|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
ja bym mu dała 6/10.. o mlodym chłopaku którego penis zaczal do niego mówić..
|
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
obyś się nie przewróciła z wrażenia
|
||
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
oj to jak tam na dole to chyba lepiej zadzwonic
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Prościej było napisać czarny
Dzwoń. Albo idź do ogólnego po skierowanie na badanie moczu.
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie co mój syn wyprawia
![]() ostatnio się śmiałam, że robi miejsce dla braciszka |
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dziewczynki a w taką pogodę jak dzisiaj to jak się ubiera dzieciaczka, żeby ze szpitala wyszedł?? bo nie wiem kupować jakąś kurteczke w razie w?? albo kombinezonik??
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam to z autopsji Moja robi to samo Kochane to jest
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje decyzji. My też chcieliśmy we wrześniu ale że terminu były zajęcte to wyszedł październik. Ale my mieliśmy duże wesele i problem z salą. Moja też tak robi. A dziś ma nową zabawę. Kręci się wokół pępka
|
|
#251 |
|
siedzę i myślę
|
Robiłam wczoraj badanie moczu i niby wszystko ok
![]() Spróbuję się dodzwonić do gina
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak mój mi dziś wypychał pępek
|
|
|
|
|
#253 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No, dogoniłam Was wreszcie!
To teraz relacja z wizyty: waga 66,6 kg ![]() ciśnienie: 100/60 Pobrała mi wymaz na paciora, zleciła badania na HBs i kiłę, które mam wziąć ze sobą do szpitala, dostałam L4 do terminu porodu, skierowanie do szpitala na poród i skierowanie na dodatkowe USG, bo stwierdziła, że mam duży brzuch Później przy badaniu, pobujała trochę małą i stwierdziła, że muszę mieć sporo wód bo mała ma dużo luzu, ale na wszelki wypadek mają ją wymierzyć, żeby zobaczyć czy urodzę naturalnie Szyjka się skraca, jest miękka i szykuje się do porodu Główka Sofii już mocno na nią napiera.Odstawiam od dziś fenoterol Na przeziębienie nic mi więcej nie poradziła poza tym co sama już stosuje. No i wsio. Na USG udało mi się umówić dopiero na 30.04 - ciekawe czy dotrwamy! A i kazała mi już chodzić regularnie na KTG Oni w Luxmedzie nie mogą mi tego zapewnić, więc mam zadzwonić i się umówić w przychodni przy szpitalu, w którym będę rodzić. A to ze względu na moją cukrzycę Więc zapowiada się busy time.Już dawno nie miałam wizyty takiej bogatej w informacje! Piękne ![]() Cytat:
Co do warsztatów - myślę, że z YT wiele się nauczysz, nawet więcej niż z instrukcji, ale myślę, że w wypadku wiązania chusty warsztaty będą bardziej zasadne niż w filcowaniu. W grę wchodzi komfort i bezpieczeństwo bejbika, więc na chetnie wezmę udział w warsztatach jak na takie trafię, a jak nie to umówię się na prywatną konsultację jak już Sofcia będzie na świecie i będziemy razem ćwiczyć ![]() Cytat:
![]() Jak chcesz to dam Ci namiar, z resztą oto jej blog: http://paulinawosko.pl/category/ciazowe/ Cytat:
Cytat:
A ślub to idealna motywacja do zadbania o figurę, u mnie super działało! Za to po ślubie...
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-16 o 14:14 |
||||
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do łamania chusty to chodzi o to, że nowe są sztywne i ciężko się je wiąże dlatego najlepiej przeprać je kilka razy, przepłukać i wtedy się lepiej mota ![]() Ash! To Wy macie sesję za darmo przecież
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-16 o 14:14 |
|
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przyjdą dopiero w tym tygodniu.a dobra jakość ?? miłe w dotyku ? |
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Ash
za wizytę.I faktycznie sesja za free prawie ![]() My kiedyś zalapalismy się na sesje dla par całkiem za darmo. Dziewczyna szukała chętnych bo budowała swoje portfolio. Pół dnia się szlajalismy po pradze i pozowalismy ![]() Karolina dzwoń! A tymczasem dużo wody pij i żurawiny jedz |
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Ashyshqa a masz jakieś objawy? dwa tyg temu miałam miękką szyjkę ale w pełni zamkniętą, ciekawe jak będzie jutro
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do chusty to dobrze wiedzieć, będę ją zatem wrzucać do prania co rusz
|
||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Ash super wieści! A wagi zazdroszczę, u mnie 72kg
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do chust to myślę, że po jutrzejszym spotkaniu jeszcze jakieś rady będę miała... choć ta babeczka jest też doulą i nie wiem czy spotkanie nie zboczy z toru
|
|
|
|
|
#263 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdążyłam umyć 2 okna ( w końcu !! ) a tu już 5-6 nowych stron![]() Cytat:
ale niestety nie mam![]() myślę, że spokojnie jestem w stanie nauczyć się tego sama ![]() co do łamania- na początku dużo ją "miętosiłam" , próbowałam różnych wiązań, używałam jako kocyka itp, niedawno ją wyprałam , no i teraz leży i czeka na Dzidziusia![]() Cytat:
Cytat:
ehhh uroki ciąży... cholerne infekcje Cytat:
oby było ciepło
|
|||||
|
|
|
#264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc nie wiem czy te, które mam teraz to już objawy porodu czy nie Na razie są bezbolesne, tylko raz miałam sesję tak z godzinę, że miałam skurcze i bolało mnie jak na okres.Szyjka póki co zamknięta, ale juz rozpulchniona i skrócona. Sofia wierci się strasznie w pobliżu wyjścia, czasami mam wrażenie, że wyskoczy. Myślę, że ten jej masaż bardziej niż skurcze ma wpływ na szyjkę Zobaczymy jak to się będzie rozkręcać...Cytat:
Fotki dostaniemy na płytce i możemy sami wywołać. Ale mi to nie przeszkadza ![]() Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-16 o 14:38 |
|||
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Cześć, ale dużo piszecie, pare dni nie zaglądalam a tu nowy wątek
![]() Mam pytanie o tego paciora, to jest standardowe badanie? Bo mi nic gin nie pobieral i nie mowil a za tydzien mam ostatnia wizyte przed porodem. Co do przepowiadaczy to tez je mam, coraz częsciej brzuch mi się spina. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy brawa za wizytę
![]() Paulina widzę, że Cię może wypiszą w pon niunka gratuluję decyzji o ślubie Dobrze,że mam jutro tą wizytę bo brzuch pobolewa, małą czuję na wysokości warg sromowych a była dużo wyżej. Na obiadek pierogi ruskie. Komuś podać?? U nas na zewnątrz 20 stopni, wyjdę na chwilkę poczytam książke
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sesji - dzięki za linka, a Ty kiedy robisz?? Co do programów to mi się wydaje ze one są ustawione.. I przypominają mi się te dlaczego ja, albo pamiętniki z wakacji.. |
|
|
|
|
#268 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż to fajny pretekst do pierwszego od w sumie września wyjścia nie do lekarza/szpitala itp i bez martwienia się o skurcze i brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie zaliczyliśmy wizytę babci ... ale podstępna jest zadzwoniła czy może przyjść zobaczyć Przemka na chwilkę (poznała go już w piątek), akurat spał więc się zgodziłam (jakby nie spał to by siedziała dłużej bo by podziwiała każde machnięcie łapkami), przyszła, pooglądała, posiedziała 5 min i poszła a my w szoku aha, chciałam Wam napisać coś odnośnie kocyków - my początkowo na liście wyprawkowej mieliśmy dwa - cienki i ciepły - dostaliśmy dodatkowe dwa w prezencie i używamy wszystkich naraz, jednego do owijania bo fajny mięciutki, drugiego do przykrycia itp więc może jak macie na liście jeden to przydałoby się zwiększyć ilość ![]() wiecie że już w ogóle nie mam krwawienia/plamienia od niedzieli? zastanawiam się czy to dobrze, bo mówili że przy cesarce powinno być tak jak przy sn czyli z 3-4 tyg .... a u mnie już zero .... jutro będzie ta położna to zapytam ale mam nadzieję że wszystko ok ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-16 o 14:44 |
||||
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od kiedy zamierzasz nosić w chuście?Cytat:
W sumie to my mamy prawie taki sam TP, właśnie pisałam dzisiaj, że mam przepowiadacze, nad ranem mnie bolał brzuch jak na @ tak przez pół godziny.Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Ślub 27. X. 2012

oby było ciepło
Na razie są bezbolesne, tylko raz miałam sesję tak z godzinę, że miałam skurcze i bolało mnie jak na okres.