu = 65... ![]()
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
hej.
mało spałam w nocy. te buty faktycznie Deichmanie są dobre dla małych dzieci.mają dobrze wyprofilowane wkładki i pięty. znajoma dla swojich dzieci potem kupuje takie ortopedyczne papcie-chodzą tylko po domu i przedszkolu.ale ja z moją kiedyś byłam u ortopedy to mi mówił żeby po bosaku latała jak się tylko da po dworze i po domu- ale to musi być ciepło. pierwsze buty to jak dziecko już dobrze chodzi. musze odgruzować mieszkanie.masakra z tym mojim psem. niedaje rady. mąż wczoraj zamiatał popołudniu dzis rano jest już czarno na podłodze. miewałam wcześniej psy. one się tak nie leniły jak ten.on chyba nadrabia za wszystkie.grrrrrrrrrrrrrr rrrrrrr. miłego dnia. ja już po kawie. wczoraj nie piłam a dzis smakowała jak nigdy. jestem od niej uzależniona
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Zeberko sto lat kochana ![]() ![]() ![]() Co do cen usług dentystycznych to u mnie za kanał płaci się 200-300zł, za zwykłą naprawę ze znieczuleniem 100zł za zęba. Choć cena zależy od gabinetu - są i tacy co za zwykłą naprawę liczą 200 i więcej ![]() Joanno ciężki dzień za Tobą ![]() Santom dobrze że zrobiłaś badania i że wyleczysz bakterie. Perse zobaczysz co powiedzą w poradni na te poranne pomiary. Mam nadzieję że można temu szybko i skuteczni zaradzić. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie badań..
![]() ps. wczoraj jak wracałam z pracy to tyle mam mijałam spacerujących z dzieciaczkami w wózkach i tak mi smutno było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Zeberko słyszałam wiele opinii dobrych o butach Gucio. Ale podobno najlepiej jak dziecko uczy się chodzić bez butów, bo ma lepsze poparcie stopa czy jakoś tak.. Zapytam na ćwiczeniach fizjoterapeute o te buty.
A co do zębów to ja też kiedyś tyle zapłaciłam za kanałowe. Nie żałuję. Zęba mam do dziś i ma się dobrze ![]() Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Perse a może lepszym rozwiązaniem będzie grubszy, dłuższy swetr ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżałam w sali poporodowej z laseczką, która złapała toxo w ciąży... horror ile badań miało jej maleństwo, jakie ona miała schizy w ciąży... nikomu nie życzę... Cytat:
trudne to wszystko. ale bedzie Ci dane!!!!! zobaczysz! ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40331120] się chyba dzisiaj wybiorę do miasta poszukać jakiejś kurteczki na wiosnę. [/QUOTE]myślę, jak Fiol, że lepiej nie inwestować w kurtkę. coś mi się wydaje, że w tym roku nie będzie pory przejściowej, tylko od razu lato ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
zrób dwa badania naraz bo jeden musi byc plusowy a drugi ujemny to znaczy że przeszłaś. jeśli sa dwa minusy to nie chorowałaś. a jęsli sa dwa plusy to jesteś w trakcie choroby. na rózyczke masz przeciwciała.
a smutno bedzie przez długo. ja wczoraj jak przechodziłam przez ginekologie miałam nogi jak z waty i prawie zemdlałam. a po wcześniejszej ciąży ( Plinka leżała w inkubatorze i walczyła o przeżycie) jak widziałam kobietke w ciąży to nieraz rozpłakałm sie na jej widok a Zeberka ma urodzinki? to wszystkiego najlepszego. 100latek.
#2964 | |||
Konto usunięte
|
Nie ma to jak nerw od rana
![]() ![]() ![]() Wczoraj jakiś ulotkarz zepsuł nam skrzynkę pocztową, a konkretnie - urwał tę klapkę. Dzwoniłam do ADMu i się pytam, kto jest odpowiedzialny za skrzynki w bloku. Odpowiedź oczywiście: lokator ![]() No ale zeszłam do tej skrzynki i się przypatrzyłam temu, tam są takie dwie śrubki na których ta klapka jest założona i znalazłam obie te śrubki. Ale one strasznie ciężko wchodzą, bo one nie są proste, tylko takie powykrzywiane (no żeby nie wypadły). No i sama tego nie dam rady zrobić, poprosiłam tatę, żeby przyszedł to zrobić, bo TŻ będzie znowu późno, a ja mam w tej chwili skrzynkę zaklejoną tekturą.... :/ No szlag by to wziął :/ Jak się już nie ma co zepsuć, to się zepsuje taka pierdoła :/ Cytat:
![]() ![]() Co do tokso - może zbadaj tylko, czy aktualnie przechodzisz? Nie wiem jednak, który to wskaźnik. A co do różyczki, to też nie wiem niestety ![]() Cytat:
Cytat:
Hmm mam właśnie dłuższe swetry i na rozpinanie, ale ja chciałam coś na ciepłe dni, tak narzucić na siebie. Może jakiś trenczyk, ale za maksymalnie 60 zł - więc to raczej gdzieś na bazarku bym musiała szukać. Ew. w ciucholandzie, ale u mnie są takie marne lumpki, jak widzę, jak dziewczyny wstawiają zdjęcia ciuszków dla dzieci ze swoich lumpków, to mi aż szkoda :/ U mnie same dziady :/ Mam taką parkę swoją, ale brzuch się w nią nie mieści (zresztą (.)(.) też nie), a to mój ulubiony styl - dżinsy (których aktualnie nie posiadam), kurtka (której aktualnie nie posiadam) ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba jednak zdecydujemy się z Mężem na adopcję, jest do adopcji taki 2-letni chłopczyk Jaś z zespołem downa. Mąż się trochę boi, że gdy nas zabraknie to jak on sobie sam poradzi, ale w sumie w tym domu dziecka tez nie ma jakiś dużych szans ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Satnom ![]() Co do TSH to masz bardzo dobry wynik!! Nie ma się czym martwić!! Anitka ja bym zrobiła obie klasy toxo....a co do różyczki to można też sprawdzić i chyba robi się właśnie tak jak toxo w 2ch klasach....Ale jak byłaś chora to nie masz obowiązku...chociaż niektórzy lekarze zalecają przed staraniami to zbadać... Zeberko 100 lat i spełnienia marzeń, pociechy z córci i zadowolenia z męża ![]() ![]()
#2967 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wierzę głęboko, że każdej z AM będzie dane ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Agatko już jutro wizyta ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Anitko toxo jest ciężko złapać, uwierz mi. Ja się wychowywałam w domu, w którym był niejeden kot. I to czasami więcej kotów na raz (np. 2-3) i wszystkie z ulicy z reguły. Swoich kotów miałam 2, jednego już nie ma. I nigdy nie miałam toksoplazmozy. Można się tym zarazić też (właściwie głównie) z surowego mięsa i niedomytych warzyw, ale na to się w ciąży bardzo uważa, żeby wszystko dobrze dopiec (ja zawsze sprawdzam nawet kurczaka 100 razy czy nie jest surowy) i żeby domyć warzywka. Nie obawiaj się, tą chorobą ciężko się zarazić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
witm
zytalam na biezaco, ale z czasem gorzej zeby odpisac Wika swego czasu (kilka dobrych lat temu, moze nawet z 10) przyjechal do mnie znajomy z Luxemburga i pojechalismy na wies. zapytal sie mnie dlaczego ludzie siedza przed plotami przy drodze na lawkach. ja mu na to, ze obserwuja, zeby miec potem o czym gadac. nie trzba bylo mu wiecej, wrzucil jedynke, przetyrkal sie przez cala wiec. po czym zawrocil do moich rodzicow z usmiechem na twarzy i ze stwierdzeniem: teraz juz maja o czym gadac. joanna trymaj sie kobieto i jak ci za cicho to ja dzis siedze w domu prawie caly czas to mozesz zawsze do mnie klikac na gg lub skype (pod moim nick-iem znajdziesz mozliwosc polaczenia) zeberka sto lat i wszystkiego co sobie wymarzysz ![]() ![]() ![]() ![]() a ja ide sie ubierac, bo za poltorej godziny przychodzi fachmajster robic cos z bojlerem, naprawic kran i sprawdzic czy drzwi do sypalni mam za durze, czy tez framuge za mala ![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.