|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Witam po przerwie
![]() Wreszcie choroby zapędzone w kozi róg, mam nadzieję, że wizyt w szpitalu więcej nie będzie ![]() czytam Was tak i dochodzę do wniosku, że chyba tylko ja ociągam się z butami i mój syn biega w skarpetkach, oczywiście nie na spacerach bo wtedy siedzi grzecznie w wózku, ale we wszystkich innych miejscach lata w skarpetkach, czy to przychodnia czy to dom. Wychodze z założenia że skoro mu się chodzić na dwóch nogach nie chce, tylko na czworakach to butów mu nie zamierzam kupić jeszcze, do tego u nas pogoda jak z pod psa - i nie ma jak wyjść na ogród czy na dwór, bo jak nie leje to tak pizga że głowę urywa. Może czas najwyższy wybrać się do sklepu po buty? eee nie chce mi się przechodzić tej gehenny, poczekam aż zacznie chodzić, a do tego czasu będzie śmigał nadal w skarpetkach ![]() Gratulacje Ciąż Claudik a rymowanka jest świetna podziwiam! rozmawiałyście o odstawieniu od cycka.... nam to chyba nigdy nie wyjdzie, mój syn nadal się budzi co 3 h i nadal chce cycka. Teraz jest aktualnie po szpitalu i wolę żeby cyckał niż się odwodnił. Nie mam pojęcia co z nim zrobić, chciałabym żeby przesypiał noce, chciałabym żeby przestał być uzależniony od cycka - oj ile rzeczy bym chciała...ale jakoś mi nie idzie ![]() a w ogóle nasze chrzciny i pierwsze urodziny były KAPITALNE a tort przepyszny! impreza nam się udała |
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
dzięki dziewczyny
czuję się świetnie, tylko na mózg mi siadło już :P robię głupoty :P Cytat:
mąż przeczuwa chłopca ![]() za 3-4 miesiące idziemy na kontrole do alergologa. będziemy robić jeszcze jedną próbę z bebiko. ![]() trochę sobie pospacerowałyśmy |
|
|
|
|
|
#573 | ||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Renatka89;40312987
co do parteru- współczuje, mysmy naszczescie z parteru uciekli :PP [/QUOTE] Są plusy i minusy ale jak na razie większość minusów dostrzegam :P Plusem jest to, że nie trzeba dźwigać wózka na np. 3-4 piętro i mamy malutki ogródek ( sama trawa) więc Tosię można będzie wypuszczać tam.My w ramach spaceru byłyśmy w Realu, chciałam kupić małej bawełniane rajstopy na wiosnę ale nic nie było i w Obi - zakupiłam psikadło przeciwko pająkom.Cytat:
Cytat:
mała urocza damulka współczuję rozłąki z mężem :/Cytat:
Muszę trochę z cyca mleka upuścić ![]() aaa i dzisiaj Tosia spała całą noc sama w łóżeczku ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysmy zmienili na wieksze, za kwote wynajmu te samą co w poprzednim mniejszym i z drozszym ogrzewaniem, okolica tez fajniejsza, wiec nie wahalismy sie ![]() aaa, włascicielka tez sto razy lepsza :PP Ja muszę młodej kupic jakas kurteczke wiosenną, butki i czapy cienke. Ale to musze chyba zadzwonic po tate zeby mnie zawiozl do sklepu (mam daleko), bo nasze graty stoją nieruchomo my juz po spacerku urzedowym po drzemce i obiadku idziemy na taki krajoznawczy
|
|
|
#575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłyśmy na chwilę do domu, żeby Hania się kimnęła chwilę. NIe chce mi spać na spacerze
Wszystko jest taaaakie interesujące, że żal Jej spać, a jest już marudna, bo zmęczona Chwilę się prześpi i idziemy dalej spacerować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój kot też lubił papier Diego, czyli nasz pies, też lubi papier Same kozy w domu |
|||
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
[/COLOR]pola dzięki za artykuł
Gaabbi gdzie kupiłaś Hanine trampki ? mała modnisia z niej![]() A mój Maks też gustuje w papierze toaletowym ![]() U nas też od południa ładnie, ale nie tak ciepło jak np. w sobotę. Dziś ok. 13 stopni. Ale jak Maks wstanie to chyba też wyjdziemy jeszcze. Jutro mamy w planach siać koperek w ogródku ![]() Napiszcie co gotujecie dzieciakom i co nowego teraz wprowadzacie. Mi juz trochę brakuje pomysłów ostatnio. A i Maksio nie je już wszystkiego jak jeszcze do niedawna... ostatnio zaczął trochę grymasić.a jeszcze chciałam napisać, że Leoś jest przecudny i ma piękną bluzę
Nasz ślub 27.08.2011r. ![]() Maksio - 31.05.2012 Edytowane przez benka99 Czas edycji: 2013-04-15 o 15:47 |
|
|
|
|
#577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wpadłam się pochwalić że Hania ma pierwszego ząbka. Wyszedł jej dokładnie 13.04 czyli w dzień skończenia 10 miesięcy. Będę miała prosto do zapamiętania.
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Długo mnie nie było , wpadłam i pierwsze co czytam, że niunia w ciązy!! Serdecznie gratuluję !!!
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, a moj maly dostal wczoraj rano strasznej wysypki, doslowanie czerwone wielkieee plamy.
Pozniej zniknelo, natsepnie pojawilo sie w innych miejscach na ciele. No i polozylam go spac, rano chcialam jechac do lekarza. Wstal, byl taki czerwony, wszedzie bable!- no ok zadzwonilam do lekarza na wizyte domowa przekonana, ze to ospa. Pol godziny minelo, 0 wysypki ![]() Lekarz przyjechal., no dziecko czyste. MIalAm jednak zdjecia, ktore wczoraj zrobilam jak byl zsypany. Powiedzial, ze to pokrzywka. Nie ospa uffffffffff....No ale musi brac wapno, wit c i syrop na uczulenia;/ <uczulila go trawa i te liscie ze zdjecia...> Dzis u nas byla piekna pogod,a jutro ma byc jeszcze cieplej, trzeba jakos fajne zaplanowac dzien. Pola ja trampki kupilam w sumie z tydzien temu. Wczesniej jezdzil w mieciutkich bucikach. A po domu tylko w skarpetkach. No podobno tak najzdrowiej )U nas tez sie szykuje rozlaka z mezem, ma w polowie sierpnia kurs 3 miesieczny... Eh ![]() Leos dziekuje za komplementy, mnie sie rowniez bardzo podobaja Wasze dzieciaczki, wrzucajcie zdjecia chetnie poogladam jak te nasze pociechy sie zmieniaja ![]() No i jakby kogos naszlo na zakuupy agd rtv to nie polecam sklepu ELEKTROSAM. Ani nie odzyskalam pieniedzy za okap, ktory zamowilam 2 tyg temu, ani nie ma okapu... a dzownie juz do nich codziennie prawie ... pod koniec tyg trzeba bedzie zglosic sprawe na policje. No coz
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-04-15 o 19:41 |
|
|
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczka gdzies ty się podziewała jak Cie nie było??Co u Was?
|
|
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#583 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez najpierw bylo raz rano, raz wieczorem i raz w nocy ale w nocy skonczylysmy podjadac, i zostalo nam raz rano oczywiscie najpierw normalne sniadanko a pozniej cyc no i wieczorem, najpierw kolacja a pozniej cyc prawie nic tam juz nie ma wiec to ssanie to chyba tak z przyzwyczajenia, lubiłam karmic piersia ale no juz mysle ze czas to pomalu zakonczyc ![]() w Sz-nie taka piekan pogoda dzis byla ze praktycznie caly dzien spacerowalysmy, pozwolilam troche malej pochodzic w parku to pozniej byl problem zeby weszla do wozka wyginala sie jak bym jej nie wiadomo co robila no ale pchac wozek i pilnowac jej to sie nie da wkoncu tak dlugo wyczekiwana wiosna jest ![]() Cytat:
my tez lubimy świecidełka
Edytowane przez agusia891989 Czas edycji: 2013-04-15 o 21:48 |
||
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie chce mi cytować :/ Moja mała nie raczkuje nawet do tego się nie zamierza, wspominałam lekarzowi, że na razie nie ma czym się martwić, że może jest typem leniuszka i bojącego się dziecka, że może wszystko zacząć później robić. U nas robimy kupki na potęgę, jak ładnie wyczuwałam moment i na nocnik, to teraz za nic świecie nie mogę zauważyć kiedy zaczyna robić, bo strasznie rzadkie robi, ale to pewnie objaw wychodzących zębów że aż ją odparzyło w okolicy pupci ma zaczerwienione i mała krostki. Smarujemy sudocremem i zasypuje mąką, ale na razie marne skutki... Czekam jeszcze trochę i jak nie pomoże to do lekarza. Moje dziecko w końcu przekonało się do spacerów i spacerówki, teraz już spacerujemy ponad godzinkę, a wcześniej tylko 5 min i był ryk
|
|
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
ludziee! oczy już u mnie nie te, dopiero teraz zauważyłam te cekiny. Przedtem ich nie widziałam, myślałam, że są czarne gładkie
|
|
#586 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale Ci zazdrosze tych wycieczek rowerowych i widokow jakie masz... My wczoraj bylismy na spacerku, Oliwa chodzila po parku i pchala wozek, a pozniej grala w pile z M Na dole dolaczam fotke.Cytat:
A po jakim parku spacerujesz? Kasprowicza?Cytat:
![]() Dziekuje. Ta moja Oliwa to zawsze wyczuje odpowiedni moment na chorobe. Najpierw jak lecielismy do Anglii, teraz jak jest ladna pogoda i w koncu slonce zawitalo. No jesli juz musi chorowac lub miec wysoka temperature od zebow to czy nie moglaby jak jest deszczowo i zimno. no! :P Zartuje oczywiscie ![]() Fajnie, ze nie ubierasz corci tylko w rozowe rzeczy Nikt Cie czasami nie pyta jak synek ma na imie? Nie pytam zlosliwie. Po prostu ja tez Oliwke tak ubieram i zdarzylo sie czasami, ze ktos zapytal Nie wazne,ze na bluzeczce byly wyszyte kwiatki, wazne ze bluzeczka byla niebieska Pojechalam dzis do TK Maxxa w Szczecinie bo chcialam kupic Oliwce kurtke, taka wiatrowke. Zauwazylam ostatnio reklame, ze otwieraja dzial dzieciecy. Tak jak szybko pojechalam, tak szybko wrocilam. Dwa wieszaki na krzyz i taka slabizna, ze szkoda gadac. Kurtek 0! Dla porownaniu, bedac w swieta w Anglii poszlam do TkMaxxa i nie wiedzialam, na co sie zdecydowac, taki byl wybor. U Ciebie tez tak slabo czy to tylko Szczecin taki "bogaty" :P I widze, ze Hania ma taka kurtke o jaka mi chodzi. Gdzie ja kupilas? Bo bylam dzis tez w Reserved, H&M i Cubusie i nic ciekawego nie bylo. W drodze powrotnej zaszlam do pepco i kupilam jej na szybko jakas taka najzwyklejsza za 20zl, ale wolalabym miec cos lepszej jakosci. Musialam jej cos kupic doraznie, bo na swoj plaszczyk wczoraj zwymiotowala. Cytat:
. Dopiero jak maz wrocil z pracy to szybko wyskoczylam na miasto pozalatwiac pare sprw. To bylo ok. 17 i nadal byla sliczna pogoda.Cytat:
i nie zamartwiaj sie, spokojnie. Moje kuzynki zaczely wstawac czy raczkowac sporo po skonczeniu roku, dzis sa zdrowymi i wysportowanymi nastolatkami ![]() Co do nocnikowania... o ile siuski udalo mi sie pare razy zlapac lub wyczuc moment, tak kupki w ogole. Ani razu mi sie jeszcze nie udalo.. zaczynam juz schizowac, ze nigdy sie nie uda No to chyba na tyle. Na dole fotka ze spacerku mojej Oliwy
|
||||||
|
|
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
o tu
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś był Kasprowicza ale mieszkam na Mierzynie to czesciej te okolice zwiedzamy a pogoda no super byla ja o 19 bylam na dworzu jeszcze to zero wiatru az do domu nie chciało sie wracać
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za pamięc Anulko
A w sumie to tu to tam a tak na serio to wróciłąm do pracyi trzeba było się troszkę przeorganizowac, co nie oznacza, że nie mam czasu na neta czasem wchodziłam na wizaz ale praktycznie sie nie udzielałam w jakimkolwiek wątku. Jakoś nie potrafiłam wbic sie w rozmowę. Pooglądałam troszkę zdjęc - superaśne te nasze dzieci, i jakie już duże! Nie mogę w to uwierzyc, że jeszcze rok temu nosiłam przed sobą wielki balon ![]() Hania w porządeczku - ma 8 ząbków, chyba idą górne 3-ki bo mamy dośc niespokojne noce, włosków do pasa nadal nie ma ale już powoliiiiiii rosną blond kudełki. Nie chodzi jeszcze, ale zrobi jakieś 2-3 kroki. Zdecydowanie woli raczkowac. Jest naprawdę grzeczna, ładnie się bawi, ale ma też pazurki - jak nie dostanie tego co chce to jest jeden wielki wrzask i fuczenie. Do tego jest jeszcze jak tornado - szybka i niszczy wszystko co spotka na swojej drodze musieliśmy zapłacic znajomym za pożyczony kojec bo je całe obgryzła (zdarła zębami ceratę) i powyrywała uchwyty , o jej łóżeczku nie wspomnę Ostanio wystarczyłó tylko 60 sekund aby grzbietu ksiązki już nie było (znalazł się w jej buzi) i żeby miec odbite jedynki w moich nowych butach Także mamy wesoło ![]() pozdrawiamy!
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() martula- słodka ta Twoja cora podobaja mi sie dzieci zaczynajace chodzic baaardzo tez musze kupic młodej jakas kurtke i chyba jakas kamizelke wiosenna. ![]() Nie pochwaliłam sie jeszcze, ale od tygodnia robimy codziennie siusiu na nocnik, kupki zwykle tez, takze sporo dnia spedzamy bez pampersa juz i najwazniejsze. BĘDĘ CIOCIĄ Moja siostra jest w ciąży, ma juz córe -15letnią ![]() Życie jej sie nie poukładało i niestety jest po rozwodzie, jednakże gdy poznała nowego partnera.. tyryry ![]() ALE SIE CIESZE
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Słodko wygląda
gdzie kupowałaś wózeczek jest świetny!Liwia ma przewagę ciuchòw różowych a,i tak pytają się czy chłopiec hehe.
|
|
#592 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wozek kupowalam na allegro, do tego jest jeszcze poscielCytat:
![]() Cytat:
![]() Oliwka miala dzis noc MASAKRE! Nie pamietam kiedy ostatni raz bylo tak strasznie! Jestem ledwo tomna, jedna kawa chyba nie pomoze. Od godziny 1 do 4 nie spala w ogole, poplakiwala co chwile. Wzielismy ja do lozka, jak nie pomoglo noszenie na rekach, ale nie mogla u nas zasnac.. za to co chwile my dostawalismy w twarz z nogi, wiec ostatecznie zrezygnowana i zdesperowana polozylam ja do lozeczka... i spalam cala noc z reka w lozeczku. Polecam- bardzo wygodna pozycja, taka rozciagajaca ![]() W zwiazku z tym, ze coraz wiekszymi krokami zbliza sie roczek mojej niuni jak i wiekszosci pociech.. mam pytanie. Co kupujecie swoim dzieciom na urodziny? Ja myslalam nad czyms co mialaby na pamiatke.. jakies zlote kolczyki plus drobna zabawka, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Myslalam tez, zeby zaczac ukladac jej bransoletke z charmsami... taka ulozona z wydarzeniami waznymi z zycia i dac jej pozniej na 18-urodziny. Boje sie tylko, ze bedzie to juz niemodne i bedzie lezec w szafie. Na rowerek jest jeszcze za mala, wozek-pchacz ma. A jakie Wy macie pomysly? A gdzie millena?!?!?!?! |
|||
|
|
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
te butki, co Hania ma na zdjęciu, które wrzuciłam kilka postów temu
![]() Cytat:
Nigdy nie ma dobrego momentu na chorobę ![]() Notorycznie mówią "jaki ty jesteś ładny" Albo "jakie on ma ładne oczy" Ludzie są bardzo zdziwieni, jak mówię, że to dziewczynka. No bo jak to, dziewczynka w CZARNEJ czapce????U nas TkMaxx jest dobrze zaopatrzony. Często można coś fajnego trafić. Mam kilka rzeczy dla Hani właśnie z tego sklepu. Płaszczyk (bo to jest taka dłuższa kurtka, trochę jak płaszczyk) była kupowana w tamtym roku w 5-10-15 Hania ma 6 kurtek wiosennych. A fajne kurteczki są w zarze A my mamy m.in. taką ze smyka http://www.smyk.com/cool-club-kurtka...a-dla-dzieci-p Wózek macie piękny |
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z nocnikowaniem zakumała tak szybko,że sama jestem w szoku. no ale.. W KONCU COS ZAKUMAŁA nie wychodzi nam spanie, nie wychodzi jedzenie, cos musialo sie udac ![]() co do nocy- współóczuje i rozumiem, my dzis tez walczyłysmy ![]() fajny pomysł z tymi charmsami.. ale wlasnie, czy to wtedy jeszcze modne bedzie.. nie mam pomyslu na prezent urodzinowy, ani na imprezke
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
HEJ
![]() Co do prezentów od nas rodziców to myśleliśmy żeby jej kupić taki namiot na podwórko żeby miała gdzie się bawić i żeby gdzieś pochować zabawki, plus do tego myśleliśmy żeby do namiotu kupić kulki ![]() http://allegro.pl/namiot-domek-dom-n...146409346.html http://allegro.pl/pileczki-pilki-kul...148917420.html Myśleliśmy też o piaskownicy. Moja mama kupuje jej wózek dla lalek, a prababci złote kolczyki. Mój Tż nie chce małej przebić uszu jak na razie, więc będą leżeć i czekać. A właśnie przebijała któraś już córom uszy?? |
|
|
|
|
#596 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() Cytat:
Robię mu też kulki ryżowe z różnymi dodatkami. Trzeba ugotować ryż "na lepko" i dodać można świeże zioła, albo np suszone morele. Albo placki różne - na patelni teflonowej, z dynii, z cukinii, różnowarzywne. Nie mam tutaj takiej blaszki, ale myślę, że można by spróbowac z mufinkami wytrawnymi, z warzywami i oliwą z oliwek, ziołami (to dobra rzecz na pikniki) Makaron (łatwy do chwytania) z sosem oblepiającym - czyli np pesto z bazylii, pietruszki albo szpinaku. Pomału dajemy mu do próbowania cytrusy, grejpfruta, pomarańczę... No i zaczyna się u nas sezon na szparagi, będziemy jeść niedługo. Cytat:
A daleko mąż będzie miał ten kurs? Przez całe 3 miesiące się nie będziecie widzieć? Współczuję. Co do bucików. My w domu też skarpetki, albo boso całkiem. Na dworze też na razie skarpetki Antek póki co w wózku/przyczepce/chuście. Ewentualnie na kocyku na trawie.Jeszcze nie chodzi, stoi tylko prz meblach (ale co ciekawe, jak staje, to od razu chce się wspinać wyżej, nie próbuje chodzić wcale... )Niezłe miałaś przeżycia z tą wysypką... Dobrze że szybko samo przeszło. Cytat:
Cytat:
![]() A Oliwcia cudna. I płaszczyk śliczny! Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak się nie zczai Może odłożymy jakąś kaskę na później. Teraz pewnie i tak dostanie masę prezentów od rodziny. Nie chcemy go zalewac zabawkami, bo przestanie je zauważać w ogóle. Książeczki kupujemy na bieżąco, ciuszki też... Cały czas też robimy album ze zdjęciami, opisami różnych wydarzeń, zrobione odciski stóp i rączek, itp |
||||||
|
|
|
|
#597 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurteczka z zary super Ale powiem Ci, ze ja wczoraj w pepco kupilam bardzo podobna, tylko bezowa w drobne kwiatki. Tyle, ze wiadomo.. gatunkowo to nie to samo. Musze sie wybrac jeszcze do zary, smyka i 5-10-15, bo wczoraj juz nie zachodzilam. Ulzylo mi, ze nie tylko do mojej cory wolaja jak do chlopca. Kiedys slyszalam taki przesad, ze jak sie pomyli plec, to ta osoba ( czyli nasze corki ) beda bogate.. no ciekawe :P Wychodziloby na to, ze Oliwka bedzie milionerka heheWozek przesliczny Uwielbiam takie retro perełki Cytat:
Oprocz jako takiego prezentu ( np. zawieszka, kolczyki), chce kupic drewniana skrzyneczke, gdzie bede wkladac rozne rzeczy z jej dziecinstwa... ulubione skarpetki, pierwszy smoczek, sukieneczke z chrztu itd. Wloze tam tez list, ktory z M napiszemy w dniu jej pierwszych urodzin. Calosc damy jej jak bedzie juz dorosla![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Podejrzewam, ze u nas jak przyjdzie co do czego to skonczy sie podobnie. Bo nie chce kupowac czegos na sile, tylko po to zeby kupic. Tzn... chce zrobic taka skrzyneczke (wyzej w poscie) i moze do niej wrzuce kloczyki lub zawieszke na lancuszek (to w ramach prezentu) i dostanie to za jakies... 20 lat No walsnie, mysle, ze takie pamietaki sa super Sama tez prowadze ksiazke jak sie rozwija, wklejam tam zdjecia. Tak samo w ciazy.. kupilam taka ksiazke, gdzie robilam rozne notatki, spisywalam co tydzien ile waze i ile ma cm moj brzuch, rozne przemyslenia, czy duzo kopala.---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
jak ma sie dzialke/ogrodek to fajny prezent. Moja siostra kupi dmuchany plac zabaw z daszkiem, ale powiedzialam jej, ze ma byc maly, bo ma sluzyc wylacznie w plenerze jak bedziemy jezdzic nad jezioro/morze, zeby wlewac tam wode. A nie widzi mi sie dmuchac go przez 40 minut
Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-04-16 o 10:21 |
||||
|
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia gratulacje!!!
![]() Gatta mój Seba też nadal niemobilny, choć za kilka dni skończy 11 miesięcy. Ostatnio zaczął się ustawiać do raczków, ale nie wie dalej co zrobić z nogami. Jedynie kopuluje, a potem rozpłaszcza się na brzuchu i liże podłogę Podciąga się tylko na kolanka, na nogach jeszcze nie staje. Ja się nie przejmuję, kiedyś w końcu zacznie chodzić ![]() Ja jeszcze butów nie kupowałam żadnych, jak zacznie chodzić to kupię. Od czasu do czasu robię mu tylko kolejne egzemplarze na szydełku, więc w sumie już ma kilka par Dziewczyny, śliczne macie dzieci i jakie już dużeeeee My na roczek nie wiem czy coś będziemy kupować. Jesteśmy na kupnie fotelika i jakiegoś pchacza, więc może się to zbiegnie z urodzinami. Seba i tak nie będzie wiedział, że ma urodziny ![]() Zazdroszczę mieszczuchom, ja mieszkam pod miastem i jestem uziemiona, bo nie mamy drugiego auta. Już mi się nudzi na spacerach, przeszłam naszą wioskę wzdłuż i wszerz, chętnie bym się wybrała gdzieś dalej, ale nie ma czym. Busy jeżdżą, ale z wózkiem się do nich nie wtarabanię Jakby Seba był większy to bym go wzięła do fotelika na rower, a tak to lipa...
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rowerek biegowy też dobry prezent. A Charmsy moim zdaniem nie są dobrym pomysłem, tak jak sama piszesz, za kilka lat to nie będzie modne, bądź też twojemu dziecku się nie spodoba, poza tym gdzie tam 18 lat ![]() Ja sama kocham charmsy i każdą ważniejszą chwilę i osoby w moim życiu "utrwalam" charmsem
|
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
pola- dzieki
podekscytowana jestem jakbym to ja była znowu w ciązy! Az mi siora w nocy dzwoniła sie chwalic przynajmniej wroci do Polski i bedziemy rodzina w komplecie wzglednie blisko siebie ![]() z Ciebie też niezła kucharka widzę, tylko ja takie beztalencie ![]() martula- koniecznie daj znac po lekarzu Z tą skrzyneczka to my robimy podobnie, tzn. narazie takie wazne bibeloty zbieramy, potem pomyslimy o pojemniku na to:PP ale pomysł mamy ten sam rinco- ja mieszkam w miescie, co prawda w małym, ale w miescie.. iii.. mieszkam w takiej jego czesci,że mam blisko tylko do dwoch marketow itd musze jezdzic autem.. a jak juz mowilam.. mamy dwa zepsute
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

i w Obi - zakupiłam psikadło przeciwko pająkom.
odezwalam sie raz czy dwa i na tym sie skonczylo ale teraz tż wyjeżdża w piątek do pracy i najwcześniej bedzie za 2 miesiące w domu to mysle ze wkoncu znajde czas na ploty.
) , wstaje siada, rozrabia 
Wszystko jest taaaakie interesujące, że żal Jej spać, a jest już marudna, bo zmęczona
Chwilę się prześpi i idziemy dalej spacerować
i co nowego teraz wprowadzacie. Mi juz trochę brakuje pomysłów ostatnio. A i Maksio nie je już wszystkiego jak jeszcze do niedawna... ostatnio zaczął trochę grymasić.