|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Dziewczyny dw
http://www.rp.pl/artykul/1000375.htm...nYb9g.facebook Ups...może być krucho. Nie żebym się tego po naszym rządzie nie spodziewała
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Axella super wieści
![]() Co do wymarzonej wagi. Obecnie mam 72 kg-12 kg na plus. Do końca zostało 9 tyg. Nie chciałabym przekroczyć 77 kg. Ale zobaczymy, jak będzie w praktyce.
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie, nic się nie zmieniło i termin cc zostaje 22 kwiecień, więc za tydzień będę już z małym
, wyciągnął mi pesar- bolało ;( ale w piątek znowu na KTG
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja!
![]() Ale była zacięta walka między trzema tytułami i mój wygrał fartem Ale i tak się cieszę Cytat:
Nigdy nie byłam w Poznaniu, a mam taki sentyment, przez te książki! Cytat:
|
||
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
ciekawe czy mi go wyciagną w ogóle przed grande finale...
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i śmigać na Lutycką ![]() wagą się nie przejmuj to już końcówka
|
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
jak najszybciej do gina :P mnie też piekło i swędziało i z moczu nic nie wyszło i sie okazalo że to jakaś infekcja pochwy, no i gin mówił że w takich przypadkach jak najszybciej lekarz bo infekcja może się przedostać do dziecka.
|
|
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taki jest właśnie nasz "świetny i cudowny tuskowy rząd" |
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje Kurcze a u mnie w lipcu 2 rocznica ślubu. Kiedy to zleciało ![]() ? za wizyty.----------- Pędzicie jak szalone. Nie było mnie kilka godzin a tu tyyle stron do nadrobienia ![]() Wyszłam wreszcie z domu. Pięknie dziś słoneczko u mnie świeci ale mały wiaterek dokucza. Byłam w mieście, zamówiłam na sobotę tort dla TŻ na urodziny (ma 25.04) ale robimy w sobotę bo mamy jedną ciężarówkę wśród znajomych i do 25 może się rozpakować Tort 2 kg = 70 zł ![]() Zmotywowałam się i pojechałam do kosmetyczki na hennę brwi i rzęs i regulacje brwi Nooo i wyglądam jak kobieta Mimożo, że tyje mi się ostatnio zajechałam z mamą do Grycanów na lody . Zauważyłam, że w uda mi sporo wlazło i ramiona
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie odwiedził nas znajomy no i teraz chłonę ptasie mleczko Milki ![]() jutro wizyta- a na waga pokazuje mi już 70,5kg cudnie![]() ![]() zgodnie z kalkulatorem internetowym powinnam ważyć w końcówce ciąży 71,4kg no to jeszcze 1 kg został jeśli Wojtuś urodzi się za tydzień to zakończę ciążę z takim wynikiem hehe
|
|
|
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaś- przeczytałam nowe wieści od Ciebie
ale fajowsko że możesz wstawać ![]() fajnie, że w końcu współlokatorka w miarę ok no i już niedużo zostało do 10maja Vil - jesteś mega dzielna.. miałaś poważną operację i tak uważam, że błyskawicznie doszłaś do siebie. Daj sobie jeszcze troszkę czasu i nie obwiniaj się, bo spisujesz się super ![]() Cytat:
hihihi.. dobre.. aż tak dużo ciuszków to ja nie mam chociaż dzisiaj zaliczyłam lumpka i mam parę nowych zdobyczy Cytat:
![]() ojjj.. coś się opuszczam, nie dość, że zniknęłam z listy, to na pierwszą stronę nowych części nie mogę ostatnio się załapać Cytat:
![]() kurcze.. ale swoją drogą dziwnie, że finału nie było. No i faktycznie dziecko już spore.. a jeszcze przybierze na wadze.. może cc Ci zaproponują |
|||
|
|
|
#314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chustę.. przepowiadacze.. hmm.. chyba troszkę zazdroszczę. Choć wiem, że mam jeszcze czas ![]() Cytat:
---- ja ostatnio jestem przewrażliwiona jak ktoś mi mówi jak mam rodzić.. mam już dosyć słuchania, że sn jest straszne i bleeee.. że dzieci się rodzą chore a matki porozrywane dojść do siebie nie mogą wczoraj teściu zadzwonił do nas żebyśmy oglądali Lisa bo było właśnie o komplikacjach przy sn i o tym, że lekarze nie chcą robić cc i znowu wmawiał żebyśmy poszli do lekarza i poprosili o cc Myślałam, że już temat skończony. Wytłumaczyłam im, że chcę spróbować sn, ale jeśli będzie konieczność cc to się poddam.. a oni dalej wiercą dziurę ![]() Cytat:
---- lecę dalej nadrabiać |
|||
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
za długo byś przebywała z kimś normalnym, to postanowili ją jednak rozpakować...
|
|
#316 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Nie uśmiecha mi się czekać do 25 kwietnia...
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaś bardzo się cieszę, ze możesz wstawać - chociaż na chwilkę to zawsze coś a nie ciągłe leżenie.
Ja w ogóle nie wiem jak ty to wytrzymujesz? Ja wystarczy, ze leżę kilka godzin w nocy i jestem cała obolała Vil-takie myślenie jest normalne... Ja się bardzo boję deprechy poporodowej. Ale ze względu na to, że nigdy nie planowałam 2giego dziecka i nie wiem jak zareaguję Boję się Póki co do mnie nie dociera, że mam mieć już niedługo bobasa w domu........Cytat:
Szkoda tylko, ze wywierają na Tobie niepotrzebną presję... Moja siostra dziś mi opowiadała ten program Lisa i na koniec dodała: "wiesz, dobrze że ten młody taki duży jest bo przynajmniej wiesz, że będzie cc a po tym co wczoraj się nasłuchałam to jakbyś miała rodzić sn to chyba byśmy tu na zawał wywalili..." A przecież moja cc to jeszcze nic pewnego-tego już jej nie mówiłam...
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
o Matko, przed chwilą umyłam te moje długie kłaczory, nienawidzę myć włosów
a teraz boli mnie podbrzusze... ał....
|
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JUpiCytat:
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u ginki.. Powiedziałam, że puchne sprawdziła mocz i cisnienie, powiedziała, że w normie, więc to puchnięcie po prostu ciążowe.. Pewnie jak się zrobi jeszcze cieplej to będzie jeszcze gorzej..
Szyjka - powiedziała, że się w ogole nie zmieniła od ostatniej wizyty.. ale jakoś takim zawiedzionym głosem i nie wiem czy to dobrze czy źle?? Powiedziała, żebym sobie zamówiła oryginaly badan bo będą mi potrzebne do porodu i jeśli akcja porodowa się w tym tygodniu nie zacznie to zaprasza za tydzien (nie wiem czemu by niby miała się zacząć).. No i oczywiscie zapomniałam wziąśc od niej L4 i muszę jutro popylac znowu A i kazała mi liczyć ruchy dziecka i zdziwiła się ze mi nie mówiła.. no ona ciągle się dziwi, ze cos zapomni.. |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
mam arbuza i fetę ale nie mam deserków budyniowych. gołąbki się grzeją, za oknem cudnie, zabieram się zatem za nadrabianie
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w dodatku załapałam grzyba wrrr nystatyne mi znowu dali a miałam wszystko ładnie wyleczone przy przyjęciu
|
||
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, to już końcówka ciąży
|
|
#326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
wrzesień to fajny termin
![]() a to ja akurat średnio przepadam za grzybami ![]() Cytat:
to tak jak ja dzwoń, a w międzyczasie ratuj się czym się da
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak u tego samego sprzedawcy mam nadzieję, że kocyki sprawdzą się na lato![]() no pewnie, że wszystko jest lepsze od żarcia szpitalnego ![]() ciekawe czy nystatyna da radę ?? oby takkurcze, nadal mi ten ból brzucha nie przechodzi
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie
zaraz sprobuje nadrobic ale to chyba graniczy z cudem
|
|
#330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) zawsze można przykryć kocykiem ![]() Cytat:
za wizytę, same dobre wieści ![]() to już niedługo Sofcia może być z nami za sesję- prawie jak za darmo ![]() Cytat:
![]() ale może ta też będzie ok |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

07.07.2012

gin zły bardzo 

. Zauważyłam, że w uda mi sporo wlazło i ramiona