|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
oo witam się w kolejnej czesci
![]() Ja dziś sama bo Tż przyjedzie jutro, chyba pojade troche do rodzicow, ale mam lenia bo nie chce mi sie :P w ogole powinnam sie uczyc na piatkowy egzamin- filozofia ;/ jak mi sie nie chce :P |
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Dzięki Dziewczyny
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
aa i wczoraj zamowilam lozeczko z szuflada
musze jeszcze kupic rozek, kocyki i posciel. Wczoraj przyszla paczka z akcesoriami czyli butelki, smoczek itp
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
pamieta ktos babku? zapomnialam Wam powiedziec ze udalo jej sie, jest teraz jakos w 8-9 tygodniu.
|
#186 | |||
|
Zakorzenienie
|
właściwie to nie mam przepisiku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40335096] wklejam moje dzieło krzesełkowe z którym walczyłam w zeszłym roku. Mam takich 5 sztuk kupionych ze bezcen na allegro, oryginały z Danii [/QUOTE] bardzo ładnie wyglądają |
|||
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka ma za tydzień zaplanowaną cc, ale jej zazdroszczę tego, że dzidzia już będzie z nimi
![]() rodzi na żeromskiego w krakowie jak co. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40335613]Ja tak za tym tęsknię...[/QUOTE] w sensie sarkazm czy na serio mówisz?
|
#189 |
|
Konto usunięte
|
jak na trzech? na czterech
bardzo wygodne, musiałam tylko oparcia jeszcze raz wkleić.Dzięki za uznanie uwielbiam takie rzeczy robić, dlatego w przyszłości planuję mieć wieeelką pracownię aby sobie spokojnie nad mebelkami dłubać ![]() Oli dawaj dawaj przewijaczek... co do koncertów to ostatnio byliśmy dwa razy, a cały czas bije się z myślami czy jechac z połowie czerwca do Pragi na Depeche Mode baaardzo bym chciała !!!!!!!! ale racjonalnie rzecz biorąc odpuszczę sobie bo to już za blisko tp i pojade w lutym 2014
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-16 o 12:33 |
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dresikowe spodnie wyglądają na bardzo wygodne dla maluszka ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- która podebrała mi słoneczko??
|
|
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
Całkowicie poważnie.
Gdybym miała pieniądze, to z pewnością robiłabym drugą magisterkę. Niestety trzeba chodzić do pracy, a na zaoczne też już sobie raczej nie będę mogła pozwolić. Bardzo lubiłam zarówno szkołę, jak i studia. Dzisiaj czasami otwieram sobie podręczniki i czytam co nieco. |
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak, ale wystraszył mamę tym wierceniem
Cytat:
pozdrów Kallisto Cytat:
Cytat:
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Maaaatko, Was jak zwykle trzeba nadrabiać
![]() ale to za chwilkę, bo muszę zupę wstawić - dziś pieczarkowa Dziękuję za kciuki - u nas wszystko ok. Szyjka trzyma (dwa razy pytałam ), moja waga pierwszy raz od początku ciąży STOI, ważę dokładnie tyle, co 3 tygodnie temu, tylko patrzeć jak zacznę tyć ![]() Mała rośnie, dr też widzi, że dziewczynka, kazałam mu pomierzyć łepetynkę, bo tam na połówkowym wychodziła ta główeczka malutka (a nie tyle mała, co wąska) i okazuje się, że mała po prostu ma zgrabniejszy łepek niż miał Norbert (ciągle wychodziła ta głowa za duża, bo była okrągła) - mała ma bardziej owalną. A tak nawiasem, to już bym chciała, żeby MAŁA miała imię, bo mnie wkurza takie bezosobowe podchodzenie do własnego dziecka. (przy mężu, na złość, że taki niezdecydowany - mówię o niej Celestyna :P: ) A, chyba nie lubi jak ją podglądamy, bo waliła po głowice USG jak szalona ![]() U nas w domu międzymałżeńska cisza... nie lubię, ale czasem trzeba pomilczeć i się poizolować. Cóż, chyba minie... Oby szybko. |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40335714]Całkowicie poważnie.
Gdybym miała pieniądze, to z pewnością robiłabym drugą magisterkę. Niestety trzeba chodzić do pracy, a na zaoczne też już sobie raczej nie będę mogła pozwolić. Bardzo lubiłam zarówno szkołę, jak i studia. Dzisiaj czasami otwieram sobie podręczniki i czytam co nieco.[/QUOTE] ja mam inaczej. odkąd pracuję, wiem, że już teraz nie byłabym w stanie wrócić na studia. wolę pracę w zawodzie niż naukę zamkniętą w sztywne ramy. może ma na to wpływ to, że lubię swoją pracę i daje mi także możliwości rozwoju. no i do podręczników już też mnie nie ciągnie
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Ewewee: fajne zakupki
i super gratulacje dla babke!Kathe: a co studiujesz?ja swoj egzamin z filozofii dobrze pamiętam.. koleś był nawiedzony.. a ja za filozofią też nie bardzo (oprócz okresu starożytności i średniowiecza).. i obiecałam sobie, że tatoo drugie zrobię jak zdam za 1 razem..:P taka dodatkowa motywacja:P
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, ze ona była jak mnei tu jeszcze nie było
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
O fuj! Jakbyś nie napisała o tych skojarzeniach to nawet bym na to nie zwróciła uwagi, a tak wyobraźnia zadziałała!
Zdecydowanie ciepło mi do głowy uderza. Mam w cieniu 20 stopni, jak przełożyłam termometr na słońce o pokazał 30, ale że jest wiaterek to pewnie ze 25 jest. Właśnie ocieliła nam się jałówka. Na padoku po prostu akcja się zaczęła, mąż poszedł po sąsiada i jej trochę pomogli bo strach bo ona raczej z tych małych gabarytowo i nie wiadomo było czy sama da radę. Wiecie, że jak ona wstała i zaczęła niuchać małego i jakieś dźwięki wydawać, całe stado od razu się zbiegło i zaczęło głośno muczeć. Przywitały maleństwo na świecie. Ja się wzruszyłam na to patrząc. Zwierzęta to naprawdę fajne stworzenia. Dobra jadę po Małgosię do przedszkola. Aha pomidorówka już zrobiona, z tego co próbowałam wyszła pyszna. Jak wrócę o tylko makaron ugotować i jeść na dworze
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zgrabnej Celestynki.
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40335683]jak na trzech? na czterech bardzo wygodne, musiałam tylko oparcia jeszcze raz wkleić.Dzięki za uznanie uwielbiam takie rzeczy robić, dlatego w przyszłości planuję mieć wieeelką pracownię aby sobie spokojnie nad mebelkami dłubać ![]() Oli dawaj dawaj przewijaczek... co do koncertów to ostatnio byliśmy dwa razy, a cały czas bije się z myślami czy jechac z połowie czerwca do Pragi na Depeche Mode baaardzo bym chciała !!!!!!!! ale racjonalnie rzecz biorąc odpuszczę sobie bo to już za blisko tp i pojade w lutym 2014 [/QUOTE]ślepota ludzka...ja tam 3 widziałam nogi tylko
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie ciesze z zakupow. Jutro dostawa i chyba tez pojde, drozsze rzeczy, ale moze cos fajnego Marysi trafie. Pozdrowie Kallisto od Was. Zjadlam wlasnie pomidorowa i przegryzlam kanapeczka z salata, serem zoltym, pomidorem i szczypiorkiem
|
|
#204 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w pierwszej mojej pracy tak miałam, strasznie ją lubiłam, dużo wyzwań i nowości (w czasie tej pracy zresztą poszłam też na podyplomówkę, również bardzo fajna sprawa). Druga też była OK, a trzecia - aktualna - przemilczę. Natomiast moje studia akurat były - przynajmniej dla mnie i niektóre przedmioty - typowo humanistyczne, tzn. otwierały mi pewne ścieżki, które mogłam/mogę kontynuować. Chodzi mi głównie o literaturoznawstwo (ale stricte teorię lit.). Czasami żałuję, że nie zostałam na doktoracie, ale niestety powód jak powyższy - $$$... |
||
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko dobrze na wizycie, mój mały tez dalej bezimiennyCytat:
ale mi się nic nie chce, jakoś dzisiaj weny nie mam
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
roxi i brawa za wizyte i ze mala tak pieknie sie rozwija
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a macie jakieś propozycje imion?![]() aa..zapomniałam jeszcze wrzuć bliżej końca pomidorki z puszki, będą przy okazji za sosik robić ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40335875]JA [/QUOTE] o Ty! a u mnie deszczyk jakiś i chmury całe niebo zasłoniły..jak to..miało nie padać
|
|
|
|
|
#208 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko z moim TZ ciężko będzie to pogodzić bo to człowiek korporacji i za bardzo nie czuje "ziemi"... ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
i wiesz co... Celestynka to bardzo ładne imię w sumie... naprawdę za Calineczką mi się kojarzy jakoś... |
||
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40335968]Czasami żałuję, że nie zostałam na doktoracie, ale niestety powód jak powyższy - $$$...[/QUOTE] też zrezygnowałam z doktoratu, ale z innego powodu. inaczej sobie wyobrażam studia na tym poziomie, chyba zbyt marzycielsko podeszłam do tematu. stwierdziłam, że jednak tam nie pasuję.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

12.06.2010

już za 3 msc to nie ja będę najważniejsza w całym domu tylko On.. i nie będę mogła marudzić bo on i tak będzie bardziej ode mnie 

dresikowe spodnie wyglądają na bardzo wygodne dla maluszka