Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 12:01   #571
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Witam po przerwie
Wreszcie choroby zapędzone w kozi róg, mam nadzieję, że wizyt w szpitalu więcej nie będzie

czytam Was tak i dochodzę do wniosku, że chyba tylko ja ociągam się z butami i mój syn biega w skarpetkach, oczywiście nie na spacerach bo wtedy siedzi grzecznie w wózku, ale we wszystkich innych miejscach lata w skarpetkach, czy to przychodnia czy to dom. Wychodze z założenia że skoro mu się chodzić na dwóch nogach nie chce, tylko na czworakach to butów mu nie zamierzam kupić jeszcze, do tego u nas pogoda jak z pod psa - i nie ma jak wyjść na ogród czy na dwór, bo jak nie leje to tak pizga że głowę urywa. Może czas najwyższy wybrać się do sklepu po buty? eee nie chce mi się przechodzić tej gehenny, poczekam aż zacznie chodzić, a do tego czasu będzie śmigał nadal w skarpetkach

Gratulacje Ciąż
Claudik a rymowanka jest świetna podziwiam!

rozmawiałyście o odstawieniu od cycka.... nam to chyba nigdy nie wyjdzie, mój syn nadal się budzi co 3 h i nadal chce cycka. Teraz jest aktualnie po szpitalu i wolę żeby cyckał niż się odwodnił. Nie mam pojęcia co z nim zrobić, chciałabym żeby przesypiał noce, chciałabym żeby przestał być uzależniony od cycka - oj ile rzeczy bym chciała...ale jakoś mi nie idzie

a w ogóle nasze chrzciny i pierwsze urodziny były KAPITALNE a tort przepyszny! impreza nam się udała
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:49   #572
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

dzięki dziewczyny
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Gratulacje Jak sie czujesz?
czuję się świetnie, tylko na mózg mi siadło już :P robię głupoty :P

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć
niunia, gratulacje serdeczne!!
A na kiedy termin? Jak się czujesz? JAkieś przeczucia co do płci?
na początek grudnia, 6-8 jakoś ta. na koniec miesiąca lekarz mi określi wg usg
mąż przeczuwa chłopca

za 3-4 miesiące idziemy na kontrole do alergologa. będziemy robić jeszcze jedną próbę z bebiko.

trochę sobie pospacerowałyśmy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:09   #573
begie13
Zadomowienie

[QUOTE=Renatka89;40312987

co do parteru- współczuje, mysmy naszczescie z parteru uciekli :PP
[/QUOTE]

Są plusy i minusy ale jak na razie większość minusów dostrzegam :P Plusem jest to, że nie trzeba dźwigać wózka na np. 3-4 piętro i mamy malutki ogródek ( sama trawa) więc Tosię można będzie wypuszczać tam.

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość

idziemy sie rejestrowac do UP w ramach spaceru :PP
My w ramach spaceru byłyśmy w Realu, chciałam kupić małej bawełniane rajstopy na wiosnę ale nic nie było i w Obi - zakupiłam psikadło przeciwko pająkom.

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Ok... zadzwonilam do lekrza w ramach konsultacji. Gdyby to byla sama temperatura, a dziacko zachowywalo sie normalnie to moglabym na krotki spacer pojsc, ale ze mloda dodatkowo czasami wymiotuje i robi luzne kupki to mam nie wychodzic. Ustalilysmy, ze dzis bede ja jeszcze obserwowac i jesli dzisijszy dzien bedzie wygladal tak samo jak wczorajsze popoludnie to jutro mam sie zglosic albo jeszcze dzisiaj pod wieczor do niej zawitac. Zapytalam sie, czy wymioty zdarzaja sie przy zabkowaniu i ona powiedziala mi, ze czasami tak. Mam nadzieje, ze te wymioty to zabki lub ten nieszczesny refluks, a nie inne dziadostwo. No to, ze tak powiem.. kisze dzis ogora :P
ojej mam nadzieję, że to nic poważnego ...

Cytat:
Napisane przez agusia891989 Pokaż wiadomość
Witam mamusie, czytam i czytam ale jakos nie mogę się wciągnąć w pisanie odezwalam sie raz czy dwa i na tym sie skonczylo ale teraz tż wyjeżdża w piątek do pracy i najwcześniej bedzie za 2 miesiące w domu to mysle ze wkoncu znajde czas na ploty.
kiedyś juz pisałam ze jestem mamusia ze Szczecina, moja Oliwia za 2 tygodnie skonczy 11 miesiecy, chodzi (zaczela w 9 miesiacu i 3 tygodniu zycia ) , wstaje siada, rozrabia trzeba miec oczy do okola d**y ale za to najkochansza na swiecie
mam nadzieje ze piszac z wami jakos zleci mi ten czas samotnej matki, bo narazie sobie tego nie wyobrażam
Miłego dnia

dla zapoznania sie dodam nasze zdjęcie
Witaj
mała urocza damulka współczuję rozłąki z mężem :/

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
rozmawiałyście o odstawieniu od cycka.... nam to chyba nigdy nie wyjdzie, mój syn nadal się budzi co 3 h i nadal chce cycka. Teraz jest aktualnie po szpitalu i wolę żeby cyckał niż się odwodnił. Nie mam pojęcia co z nim zrobić, chciałabym żeby przesypiał noce, chciałabym żeby przestał być uzależniony od cycka - oj ile rzeczy bym chciała...ale jakoś mi nie idzie
A ja dzisiaj eliminowałam kolejne karmienie, czyli zostały nam dwa - na dzień dobry i na dobranoc Muszę trochę z cyca mleka upuścić
aaa i dzisiaj Tosia spała całą noc sama w łóżeczku o prawda przystawionym do naszego łóżka ale jednak

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

czuję się świetnie, tylko na mózg mi siadło już :P robię głupoty :P

na początek grudnia, 6-8 jakoś ta. na koniec miesiąca lekarz mi określi wg usg
mąż przeczuwa chłopca

za 3-4 miesiące idziemy na kontrole do alergologa. będziemy robić jeszcze jedną próbę z bebiko.

trochę sobie pospacerowałyśmy
chodzisz do tego gina z Mikołowa ? jeśli dobrze pamiętam?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:21   #574
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Są plusy i minusy ale jak na razie większość minusów dostrzegam :P Plusem jest to, że nie trzeba dźwigać wózka na np. 3-4 piętro i mamy malutki ogródek ( sama trawa) więc Tosię można będzie wypuszczać tam.

My w ramach spaceru byłyśmy w Realu, chciałam kupić małej bawełniane rajstopy na wiosnę ale nic nie było i w Obi - zakupiłam psikadło przeciwko pająkom.
my własnie teraz na 4 pietrze mieszkamy wózek trzeba dzwigac.. ale wszystko jest do przezycia jakos, trzeba sie dostosowywac
Mysmy zmienili na wieksze, za kwote wynajmu te samą co w poprzednim mniejszym i z drozszym ogrzewaniem, okolica tez fajniejsza, wiec nie wahalismy sie
aaa, włascicielka tez sto razy lepsza :PP

Ja muszę młodej kupic jakas kurteczke wiosenną, butki i czapy cienke. Ale to musze chyba zadzwonic po tate zeby mnie zawiozl do sklepu (mam daleko), bo nasze graty stoją nieruchomo

my juz po spacerku urzedowym po drzemce i obiadku idziemy na taki krajoznawczy pogoda piękna
Stary 2013-04-15, 15:31   #575
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wpadłyśmy na chwilę do domu, żeby Hania się kimnęła chwilę. NIe chce mi spać na spacerze Wszystko jest taaaakie interesujące, że żal Jej spać, a jest już marudna, bo zmęczona Chwilę się prześpi i idziemy dalej spacerować

Cytat:
widze, ze papier toaletowy i tablety to nie tylko mojej małej ulubione ostatnio zabawki!
tylko,że moja to połowe papieru by chciała zjesc

idziemy sie rejestrowac do UP w ramach spaceru :PP
Hania też lubi jeść wszystko, co papierowe. Na pewno trochę zjadła tego papieru, ale ile? Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale

Cytat:
Ok... zadzwonilam do lekrza w ramach konsultacji. Gdyby to byla sama temperatura, a dziacko zachowywalo sie normalnie to moglabym na krotki spacer pojsc, ale ze mloda dodatkowo czasami wymiotuje i robi luzne kupki to mam nie wychodzic. Ustalilysmy, ze dzis bede ja jeszcze obserwowac i jesli dzisijszy dzien bedzie wygladal tak samo jak wczorajsze popoludnie to jutro mam sie zglosic albo jeszcze dzisiaj pod wieczor do niej zawitac. Zapytalam sie, czy wymioty zdarzaja sie przy zabkowaniu i ona powiedziala mi, ze czasami tak. Mam nadzieje, ze te wymioty to zabki lub ten nieszczesny refluks, a nie inne dziadostwo. No to, ze tak powiem.. kisze dzis ogora :P
Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy
Cytat:
cześć
My wczoraj cały dzień na rowerach ze znajomymi (i ich 3letnią córką - Antoś zachwycony). Było cudnie, odkryliśmy kolejny rewelacyjny park, tym razem trochę dalej, za to z jeziorem, fragment rezerwatu. POgoda przepiękna, normalnie lato 25 st. Dobrze że wcześniej kupiliśmy kremy z filtrem dla nas i dla małego
Antoś był zadowolony, ciągle się uśmiechał, odkrywał trawę i patyki, kamyczki... no i wpatrzony w koleżankę

hehe, kot moich rodziców tak robi z papierem
cudna!jaki uśmiech śliczny!
dzięki
Mój kot też lubił papier Diego, czyli nasz pies, też lubi papier Same kozy w domu
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 15:46   #576
benka99
Rozeznanie

[/COLOR]pola dzięki za artykuł
Gaabbi gdzie kupiłaś Hanine trampki ? mała modnisia z niej
A mój Maks też gustuje w papierze toaletowym

U nas też od południa ładnie, ale nie tak ciepło jak np. w sobotę. Dziś ok. 13 stopni. Ale jak Maks wstanie to chyba też wyjdziemy jeszcze.
Jutro mamy w planach siać koperek w ogródku

Napiszcie co gotujecie dzieciakom i co nowego teraz wprowadzacie. Mi juz trochę brakuje pomysłów ostatnio. A i Maksio nie je już wszystkiego jak jeszcze do niedawna... ostatnio zaczął trochę grymasić.

a jeszcze chciałam napisać, że Leoś jest przecudny i ma piękną bluzę

Edytowane przez benka99
Czas edycji: 2013-04-15 o 15:47
benka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:15   #577
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!!
dawno się nie odzywałam, ale podczytuje reGularnie

chciałam się pochwalić, że Malwisia będzie miała rodzeństwo
Gratulacje! Super! Mam nadzieję że się nie obrazisz za pytanie: to było planowane? Ciekawość mnie zjada.

Wpadłam się pochwalić że Hania ma pierwszego ząbka. Wyszedł jej dokładnie 13.04 czyli w dzień skończenia 10 miesięcy. Będę miała prosto do zapamiętania.
Stary 2013-04-15, 18:40   #578
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam

Długo mnie nie było , wpadłam i pierwsze co czytam, że niunia w ciązy!!

Serdecznie gratuluję !!! Uważaj na siebie i dzidziusia i dużo wypoczywaj
Stary 2013-04-15, 19:38   #579
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Kurde, a moj maly dostal wczoraj rano strasznej wysypki, doslowanie czerwone wielkieee plamy.
Pozniej zniknelo, natsepnie pojawilo sie w innych miejscach na ciele.
No i polozylam go spac, rano chcialam jechac do lekarza.
Wstal, byl taki czerwony, wszedzie bable!- no ok zadzwonilam do lekarza na wizyte domowa przekonana, ze to ospa.
Pol godziny minelo, 0 wysypki
Lekarz przyjechal., no dziecko czyste. MIalAm jednak zdjecia, ktore wczoraj zrobilam jak byl zsypany. Powiedzial, ze to pokrzywka.
Nie ospa uffffffffff....
No ale musi brac wapno, wit c i syrop na uczulenia;/
<uczulila go trawa i te liscie ze zdjecia...>

Dzis u nas byla piekna pogod,a jutro ma byc jeszcze cieplej, trzeba jakos fajne zaplanowac dzien.

Pola ja trampki kupilam w sumie z tydzien temu. Wczesniej jezdzil w mieciutkich bucikach. A po domu tylko w skarpetkach. No podobno tak najzdrowiej )

U nas tez sie szykuje rozlaka z mezem, ma w polowie sierpnia kurs 3 miesieczny... Eh

Leos dziekuje za komplementy, mnie sie rowniez bardzo podobaja Wasze dzieciaczki, wrzucajcie zdjecia chetnie poogladam jak te nasze pociechy sie zmieniaja

No i jakby kogos naszlo na zakuupy agd rtv to nie polecam sklepu ELEKTROSAM. Ani nie odzyskalam pieniedzy za okap, ktory zamowilam 2 tyg temu, ani nie ma okapu... a dzownie juz do nich codziennie prawie ... pod koniec tyg trzeba bedzie zglosic sprawe na policje. No coz

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-04-15 o 19:41
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 20:19   #580
anulka4771
Wtajemniczenie

Moniczka gdzies ty się podziewała jak Cie nie było??Co u Was?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:23   #581
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Gaabbi gdzie kupiłaś Hanine trampki ? mała modnisia z niej
A mój Maks też gustuje w papierze toaletowym
Dzięki
Hani trampki kupiłam w TkMaxx, ale Maksiowi się nie przydadzą, bo one są całe wyszywane cekinami No chyba, że Maks lubi świecidełka
Stary 2013-04-15, 21:31   #582
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Kurde, a moj maly dostal wczoraj rano strasznej wysypki, doslowanie czerwone wielkieee plamy.
Wstal, byl taki czerwony, wszedzie bable!- no ok zadzwonilam do lekarza na wizyte domowa przekonana, ze to ospa.
Lekarz przyjechal., no dziecko czyste. MIalAm jednak zdjecia, ktore wczoraj zrobilam jak byl zsypany. Powiedzial, ze to pokrzywka.
Nie ospa uffffffffff....

Dzis u nas byla piekna pogod,a jutro ma byc jeszcze cieplej, trzeba jakos fajne zaplanowac dzien.

Pola ja trampki kupilam w sumie z tydzien temu. Wczesniej jezdzil w mieciutkich bucikach. A po domu tylko w skarpetkach. No podobno tak najzdrowiej )

U nas tez sie szykuje rozlaka z mezem, ma w polowie sierpnia kurs 3 miesieczny... Eh

Leos dziekuje za komplementy, mnie sie rowniez bardzo podobaja Wasze dzieciaczki, wrzucajcie zdjecia chetnie poogladam jak te nasze pociechy sie zmieniaja

No i jakby kogos naszlo na zakuupy agd rtv to nie polecam sklepu ELEKTROSAM. Ani nie odzyskalam pieniedzy za okap, ktory zamowilam 2 tyg temu, ani nie ma okapu... a dzownie juz do nich codziennie prawie ... pod koniec tyg trzeba bedzie zglosic sprawe na policje. No coz
Jeśli płaciłaś przelewem złóż reklamację w banku. Zwrócą Ci (trwa to ok. 2 tygodni)
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:37   #583
agusia891989
Raczkowanie

Cytat:

A ja dzisiaj eliminowałam kolejne karmienie, czyli zostały nam dwa - na dzień dobry i na dobranoc Muszę trochę z cyca mleka upuścić
aaa i dzisiaj Tosia spała całą noc sama w łóżeczku o prawda przystawionym do naszego łóżka ale jednak
to karmimy tak samo ja tez najpierw bylo raz rano, raz wieczorem i raz w nocy ale w nocy skonczylysmy podjadac, i zostalo nam raz rano oczywiscie najpierw normalne sniadanko a pozniej cyc no i wieczorem, najpierw kolacja a pozniej cyc prawie nic tam juz nie ma wiec to ssanie to chyba tak z przyzwyczajenia, lubiłam karmic piersia ale no juz mysle ze czas to pomalu zakonczyc

w Sz-nie taka piekan pogoda dzis byla ze praktycznie caly dzien spacerowalysmy, pozwolilam troche malej pochodzic w parku to pozniej byl problem zeby weszla do wozka wyginala sie jak bym jej nie wiadomo co robila no ale pchac wozek i pilnowac jej to sie nie da
wkoncu tak dlugo wyczekiwana wiosna jest

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzięki
Hani trampki kupiłam w TkMaxx, ale Maksiowi się nie przydadzą, bo one są całe wyszywane cekinami No chyba, że Maks lubi świecidełka
a jakie butki ? my tez lubimy świecidełka

Edytowane przez agusia891989
Czas edycji: 2013-04-15 o 21:48
agusia891989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:56   #584
GaTTa
Raczkowanie

Hej
Nie chce mi cytować :/
Moja mała nie raczkuje nawet do tego się nie zamierza, wspominałam lekarzowi, że na razie nie ma czym się martwić, że może jest typem leniuszka i bojącego się dziecka, że może wszystko zacząć później robić.

U nas robimy kupki na potęgę, jak ładnie wyczuwałam moment i na nocnik, to teraz za nic świecie nie mogę zauważyć kiedy zaczyna robić, bo strasznie rzadkie robi, ale to pewnie objaw wychodzących zębów że aż ją odparzyło w okolicy pupci ma zaczerwienione i mała krostki. Smarujemy sudocremem i zasypuje mąką, ale na razie marne skutki... Czekam jeszcze trochę i jak nie pomoże to do lekarza.

Moje dziecko w końcu przekonało się do spacerów i spacerówki, teraz już spacerujemy ponad godzinkę, a wcześniej tylko 5 min i był ryk
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 22:04   #585
benka99
Rozeznanie

ludziee! oczy już u mnie nie te, dopiero teraz zauważyłam te cekiny. Przedtem ich nie widziałam, myślałam, że są czarne gładkie
Stary 2013-04-15, 22:59   #586
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Witam.

Nareszcie wiosna!!!

Wczoraj Hania zrobiła mamie niespodziankę i ładnie bawiła się po przebudzeniu tym, co sobie sama z komody zdjęła W załączniku zdjęcie na dowód
Drugie zdjęcie ze spaceru.

martula, ja bym to skonsultowała z lekarzem

Nie chcę Cię straszyć, ale moja lekarka opowiadała nam kiedyś przypadek, kiedy dziecko nie miało żadnych innych objawów, tylko co jakiś czas ulewało. Lekarka dumała cały dzień nad tym i w końcu kazała jechać rodzicom do szpitala z dzieckiem. Okazało się, że dziecko w ostatniej chwili trafiło do szpitala z zaawansowanymi meningokami :/ Jeszcze chwila i mogłoby dziecka nie być

Oczywiście mogą to być zęby, ale ja wolałabym to sprawdzić.
Tym bardziej, że u Was nie jest ulewanie, ale wymioty.
Jutro tak czy siak pojde do lekarza. NAjwyzej wyjde na panikare. Dzis nie bylo wymiotow, ale caly czas temperatura. Podawalam paracetamol i nurofen na zmiane i temperatura spadala do 37,5 st. na 3-4h, pozniej znowu do gory. Wiec nie ma co ryzykowac, ide jutro zeby ja obejrzala i osluchala.
Cytat:
cześć
My wczoraj cały dzień na rowerach ze znajomymi (i ich 3letnią córką - Antoś zachwycony). Było cudnie, odkryliśmy kolejny rewelacyjny park, tym razem trochę dalej, za to z jeziorem, fragment rezerwatu. POgoda przepiękna, normalnie lato 25 st. Dobrze że wcześniej kupiliśmy kremy z filtrem dla nas i dla małego
Antoś był zadowolony, ciągle się uśmiechał, odkrywał trawę i patyki, kamyczki... no i wpatrzony w koleżankę

o, doczytałam
Oby szybko przeszło i to były tylko ząbki
Tez mam taka nadzieje, ze to zeby

Ale Ci zazdrosze tych wycieczek rowerowych i widokow jakie masz... My wczoraj bylismy na spacerku, Oliwa chodzila po parku i pchala wozek, a pozniej grala w pile z M Na dole dolaczam fotke.

Cytat:
kiedyś juz pisałam ze jestem mamusia ze Szczecina, moja Oliwia za 2 tygodnie skonczy 11 miesiecy, chodzi (zaczela w 9 miesiacu i 3 tygodniu zycia ) , wstaje siada, rozrabia trzeba miec oczy do okola d**y ale za to najkochansza na swiecie
mam nadzieje ze piszac z wami jakos zleci mi ten czas samotnej matki, bo narazie sobie tego nie wyobrażam
Miłego dnia
Ze Szczecina i tez Oliwka, super A po jakim parku spacerujesz? Kasprowicza?

Cytat:

Ogolnie docelowo nie chcialabym mieszkac na parterze ( teraz mieszkam), ale ten ogrodek jest kuszacy.. szczegolnie latem. Mozna wystawic basenik, nalac wody i dziecko bedzie zachwycone

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy
Dziekuje. Ta moja Oliwa to zawsze wyczuje odpowiedni moment na chorobe. Najpierw jak lecielismy do Anglii, teraz jak jest ladna pogoda i w koncu slonce zawitalo. No jesli juz musi chorowac lub miec wysoka temperature od zebow to czy nie moglaby jak jest deszczowo i zimno. no! :P Zartuje oczywiscie

Fajnie, ze nie ubierasz corci tylko w rozowe rzeczy Nikt Cie czasami nie pyta jak synek ma na imie? Nie pytam zlosliwie. Po prostu ja tez Oliwke tak ubieram i zdarzylo sie czasami, ze ktos zapytal Nie wazne,ze na bluzeczce byly wyszyte kwiatki, wazne ze bluzeczka byla niebieska
Pojechalam dzis do TK Maxxa w Szczecinie bo chcialam kupic Oliwce kurtke, taka wiatrowke. Zauwazylam ostatnio reklame, ze otwieraja dzial dzieciecy. Tak jak szybko pojechalam, tak szybko wrocilam. Dwa wieszaki na krzyz i taka slabizna, ze szkoda gadac. Kurtek 0! Dla porownaniu, bedac w swieta w Anglii poszlam do TkMaxxa i nie wiedzialam, na co sie zdecydowac, taki byl wybor. U Ciebie tez tak slabo czy to tylko Szczecin taki "bogaty" :P I widze, ze Hania ma taka kurtke o jaka mi chodzi. Gdzie ja kupilas? Bo bylam dzis tez w Reserved, H&M i Cubusie i nic ciekawego nie bylo. W drodze powrotnej zaszlam do pepco i kupilam jej na szybko jakas taka najzwyklejsza za 20zl, ale wolalabym miec cos lepszej jakosci. Musialam jej cos kupic doraznie, bo na swoj plaszczyk wczoraj zwymiotowala.
Cytat:

w Sz-nie taka piekan pogoda dzis byla ze praktycznie caly dzien spacerowalysmy, pozwolilam troche malej pochodzic w parku to pozniej byl problem zeby weszla do wozka wyginala sie jak bym jej nie wiadomo co robila no ale pchac wozek i pilnowac jej to sie nie da
wkoncu tak dlugo wyczekiwana wiosna jest

No to fakt, dzis bylo slicznie. Ja prawie caly dzien w domu . Dopiero jak maz wrocil z pracy to szybko wyskoczylam na miasto pozalatwiac pare sprw. To bylo ok. 17 i nadal byla sliczna pogoda.
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
Nie chce mi cytować :/
Moja mała nie raczkuje nawet do tego się nie zamierza, wspominałam lekarzowi, że na razie nie ma czym się martwić, że może jest typem leniuszka i bojącego się dziecka, że może wszystko zacząć później robić.

U nas robimy kupki na potęgę, jak ładnie wyczuwałam moment i na nocnik, to teraz za nic świecie nie mogę zauważyć kiedy zaczyna robić, bo strasznie rzadkie robi, ale to pewnie objaw wychodzących zębów że aż ją odparzyło w okolicy pupci ma zaczerwienione i mała krostki. Smarujemy sudocremem i zasypuje mąką, ale na razie marne skutki... Czekam jeszcze trochę i jak nie pomoże to do lekarza.

Moje dziecko w końcu przekonało się do spacerów i spacerówki, teraz już spacerujemy ponad godzinkę, a wcześniej tylko 5 min i był ryk
No to w koncu mozesz troszke pochodzic i nie zamartwiaj sie, spokojnie. Moje kuzynki zaczely wstawac czy raczkowac sporo po skonczeniu roku, dzis sa zdrowymi i wysportowanymi nastolatkami
Co do nocnikowania... o ile siuski udalo mi sie pare razy zlapac lub wyczuc moment, tak kupki w ogole. Ani razu mi sie jeszcze nie udalo.. zaczynam juz schizowac, ze nigdy sie nie uda

No to chyba na tyle. Na dole fotka ze spacerku mojej Oliwy
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 23:05   #587
martula007
Raczkowanie

o tu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05206.jpg (110,8 KB, 75 załadowań)
Stary 2013-04-15, 23:20   #588
agusia891989
Raczkowanie

Cytat:
Ze Szczecina i tez Oliwka, super A po jakim parku spacerujesz? Kasprowicza?

No to fakt, dzis bylo slicznie. Ja prawie caly dzien w domu . Dopiero jak maz wrocil z pracy to szybko wyskoczylam na miasto pozalatwiac pare sprw. To bylo ok. 17 i nadal byla sliczna pogoda.
Oj te Oliwki ze Szczecina to widac ze wszytskie fajne dziewczyny

Dziś był Kasprowicza ale mieszkam na Mierzynie to czesciej te okolice zwiedzamy a pogoda no super byla ja o 19 bylam na dworzu jeszcze to zero wiatru az do domu nie chciało sie wracać
Stary 2013-04-16, 00:21   #589
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dziękuję za pamięc Anulko

A w sumie to tu to tam a tak na serio to wróciłąm do pracyi trzeba było się troszkę przeorganizowac, co nie oznacza, że nie mam czasu na neta czasem wchodziłam na wizaz ale praktycznie sie nie udzielałam w jakimkolwiek wątku. Jakoś nie potrafiłam wbic sie w rozmowę.

Pooglądałam troszkę zdjęc - superaśne te nasze dzieci, i jakie już duże! Nie mogę w to uwierzyc, że jeszcze rok temu nosiłam przed sobą wielki balon

Hania w porządeczku - ma 8 ząbków, chyba idą górne 3-ki bo mamy dośc niespokojne noce, włosków do pasa nadal nie ma ale już powoliiiiiii rosną blond kudełki. Nie chodzi jeszcze, ale zrobi jakieś 2-3 kroki. Zdecydowanie woli raczkowac.
Jest naprawdę grzeczna, ładnie się bawi, ale ma też pazurki - jak nie dostanie tego co chce to jest jeden wielki wrzask i fuczenie.
Do tego jest jeszcze jak tornado - szybka i niszczy wszystko co spotka na swojej drodze musieliśmy zapłacic znajomym za pożyczony kojec bo je całe obgryzła (zdarła zębami ceratę) i powyrywała uchwyty , o jej łóżeczku nie wspomnę
Ostanio wystarczyłó tylko 60 sekund aby grzbietu ksiązki już nie było (znalazł się w jej buzi) i żeby miec odbite jedynki w moich nowych butach
Także mamy wesoło
pozdrawiamy!
Stary 2013-04-16, 07:23   #590
Renatka89
Zakorzenienie

hej

martula- słodka ta Twoja cora podobaja mi sie dzieci zaczynajace chodzic baaardzo

tez musze kupic młodej jakas kurtke i chyba jakas kamizelke wiosenna.

Nie pochwaliłam sie jeszcze, ale od tygodnia robimy codziennie siusiu na nocnik, kupki zwykle tez, takze sporo dnia spedzamy bez pampersa juz

i najwazniejsze. BĘDĘ CIOCIĄ
Moja siostra jest w ciąży, ma juz córe -15letnią
Życie jej sie nie poukładało i niestety jest po rozwodzie, jednakże gdy poznała nowego partnera.. tyryry
ALE SIE CIESZE
Stary 2013-04-16, 07:33   #591
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
o tu
Słodko wyglądagdzie kupowałaś wózeczek jest świetny!Liwia ma przewagę ciuchòw różowych a,i tak pytają się czy chłopiec hehe.
Stary 2013-04-16, 08:23   #592
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Słodko wyglądagdzie kupowałaś wózeczek jest świetny!Liwia ma przewagę ciuchòw różowych a,i tak pytają się czy chłopiec hehe.
Dzieki Wozek kupowalam na allegro, do tego jest jeszcze posciel
Cytat:
hej

martula- słodka ta Twoja cora podobaja mi sie dzieci zaczynajace chodzic baaardzo

Nie pochwaliłam sie jeszcze, ale od tygodnia robimy codziennie siusiu na nocnik, kupki zwykle tez, takze sporo dnia spedzamy bez pampersa juz

Życie jej sie nie poukładało i niestety jest po rozwodzie, jednakże gdy poznała nowego partnera.. tyryry
ALE SIE CIESZE
w takim razie podwojne gratulacje
Cytat:
Oj te Oliwki ze Szczecina to widac ze wszytskie fajne dziewczyny

Dziś był Kasprowicza ale mieszkam na Mierzynie to czesciej te okolice zwiedzamy a pogoda no super byla ja o 19 bylam na dworzu jeszcze to zero wiatru az do domu nie chciało sie wracać
Ja z Pogodna, ale mam juz dosyc swoich okolic.. ile mozna chodzic tymi samymi uliczkami:P Ostatnimi czasy pakowalam dziecie w auto i jechalysmy albo na blonia albo na arkonke i chodzilysmy

Oliwka miala dzis noc MASAKRE! Nie pamietam kiedy ostatni raz bylo tak strasznie! Jestem ledwo tomna, jedna kawa chyba nie pomoze. Od godziny 1 do 4 nie spala w ogole, poplakiwala co chwile. Wzielismy ja do lozka, jak nie pomoglo noszenie na rekach, ale nie mogla u nas zasnac.. za to co chwile my dostawalismy w twarz z nogi, wiec ostatecznie zrezygnowana i zdesperowana polozylam ja do lozeczka... i spalam cala noc z reka w lozeczku. Polecam- bardzo wygodna pozycja, taka rozciagajaca

W zwiazku z tym, ze coraz wiekszymi krokami zbliza sie roczek mojej niuni jak i wiekszosci pociech.. mam pytanie. Co kupujecie swoim dzieciom na urodziny? Ja myslalam nad czyms co mialaby na pamiatke.. jakies zlote kolczyki plus drobna zabawka, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Myslalam tez, zeby zaczac ukladac jej bransoletke z charmsami... taka ulozona z wydarzeniami waznymi z zycia i dac jej pozniej na 18-urodziny. Boje sie tylko, ze bedzie to juz niemodne i bedzie lezec w szafie. Na rowerek jest jeszcze za mala, wozek-pchacz ma. A jakie Wy macie pomysly?

A gdzie millena?!?!?!?!
Stary 2013-04-16, 09:32   #593
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

a jakie butki ? my tez lubimy świecidełka
te butki, co Hania ma na zdjęciu, które wrzuciłam kilka postów temu

Cytat:

Dziekuje. Ta moja Oliwa to zawsze wyczuje odpowiedni moment na chorobe. Najpierw jak lecielismy do Anglii, teraz jak jest ladna pogoda i w koncu slonce zawitalo. No jesli juz musi chorowac lub miec wysoka temperature od zebow to czy nie moglaby jak jest deszczowo i zimno. no! :P Zartuje oczywiscie

Fajnie, ze nie ubierasz corci tylko w rozowe rzeczy Nikt Cie czasami nie pyta jak synek ma na imie? Nie pytam zlosliwie. Po prostu ja tez Oliwke tak ubieram i zdarzylo sie czasami, ze ktos zapytal Nie wazne,ze na bluzeczce byly wyszyte kwiatki, wazne ze bluzeczka byla niebieska
Pojechalam dzis do TK Maxxa w Szczecinie bo chcialam kupic Oliwce kurtke, taka wiatrowke. Zauwazylam ostatnio reklame, ze otwieraja dzial dzieciecy. Tak jak szybko pojechalam, tak szybko wrocilam. Dwa wieszaki na krzyz i taka slabizna, ze szkoda gadac. Kurtek 0! Dla porownaniu, bedac w swieta w Anglii poszlam do TkMaxxa i nie wiedzialam, na co sie zdecydowac, taki byl wybor. U Ciebie tez tak slabo czy to tylko Szczecin taki "bogaty" :P I widze, ze Hania ma taka kurtke o jaka mi chodzi. Gdzie ja kupilas? Bo bylam dzis tez w Reserved, H&M i Cubusie i nic ciekawego nie bylo. W drodze powrotnej zaszlam do pepco i kupilam jej na szybko jakas taka najzwyklejsza za 20zl, ale wolalabym miec cos lepszej jakosci. Musialam jej cos kupic doraznie, bo na swoj plaszczyk wczoraj zwymiotowala.
Jesteście już po wizycie u lekarza? Jak tam?

Nigdy nie ma dobrego momentu na chorobę

Notorycznie mówią "jaki ty jesteś ładny" Albo "jakie on ma ładne oczy" Ludzie są bardzo zdziwieni, jak mówię, że to dziewczynka. No bo jak to, dziewczynka w CZARNEJ czapce????

U nas TkMaxx jest dobrze zaopatrzony. Często można coś fajnego trafić. Mam kilka rzeczy dla Hani właśnie z tego sklepu.

Płaszczyk (bo to jest taka dłuższa kurtka, trochę jak płaszczyk) była kupowana w tamtym roku w 5-10-15 Hania ma 6 kurtek wiosennych. A fajne kurteczki są w zarze W takie drobniutkie kwiatuszki http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ZYSTA+PELERYNA
A my mamy m.in. taką ze smyka http://www.smyk.com/cool-club-kurtka...a-dla-dzieci-p

Wózek macie piękny Mnie się podoba taki http://s1.fabrykawafelkow.pl/9305-la...-dla-lalek.jpg
Stary 2013-04-16, 09:38   #594
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:

w takim razie podwojne gratulacje

Oliwka miala dzis noc MASAKRE! Nie pamietam kiedy ostatni raz bylo tak strasznie! Jestem ledwo tomna, jedna kawa chyba nie pomoze. Od godziny 1 do 4 nie spala w ogole, poplakiwala co chwile. Wzielismy ja do lozka, jak nie pomoglo noszenie na rekach, ale nie mogla u nas zasnac.. za to co chwile my dostawalismy w twarz z nogi, wiec ostatecznie zrezygnowana i zdesperowana polozylam ja do lozeczka... i spalam cala noc z reka w lozeczku. Polecam- bardzo wygodna pozycja, taka rozciagajaca

W zwiazku z tym, ze coraz wiekszymi krokami zbliza sie roczek mojej niuni jak i wiekszosci pociech.. mam pytanie. Co kupujecie swoim dzieciom na urodziny? Ja myslalam nad czyms co mialaby na pamiatke.. jakies zlote kolczyki plus drobna zabawka, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Myslalam tez, zeby zaczac ukladac jej bransoletke z charmsami... taka ulozona z wydarzeniami waznymi z zycia i dac jej pozniej na 18-urodziny. Boje sie tylko, ze bedzie to juz niemodne i bedzie lezec w szafie. Na rowerek jest jeszcze za mala, wozek-pchacz ma. A jakie Wy macie pomysly?

dziekuje
z nocnikowaniem zakumała tak szybko,że sama jestem w szoku. no ale.. W KONCU COS ZAKUMAŁA
nie wychodzi nam spanie, nie wychodzi jedzenie, cos musialo sie udac

co do nocy- współóczuje i rozumiem, my dzis tez walczyłysmy

fajny pomysł z tymi charmsami.. ale wlasnie, czy to wtedy jeszcze modne bedzie.. nie mam pomyslu na prezent urodzinowy, ani na imprezke
Stary 2013-04-16, 10:04   #595
GaTTa
Raczkowanie

HEJ

Co do prezentów od nas rodziców to myśleliśmy żeby jej kupić taki namiot na podwórko żeby miała gdzie się bawić i żeby gdzieś pochować zabawki, plus do tego myśleliśmy żeby do namiotu kupić kulki

http://allegro.pl/namiot-domek-dom-n...146409346.html
http://allegro.pl/pileczki-pilki-kul...148917420.html

Myśleliśmy też o piaskownicy. Moja mama kupuje jej wózek dla lalek, a prababci złote kolczyki.
Mój Tż nie chce małej przebić uszu jak na razie, więc będą leżeć i czekać.

A właśnie przebijała któraś już córom uszy??
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 10:09   #596
pola_m
Wtajemniczenie

hejo

Cytat:
Napisane przez benka99
Napiszcie co gotujecie dzieciakom i co nowego teraz wprowadzacie. Mi juz trochę brakuje pomysłów ostatnio. A i Maksio nie je już wszystkiego jak jeszcze do niedawna... ostatnio zaczął trochę grymasić.
Pisałam jakiś czas temu o komosie ryżowej. Spróbuj, jest pycha, Antek się zajada, i jest niezwykle zdrowa podobno. Ja dodaję np do zupek, albo na słodko - z owocem. Ale z zupkami super - baza "rosołowa" Czyli kawałek królika/indyka, i warzywa (marchewka, seler, por, pietruszka i coś dla zróżnicowania smaku. czyli np przecier pomidorowy, dynia z kolenrą, cukinia z gałką muszkatołową, papryka bez skórki, kalafior z kminem rzymskim...) miksuję (bez pora) i do tego ugotowana komosa. Wychodzi pycha, zdrowe i Antek się zajada.
Robię mu też kulki ryżowe z różnymi dodatkami. Trzeba ugotować ryż "na lepko" i dodać można świeże zioła, albo np suszone morele.
Albo placki różne - na patelni teflonowej, z dynii, z cukinii, różnowarzywne.
Nie mam tutaj takiej blaszki, ale myślę, że można by spróbowac z mufinkami wytrawnymi, z warzywami i oliwą z oliwek, ziołami (to dobra rzecz na pikniki)
Makaron (łatwy do chwytania) z sosem oblepiającym - czyli np pesto z bazylii, pietruszki albo szpinaku.

Pomału dajemy mu do próbowania cytrusy, grejpfruta, pomarańczę...

No i zaczyna się u nas sezon na szparagi, będziemy jeść niedługo.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Nie ospa uffffffffff....

U, niefajnie z tym sklepem... Przykra sprawa.

A daleko mąż będzie miał ten kurs? Przez całe 3 miesiące się nie będziecie widzieć? Współczuję.

Co do bucików. My w domu też skarpetki, albo boso całkiem. Na dworze też na razie skarpetki Antek póki co w wózku/przyczepce/chuście. Ewentualnie na kocyku na trawie.
Jeszcze nie chodzi, stoi tylko prz meblach (ale co ciekawe, jak staje, to od razu chce się wspinać wyżej, nie próbuje chodzić wcale... )

Niezłe miałaś przeżycia z tą wysypką... Dobrze że szybko samo przeszło.

Cytat:

hehe, akurat na wiosnę

Cytat:
Jutro tak czy siak pojde do lekarza. NAjwyzej wyjde na panikare. Dzis nie bylo wymiotow, ale caly czas temperatura. Podawalam paracetamol i nurofen na zmiane i temperatura spadala do 37,5 st. na 3-4h, pozniej znowu do gory. Wiec nie ma co ryzykowac, ide jutro zeby ja obejrzala i osluchala.

Tez mam taka nadzieje, ze to zeby

Ale Ci zazdrosze tych wycieczek rowerowych i widokow jakie masz... My wczoraj bylismy na spacerku, Oliwa chodzila po parku i pchala wozek, a pozniej grala w pile z M Na dole dolaczam fotke.

No to chyba na tyle. Na dole fotka ze spacerku mojej Oliwy
Daj znać jak po lekarzu
A Oliwcia cudna. I płaszczyk śliczny!

Cytat:

ALE SIE CIESZE
gratulacje podwójne

Cytat:

A gdzie millena?!?!?!?!
Ja nie wiem, czy cos będziemy kupować
I tak się nie zczai

Może odłożymy jakąś kaskę na później. Teraz pewnie i tak dostanie masę prezentów od rodziny. Nie chcemy go zalewac zabawkami, bo przestanie je zauważać w ogóle. Książeczki kupujemy na bieżąco, ciuszki też... Cały czas też robimy album ze zdjęciami, opisami różnych wydarzeń, zrobione odciski stóp i rączek, itp
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 10:30   #597
martula007
Raczkowanie

Cytat:

Jesteście już po wizycie u lekarza? Jak tam?

Nigdy nie ma dobrego momentu na chorobę

Notorycznie mówią "jaki ty jesteś ładny" Albo "jakie on ma ładne oczy" Ludzie są bardzo zdziwieni, jak mówię, że to dziewczynka. No bo jak to, dziewczynka w CZARNEJ czapce????

U nas TkMaxx jest dobrze zaopatrzony. Często można coś fajnego trafić. Mam kilka rzeczy dla Hani właśnie z tego sklepu.

Płaszczyk (bo to jest taka dłuższa kurtka, trochę jak płaszczyk) była kupowana w tamtym roku w 5-10-15 Hania ma 6 kurtek wiosennych. A fajne kurteczki są w zarze W takie drobniutkie kwiatuszki http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ZYSTA+PELERYNA
A my mamy m.in. taką ze smyka http://www.smyk.com/cool-club-kurtka...a-dla-dzieci-p

Wózek macie piękny Mnie się podoba taki http://s1.fabrykawafelkow.pl/9305-la...-dla-lalek.jpg
Lekarza mamy dzis na 12-15. Specjalnie umowilam sie na ta godzine, zeby Oliwka byla juz po pierwszej drzemce. No i wlasnie sobie ja ucina. Ciekawe co powie...

Kurteczka z zary super Ale powiem Ci, ze ja wczoraj w pepco kupilam bardzo podobna, tylko bezowa w drobne kwiatki. Tyle, ze wiadomo.. gatunkowo to nie to samo. Musze sie wybrac jeszcze do zary, smyka i 5-10-15, bo wczoraj juz nie zachodzilam.
Ulzylo mi, ze nie tylko do mojej cory wolaja jak do chlopca. Kiedys slyszalam taki przesad, ze jak sie pomyli plec, to ta osoba ( czyli nasze corki ) beda bogate.. no ciekawe :P Wychodziloby na to, ze Oliwka bedzie milionerka hehe

Wozek przesliczny Uwielbiam takie retro perełki

Cytat:
dziekuje
z nocnikowaniem zakumała tak szybko,że sama jestem w szoku. no ale.. W KONCU COS ZAKUMAŁA
nie wychodzi nam spanie, nie wychodzi jedzenie, cos musialo sie udac

co do nocy- współóczuje i rozumiem, my dzis tez walczyłysmy

fajny pomysł z tymi charmsami.. ale wlasnie, czy to wtedy jeszcze modne bedzie.. nie mam pomyslu na prezent urodzinowy, ani na imprezke
No i udalo sie. Wazna to sprawa przeciez, reszta sama sie jakos ulozy

Oprocz jako takiego prezentu ( np. zawieszka, kolczyki), chce kupic drewniana skrzyneczke, gdzie bede wkladac rozne rzeczy z jej dziecinstwa... ulubione skarpetki, pierwszy smoczek, sukieneczke z chrztu itd. Wloze tam tez list, ktory z M napiszemy w dniu jej pierwszych urodzin. Calosc damy jej jak bedzie juz dorosla

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Daj znać jak po lekarzu
A Oliwcia cudna. I płaszczyk śliczny!

Ja nie wiem, czy cos będziemy kupować
I tak się nie zczai

Może odłożymy jakąś kaskę na później. Teraz pewnie i tak dostanie masę prezentów od rodziny. Nie chcemy go zalewac zabawkami, bo przestanie je zauważać w ogóle. Książeczki kupujemy na bieżąco, ciuszki też... Cały czas też robimy album ze zdjęciami, opisami różnych wydarzeń, zrobione odciski stóp i rączek, itp
A dziekuje

Podejrzewam, ze u nas jak przyjdzie co do czego to skonczy sie podobnie. Bo nie chce kupowac czegos na sile, tylko po to zeby kupic. Tzn... chce zrobic taka skrzyneczke (wyzej w poscie) i moze do niej wrzuce kloczyki lub zawieszke na lancuszek (to w ramach prezentu) i dostanie to za jakies... 20 lat
No walsnie, mysle, ze takie pamietaki sa super Sama tez prowadze ksiazke jak sie rozwija, wklejam tam zdjecia. Tak samo w ciazy.. kupilam taka ksiazke, gdzie robilam rozne notatki, spisywalam co tydzien ile waze i ile ma cm moj brzuch, rozne przemyslenia, czy duzo kopala.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
HEJ

Co do prezentów od nas rodziców to myśleliśmy żeby jej kupić taki namiot na podwórko żeby miała gdzie się bawić i żeby gdzieś pochować zabawki, plus do tego myśleliśmy żeby do namiotu kupić kulki

http://allegro.pl/namiot-domek-dom-n...146409346.html
http://allegro.pl/pileczki-pilki-kul...148917420.html

Myśleliśmy też o piaskownicy. Moja mama kupuje jej wózek dla lalek, a prababci złote kolczyki.
Mój Tż nie chce małej przebić uszu jak na razie, więc będą leżeć i czekać.

A właśnie przebijała któraś już córom uszy??
Ja nie. Kiedys mowilam, ze przebije, ale stwierdzilam, ze jak bedzie wieksza to ona zadecyduje czy chce miec przebite czy nie. Poza tym, kolczyki dodaja powagi, a ja chce sie cieszyc jak najdluzej niemowlecym wygladem Oliwki
jak ma sie dzialke/ogrodek to fajny prezent. Moja siostra kupi dmuchany plac zabaw z daszkiem, ale powiedzialam jej, ze ma byc maly, bo ma sluzyc wylacznie w plenerze jak bedziemy jezdzic nad jezioro/morze, zeby wlewac tam wode. A nie widzi mi sie dmuchac go przez 40 minut

Edytowane przez martula007
Czas edycji: 2013-04-16 o 10:21
Stary 2013-04-16, 10:32   #598
rinco
Wtajemniczenie

Niunia gratulacje!!! Chyba jesteś pierwsza z nas, chyba, że o kimś zapomniałam?

Gatta mój Seba też nadal niemobilny, choć za kilka dni skończy 11 miesięcy. Ostatnio zaczął się ustawiać do raczków, ale nie wie dalej co zrobić z nogami. Jedynie kopuluje, a potem rozpłaszcza się na brzuchu i liże podłogę Podciąga się tylko na kolanka, na nogach jeszcze nie staje. Ja się nie przejmuję, kiedyś w końcu zacznie chodzić

Ja jeszcze butów nie kupowałam żadnych, jak zacznie chodzić to kupię. Od czasu do czasu robię mu tylko kolejne egzemplarze na szydełku, więc w sumie już ma kilka par

Dziewczyny, śliczne macie dzieci i jakie już dużeeeee

My na roczek nie wiem czy coś będziemy kupować. Jesteśmy na kupnie fotelika i jakiegoś pchacza, więc może się to zbiegnie z urodzinami. Seba i tak nie będzie wiedział, że ma urodziny

Zazdroszczę mieszczuchom, ja mieszkam pod miastem i jestem uziemiona, bo nie mamy drugiego auta. Już mi się nudzi na spacerach, przeszłam naszą wioskę wzdłuż i wszerz, chętnie bym się wybrała gdzieś dalej, ale nie ma czym. Busy jeżdżą, ale z wózkiem się do nich nie wtarabanię Jakby Seba był większy to bym go wzięła do fotelika na rower, a tak to lipa...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 10:44   #599
onething
Zadomowienie

Cytat:

My kupimy Szymonowi bransoletkę lub łańcuszek i do tego grawer.
Rowerek biegowy też dobry prezent.
A Charmsy moim zdaniem nie są dobrym pomysłem, tak jak sama piszesz, za kilka lat to nie będzie modne, bądź też twojemu dziecku się nie spodoba, poza tym gdzie tam 18 lat
Ja sama kocham charmsy i każdą ważniejszą chwilę i osoby w moim życiu "utrwalam" charmsem
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 10:53   #600
Renatka89
Zakorzenienie

pola- dzieki podekscytowana jestem jakbym to ja była znowu w ciązy! Az mi siora w nocy dzwoniła sie chwalic
przynajmniej wroci do Polski i bedziemy rodzina w komplecie wzglednie blisko siebie

z Ciebie też niezła kucharka widzę, tylko ja takie beztalencie

martula- koniecznie daj znac po lekarzu
Z tą skrzyneczka to my robimy podobnie, tzn. narazie takie wazne bibeloty zbieramy, potem pomyslimy o pojemniku na to:PP ale pomysł mamy ten sam

rinco- ja mieszkam w miescie, co prawda w małym, ale w miescie.. iii.. mieszkam w takiej jego czesci,że mam blisko tylko do dwoch marketow do ciekawszych sklepow, parkow, ludzi itd musze jezdzic autem.. a jak juz mowilam.. mamy dwa zepsute w autobus mi sie tez nie widzi wchodzic z młodą i wozkiem.. wiec tez mam juz dosc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości