|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
ponawiam pytanko. Czy Wy też jesteście takie nerwowe w te ostatnie dni? Ja bym rozniosła wszystko, jak już nie mam powodu żeby się wkurzać to sama na siebie się wkurzam. dziwie sie że ktoś ze mną wytrzymuje
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
U mnie w kratkę ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Tak!
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- ja bym chciała na takie wakacje http://www.joemonster.org/art/23038/...czkowca_swiata |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wczoraj w końcu nie zdążyłam was nadrobić a dziś nowy wątek ![]() Spałam w nocy godzinę Katate no to nas zszokowałaś Mysia szpilki? zazdroszczę! moje stopy się raczej w żadne nie zmieszczą ![]() vil za kukuta. Szybko mu odpadł ![]() dziewczyny za nowe tyg i zdjęcia brzuszkóbarwineczek witaj Paulina trzymaj się dzielnie |
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
macie jakis pomysł na prezent na roczek dla bratanka? tak do max 100 zł, wszelkie fischer price odpadają, bo on ma wszystkie te garnuszki klocuszki i szczeniaczki, myślałam o klockach dużych takich z wadera bo są od roczku i cos do ubrania.
Tylko czy mały nie jest jeszcze za maly za klocki hmmm |
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do tego mam wrażenie, że wszysy robią mi na złość ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- dobraaa... zmieniam zdane, włanie dostałam maila od sprzedawcy, że dziś zmienią opis bo kółka są dostępne znowu go lubimy |
||
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
zostawić was na 5 minut i nowy wątek
![]() kurde zamówiłam sweterek na allegro tydzień temu, miał przyjść kurierem i go do tej pory nie ma Pisałam do sprzedawcy-nie odpisuje
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaś super że możesz wstawać !!! po tylu dniach ...
![]() Anka dobrze że poszłaś na tą wizytę ![]() Ale piękna pogoda ... muszę męża zmolestować żeby zrobił porządek na balkonie bo przed zimą nie chciało mu się kwiatów wynosić, tylko pościągał wszystkie korytka na dół i syf nieziemski jest, a posiedziałabym na słoneczku .... no ale niedługo już zaczniemy spacerki ![]() Przemek tak fajnie spał w nocy ... wykąpaliśmy go, zasnął koło 21.30, ja chwilę potem też się położyłam, spał prawie do 1, potem szybka pobudka na karmienie i przewijanie na śpiocha, i zaraz zasnął i spał prawie do 5 ... no ideał po prostu, ale nie łudzę się że to się powtórzy w najbliższym czasie a potem zresztą nadrabiał bo obudził się zaś o 6 i nie spał prawie do 9 - myślałam że padnę, już nie wiedziałam co mam z nim robić
|
|
|
|
#39 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja już chyba 2 raz 11 zaraz za podium :P Ja kupiłam stanik sportowy jakieś 2 miechy temu ani maila, ani tel nie odbierali, posypały się negatywy i oczywiscie allegro nic z tym nie zrobi...
|
|
#40 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez się dziwie, że ze mną wytrzymują, ale mnie naprawdę wszystko boli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuba znowu chce mi połamać żebra głową
|
|
|
#41 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dużo płaciliście za sesję?? Ciekawa jestem jakie to koszty? Cytat:
A ja mam chodzic co tydzien wiec u mnie jeszcze jakies 3-4 wizyty, w tym dzisiaj:/ u tej mojej durnej ginki.. |
||||
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą po jakim czasie spacer??
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna ja już tydzień czekam na info, ze towar z all został wysłany i cisza
zastanawiam się czy może mieć na to wpływ wmiana wyglądu all ![]() Vil oby wszystkie noce tak wyglądały
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
vil ale wycierałaś najpierw ten pępek i później psikałaś czy jak? proszę o dokładny opis
barwineczek ja mieszkam w kamienicy i mam okna takie jak w szkołach + duży parapet. Więc sobie siedziałam na parapecie i myłam, podnoszenie rąk w minimalnej ilości a tych górnych nie myłam- zostawiam to TŻtowi. Poza tym co tam jedno okno dziennie![]() candance dużo zdrówka dla mamy Atena co za debil z tego kolesia Rozmawiałam z rodzącymi już kobietkami z mojej rodziny i wszytskie urodziły po terminie. Bratowej wywoływali poród dopiero w 41tc i 6 dniu. CZyli mogę się kulać do 19 maja I jeszcze jeden nius wiedziałam że moja mama mnie szybko urodziła ale myślałam że z pierwszym dzieckiem jej dłużej zeszło. A tu się okazało że od odejścia wód i pierwszych skurczy do porodu minęła tylko godzina ciekawe jak ja będę miała, bo jak na razie to wszystkie takie cechy mam identycznie jak ona (okres, choroby itd).
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego wszystkiego zapomniałam, że zaczęłam 38 tydzień
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek urodził się malutki więc z takim typowym spacerem chcemy poczekać aż będzie miał z dwa tygodnie (dziś jest tydzień
), zresztą ja jeszcze nie bardzo się nadaje na spacery bo ta rana mnie dość mocno pobolewa jak się więcej ruszam. może jak jutro położna oceni że rana się ładnie goi a w weekend będzie ładnie to wyjdziemy ale mini spacerki dwa już zaliczone - do pediatry, a jutro i w czw jedziemy na badania więc się przewietrzy czy chce czy nie chce Sharp Małym zajmował się mąż tzn kąpielą i pielęgnacją pokapielową, ja sobie odpuściłam jeszcze po cc, a męska pielęgnacja wygląda trochę inaczej niż pewnie wyglądałaby nasza a potem tylko po założeniu pieluchy psik Octeniseptem. najlepsze że miałam z nim przeprowadzić rozmowę jak powinno to wyglądać - że dokładniej osuszać itp, a nie zdążyłam, bo odpadł ![]() teraz na pępek psikamy to Przemek popłakuje trochę bo to jeszcze chyba ranka jest i go pobolewa przy psikaniu. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-16 o 10:26 |
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
podobno 2 tygodnie jak jest ładna pogoda, tylko należy pamiętać żeby ani nie przegrzać, ani nie wychłodzić dziecka
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w nowym watku i ide narabiac
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby 75 zł ale jednakCytat:
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ale laski miałam sen... wow
Wychodziłam z sypialni, nagle poczułam jak mi się brzuch obniżył zupelnie i miałam w brzuchu takie mega ruszające się coś. Nagle to coś zaczęło mi dołem wychodzić, wiec usiadłam na podlodze i zaczęłam krzyczeć ze rodze. Na podłodze była już kalurza krwi.. A po 5 minutach urodziłam ... kota.. Poklepałam go po pleckach i zaczął plakać.. A potem się nim opiekowalam.. |
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ale Wam emocji zapewniłam przez weekend, i wszystkim znajomym i rodzinie. Mąż już prawie pępkowe robił ![]() Teraz już jak pojadę rodzić to się przyznam jak będę po ![]() Wczoraj tak padłam w domu, że już nie miałam jak się odezwać. Więc w skrócie wyglądało to tak: W piątek rano czułam się super, mówię do mamy, że w końcu nic mnie nie boli itp. I się zaczęło, poczułam się fatalnie, ciśnienie mierze 3 razy a tu 150/95 to najniższe jakie było. Puls dochodził do 150. Zaczęła się biegunka. Ale to taka, że woda się ze mnie lała. Zadzwoniłam po brata bo blisko mieszka i pojechaliśmy do szpitala. Najbardziej się bałam tego ciśnienia bo ja normalnie to mam 100/60. Brat tak się rolą przejął, że już na czerwonym świetle chciał jechać ![]() W szpitalu był mój gin, więc sprawnie poszło, badanie na fotelu ok, ktg ok, tylko to ciśnienie za wysokie i puls no i ta biegunka. No to kroplówka przeciw odwodnieniu z nospą dodatkowo, antybiotyk bo pacior a nie wiadomo co będzie dalej, jakieś inne leki. Dogadałam się z ginem, że jak się unormuje to rano wychodzę. Rano skurcze na ktg wychodziły na 80% co 5 min. Ale jakoś specjalnie nie bolały, więc się nawet nie przejełam. Po wizycie badanie. Była ordynator, super babka, bada mnie i mówi, rozwarcie 2,5cm, odstawić wszystkie leki, pani będzie rodzić. Mało co z tego fotela nie spadłam, bo jeszcze dzień wcześniej żadnego rozwarcia nie było i miałam iść do domu. Problem był w tym, że jestem przed terminem i oni nie podają wspomagaczy w takich sytuacjach, tylko czekają aż się akcja sama rozwinie. Bo jak bym była w terminie, daliby mi kroplówkę i juz bym miała małego przy sobie. Generalnie dziewczyny na przedporodowej fajne miałam, to wesoło miałyśmy (o tym później). A skurcze raz były raz nie. A ja tak za małym tęskniłam,że po nocach nie spałam. I w poniedziałek rano zaczęłam się pakować. Dziewczyny mówią"co ty robisz?" a ja, że albo idę rodzić na salę porodową, albo do domu. I jak na wizycie powiedzieli, że nie dadzą nic bo jeszcze nie termin, to powiedziałam, że ja chcę do domu, bo małe dziecko mam i tęsknie. Najpierw ordynatorka powiedziała, że to na własne żądanie mogę wyjść. Zrobili mi jeszcze USG i wyszło, że wody w normie, łożysko dobre, przepływy dobre no i waga 3900 ![]() Więc po usg, że lepiej zostać bo dziecko duże i pewnie się rozkręci. Ja już łzy w oczach miałam i w końcu powiedzieli, żebym sama podjęła decyzję. W między czasie się dowiedziałam, że obok laska na sali już 2 tygodnie czeka na rozkręcenie bo tez przed terminem. Więc powiedziałam, że wychodzę. Ale na wypisie nie mam, że na własne żądanie, więc luz. Przykro mi, że Was rozczarowałam już tak czekałyście na maluszka![]() Ale obiecuję poprawę ![]()
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
axella
za szafkę dla małejaxella vil karmi mm więc wtedy idzie mniej pieluszek. Ogólnie jak się karmi piersią to idzie tyle pieluszek ile karmień ![]() nuna a chcesz poszewki czy wkłady jako prezent? Cytat:
umówiłyśmy się na 25.04 więc się tego trzymamy chociaż ja bym jeszcze 23 chciała ![]() vil jeszcze pytanie mam czy mały płacze podczas kąpieli?
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
no to melduję się i ja
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() nie zdążyłam zagłosować ![]() ale niestety nie było na liście tematu z okładem z samca ![]() sharp- straaasznie bym chciała urodzić za tydzień, ale pewnie Wojtuś nie będzie chciał wyjść w 37 tygodniu
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-16 o 10:31 |
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheCytat:
1-3 miesiąc to rzyganie i jedzenie non stop zeby mi niedobrze nie było i ciągle nie wiedziałam na co mam ochote.. a znowu koncówka ciąży to ciągle sikanie, opuchlizna i zmęczenie.. |
||
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Katate ale masz rollercoster
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Magiusa , Ashyshqa, axella, _pola
3mam kciuki za dzisiejsze wizytowanie ! ![]() marchewka- mnie także ciąża irytuje (że tak długo trwa itp, że chciałabym mieć już Małego przy sobie i takie tam) , a tak to luzik jak jest słoneczko to już w ogóle jest superAaś- przeczytałam nowe wieści od Ciebie super, że możesz wstawać no i , że 10 maja już będziesz swoje dziewczynki tulić w ramionachEdytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-16 o 10:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Faktycznie dzień nie zaczął się najlepiej, ale słonko nastawia pozytywnie.
za pfron.
do tego mam wrażenie, że wszysy robią mi na złość 
znowu go lubimy
Pisałam do sprzedawcy-nie odpisuje

Ślub 27. X. 2012
ale już straciłam nadzieje że ktoś mi tu coś nowego powie...

dobrze ze mąż tego nie widział