|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV
na szczescie nic sie nikomu nie stalo, kola wypadly z szyn i ciuchcia wypadla z torow, ale wolno jechala i wagonow nie pociagnela za soba
![]() dzieki Bogu! 150 ludzi jechalo nim... a ja bylam dzisiaj u dentystki, mialam usuwanie kamienia i nic nie bolało ;D
|
#3542 |
|
Konto usunięte
|
jasne każda wymówka dobra .
jesteś tym co jesz i to prawda . |
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
No tak bo każda kobieta w ciąży tylko żre.
To tak samo jakby powiedzieć osobie z trądzikiem, że się nie myje, nie dba o higienę i to dlatego ma problemy ze skórą...
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
tak samo z cellulitem. Ja np. nie mam, a jakaś mega szczupla nie jestem. A ile dziewczyn tutaj pisalo, że mają 50kg czy mniej i go mają. I co, też powiesz, że za dużo jedzą? jasne, że nie.
|
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
tusia_m: tak... Była jeszcze zimna płyta, ale trochę daremna, bo galaretka z nóżek, śledzie i jajka z majonezem... Nie jem żadnej z tych rzeczy i chyba gościom nie spasowało, bo nikt nie jadł
![]() Powodzenia z dzieciaczkiem! ![]() zieloneziele: nigdy z czymś takim się nie spotkałam, ale ja nieobyta jestem i może to jakieś nowe eleganckie zwyczaje - wydzielanie rosołu ![]() Jak z mieszkaniem?? Wczoraj miałam Wam napisać o martwej sarnie - wyszłam na balkon i na polu obok domu (pusta działka) leżała martwa, mała sarenka. Zadzwoniłam do Straży Miejskiej i przyjechał patrol wraz z gościem z służb weterynaryjnych. Spisali zeznania, bo chcieli potwierdzić czy to nie ofiara kłusownictwa (takie sprawy też zgłaszam) no i zabrali zwierzątko do sekcji... Z tego co się dowiedziałam sarny są bardzo osłabione, do tego niszczy je choroba skóry, najprawdopodobniej grzybica i codziennie trafia do badania około 6 osobników w różnym wieku - niezależnie od przyczyny śmierci każda ma chorą skórę i narządy... Ta wczoraj znaleziona była malutka, jeszcze dziecko. Jak tak dalej pójdzie to w lasach będą tylko śmieci! Bo zające są już hodowane w sztucznych hodowlach z powodu zmniejszenia populacji, lisów coraz mniej, kuny wściekłe podchodzą do gospodarstw i są zabijane/zagryzane itd... Uważajcie i za nic nie dotykajcie ciał znalezionych, martwych zwierząt - nawet przez woreczek, czy rękawiczkę!! Dzwońcie do Straży Miejskiej (numer 986), a oni powiadomią odpowiednie służby |
|
|
|
#3548 | |
|
Konto usunięte
|
bo każdy szuka mase usprawiedliwień bo geny bo woda sie zatrzymuje bo coś tam .
Mądra nie madra ja nie generalizuje ale większość kobiet przytyło w ciąży bo za dużo jadło tyle .Zamiast zjeść kawałek pizzy jadły całą gł w łakomstwa nie głodu nawet nie mam na myśli tutaj ciąży .Dużo kobiet nawet nie będąc w ciązy ma za duży wskaźnik BMG . ide spać . Miłych! ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Nie porównuj tego bo to dwie zupełnie inne rzeczy . Hormony gł mają wpływ na trądzik .Mi łatwiej było 5 lat temu schudnąć niz pozbyc sie pryszczy ba mam je nawet do dziś . Cellulit dużo kobiet ma od ciasnych rzeczy gł spodni .czytałam o tym i widzę po sobie .Obecnie jestem na dobrej drodze aby już całkowicie mi znikł . |
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagier ma hodowlę danieli. W zime walczył z tymi larwami, musiał wyłapać wszystkie daniele, trzymać je w izolacji i podawać im zastrzyki. Nieciekawie to wyglądało. Na razie odpukać zwierzęta z tego wyszły, tylko mają mocno wyskubana sierść. Profilaktycznie dostają jeszcze lekarstwa z jedzeniem, ale już jest ok. Także wiem o czym mówisz. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() A co powiesz, jeśli dziewczyna całe życie była aktywna, basen, bieganie, karate. Zdrowe nawyki odżywiania. W ciąży dopóki mogła to ćwiczyła, nie obżerała się, a i tak przytyła ponad 20 kg. Teraz jest w ciąży z drugim dzieckiem, termin porodu na lipiec, a już ma 15 kg na plus, a brzuch jak w 8 m-cu. Nie ma reguły, że jak ktoś za dużo przybiera na wadze to się obżera i nie rusza w ogóle. I szanuję każde zdanie. ps. sama z nim walczę i dużo się nasłuchałam na ten temat.
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomocy. jak nazywała się ta ślubna zagraniczna strona skąd czerpałyśmy tak dużo inspiracji przed ślubem??
juz mam http://www.stylemepretty.com/ ![]()
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2013-04-15 o 22:18 |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
etsy.com ?
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przesadzasz. Wrzucasz wszystkie dziewczyny do jednego worka. Tycie w ciaży nie zależy tylko od żarcia i zapychania się jedzeniem. Potem nawet jak dziewczyna będzie stosowała odpowiednią dietę a mimio tego przytyje 20 kg czy więcej, gdyż dostala leki na podtrzymanie albo zatrzymuje jej się woda to jej nie uwierzysz tylko stwierdzisz, że się obżerała? Na przebieg ciąży duży wpływ mają uwarunkowania genetyczne i gospodarka hormonalna i na wagę w trakcie ciąży też. A to, że ktoś po ciąży nie pozbędzie się nadwagi i nic z tym nie robi przez parę lat, to już inna sprawa i wtedy nie ma co się tłumaczyć, że to po ciąży zostało.
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez to wczesne wstawanie dziś mam dzień lenia Idę obrać ziemniaczki na jutro, żebym rano miała więcej czasu. Mam w planach zrobić placki po węgiersku przed pójściem do pracy.
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nie masz do pracy na rano, bo ja bym zatłukła sąsiada, który by mi o 7 rano placki ziemniaczane smażył.
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mam wyjścia jeśli chodzi o przygotowywanie. Jeśli chcę zjeść jakiś ciepły posiłek w ciągu dnia to niestety tylko poranek wchodzi w grę ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Tak to musiałabym jeść obiad dopiero koło 20, a wolę zjeść porządnie z rana niż na wieczór
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zazwyczaj jemy około 18 jak wrócę z pracy i to jest obiadokolacja. Po tym nic już więcej nie jem.
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2013-04-15 o 22:48 |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam kupić kaszę jak byliśmy na zakupach to jak na złość nie było.
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że chociaż te, o których piszesz są już zdrowe. Dobranoc wszystkim! |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() cos ta pogoda wariuje, w dzien zapowiadaja + 17 stopni a teraz jest - 4 ![]() ![]() i jak tu sie ubierac ![]() :brzyda l:![]() milego dnia laseczki!
|
#3561 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3562 |
|
Konto usunięte
|
hej ja w łóżku :P
lukam a za oknem zielono i słonecznie ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- sotki Nativ przekręciłam nazwe tego BMI ![]() jak mam do pracy na 13 to jem obiad ok 21.45 .czasami biore obiad sobie do pracy . jak na 8.00 to jem obiad ok 16.30 ale pozniej i tak jeszcze musze coś zjeśc inaczej bym padła z moja przemiana . |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Hej krewetki
strasznie mnie zdenerwowała (delikatnie mówiąc wensday chciałam Ci tylko powiedzieć, że bardzo generalizujesz i czekam na chwilę jak będziesz w ciąży i złożysz nam relację ile to kg przytyłaś i jestem ciekawa czy nie będziesz głodzić dziecka, które będziesz miała w sobie ot taka moja mała dygresja ja się pytam gdzie jest mój niutek, motylek, margida i cała reszta ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Od czasu brania chemii mam jakieś dobre 15kg w dół i nie wyobrażam sobie być w ciąży i jeść samą sałatę i marchewki co by mi w boczki nie weszło w ciąży się je na co się ma ochotę i ile żołądek potrzebuje
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
nie dam sie teraz zjeśc przez swoje wypowiedzi .
Normalnie będę wyglądała bo jak ma wyglądać kobieta w ciąży ? i nikt tu nie mówi o głodzeniu !!! Kazdy ma inne warunki itp wiec każdy inaczej tyje . |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Jem śniadanko i ide na chwile do pracy U nas jak narazie 11 stopni, ale coś wieje.. ale ważne, że cieplej sie robi![]() Cytat:
Hej Kreweto, chudzinko Nasza Jak wyjdziesz ze szpitala to sobie odbijesz z jedzonkiem![]() Te krewety co wymieniałaś chyba gdzieś wcięło.. motyl pewnie w banku ma urwanie głowy, Margida chyba się od ślubu nie odezwala a nitka też dawno nie bylo.. szkoooda. Jak się czujesz? Kiedy wychodzisz? |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... witam się z pracy
noga jeszcze spuchnięta w kostce, ale juz nie mogłam w domu wysiedzieć
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i cześć piękna! Jak przygotowania do wyjazdu???
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że ostra dyskusja była na temat kg w ciąży. więc ja jako kobieta rodząca itd. mogę coś na ten temat powiedzieć...otóż każdy ma inny organizm. Moja mama będąc ze mną w ciąży przytyła 30kg, mimo, że przed ciążą była szczupła. Ja w ciąży przytyłam 12,5 kg, poszło tylko w brzuch, jadłam bardzo dużo, moje śniadanie zaczynało się od dwóch gniazdek, nie odmawiałam sobie niczego a mimo to, gdyby nie brzuch to nikt nie wiedziałby że jestem w ciąży. Dbać o siebie trzeba, ale nie przesadzajmy z tym, że kobiety w ciąży obżerają się jak świnie (przepraszam za to stwierdzenie). Teraz jest tak duża świadomość na temat odżywania, że kobiety na prawdę o siebie dbają, oczywiście, jeśli ciężarna ma ochotę na cos tłustego, słodkiego itd. to zje, ale to nie jest jej codzienny posiłek. Ja będę bronić ciężarnych bo sama byłam w takiej sytuacji i mimo, że nie dbałam szczególnie o to czy jem tłuste czy nie to przytyłam mało.
Ale walnęłam wywód na dzień dobry |
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że wszystko porównujesz do swoich sióstr. One są chude w ciąży to każda musi, inaczej być nie może. Na wątku też masz swoje "guru" z którymi się zawsze zgadzasz choćby nie wiadomo co
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teraz smutna wiadomość do której dojrzałam by móc ją Wam powiedzieć z którą męczę się już od jakiegoś czasu - czuję wewnętrznie i podświadomie że mój przyjazd do domu to będzie pożegnanie wiem, że to brzmi nierealistycznie i fatalnie ale tak jest i teraz wiem że takie rzeczy po prostu czuć ehhh ciężko mi to tym mówić ale .... takie życie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Dobrze, że chociaż te, o których piszesz są już zdrowe. 

i nie wyobrażam sobie być w ciąży i jeść samą sałatę i marchewki co by mi w boczki nie weszło
Jak wyjdziesz ze szpitala to sobie odbijesz z jedzonkiem
wiem, że to brzmi nierealistycznie i fatalnie ale tak jest i teraz wiem że takie rzeczy po prostu czuć ehhh ciężko mi to tym mówić ale .... takie życie